Menu

Maltos mėsos ir žiedinių kopūstų apkepas

  • Maltos mėsos ir žiedinių kopūstų apkepas
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Maltos mėsos ir žiedinių kopūstų apkepas


Autorius: Aušra

Data:

Švelnaus skonio apkepas, kuriame labai tinka grietinėlė. Man labai patiko, nors ir ganėtinai užtrukau jį gamindama.

Maltos mėsos ir žiedinių kopūstų apkepas

Užtruksime:
Išeiga: 6 porcijos

Ingredientai:

  • 1 didelis svogūnas
  • 150 g pievagrybių
  • 500 g maltos jautienos
  • 1 v.š. aliejaus (kepimui)
  • 100 g grietinėlės (10 proc. riebumo)
  • 200 g sūrio, tarkuoto
  • 1/4 a.š. kario
  • 1/4 a.š. paprikos miltelių
  • druskos
  • pipirų
  • sviesto (formai patepti)
  • Žiedinių kopūstų tyrei:
  • 1 kg žiedinių kopūstų
  • 1 v.š. sviesto
  • 100 g grietinėlės (10 proc. riebumo)
  • druskos

Instrukcijos:

  • Pirmiausia paruošti žiedinių kopūstų tyrę. Žiedinį kopūstą padalinti žiedeliais, suberti į verdantį vandenį ir virti, kol suminkštės.
  • Vandenį nupilti, žiedinius kopūstus sutrinti virtuviniu kombainu arba smulkintuvu.
  • Pridėti sviesto, grietinėlės ir druskos pagal skonį, gerai išmaišyti.
  • Nulupti ir sukapoti svogūnus, susmulkinti grybus.
  • Svogūnus šiek tiek pakepinti aliejuje, į keptuvę sukrėsti maltą mėsą ir kepti dar 4-5 minutes.
  • Sudėti grybus, paprikos miltelius bei karį, išmaišyti.
  • Supilti grietinėlę, 5 minutes patroškinti ir pagardinti druska bei pipirais.
  • Masę sukrėsti į sviestu išteptą kepimo formą.
  • Ant viršaus užpilti žiedinių kopūstų tyrės, užbarstyti tarkuoto sūrio.
  • Kepti 180 laipsnių temperatūros orkaitėje 30 minučių (kol sūris gražiai parus).
  • Skanaus!

Šaltinis: Sveikos šeimos virtuvė. Žurnalo “Sveika” serija. 2008

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Keptas lavašas

Keptas lavašas

Internete galima surasti daug lavašo panaudojimo būdų, tačiau kažkaip jie manęs vis neužkabindavo tiek, jog parduotuvėje nepamirščiau nusipirkti lavašo. Bet va šitas kažkaip sudomino ir net nusipirkau ne tik lavašą, bet ir maltos mėsos, kuriuos namie nebuvo ? Vyras valgydamas iš karto pareiškė, kad geriau nei jo kažkada kažkur valgyta lazanija. Aš kadangi dar nesusikaupiu lazanijos gamybai, taip jos gyvenime ir nevalgiusi, tad neturiu su kuo lyginti. Bet skanu, ir ganėtinai greitai, ir suvalgėm tik pusę, o kitą pusę užšaldžiau kokiems skaniems greitiems pietums.

Sūrio sriuba

Sūrio sriuba

Labai skani ir soti sriuba. Man kaip grybų mylėtojai, labai skani. Vyras valgė tik dėl to, kad skaniai atrodė skrebučiai, nes jam per stipriai jautėsi grybų skonis (na jis jų tikrai nemėgsta).

Maltos mėsos ir cukinijų kepsnys

Maltos mėsos ir cukinijų kepsnys

Sultingas kepsnys, švelnaus skonio, tad ypatingai skanu su aštriu pomidorų padažu.

Faršo ir brokolių pyragas

Faršo ir brokolių pyragas

Puikus pyragas pietums! Vakarienei gal kiek sunkokas, bet čia jau nuo valgytojų priklauso 🙂 Kadangi mėgstu, kad tešlos sluoksnis būtų plonesnis, tai kiek sumažinau proporcijas ir pritaikiau pagal save. Kai pietums norisi kažko į ranką paimamo ir nesaldaus – tokie pyragai tiesiog puikiai tinka. Beje, šiam pyragui galima panaudoti vakarykščius kotletus 😉 Taip sutrumpinsite gamybos laiką.

Nekeptas sausainių tortas su persikais

Nekeptas sausainių tortas su persikais

Tortą pirmą kartą gaminau pagal šį receptą, tačiau pastovėjęs kelias valandas kambario temperatūroje, ragaujant jis man pasirodė labai riebus. Tad šį kartą dariau pagal save – maskarponę keičiau kremine varške. Pakeitimais likau patenkinta! Mano šeimyna ir svečiai labai gyrė tortą, tad patobulintas torto receptas pagaliau nusipelnė atsidurdi čia. 🙂

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux