Ypatingieji kotletai
- Details
- 2 Comments
Visada darydama kotletus iš kiaulienos troškinu, kad būtų minkštesni. Tačiau iškepus šiuos kotletus net nekyla mintis jų dar troškinti, nes gaunasi labai minkšti ir sultingi.
Ypatingieji kotletai
Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos
Kaloringumas: kcal / porcija
Ingredientai:
- 1 vidutinio dydžio svogūnas
- 3 riekės baltos duonos
- 2 v.š. susmulkintos petražolės
- 500 g mėsos faršo
- 1/2-1/4 a.š. maltų juodųjų pipirų
- pagal skonį druskos
- 1 a.š. sausų garstyčių
- 2 dideli kiaušiniai (trynius atskirti nuo baltymų)
- 2-3 v.š. šalto vandens
- aliejauskepimui
Instrukcijos:
- Svogūną nulupti ir stambiai supjaustyti.
- Duoną pamirkyti vandenyje ir nuspausti.
- Duoną, svogūną ir petrožoles virtuvinio kombaino ar smulkintuvo pagalba sutrinti į vientisą masę.
- Sudėti faršą ir dar patrinti smulkintuvo ar virtuvinio kombaino pagalba, tačiau neilgai, kad nepasidarytų košė (galima viską padaryti ir su mėsmale).
- Faršą sudėti į indą, įdėti druskos pagal skonį, pipirų, garstyčių ir trynius. Maišyti iki vientisos masės. Jei reikia, įpilti šalto vandens.
- Atskirtus baltymus išplakti, putos neturi būti labai tvirtos.
- Pusę baltymų atsargiai sumaišyti su faršu. Tada atsargiai įmaišyti likusius baltymus.
- Drėgnomis rankomis formuoti kotletus ir kepti įkaitintuose riebaluose iš abiejų pusių.
- Skanaus!
Šaltinis: kuking.net
kepiau šiuos kotletus, tikrai gavosi minkšti ir sultingi 🙂
Kaip tik ką tik perskaičiau tavo įrašą ir maloniai nustebau, jog pasirinkai mano kotletus 🙂 O paskui radau dar ir komentarą 🙂 Smagu 🙂