Menu

Nekeptas sausainių tortas su persikais

  • Nekeptas sausainių tortas su persikais
  • Nekeptas sausainių tortas su persikais
  • Nekeptas sausainių tortas su persikais
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Nekeptas sausainių tortas su persikais


Autorius: Aušra

Data:

Meluočiau, jei sakyčiau, kad man nepatinka gaminti tortus 🙂 Visada mielai gaminčiau ne tik tortus, bet visus saldumynus. Deja, realybė tokia, kad jais ilgai šeima soti nebūna, todėl stengiuosi valdyti save ir nukreipti mintis į „normalų maistą”. Tačiau ar galite įsivaizduoti, kaip aš šokinėju iš džiaugsmo, kai pasitaiko proga pagaminti TORTĄ? Viduje šokinėju kaip mažas vaikas 🙂 O tada pradedu panikuoti 🙂 nes tortų, kuriuos noriu išbandyti yra begalės, o reikia išrinkti tik tą vienintelį…

Tortą pirmą kartą gaminau pagal šį receptą, tačiau pastovėjęs kelias valandas kambario temperatūroje, ragaujant jis man pasirodė labai riebus. Tad šį kartą dariau pagal save – maskarponę keičiau kremine varške. Pakeitimais likau patenkinta! Mano šeimyna ir svečiai labai gyrė tortą, tad patobulintas torto receptas pagaliau nusipelnė atsidurdi čia. 🙂

Nekeptas sausainių tortas su persikais

Užtruksime:
Pagaminsime: 12 porcijų

Ingredientai:
(20 cm diametro torto formai)

  • 2 1/2 pak. (po 160g) kvadratinių šokoladinių sausainių
  • 1/2 p. pieno, sausainių pamirkymui
  • 1 didelė skardinė konservuotų persikų
  • Kremui:
  • 500 g varškės pyragams, kambario temperatūros
  • 200 ml grietinėlės, 35% riebumo
  • apie 2 v.š. citrinos sulčių (arba pagal skonį)
  • 4 v.š. cukraus pudros (arba pagal skonį)
  • apie 10 v.š. sirupo iš persikų konservų (arba pagal skonį)
  • 1 v.š. želatinos
  • Apliejimui:
  • 70 g šokolado
  • 70 g grietinėlės, 35% riebumo
  • 1 v.š. sviesto

Instrukcijos:

  • Torto formos žiedą dedame į lėkštę. Kadangi torto formą saugau nuo peilio, tai žiedo vidinę pusę plonai patepu aliejumi ir kraštus padengiu konditerinė acetato juosta (arba galima naudoti iškirptą kepimo popieriaus juostą).
  • Persikus nusunkiame ir supjaustome plonomis riekelėmis.
  • Pasiruošiame varškės kremą:
  • Želatiną užpilame nedideliu kiekiu šalto vandens ir leidžiame išbrinkti.
  • Tuo tarpu į varškę įmaišome cukraus pudrą, citrinos sultis ir persikų sirupą.
  • Kitame inde išplakame grietinėlę iki standžių putų ir lengvais judesiais įmaišome į varškės kremą.
  • Želatinai išbrinkus nusunkiame vandens perteklių (jei toks buvo) ir ant nedidelės viryklės kaitros ją ištirpdome.
  • Ištirpintą želatiną įmaišome į varškės kremą.
  • Pradedame torto surinkimą:
  • Jei tortą planuojame valgyti greitu laiku, tai sausainius reikėtų įmerkti labai trumpam į pieną. Kadangi mes tortą planavome ragauti tik po kelių dienų, šį žingsnį praleidau.
  • Sausainiais padengiame torto dugną. Jei reikia, sausainius atsargiai perpjauname peiliu į trikampiukus, kad kuo daugiau padengtume torto pagrindą.
  • Ant sausainių paskirstome apie ketvirtadalį paruošto varškės kremo.
  • Ant varškės kremo plonu sluoksniu išdėliojame supjaustytus persikus.
  • Vėl dedame sausainius, kremą ir persikus. Tai kartojame dar tris kartus.
  • Paskutinis sluoksnis turi būti sausainių, tačiau kadangi aš jų nemerkiau į pieną, tai ant viršaus dar užtepiau kelis paliktus šaukštus kremo.
  • Tortą dedame į šaldytuvą ir laikome bent 4 valandas, kol kremas sustings, o sausainiai suminkštės.
  • Torto užbaigimas:
  • Į stiklinį indelį, kuris nebijo karščio, dedame sulaužytą šokoladą, grietinėlę ir sviestą.
  • Ant nedidelės kaitros kaitiname ir maišome, kol pasidaro vienalytė masė.
  • Šokoladinį kremą pilame ant atšaldyto torto ir atsargiai paskirstome ant torto viršaus.
  • Torto viršų galima papuošti dar pagal fantaziją ir spintelių turinį 🙂
  • Skanaus!

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Kiaušiniai su grietinėle

Kiaušiniai su grietinėle

Skanūs ir nesudėtingi 🙂 Sudedam viską į formeles, užstatom kepti ir einam žadinti šeimyną. Tiesą pasakius du kartus jau kepiau, bet vis nepavyksta pagauti momento, kai baltymas jau sustingęs, o trynys dar vis skystas. Bet skonis mums vis tiek patiko. Vyrui ypatingai patiko su fetos sūriu, nes skonis buvo stipresnis. Man – švelnesnis variantas. Kai mamos dienos proga vaišinau senelius šiais pusryčiais, jie nusprendė, jog šie kiaušiniai yra labai sotūs 🙂 O gal jie tiesiog nepratę valgyti ankstyvų pusryčių 🙂

Aviečių parfė

Aviečių parfė

Šiais metais pas mus aviečių derlius buvo tiesiog įspūdingas! Ir valgėm, ir kelis naujus receptus su jomis išbandėm, ir dar net liko kelios užšaldymui. Tikrai labai labai tuo džiaugiuosi, nes jau vasara baigėsi… prasidėjo mokykla, darželis. Gerai, kad bent atostogų išėjau, tai man rudens pradžia tokia ganėtinai maloni, su rytiniu ramiu arbatos puodeliu ir galvojimu, ką galima naudingo būtų nuveikti.

Honey-Peach Ice Cream

Medaus ir persikų ledai

Ledai gavosi kreminiai, su švelniu medaus ir persikų skoniu. Tik visi draugiškai sutarėm, kad kitą kartą visus persikus trinsiu į tyrę, nes gabaliukais supjaustyti persikai pavirto į labai šaltus ledukus ? O va nuotraukoje labai puikiai matosi, kokios dažniausiai būna mano fotografavimo sąlygos 😀

Rabarbarų ledai

Rabarbarų ledai

Ledai, kurie anot vyro yra patys skaniausi, kuriuos aš iki šiol gaminau. Nors iš kitos pusės, kai pagalvoji, aš ledų negaminu labai daug, tad gal tiesiog nebeatsimena kokie buvo kiti ledai 🙂 Šiems ledams labai tinka rabarbarų rūgštelė, o braškės suteikia švelnią rožinę spalvą.

Morkų tortas

Morkų tortas

Skanus tortukas (ar tai pyragas), ypatingai kitą dieną, nes pasidarė daug sultingesnis.