Menu

Faršo kepsneliai su bulvėmis

  • Faršo kepsneliai su bulvėmis
  • Faršo kepsneliai su bulvėmis
  • Details
  • 8 Comments
  • Related Items
Faršo kepsneliai su bulvėmis


Autorius: Aušra

Data:

Patiekalas labai praktiškas 🙂 Puikiai tinka šventiškesniems susibūrimams, nes darbo tikrai nėra daug, o ir prie puodų nereikia stovėti. Viskas pasigamina kartu – ir mėsa, ir garnyras. Belieka tik paruošti salotas ir skanauti patiekalu. Tikrai nusprendėm, kad kartosim dar ne kartą.

Faršo kepsneliai su bulvėmis

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 6 porcijos
Kaloringumas: 338 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 400-500 g maltos mėsos
  • 1 kiaušinis
  • 1 svogūnas
  • 2 a.š. majonezo (pamiršau)
  • 1 v.š. krakmolo
  • druskos
  • pipirų
  • 4-5 bulvės
  • žiupsnelis kmynų
  • 2 skiltelės česnako
  • aliejaus
  • 6 riekutės fermentinio sūrio

Instrukcijos:

  • Svogūną susmulkinti.
  • Maltą mėsą sumaišyti su svogūnu, kiaušiniu, krakmolu. Paskaninti druska ir maltais pipirais.
  • Faršą gerai išmaišius padalinti į 6 dalis ir suformavus plonus blynelius sudėti į kepimo skardą.
  • Viršų ištepti majonezu (tiesą pasakius tai pamiršau padaryti).
  • Bulves nuskusti ir supjaustyti nedideliais kubeliais.
  • Sudėjus į indą, užpilti keliais šaukštais aliejaus, užberti prieskonių ir išmaišyti.
  • Tada bulves sudėti ant faršo blynelių paspaudžiant.
  • Kepti iki 220°C įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių.
  • Ant kepsnelių viršaus sudėti fermentinio sūrio riekutes ir vėl trumpam dėti orkaitėn, kol sūris išsilydys.
  • Skanaus!

Šaltinis: Laikas į virtuvę

  1. srove parašė:

    Majonezą dėjau tam, kad bulvės labiau susurištų su faršu, bet gerai ir sūrelis tepamas, pamakaluoji truputį faršą ir gerai, Aguonėlė dar bortelius nulipdė, tai dar praktiškiau, nenukrenta jokia bulvė, man net keista, kad toks niekutis daug kam prigijo:)Smagaus laisvalaikio:)virtuvėje!

  2. Aušra parašė:

    Ačiū 🙂 Aš kadangi bulves truputį įspaudžiau į faršą, tai borteliai patys susiformavo, tad irgi tikrai nei gabaliukas bulvės nenukrito 🙂
    O visiems patiko, nes idėja labai gera – naujas įprastų produktų pateikimas, kai atsibosta įprasti kotletai su bulvėmis.

  3. Jurate parašė:

    o kur dėti kmynus ir česnaką?:) šįkart teko jų visai nedėt.. 🙂 gal vistiek bus gerai

  4. Aušra parašė:

    na kmynai ir česnakai yra prieskoniai 😉 Tai vat juos ir reikėjo sudėti į supjaustytas kubeliais bulves 🙂 Bet kad neįdėjot, manau skonis neturėjo smarkiai pablogėti, nes juk kiekvienas pagal save skonius derinam 😉

  5. Sondre parašė:

    Kepiau siuos kepsniukus pries keleta dienu , labai skanu 🙂 Tikrai kartosim dar daug kartu , aciu uz puikius receptukus Ausryte 🙂

  6. Aušra parašė:

    Sondre, aš nespėju atsakinėti į jūsų komentarus 😀

    Net baugu pasidarė, o jei dabar kažkuris receptas ims ir nepasiseks ar nepatiks?? Siaubas… užgriuvo didelės atsakomybės lavina 😀

    Na bet tiek jau receptų išbandėt, kad matyt mūsų šeimynų skoniai labai panašūs 🙂

  7. Sondre parašė:

    Vis bandau palikt komentarus,pagirt nuostabius patiekalus ir jus,kad dalinates receptais su nuotraukomis . O jei kas ir nepatiks,tai jau ne jusu kalte bus , bet nemazai is jusu puslapio jau isbandziau,ir visi patiko,ir visus katrosim ! 🙂

  8. Aušra parašė:

    Ačiū, Jums labai!

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Risi e bisi

„Risi e bisi”

Tai klasikinis Venecijos ryžių patiekalas, dažniausiai tiekiamas su didesniu skysčio kiekiu nei rizotas. Ir kas svarbiausia – tikrai paprastas, greitai padaromas. Išbandyta jau kelis kartus, ir visada šeimyna lieka patenkinta 🙂

Potato and curds Arrows

Bulvių ir varškės Rodyklytės

Nuo pietų liko virtų bulvių, tad leidau pasireikšti fantazijai 🙂 Rodyklytės gavosi gan skanios, ypatingai gerą skonį suteikia fermentinis sūris. Tik reikia atsargiai elgtis su druska, nes truputį persūdžiau pamiršusi įvertinti, kad fermentinis sūris duoda sūrumo.

Lavašo traškučiai su mėlynojo sūrio padažu

Lavašo traškučiai su mėlynojo sūrio padažu

Savaitgalį dažnai pradedame palepindami save kokiais nors skanėstais. Jie nebūtinai turi būti saldūs. Šį kartą siūlau išbandyti lavašo traškusius su sūrio padažu. Juos tikrai pagaminsite per pusvalandį, o sveikumo atžvilgiu jie nesulyginami su pirktiniais bulvių traškučiais. Gaminasi jie tikrai labai lengvai. Beje, susvalgo irgi greitai 🙂

Greitas vištienos apkepas

Greitas vištienos apkepas

Vos keli produktai, o kol kepa – puiki proga susipjaustyti salotas. Man labiausiai patiko tai, kad vištienos krūtinėlė čia gaunasi sultinga. O su prieskoniais ir papildomais priedais galima ir paeksperimentuoti.

Lietiniai su brinzos sūriu

Lietiniai su brinzos sūriu

Šie lietiniai turi kažką stebuklingo, nes viskas čia labai paprasta ir aišku. Nieko sudėtingo tikrai nėra, bet kai tik pagaminu juos, visi tiesiog pradeda peštis, kad tik niekas nesuvalgytų oficialiai jiems priklausančios dalies.