Menu

Salotos su vištiena ir feta

  • Salotos su vištiena ir feta
  • Salotos su vištiena ir feta
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Salotos su vištiena ir feta


Autorius: Aušra

Data:

Noriu, kad dukra po truputį padėtų man virtuvėje su vakarienėmis. Amžius toks, kad jau tikrai sugeba ir pati sudėlioti salotas 🙂 Kadangi vasara, karšta ir visai nesinori jungti viryklės, nusprendėm kad tinkamiausia vakarienė – salotos. Ji išrinko receptą, aš supirkau produktus. Bet jau matyt įtariat kuom baigėsi 🙂 Aš gaminau vakarienę, o dukra su draugėmis užsiplepėjo ir susivėlino grįžti namo 🙂 Taip ir liks man klausimas, ji čia taip specialiai? 🙂 Na gerai, kad salotos tokios greitos, kad net nepavadinčiau gaminimu – sudėjai į lėkštę ir viskas!

Originale siūloma naudoti mėlynojo pelėsio sūrį, tačiau mes nesam jo dideli gerbėjai, tad nubalsavom pakeisti jį feta. Man tai ganėtinai naujas derinys, nes ją dažniausiai naudoju graikiškose salotose. Bet prie švelnios vištienos, ji tikrai puikiai derėjo, tik norėjosi, kad pomidoriukai būtų gal kiek rūgštesni, nes jie pasirodė man net saldūs. Bet šiaip viskas tvarkoj. Dukra grįžusi namo visą porciją suvalgė ir buvo laiminga (gal dėl gerai praleisto laiko su draugėmis, gal kad nereikėjo salotų daryti, o gal kad iš tiesų buvo skanu) 🙂

Salotos su vištiena ir feta

Užtruksime:
Pagaminsime: 1 porciją

Ingredientai:

  • 50 g salotų mišinio
  • 75 g vyšninių pomidoriukų
  • 50 g vištienos, keptos ar virtos
  • 50 g feta sūrio ar mėlynojo pelėsinio sūrio
  • 1 v.š. aliejaus
  • 1 a.š. balzamiko acto
  • žiupsnelis druskos
  • žiupsnelis aitriųjų paprikų miltelių

Instrukcijos:

  • Salotas nuplauti ir sudėti į lėkštę.
  • Pomidoriukus supjaustyti ketvirčiais. Taip pat sudėti į lėkštę.
  • Ant viršaus sudėti pasmulkintą vištieną ir sutrupintą fetą.
  • Nedideliame indelyje sumaišyti aliejų, actą, druską ir aitriųjų paprikų miltelius. Viską gerai išmaišyti ir užpilti ant paruoštų salotų.
  • Skanaus!

Idėja: David Bez. Salotos su meile (Alma littera, 2015)

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Kiaušiniai su grietinėle

Kiaušiniai su grietinėle

Skanūs ir nesudėtingi 🙂 Sudedam viską į formeles, užstatom kepti ir einam žadinti šeimyną. Tiesą pasakius du kartus jau kepiau, bet vis nepavyksta pagauti momento, kai baltymas jau sustingęs, o trynys dar vis skystas. Bet skonis mums vis tiek patiko. Vyrui ypatingai patiko su fetos sūriu, nes skonis buvo stipresnis. Man – švelnesnis variantas. Kai mamos dienos proga vaišinau senelius šiais pusryčiais, jie nusprendė, jog šie kiaušiniai yra labai sotūs 🙂 O gal jie tiesiog nepratę valgyti ankstyvų pusryčių 🙂

Migdoliniai vištienos piršteliai

Migdoliniai vištienos piršteliai

Šie vištienos piršteliai mums labai patiko. Atrodo dedasi nemažai prieskonių, tačiau jie tarpusavyje dera. Vat tik kajeno pipirų reikia dėti pagal savo skonį. Kai darau vaikams, dedu pusę parašyto kiekio, o originale naudojama dvigubai daugiau. Piršteliai pasidaro itin greitai, o smagiausia, kad nereikia marinuoti ir tuo labiau stovėti vėliau prie keptuvės. Iš sveikumo požiūrio – tai tik į gerą. Valgėm jau juos daug kartų, kartais tiesiog kaip greitą maistą – su padažiuku ir marinuotais agurkais ar skiltelėmis keptomis bulvėmis. Šį kartą ragavome su tokiu paprastučiu ganėtinai lietuvišku troškiniu, bet vis tiek viskas tiko ir patiko.

Vengriška vištiena su polenta

Vengriška vištiena su polenta

Patiekalą priskirčiau kaip tinkamą jaukioms vėsaus rudens ar šaltos žiemos dienoms, kai vakarais sėdime ar kuičiamės namuose, kai norisi kažko šildančio ir skanaus, arba kai norisi pagaminti kažką labiau išskirtinio ir nustebinti šeimyną.

Smulkintos vištienos blyneliai su jogurtiniu padažu

Smulkintos vištienos blyneliai su jogurtiniu padažu

Kažkada seniai seniai, mes ganėtinai dažnai gamindavome šiuos mėsos kepsnelius, tačiau mane erzinti pradėjo mintis naudoti majonezą. Tad kai tarp vaikams skirtų receptų suradau šį – išsisaugojau išbandymui. Kaip visada jam teko nemenkai palaukti. Nors ir be majonezo, tačiau žolelės ir prieskoniai čia sužaidžia gražiai. Mano šeimyna įvertino puikiai! Tad manau senąjį receptą pamiršim ir naudosimės šiuo. Nors pagal šį receptą blyneliai gaunasi ganėtinai trapūs, arba mano šakutė atšipusi buvo, bet kepant nedidelius blynelius, apverčiant tikrai niekas nebyrėjo.

Vištienos krūtinėlė su kariu ir citrinos žievele

Vištienos krūtinėlė su kariu ir citrinos žievele

Autorius: Aušra Data: 2014-11-06 Ši vakarienė man priminė pavasarį, kai būnam tiek išsiilgę žalumynų, kad visos vakarienės būna labai panašios į šią – daug salotų ir truputis mėsos sotumui suteikti. Vyras valgydamas murmėjo „Ale tikrai …