Menu

Maltos mėsos ir žiedinių kopūstų apkepas

  • Maltos mėsos ir žiedinių kopūstų apkepas
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Maltos mėsos ir žiedinių kopūstų apkepas


Autorius: Aušra

Data:

Švelnaus skonio apkepas, kuriame labai tinka grietinėlė. Man labai patiko, nors ir ganėtinai užtrukau jį gamindama.

Maltos mėsos ir žiedinių kopūstų apkepas

Užtruksime:
Išeiga: 6 porcijos

Ingredientai:

  • 1 didelis svogūnas
  • 150 g pievagrybių
  • 500 g maltos jautienos
  • 1 v.š. aliejaus (kepimui)
  • 100 g grietinėlės (10 proc. riebumo)
  • 200 g sūrio, tarkuoto
  • 1/4 a.š. kario
  • 1/4 a.š. paprikos miltelių
  • druskos
  • pipirų
  • sviesto (formai patepti)
  • Žiedinių kopūstų tyrei:
  • 1 kg žiedinių kopūstų
  • 1 v.š. sviesto
  • 100 g grietinėlės (10 proc. riebumo)
  • druskos

Instrukcijos:

  • Pirmiausia paruošti žiedinių kopūstų tyrę. Žiedinį kopūstą padalinti žiedeliais, suberti į verdantį vandenį ir virti, kol suminkštės.
  • Vandenį nupilti, žiedinius kopūstus sutrinti virtuviniu kombainu arba smulkintuvu.
  • Pridėti sviesto, grietinėlės ir druskos pagal skonį, gerai išmaišyti.
  • Nulupti ir sukapoti svogūnus, susmulkinti grybus.
  • Svogūnus šiek tiek pakepinti aliejuje, į keptuvę sukrėsti maltą mėsą ir kepti dar 4-5 minutes.
  • Sudėti grybus, paprikos miltelius bei karį, išmaišyti.
  • Supilti grietinėlę, 5 minutes patroškinti ir pagardinti druska bei pipirais.
  • Masę sukrėsti į sviestu išteptą kepimo formą.
  • Ant viršaus užpilti žiedinių kopūstų tyrės, užbarstyti tarkuoto sūrio.
  • Kepti 180 laipsnių temperatūros orkaitėje 30 minučių (kol sūris gražiai parus).
  • Skanaus!

Šaltinis: Sveikos šeimos virtuvė. Žurnalo “Sveika” serija. 2008

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Maltos mėsos ir kopūstų pyragas su kariu ir obuoliais

Maltos mėsos ir kopūstų pyragas su kariu ir obuoliais

Šis pyragas atrodo gal ir kiek neįprastas, bet mums tas keistumas pasirodė ganėtinai priimtinas. Obuoliai suteikė švelnų salstelėjimą, Tabasko padažas – aštrumą. Be to, šiam pyragui nereikia ruošti užpilo su kiaušiniais. Pradžioje galvojau, kad nieko nesigaus, tačiau nors įdaras ir nebuvo vientisas, tačiau tikrai nebyrėjo. Man ir sūnui itin patiko pagrindas su rūpiais kvietiniais miltais. Kandant jis kiek labiau trupėjo, bet turėjo kažkokio žavesio.

Honey-Peach Ice Cream

Medaus ir persikų ledai

Ledai gavosi kreminiai, su švelniu medaus ir persikų skoniu. Tik visi draugiškai sutarėm, kad kitą kartą visus persikus trinsiu į tyrę, nes gabaliukais supjaustyti persikai pavirto į labai šaltus ledukus ? O va nuotraukoje labai puikiai matosi, kokios dažniausiai būna mano fotografavimo sąlygos 😀

Tinginių balandėliai v2

Tinginių balandėliai v.2

Autorius: Aušra Data: 2020-03-22 Šiais metais išsikeltas mano mini tikslas – daugiau gaminti iš turimų žurnalų. Atrodytų viskas paprasta – vakare nusižiūri, kitą dieną pagamini ir džiaugiesi rezultatais. Deja… pastebėjau, kad po gaminimo žurnalą netyčia …

Tortas su karamelizuotais bananais

Tortas su karamelizuotais bananais

Štai mano mažojo tortas! Ilgai rinkau, ilgai vis persigalvodavau 🙂 Bet buvo skanus, gal kiek mūsų skoniui riebus, gal kiek norėjosi rūgštelės daugiau (biskvitus ir taip laisčiau vyšnių kompotu). Tačiau galiu pasakyti, kad užšaldyti likučiai prie kavos labai skaniai susivalgo – dėl riebumo kremas ganėtinai greitai atšyla. Dabar karts nuo karto paskanauju 🙂 Nes tortas 6 asmenims tikrai per didelis buvo 🙂

Makaronai Penne su pomidorais ir grietinėlės padažu

Makaronai Penne su pomidorais ir grietinėlės padažu

Kai norisi kažko naujo iš makaronų – puikus receptas. Patiekalas švelnaus skonio, su pomidorų rūgštele. O jei nereikėtų išdarinėti pomidorų, būtų labai greitai pagaminamas.