Menu

Ypatingieji kotletai

  • Ypatingieji kotletai
  • Details
  • 2 Comments
  • Related Items
Ypatingieji kotletai


Autorius: Aušra

Data:

Visada darydama kotletus iš kiaulienos troškinu, kad būtų minkštesni. Tačiau iškepus šiuos kotletus net nekyla mintis jų dar troškinti, nes gaunasi labai minkšti ir sultingi.

Ypatingieji kotletai

Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos
Kaloringumas: kcal / porcija

Ingredientai:

  • 1 vidutinio dydžio svogūnas
  • 3 riekės baltos duonos
  • 2 v.š. susmulkintos petražolės
  • 500 g mėsos faršo
  • 1/2-1/4 a.š. maltų juodųjų pipirų
  • pagal skonį druskos
  • 1 a.š. sausų garstyčių
  • 2 dideli kiaušiniai (trynius atskirti nuo baltymų)
  • 2-3 v.š. šalto vandens
  • aliejauskepimui

Instrukcijos:

  • Svogūną nulupti ir stambiai supjaustyti.
  • Duoną pamirkyti vandenyje ir nuspausti.
  • Duoną, svogūną ir petrožoles virtuvinio kombaino ar smulkintuvo pagalba sutrinti į vientisą masę.
  • Sudėti faršą ir dar patrinti smulkintuvo ar virtuvinio kombaino pagalba, tačiau neilgai, kad nepasidarytų košė (galima viską padaryti ir su mėsmale).
  • Faršą sudėti į indą, įdėti druskos pagal skonį, pipirų, garstyčių ir trynius. Maišyti iki vientisos masės. Jei reikia, įpilti šalto vandens.
  • Atskirtus baltymus išplakti, putos neturi būti labai tvirtos.
  • Pusę baltymų atsargiai sumaišyti su faršu. Tada atsargiai įmaišyti likusius baltymus.
  • Drėgnomis rankomis formuoti kotletus ir kepti įkaitintuose riebaluose iš abiejų pusių.
  • Skanaus!

Šaltinis: kuking.net

  1. Jurgita says:

    kepiau šiuos kotletus, tikrai gavosi minkšti ir sultingi 🙂

  2. Aušra says:

    Kaip tik ką tik perskaičiau tavo įrašą ir maloniai nustebau, jog pasirinkai mano kotletus 🙂 O paskui radau dar ir komentarą 🙂 Smagu 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Maltos mėsos ir fetos sūrio apkepas

Maltos mėsos ir fetos sūrio apkepas

Tai bene paskutinis makaronų patiekalas pavasarį, nes paskutinėmis dienomis perėjome prie salotų, ant grotelių keptos mėsos ir šaldiklio turinio naudojimo. Žinoma tik kokiam mėnesiui ar daugų daugiausia vasarai. Artėjant rudeniui vėl reikės sotesnio maisto, tad makaronai grįš į trąsą. O šis patiekalas nesudėtingas ir labai sotus. Deja apsižiūrėjau per vėlai, tad sūrio ant viršaus turėjau tik trečdalį reikiamo kiekio. Bet tai skonio nesugadino.

Aitriųjų paprikų šiupinys su ryžiais

Aitriųjų paprikų šiupinys su ryžiais

Vyras visada mėgsta aštresnį maistą, tad vieną dieną nusprendžiau palepinti jį. Liko patenkintas ir su šypsena veide 🙂 Net netrukdė kukurūzai, kurių jis nemėgsta. O pomidorai įneša labai reikiamos gaivos. Manau šitam recepte tikrai viskas suderinta puikiai.

Faršo ir brokolių pyragas

Faršo ir brokolių pyragas

Puikus pyragas pietums! Vakarienei gal kiek sunkokas, bet čia jau nuo valgytojų priklauso 🙂 Kadangi mėgstu, kad tešlos sluoksnis būtų plonesnis, tai kiek sumažinau proporcijas ir pritaikiau pagal save. Kai pietums norisi kažko į ranką paimamo ir nesaldaus – tokie pyragai tiesiog puikiai tinka. Beje, šiam pyragui galima panaudoti vakarykščius kotletus 😉 Taip sutrumpinsite gamybos laiką.

Mieli ežiukai

Mieli ežiukai

Mano mažoji mokinukė vis prašo kažko įdėti mokyklos pietums. Jau kelis kartus prikalbinau ir valgykloje nusipirkti, bet jai vis tiek mielesnis mamos įdėtas maistas. Už tokį įvertinimą norisi ir nustebinti savo mergaičiukę. Todėl nusižiūrėjau šiuos ežiukus. Jie tikrai lengvai pasidaro. Dukrytei taip patiko, kad jau kepiau du kartus. Tai tik įrodo, kad paprastą maistą patiekus kiek įdomiau, jis suvalgomas vaikų tikrai su entuziazmu.

Keptas lavašas

Keptas lavašas

Internete galima surasti daug lavašo panaudojimo būdų, tačiau kažkaip jie manęs vis neužkabindavo tiek, jog parduotuvėje nepamirščiau nusipirkti lavašo. Bet va šitas kažkaip sudomino ir net nusipirkau ne tik lavašą, bet ir maltos mėsos, kuriuos namie nebuvo ? Vyras valgydamas iš karto pareiškė, kad geriau nei jo kažkada kažkur valgyta lazanija. Aš kadangi dar nesusikaupiu lazanijos gamybai, taip jos gyvenime ir nevalgiusi, tad neturiu su kuo lyginti. Bet skanu, ir ganėtinai greitai, ir suvalgėm tik pusę, o kitą pusę užšaldžiau kokiems skaniems greitiems pietums.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux