Menu

Ypatingieji kotletai

  • Ypatingieji kotletai
  • Details
  • 2 Comments
  • Related Items
Ypatingieji kotletai


Autorius: Aušra

Data:

Visada darydama kotletus iš kiaulienos troškinu, kad būtų minkštesni. Tačiau iškepus šiuos kotletus net nekyla mintis jų dar troškinti, nes gaunasi labai minkšti ir sultingi.

Ypatingieji kotletai

Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos
Kaloringumas: kcal / porcija

Ingredientai:

  • 1 vidutinio dydžio svogūnas
  • 3 riekės baltos duonos
  • 2 v.š. susmulkintos petražolės
  • 500 g mėsos faršo
  • 1/2-1/4 a.š. maltų juodųjų pipirų
  • pagal skonį druskos
  • 1 a.š. sausų garstyčių
  • 2 dideli kiaušiniai (trynius atskirti nuo baltymų)
  • 2-3 v.š. šalto vandens
  • aliejauskepimui

Instrukcijos:

  • Svogūną nulupti ir stambiai supjaustyti.
  • Duoną pamirkyti vandenyje ir nuspausti.
  • Duoną, svogūną ir petrožoles virtuvinio kombaino ar smulkintuvo pagalba sutrinti į vientisą masę.
  • Sudėti faršą ir dar patrinti smulkintuvo ar virtuvinio kombaino pagalba, tačiau neilgai, kad nepasidarytų košė (galima viską padaryti ir su mėsmale).
  • Faršą sudėti į indą, įdėti druskos pagal skonį, pipirų, garstyčių ir trynius. Maišyti iki vientisos masės. Jei reikia, įpilti šalto vandens.
  • Atskirtus baltymus išplakti, putos neturi būti labai tvirtos.
  • Pusę baltymų atsargiai sumaišyti su faršu. Tada atsargiai įmaišyti likusius baltymus.
  • Drėgnomis rankomis formuoti kotletus ir kepti įkaitintuose riebaluose iš abiejų pusių.
  • Skanaus!

Šaltinis: kuking.net

  1. Jurgita says:

    kepiau šiuos kotletus, tikrai gavosi minkšti ir sultingi 🙂

  2. Aušra says:

    Kaip tik ką tik perskaičiau tavo įrašą ir maloniai nustebau, jog pasirinkai mano kotletus 🙂 O paskui radau dar ir komentarą 🙂 Smagu 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Mieli ežiukai

Mieli ežiukai

Mano mažoji mokinukė vis prašo kažko įdėti mokyklos pietums. Jau kelis kartus prikalbinau ir valgykloje nusipirkti, bet jai vis tiek mielesnis mamos įdėtas maistas. Už tokį įvertinimą norisi ir nustebinti savo mergaičiukę. Todėl nusižiūrėjau šiuos ežiukus. Jie tikrai lengvai pasidaro. Dukrytei taip patiko, kad jau kepiau du kartus. Tai tik įrodo, kad paprastą maistą patiekus kiek įdomiau, jis suvalgomas vaikų tikrai su entuziazmu.

Keptas lavašas

Keptas lavašas

Internete galima surasti daug lavašo panaudojimo būdų, tačiau kažkaip jie manęs vis neužkabindavo tiek, jog parduotuvėje nepamirščiau nusipirkti lavašo. Bet va šitas kažkaip sudomino ir net nusipirkau ne tik lavašą, bet ir maltos mėsos, kuriuos namie nebuvo ? Vyras valgydamas iš karto pareiškė, kad geriau nei jo kažkada kažkur valgyta lazanija. Aš kadangi dar nesusikaupiu lazanijos gamybai, taip jos gyvenime ir nevalgiusi, tad neturiu su kuo lyginti. Bet skanu, ir ganėtinai greitai, ir suvalgėm tik pusę, o kitą pusę užšaldžiau kokiems skaniems greitiems pietums.

Faršo ir sūrio apkepas

Faršo ir sūrio apkepas

Puikus variantas, kai turite faršo užmaišyto kotletams kepti, tačiau prie keptuvės nenorite stovėti. Labai dažnai šį apkepą paruošiu iš anksto šeimynai ir palieku šaldytuve, o grįžus po darbo net ir vyras sugeba iškepti jį. Mano šeimynai jis labai patinka, nors atrodo tai paprasčiausias netikras zuikis. Bet, matyt, kaip visada sužaidžia svarbiausią rolę čia sūris.

Maltos mėsos blyneliai

Maltos mėsos blyneliai

Kitaip tariant kai mėsos nėra daug, arba kaip užmaskuoti mėsą 🙂 (4-6 porcijos) 1-2 marinuoti agurkai 2 kiaušiniai 300 ml vandens 200 g miltų 300 g maltos mėsos 100-200 g tarkuoto fermentinio sūrio druskos juodųjų …

Korėjietiška kiaušinienė su faršu

Korėjietiška kiaušinienė su faršu

Pusryčių paįvairinimas, kad įprasta kiaušinienė būtų sotesnė, įdedam truputį maltos mėsos bei rytietiškų prieskonių. Rezultatas bus nuostabus!

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux