Menu

Vištiena azijietiškai

  • Vištiena azijietiškai
  • Vištiena azijietiškai
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Vištiena azijietiškai

Autorius:
Data:

Paprasta taip du kart du 🙂 Ši vištiena jau ketvirtą savaitę karaliauja mūsų virtuvėje ir viskas dėl to, kad ir labai skanu, ir labai greitai pasigamina (win-win 🙂 ). Tik neperdžiovinkite vištienos – tai vienintelis momentas, kuris gali apgadinti skanią vakarienę.

Vištiena azijietiškai

Užtruksime:
Pamaitinsime: 4 žmones

Ingredientai:

  • 500 g vištienos file
  • 1 v.š. medaus ar sirupo (mes naudojam agavų sirupą, nes medų ne visi toleruoja)
  • 1 v.š. pomidorų pastos (tik ne pomidorų padažo 😉 )
  • 2-4 v.š sojos padažo
  • 1-2 skiltelės česnako (arba tiesiog 1 a.š. česnako granulių)
  • 1 v.š. aliejaus (nebūtina)

Instrukcijos:

  • Jei vištieną valgysite su ryžiais, užkaiskite jiems vandenį ir tuo metu supjaustykite vištienos file apie 1-2 cm dydžio gabaliukais.
  • Indelyje sumaišykite medų ar sirupą, pomidorų pastą, sojos padažą ir smulkintą česnaką. Siūlau pradžioje įpilti 2 v.š. sojos ir paragauti padažą ar užtenka sūrumo ir tik tada nuspręsti pilti daugiau jos.
  • Kai vanduo ryžiams užvirs ir ryžius subersite virti, užkaiskite keptuvę ir įpilkite šlakelį aliejaus (jei keptuvė kokybiška, aliejus nebūtinas).
  • Kai keptuvė įkais, sudėkite vištienos gabalėlius ir pamaišydami kepkite, kol mėsytė nebebus rožinė. Tai užtruks apie 5-7 minutes.
  • Ant vištienos supilkite padažą ir dar 3-5 minutes patroškinkite maišydami, kad padažas padengtų vištienos gabaliukus iš visų pusių.
  • Maždaug šiuo metu ryžiai turėtų būti išvirę, tad viską dalinkite į porcijas ir sėdame valgyti.
  • Skanaus!

Šaltinis: ПРОСТЫЕ РЕЦЕПТЫ ОТ НИНЫ

vištiena, azija, soja, greita
vištiena, greiti patiekalai, azijietiška virtuvė

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Vištienos ir cukinijų pyragas

Vištienos ir cukinijų pyragas

Kai tik atradom cukinijų pyragą su tunu, jis mūsų šeimoje tapo favoritu. Tačiau turėjom bėdą – vaikai nevalgo tuno. Po kiek laiko atradau Forellės puslapyje panašų pyragą su kalakutiena (aš naudoju vištieną). Ir žinoma, tik kelis kartus iškepusi supratau, kad tai tas pats pyragas, tik tunas pakeistas į kalakutieną. Kaip bebūtų, tuno ir vištienos pyragai skoniu labai skiriasi, čia manau didžiausią įtaką daro būtent prieskoniai. Kadangi pyragą su vištieną valgo jau vienas iš mano vaikų, tai darau ganėtinai švelnų, bet šiaip mes su vyru mėgstam įdėti daugiau aštresnių prieskonių, tad paskutinį kartą kepdama sudėjau vištienos marinato likutį, kuris buvo tikrai aštrus. Tai vyras sakė – the best 🙂

Vištienos ir grikių troškinys

Vištienos ir grikių troškinys

Štai ir baigėsi mano katino dienos, kurios tęsėsi daugiau nei du metus. Buvo visko, bet noro grįžti į darbą tikrai ne 🙂 Bet pažiūrėjus iš kitos pusės, dabar tenka susidurti su naujais iššūkiais – pietų nešimasis į darbą bei greitos vakarienės. Žinoma, bus galima dažniau pasilepinti saldžiais kepiniais, nes prie kavutės gėrimo nemažai merginų gali prisijungti 🙂 O kol kas apie greitas vakarienes. Grikius išsivirus iš vakaro, šį patiekalą paruošiau vos per 15 minučių. Kalbant apie skonį, galima vadinti patiekalą troškiniu arba tiesiog grikių koše su vištiena 🙂 Paragavusi galvojau, kad nepatiks (nes nemėgstu grikių virtų ant sultinio), bet pakabinusi kelis šaukštus supratau, kad visai skaniai valgosi 🙂 Vyrui irgi patiko, tik jam trūko užtarkuoto sūrio ant viršaus ir kokio čili pipiriuko. Manau, kad kai ryžiai atsibodę, makaronų nesinori, o bulvės pasibaigusios, šis troškinukas labai tinka kasdieninių patiekalų paįvairinimui.

Keptos vištų kepenėlės su svogūnų ir pomidorų padažu

Keptos vištų kepenėlės su svogūnų ir pomidorų padažu

Nuo pat mažens girdime, kaip sveika valgyti kepenėles, tačiau nors tai ir žinai, nereiškia kad valgai. Taip ir mums su kepenėlėmis. Nuo vaikystės man nėra kažkokių mielų prisiminimų dėl jų. Tačiau vieną dieną užsimaniau pasidaryti kepenėlių paštetą, paskaičiau kad tai visai nesudėtinga ir susigundžiau. Patiko. Bet sunaudojau ne visas kepenėles, tad teko ieškoti kaip dar skaniai jas galima paruošti. Didžioji virtuvės knyga – bene pirma rimta mano kulinarinė knyga ir ji šį kartą pasiteisino 100%. Kiek pamenu – mano mama gamindavo kažką labai panašaus, todėl tai suteikė tik drąsos išbandyti pačiai. Supratau vieną – kepenėlės iškepa labai greitai ir svarbiausia jų neperkepti. Todėl jau kelis kartus valgėm jas su vyru, kad net ausys linko 🙂 O vaikams, matyt kaip ir visiems vaikams – jos nepatiko… Bet mano akyse jos turi didžiulį pliusą – su gamyba ir jų suvalgymu tikrai spėju į vienos valandos pietų pertrauką 🙂

Rotisserie stiliumi kepta višta

Rotisserie stiliumi kepta višta

Ši vištytė turėtų patikti tiems, kas nori jausti truputį citrinos, tačiau ne per daug. Čia taip pat yra truputis aštrumo ant odelės, tačiau jo irgi yra ne per daug. Tiesiog viskas puikiai dera tarpusavyje. Kartą per klaidą pipirų įpyliau beveik dvigubai, nei kad receptas reikalavo, tačiau tada vištiena vyrui tik dar labiau patiko. Na, o vaikai nuėmė odelę 🙂 Tad vištytė tikrai verta Jūsų dėmesio!

Vištiena, marinuota jogurte

Vištiena, marinuota jogurte

Man labai buvo sunku atrasti vištienai marinatą, kuris patiktų. Išbandžius šį, supratau, kad jis tikrai geras. Pirmą kartą darėm vištienos šašlyką – buvo be galo skanu. Antrą kartą kepiau kepsnelius, tačiau įtariu, kad šiek tiek perkepiau, todėl mėsytė buvo sausoka. Bet svarbiausia žinau savo klaidą ir kitą kartą stengsiuosi pasitaisyti. Nepaisant klaidų – marinatas tikrai vertas dėmesio!