Menu

Arbata Fruit Medley iš Kavos draugo

  • Arbata Fruit Medley
  • Arbata Fruit Medley
  • Details
  • 1 Comment

Viena diena man buvo tiesiog stebuklinga – kai tik nusprendžiau padėti vienam pažįstamui maloniai nustebinti kitą pažįstamą, iš karto užkalbino mane per Skype Kavos draugas ir pasiūlė paragauti jų arbatos, tik sakė pasirinkti skonį pačiai. Oi sudėtingos man tokios užduotys, nes pasirinkimas tikrai nemenkas pas juos. Kaip vaisinių arbatų mylėtojai, aišku pirma mintis – imti vaisinę, tačiau klausimas buvo kokią? Nusprendžiau, kad jei jau nežinau tiksliai ko noriu, reikia imti miksą – pasirinkau Fruit Medley arbatą.

Jau kitą dieną sulaukiau skambučio nuo kurjerio – arbata pristatyta! Oi kaip buvo sunku išlaukti darbo dienos pabaigos. Tiesa, grįžau vakare nusikalusi ir jau džiaugsmo buvo likę ganėtinai mažai (nuovargis visada mane nugali). Jau galvojau ragavimą atidėti kitai dienai, tačiau mano arbatos negeriantis vyras užprašė arbatos, nes skaudėjo gerklę. Pamatęs, kad turiu dovanų, sakė – ragaujam šią. Taigi nusileidau į mūsų virtuvę ir užkaičiau arbatinuką. Vyras nekantraudamas atsliūkino į virtuvę taip pat.

Labiausiai matyt žavintis dalykas šioje arbatoje – arbatžolės sudėtos į iš plono aliuminio suformuotą lazdelę su daug daug skylučių skysčiui prasiskverbti. Siaubingai patogus dalykas, jei mėgstate gerti arbatą be cukraus – nereikia net imti šaukštuko. Matyt šis arbatos pateikimas mano vaikus irgi sužavėjo, nes sekančias kelias dienas vaikai prašė tik šios arbatos.

Man žinoma pirmas dalykas kas sudomino – tai kokia gi šios arbatos sudėtis? Deja ant pakelio neradau lietuviško vertimo, bet žinoma angliškai irgi mokų ir suprantu. Pirmoje vietoje yra kinrožės. Ir tai matyt vienintelis dalykas ką galėjau išskirti gurkšnodama arbatą. Pagal aromatą jaučiasi, kad tai tikrai vaisinė arbata, tačiau jis įvairių vaisių ir sunku kažką vieną išskirti.

Mano vyras nebūtų mano :), jei neišardytų arbatos lazdelės ir nepanagrinėtų kas yra viduje. O viduje radom labai įprastus dalykus – vaisių gabaliukus ir erškėtuogės bei kinrožės lapelius. Matyt nieko nuostabaus, nes arbata yra natūrali. O tai kad nėra jokių dažų parodo ir tai, kad arbatos lazdelę užpylus karštu vandeniu, reikia minutę palaukti kol vanduo „nusidažo“.

Dar kalbant apie vaikus – pagaliau jie pradėjo darytis arbatą patys. Žinoma būtent šią, nes nereikia stebėti, kad arbata nepasidarytų per stipri. Viena lazdelė – tik vienam puodeliui ir ramu. Gali ji ten gulėti kad ir visą arbatos gėrimo procesą. Tačiau jei jūs mėgstate didelius puodelius kur užrašyta „I love tea“ (ten apie 400ml jei ne daugiau), tai lazdelių jau reikėtų dėti dvi, nes kitaip skonis jau visai silpnas bus.

Nuotraukose jau paskutinės arbatos lazdelės ir tos paslėptos buvo nuo vaikų. Vaikams buvo nupirkta kita vaisinė arbata, tačiau visgi sakė lazdelėse arbata skanesnė :).

Mano nuomone, tai būtų tikrai puiki dovana artimiesiems – juk skani arbata geroje kompanijoje, visada geriasi tik skaniai, o vėliau geriant ją vienumoje iškils malonūs prisiminimai.

  1. […] jau užsiminiau apie kavą, tai tarsiu keletą žodžių apie ją daugiau. Kaip ir arbata ji atkeliavo pas mane iš Kavos draugo. Tikrai net nesitikėjau, kad jie būs tokie draugiški ir […]

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.