Menu

Kakaviniai keksiukai su varškės įdaru

  • Kakaviniai keksiukai su varškės įdaru
  • Kakaviniai keksiukai su varškės įdaru
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Kakaviniai keksiukai su varškės įdaru


Autorius: Aušra

Data:

Keksiukai kepti beveik ekspromtu. Kai nudirbom suplanuotus darbus, pasirodo liko dar laisvo laiko 🙂 O vaikų šmirinėjimas ir klausinėjimas „Ar neturim nieko saldaus?”, „Ar tikrai nebeturim šokolado?”, „Nieko nieko saldaus?” užveda ant tam tikrų minčių 🙂 O be to, jau kurį laiką sukosi galvoje kažkas šokoladinio. Tačiau šokolado nėra namuose, tad puikiai gelbsti tokioje situacijoje kakava. Ir nors po mano improvizacijų varškė nusėdo ant dugno, jie vis tiek labai labai skanūs. Vienintelė problema – kai pirmą keksiuką bandžiau išimti iš kepimo formos tik ištraukusi iš orkaitės, jis man pradėjo byrėti. Tad kitiems leidau truputį pravėsti kepimo formoje ir, kai sutvirtėjo truputį, išverčiau ant grotelių ir leidau pilnai atvėsti. Apversti jie man tokie mieli pasirodė, kad nusprendžiau dėti receptą čia.

Keksiukai gavosi tikrai skanūs ir svarbiausia drėgni. Žinoma jau kitos dienos nebesulauks, nes ką tik prieš paskutinis keksiukas buvo paimtas… Ir nesvarbu, kad dalį miltų keičiau į pilno grūdo miltus, kad sumažinau beveik per pusę cukraus kiekį.

Kakaviniai keksiukai su varškės įdaru

Užtruksime:
Pagaminsime: 12 keksiukų

Ingredientai:

  • Tešlai:
  • 150 g šviesių speltos miltų (originale naudojama viso 200g kvietinių miltų)
  • 50 g tamsių speltos miltų
  • 3 v.š. kakavos
  • 2 a.š. kepimo miltelių
  • 1 kiaušinis
  • 100 g cukraus
  • 100 ml kokoso aliejaus (originale naudojamas paprastas aliejus)
  • 300 ml kefyro (originale naudojamas jogurtas)
  • Įdarui:
  • 250 g varškės pyragams
  • 2 v.š. cukraus (arba pagal skonį)
  • vanilės (neturiu, tad nenaudojau)

Instrukcijos:

  • Jei naudojamos ne silikoninės keksiukų formelės, jas reikia ištepti sviestu arba įdėti popierines keksiukų formeles.
  • Orkaitę įjungti ir nustatyti 180°C temperatūrą.
  • Įdarui skirtus produktus sumaišyti nedideliame inde.
  • Kitame inde sumaišyti tešlai skirtus visus sausus produktus (miltus, kepimo miltelius ir kakavą).
  • Dar kitame inde gerai išplakti kiaušinį su cukrumi, kol cukrus ištirps.
  • Tada supilti išlydytą kokoso aliejų ir kefyrą. Išmaišyti.
  • Suberti prasijotą miltų-kakavos mišinį. Ir maišyti tik kol miltai įsimaišys ir gausis vientisa tešla.
  • Du trečdalius tešlos paskirstyti tarp 12 keksiukų formelių.
  • Į keksiukų vidurį dėti po šaukštelį įdaro. Paskirstyti visą įdarą.
  • Ant keksiukų įdaro atsargiai paskirstyti likusią tešlą.
  • Kepti orkaitėje 25-30 minutes.
  • Jei keksiukai labai minkšti, leisti pravėsti keksiukų formelėse ir tik tada išimti ir pilnai atvėsinti ant grotelių.
  • Skanaus!

Šaltinis: Территория Вкуса

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Varškės tortas su braškėmis

Varškės tortas su braškėmis

Pasakiškai skanus tortas tiems, kurie mėgsta lengvus saldumynus.

Tinginys su kondensuotu pienu

Tinginys su kondensuotu pienu

Tai matyt pats paprasčiausias tinginio variantas, kurį tik galima surasti. Bet jis gaunasi ganėtinai saldus, tad daug vienu ypu net ir norėdami neįveiksite 🙂 Bandėme 🙂 Nepavyko 🙂 Todėl geriausia iš karto viską dalinti į dvi dalis, ir skanauti kelias dienas 🙂 Tačiau svarbiausia – vaikai gali jį pagaminti savarankiškai ir taip maloniai nustebinti tėvelius 🙂

Šokoladinis kremas

Šokoladinis kremas

Šį kremą aptikau ieškodama visai ko kito, bet suintrigavo paprastumas. Tad ilgai nedelsusi išbandžiau – net vyras, kuris yra kakavos priešas, įvertino teigiamai. Tad praeitą savaitę mano dukriukas mokykloje skanavo sumuštinius su šiuo kremu ir žemės riešutų sviestu. Ir šiandien teko gaminti jau antrą kartą, nes ir mamai labai skanu užsitepti ant šviežio batono prie popietinės arbatos 🙂

Šokoladinė-kokosinė granola

Šokoladinė-kokosinė granola

Jau kelios savaitės kaip savaitgalį gyvenau su mintimi – pasigaminti granolos, bet kad būtų šokoladinė. Na visgi jai skirta diena atėjo 🙂 Žinoma ji daugiau kakavinė, nei šokoladinė, bet skamba taip gražiau 🙂 Iš tiesų tai kaip ir visos granolos, pasidaro gan paprastai. Tik reikia nepamiršti karts nuo karto pamaišyti. O paskui belieka tik skaniai kramsnoti. O pakramtyti tikrai yra ką 😉

Greitas kakavinis pyragas

Greitas kakavinis pyragas

Pasirodo iš produktų, kuriuos beveik visada turime šaldytuve, galima išsikepti skanų ir greitą pyragą. Ir nebūtinai netikėtiems svečiams. Reikia ir save karts nuo karto palepinti 🙂