Menu

Pupelių troškinys su svogūnais

  • Pupelių-svogūnų troškinys
  • Pupelių-svogūnų troškinys
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Pupelių troškinys su svogūnais

Autorius:
Data:

Pupelių ir svogūnų troškinio receptą buvau nusižiūrėjusi per pirmąjį karantiną, bet kažkaip pabūgau jį gaminti, nes galvojau, kad šeimai nepatiks. Bet per šventines dienas, kai tvarkiausi knygų lentynas ir suradau vėl žurnalą su pažymėtu receptu, nusprendžiau, kad reikia tiesiog išbandyti ir pasižiūrėti visgi šeimai patiks ar ne. Oi, kaip pasigailėjau, kad negaminau šio patiekalo anksčiau. Jis iš karto tapo dukros vienu mėgstamiausiu! Kiti šeimos nariai taip pat neturėjo jokių priekaištų. O pupelių ir ryžių kompanija yra tikrai vykusi. Kaip visada gaminau ir antrą kartą po savaitės pertraukos – vėlgi skanu buvo ir pirmą dieną, ir kitą dieną užbaiginėjant likučius.

Šį patiekalą gaminu daugiafunkciniame puode, tačiau pateiksiu ir originalias gamybos instrukcijas. Daugiafunkcinis tiesiog ekonomiškiau, bet jūs žiūrėkite kaip jums geriau. Manau šis troškinys puikiai gausis ir tiesiog ant viryklės, tik reikalaus dažnesnio pamaišymo ir žemės kaitros.

Pupelių troškinys su svogūnais

Užtruksime:
Pamaitinsime: 6-8 žmones

Ingredientai:

  • 250 g džiovintų pupelių
  • 4 dideli svogūnai
  • 2 v.š. aliejaus ar ghee sviesto
  • 4 skiltelės česnako
  • 4 v.š. pomidorų pastos
  • 4 v.š. pomidorų padažo
  • 1 v.š. adžikos arba keiskite aštresniais prieskoniais pagal skonį
  • druskos
  • maltų juodųjų pipirų

Instrukcijos:

  • Pupeles iš vakaro užmerkti.
  • Kitą dieną pupeles išvirti. Dažniausiai jos išverda per 40-50 min. (priklauso nuo pupelių dydžio). Nuoviro neišpilkite – jį dar panaudosite troškinimo metu.
  • Svogūnus supjaustyti pusžiedžiais ir pakepinti įkaitintame aliejuje.
  • Česnaką susmulkinti. Kai svogūnai suminkštės suberti česnaką ir dar kelias minutes pakepinti.
  • Pupeles, svogūnus, pomidorų pastą ir padažą bei prieskonius sumaišyti su pakepintais svogūnais. Po truputį pilti pupelių nuovirą, kad masė nebūtų labai sausa.
  • Orkaitėje: Įkaitinti orkaitę iki 200°C. Pupelių-svogūnų masę sukrėsti į karščiui atsparų indą. Uždengti maistine folija ir kepti 40min.
  • Daugiafunkciniame: Viską pakepinti galima iš karto daugiafunkciniame. Tada sumaišyti visus produktus ir paleisti programą Plovas 1val. Troškinimo metu karts nuo karto pamaišyti.
  • Labai skanu su ryžiais!

Šaltinis: Moters savaitgalis. Virtuvė 2019 m. Nr.10 spalis (187)

pupelės, svogūnai, troškinys, pigu, taupu
veganiškas, vegetariškas, pigus, troškinys

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Pamačiusi receptą pagalvojau, jog keistas derinys svogūnai ir saulėgrąžos. Tačiau jis toks paprastas, kad pagalvojau, jog tikrai nieko neprarasiu, jei pabandysiu. Ir sakyčiau puiki užkandėlė. Tik man norėjosi rupios druskos, tačiau tiko ir smulki.

Pyragėliai su svogūnais ir saulėgrąžomis

Pamačiusi receptą pagalvojau, jog keistas derinys svogūnai ir saulėgrąžos. Tačiau jis toks paprastas, kad pagalvojau, jog tikrai nieko neprarasiu, jei pabandysiu. Ir sakyčiau puiki užkandėlė. Tik man norėjosi rupios druskos, tačiau tiko ir smulki.

Baltųjų pupelių sriuba

Baltųjų pupelių sriuba

Paprastume slypi genialumas 🙂 Su tuo negaliu ginčytis. Sriubytė skirta kaip tik sušilti. Produktai beveik turimi visada namuose, tik minusas, kad reikia pasiruošti iš anksto ir išsivirti pupeles.

Paprasčiausias svogūnų padažas

Paprasčiausias svogūnų padažas

Niekada negalvojau, kad gali gautis skanus padažas be grietinės ar grietinėlės. Bet iš bado ko tik nepadarysi 🙂 Na ne iš bado, bet išbandžiau tikrai kai namuose nieko doro nebuvo, o kepsniukai vieni atrodė labai sausi. Tad nuo to nekalto pabandymo, dabar kai tik kepu muštinius paruošiu ir pusę porcijos šio padažo. Man jis nerealiai skanus, vyrui kiek erzina grybų prieskonis. Bet gi aš pilu visada vandenį, tad svogūnai savyje turi kažką panašaus į grybus – tikrai, aš nekalta dėl to 🙂

Kiaulienos kepsnys su svogūnais

Kiaulienos kepsnys su svogūnais

Dar vienas mūsų mėgstamų patiekalų.

Pupelių salotos su marinuotais agurkais ir dešrelėmis

Pupelių salotos su marinuotais agurkais ir dešrelėmis

Vėl šaldytuve švilpauja vėjai, tad išviriau pupelių. Viriau visas, kiek turėjau, tad jau kelios dienos maitinamės patiekalais su jomis. Užvakar valgiau pupeles su kepintais svogūnais ir pomidorais. Vakar valgėm makaronus su daržovių troškiniu ir pupelėmis. Šiandien prisiminiau šias salotas. Jau kažkada jos buvo bandytos ir paliko malonius prisiminimus, tik šį kartą proporcijas dėjau pagal savo skonį. Tad pietūs gavosi ganėtinai greiti ir skanūs. Užteko visiems keturiems, tačiau reikia paminėti, kad kiekvienas valgė skirtingus kiekius. Taip pat šiose salotose labai tinka ir parūkyta mėsytė, tad dalį dešrelių keičiau rūkytu kumpiu. Kokios medžiotojų dešrelės čia irgi būtų labai tinkamos.