Menu

Maltos mėsos ir žiedinių kopūstų apkepas

  • Maltos mėsos ir žiedinių kopūstų apkepas
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Maltos mėsos ir žiedinių kopūstų apkepas


Autorius: Aušra

Data:

Švelnaus skonio apkepas, kuriame labai tinka grietinėlė. Man labai patiko, nors ir ganėtinai užtrukau jį gamindama.

Maltos mėsos ir žiedinių kopūstų apkepas

Užtruksime:
Išeiga: 6 porcijos

Ingredientai:

  • 1 didelis svogūnas
  • 150 g pievagrybių
  • 500 g maltos jautienos
  • 1 v.š. aliejaus (kepimui)
  • 100 g grietinėlės (10 proc. riebumo)
  • 200 g sūrio, tarkuoto
  • 1/4 a.š. kario
  • 1/4 a.š. paprikos miltelių
  • druskos
  • pipirų
  • sviesto (formai patepti)
  • Žiedinių kopūstų tyrei:
  • 1 kg žiedinių kopūstų
  • 1 v.š. sviesto
  • 100 g grietinėlės (10 proc. riebumo)
  • druskos

Instrukcijos:

  • Pirmiausia paruošti žiedinių kopūstų tyrę. Žiedinį kopūstą padalinti žiedeliais, suberti į verdantį vandenį ir virti, kol suminkštės.
  • Vandenį nupilti, žiedinius kopūstus sutrinti virtuviniu kombainu arba smulkintuvu.
  • Pridėti sviesto, grietinėlės ir druskos pagal skonį, gerai išmaišyti.
  • Nulupti ir sukapoti svogūnus, susmulkinti grybus.
  • Svogūnus šiek tiek pakepinti aliejuje, į keptuvę sukrėsti maltą mėsą ir kepti dar 4-5 minutes.
  • Sudėti grybus, paprikos miltelius bei karį, išmaišyti.
  • Supilti grietinėlę, 5 minutes patroškinti ir pagardinti druska bei pipirais.
  • Masę sukrėsti į sviestu išteptą kepimo formą.
  • Ant viršaus užpilti žiedinių kopūstų tyrės, užbarstyti tarkuoto sūrio.
  • Kepti 180 laipsnių temperatūros orkaitėje 30 minučių (kol sūris gražiai parus).
  • Skanaus!

Šaltinis: Sveikos šeimos virtuvė. Žurnalo “Sveika” serija. 2008

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Faršo ir brokolių pyragas

Faršo ir brokolių pyragas

Puikus pyragas pietums! Vakarienei gal kiek sunkokas, bet čia jau nuo valgytojų priklauso 🙂 Kadangi mėgstu, kad tešlos sluoksnis būtų plonesnis, tai kiek sumažinau proporcijas ir pritaikiau pagal save. Kai pietums norisi kažko į ranką paimamo ir nesaldaus – tokie pyragai tiesiog puikiai tinka. Beje, šiam pyragui galima panaudoti vakarykščius kotletus 😉 Taip sutrumpinsite gamybos laiką.

Kokosiniai sausainiai su šokoladiniu įdaru

Kokosiniai sausainiai su šokoladiniu įdaru

Autorius: Aušra Data: 2009-11-05 Sausainiai dar net nepertepti buvo labai skanūs, dėl to juos mano vyras bandė slėpti savo pilvuke. O kai sužinojo, jog jie dar bus pertepti šokoladu už galvos susiėmė – suprato, kad …

Makaronai su saulėje džiovintų pomidorų padažu

Makaronai su saulėje džiovintų pomidorų padažu

Šiandienos pietums ragavom labai greitai pagaminamus makaronus su džiovintais pomidorais ir grietinėle. Dukra tik atėjusi į virtuvę ir užuodusi kvapą iš karto nusprendė, kad bus skanu. Tada pamatė, ir tik dar kartą patvirtino, kad bus tikrai skanu 🙂 O valgydama murkė kaip katytė iš malonumo. Sakė, būtinai turėsi kartoti. Vyras tuo tarpu valgė savo porciją tylomis… Tai kėlė sumaištį mano mintyse, bet kai užklausiau “Ar skanu?”, išgirdau atsakymą “O taip!”. Vadinasi verdiktas aiškus – paprasta, skanu ir greita! Tikrai verta išbandyti. O jūs išbandysite?

Mieli ežiukai

Mieli ežiukai

Mano mažoji mokinukė vis prašo kažko įdėti mokyklos pietums. Jau kelis kartus prikalbinau ir valgykloje nusipirkti, bet jai vis tiek mielesnis mamos įdėtas maistas. Už tokį įvertinimą norisi ir nustebinti savo mergaičiukę. Todėl nusižiūrėjau šiuos ežiukus. Jie tikrai lengvai pasidaro. Dukrytei taip patiko, kad jau kepiau du kartus. Tai tik įrodo, kad paprastą maistą patiekus kiek įdomiau, jis suvalgomas vaikų tikrai su entuziazmu.

Maltos mėsos ir cukinijų kepsnys

Maltos mėsos ir cukinijų kepsnys

Sultingas kepsnys, švelnaus skonio, tad ypatingai skanu su aštriu pomidorų padažu.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux