Menu

Mieliniai blynai

  • Mieliniai blynai
  • Mieliniai blynai
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Mieliniai blynai


Autorius: Aušra

Data:

Kaip dažnai nutinka, vėstant orams norisi jaukesnio, šilto maisto. Todėl pusryčiams puiku atsiminti seniai bekeptus mielinius blynus. Šie blynai pirmą kartą buvo išbandyti tikriausiai kai antrą kartą gyvenime pažindinausi su mielėmis ir jų panaudojimu (apie pirmą kartą bus kada nors irgi). Žinau, kad mielinių blynų receptų pilnas internetas, tačiau kaip ir dauguma dalykų – pirmi būna įsimintiniausi.

Mieliniai blynai

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 4 porcijos
Kaloringumas: 366 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 375 ml miltų
  • 250 ml pieno
  • 1 kiaušinis
  • 10 g mielių (arba 3,5g sausų mielių)
  • 2 1/2 v.š. cukraus
  • žiupsnelis druskos
  • 4 v.š. lydyto sviesto

Instrukcijos:

  • Miltus persijoti į dubenį.
  • Pašildyti truputį pieną ir įmaišyti į jį kiaušinį, cukrų, druską bei mieles.
  • Į mišinį supilti miltus ir gerai išmaišyti.
  • Galiausiai įmaišyti lydytą sviestą.
  • Uždengti ir leisti pakilti 1–2 valandas (aš dažniausiai kildinu orkaitėje, įjungus mažiausią įmanomą temperatūra ~40°C). Taip išmaišytą tešlą taip pat galima dėti kilti į šaldytuvą – taip pusryčiai bus paruošti vos per kelias minutes.
  • Pakilusios tešlos nemaišyti, tiesiog gerai įkaitinti keptuvėje aliejų ir šaukštu kabinti tešlą bei kepti blynus.
  • Skanių rudeninių pusryčių!

Šaltinis: Skanaus! (Sonatinos receptai SuperMamos forume)

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Pyragas su cukinija

Pyragas su cukinija

Labai skanus pyragas, kuriam drėgnumo suteikia cukinija. Kepiau šią vasarą jau gal penkis kartus ir kiekvieną kartą, kur bebūtume, svečiuose ar namuose, jis išnykdavo labai greitai ir net nespėdavau nufotografuoti. Pagaliau pasilikau gabaliuką pyrago ir kitą dieną, kai turėjau kelias minutes ramybės padariau kelias nuotraukas. Beje, pyragas net ir po kelių dienų savo drėgmės nepraranda.

Obuolių pyragas

Obuolių pyragas

Pasirinkau receptą tik dėl to, kad šaldytuve turėjau daug obuolių, o šitam receptui reikėjo net kilogramo jų. Bet kai iškepė pyragas – greitai ėmė nykti, nes obuoliai suteikė sultingumo ir minkštumo pyragui, kas mano visai šeimynai itin patiko.

Austriškas kavos tortas

Austriškas kavos tortas

Pagaliau! Pirmas normalesnis tortas, kuris tikrai gali vadintis tortu ? Jis buvo gaminamas pagaliau savo virtuvėje, kurios kantriai laukiau beveik du metus. Malonumas neišpasakytas ? Ypatingai kai darėm jį kartu su į svečius užsukusia drauge (irgi skanios kavos mylėtoja). Kaip ir visi tortai – skaniausias buvo kitą dieną. Nors ir pirmą dieną valgydamos gomurius pamaloninom švelniu grietinėlės kremu ir sultingu biskvitu.

Morkų tortas

Morkų tortas

Skanus tortukas (ar tai pyragas), ypatingai kitą dieną, nes pasidarė daug sultingesnis.

Graikiškas pyragas su fetos sūriu

Graikiškas pyragas su fetos sūriu

Autorius: Aušra Data: 2020-09-08 Savaitgalį labai daug gaminau daug senų receptų iš tinklaraščio. Ir taip jau ne vienas savaitgalis, kai neieškau idėjų toli – čia viskas kas išbandyta ir mums patikę, tad kai norisi tiesiog …