Menu

Tinginių balandėliai v.2

  • Tinginių balandėliai v2
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Tinginių balandėliai v.2


Autorius: Aušra

Data:

Šiais metais išsikeltas mano mini tikslas – daugiau gaminti iš turimų žurnalų. Atrodytų viskas paprasta – vakare nusižiūri, kitą dieną pagamini ir džiaugiesi rezultatais. Deja… pastebėjau, kad po gaminimo žurnalą netyčia užverčiu ir kai po kelių dienų noriu įdėti receptą čia, jo neberandu… Oi kaip aš tomis akimirkomis pykstu ant savęs, kad turiu daug žurnalų, nes kad surasti tą vienintelį tą akimirką reikiamą receptą, turiu perversti begales žurnalų iš naujo. Ir spėkit… tuo metu nusižiūriu tik dar daugiau kitų norimų išbandyti receptų. Galva baigia susisukti 🙂 Vat ir dabar… peržiūrėjau balandėlių nuotraukas, išrinkau labiausiai patinkančią, ir kai atėjo laikas vesti jau receptą – jo neberandu… Na bet kantrybė-dorybė, kas nepasiduoda tas laimi 🙂 Tad receptą jau dedu 🙂 (užtrukau tik valandžiukę 🙂 )

Dabar tas metas, kai visi turime dar užsipirkę kruopų ir lietuviškų daržovių, nes jos ilgai laikosi. Bet kaip bebūtų – stovėti prie puodų ilgai nesinori, juk geriau knygą paskaityti (kurių taip pat jau visi užsipirkom keliems mėnesiams į priekį) 🙂 Tad išbandžiau naują Tinginių balandėlių receptą ir mums jis patiko. Vyras pareiškė, jog tokie balandėliai net skaniau nei tikrieji 🙂 Kažkada labai seniai buvau įdėjusi Tinginių balandėlių receptą. Šis variantas – paprastesnis, dėl to įdedu kaip versija 2 (v.2) 🙂

Tinginių balandėliai v.2

Užtruksime:
Pamaitinsime: 6

Ingredientai:

  • 60-100 g ryžių
  • 200-300 g baltagūžio kopūsto
  • 1 nedidelis svogūnas
  • 400 g maltos vištienos ar kalakutienos
  • 1 skardinė (400 g) konservuotų smulkintų pomidorų
  • 1/2 skardinės vandens
  • pagal skonį druskos
  • pagal skonį maltų juodųjų pipirų
  • įvairių žalumynų
  • grietinės, tiekiant (nebūtina)

Instrukcijos:

  • Orkaitę įkaitiname iki 175°C.
  • Ryžiu užmerkti arba trumpai apvirti (aš užmerkiau iš ryto).
  • Kopūstą sutarkuoti virtuviniu kombainu (jei tikrai tinginiaujate) arba rankomis.
  • Svogūną kuo smulkiau supjaustyti.
  • Kopūstus, svogūną, ryžius ir mėsą sumaišyti. Pagardinti prieskoniais ir gerai išmaišyti.
  • Į kepimo indą dėti suformuotus balandėlių kukulius.
  • Į kitą indą supilti konservuotus pomidorus, į tą pačią skardinę į pilti pusę skardinės vandens ir supilti į pomidorus. Pagardinti prieskoniais ir viską išmaišius supilti ant balandėlių kukulių.
  • Indą dėti į įkaitusią orkaitę ir troškinti 45 minutes.
  • Kai kukuliai išsitroškins, prieš nešant į stalą apibarstyti juos smulkintais žalumynais ir uždėti grietinės (jei ją mėstate su balandėliais).
  • Skanaus!

Šaltinis: Verdu ir kepu Nr.12 ir Verdu kepu FB

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Traškios kopūstų salotos

Traškios kopūstų salotos

Kelis metus vis ieškojau mums skanių kopūstų salotų. Ir tik šiais metais tokias aptikau. Man regis būtent salieras jas padaro nuostabias. O mes gi jo nemėgstam, bet jis čia tiesiog būtinas. Tik žinoma supjaustyti reikia kuo smulkiau, bent mums. Jas šiais metais salotas gaminom gal penkis kartus ir jos vis tiek išliko būtent tos žieminės salotos, kurias norėčiau ir kitais metais atsiminti pirmas atšalus orams. Todėl receptą dedu į man saugiausią žinomą receptų knygą – čia 🙂

Maltos mėsos sriuba su marinuotais agurkais

Maltos mėsos sriuba su marinuotais agurkais

Kažkaip niekada iki šiol nesugalvojau įdėti į sriubą marinuotų agurkų. O jie tikrai priduoda kažko, kas priverčia mano mažąjį suvalgyti visą bliūdą sriubos. Taip pat reikia paminėti, jog sriuba tikrai lengvai ir greitai pagaminama bei iš kasdieninių produktų. Tad tikrai siūlau išbandyti 🙂

Maltinukai su įdaru

Maltinukai su įdaru

Minštučiai, švelnučiai, tiesiog tirpstantys burnoje maltinukai. Man ir vaikams labai patiko, o vyrui kažkodėl užkliuvo jų minkštumas, jis norėjo tokių tvirtesnių. Žinoma čia jau skonio reikalas 🙂 . Du kartus jau gaminau šiuos maltinukus, tačiau abiejais atvejais buvo skilusių, tačiau įdaras neišbėgo, tad skonio daug nesugadino, tik išvaizdą.

Faršo ir sūrio apkepas

Faršo ir sūrio apkepas

Puikus variantas, kai turite faršo užmaišyto kotletams kepti, tačiau prie keptuvės nenorite stovėti. Labai dažnai šį apkepą paruošiu iš anksto šeimynai ir palieku šaldytuve, o grįžus po darbo net ir vyras sugeba iškepti jį. Mano šeimynai jis labai patinka, nors atrodo tai paprasčiausias netikras zuikis. Bet, matyt, kaip visada sužaidžia svarbiausią rolę čia sūris.

Maltos mėsos blyneliai

Maltos mėsos blyneliai

Kitaip tariant kai mėsos nėra daug, arba kaip užmaskuoti mėsą 🙂 (4-6 porcijos) 1-2 marinuoti agurkai 2 kiaušiniai 300 ml vandens 200 g miltų 300 g maltos mėsos 100-200 g tarkuoto fermentinio sūrio druskos juodųjų …