Menu

Mėsos rutuliukai su ruduoju padažu

  • Mėsos rutuliukai su ruduoju padažu
  • Mėsos rutuliukai su ruduoju padažu
  • Details
  • 2 Comments
  • Related Items
Mėsos rutuliukai su ruduoju padažu


Autorius: Aušra

Data:

Mėsos kukuliukai tiesiog tirpstantys burnoje. Labai skanu! Tik jei gardinsite sojos padažu – labai atsargiai elkitės su druska.

Mėsos rutuliukai su ruduoju padažu

Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos
Kaloringumas: 494 kcal / porcija

Ingredientai:

  • Mėsos rutuliukams:
  • 50 g džiūvėsėlių
  • 200 ml grietinės
  • 1 svogūnas
  • 1 v.š. sviesto
  • 500 g maltos mėsos
  • 1 kiaušinis
  • 1-2 a.š. druskos
  • 1/2 a.š. baltųjų pipirų
  • sviesto kepimui
  • Rudajam padažui:
  • 1 v.š. sviesto
  • 1 1/2 v.š. kvietinių miltų
  • 300 ml kepimo skysčio ar mėsos sultinio
  • baltųjų ar juodųjų pipirų
  • druskos
  • 50-100 ml grietinėlės
  • sojų padažo (nebūtina)

Instrukcijos:

  • Dubenėlyje su grietine sumaišyti džiūvėsėlius ir palaikyti 5-10 minučių, kol išbrinks.
  • Susmulkinti svogūną ir pakepinti su gabalėliu sviesto, palikti atvėsti.
  • Į džiūvėsėlių mišinį sukrėsti svogūnus, maltą mėsą, pagardinti druska bei pipirais ir išmaišyti iki vientisos masės.
  • Šaukšteliu kabinti mėsą ir drėgnomis rankomis formuoti mažus rutuliukus.
  • Sudėti į keptuvę ir kepti su sviestu, kol įgaus gražią spalvą.
  • Į keptuvę įpilti truputį karšto vandens ir pakaitinti – šis mišinys bus skirtas padažui.
  • Iškeptus rutuliukus laikyti šiltai.
  • Padažui puode ištirpinti sviestą.
  • Įberti miltų ir šiek tiek paskrudinti.
  • Nusunkti kepimo skystį nuo mėsos rutuliukų, supilti į keptuvę ir nuolat maišyti.
  • Padažą pagardinti druska, pipirais, supilti grietinėlę.
  • Jei norite, padažo spalvą ir skonį galima pagerinti sojų padažu.
  • Mėsos rutuliukus sudėti į padažą ir patiekti.
  • Skanaus!

Šaltinis: Lengvi receptai II (Laisvos valandos)

  1. laura says:

    tikrai labai skanus kukuliukai,aciu uz recepta

  2. Aušra says:

    Visada prašom 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Sūrio sriuba

Sūrio sriuba

Labai skani ir soti sriuba. Man kaip grybų mylėtojai, labai skani. Vyras valgė tik dėl to, kad skaniai atrodė skrebučiai, nes jam per stipriai jautėsi grybų skonis (na jis jų tikrai nemėgsta).

Kalėdiniai meduoliai

Kalėdiniai meduoliai

Nors Kalėdos jau praėjo, tačiau kitiems metams noriu išsisaugoti šį receptą. Išskirtinis jis tuo, jog į sudėtį įeina grietinė ir visai nedaug sviesto. Kadangi sausainiai buvo skirti vaikams pagraužti prieš miegą, tai papuošimų jokių nedariau. O iš kitos pusės, kam to reikia? Jei sausainiai ir patys labai skanūs 🙂

Tortas iš krekerių „Žuvytės“

Tortas iš krekerių „Žuvytės“

Vyro itin pamėgtas tortukas. Man irgi labai skanus, bet spėju jau reikia pertraukos, nes darėm kiekvieną progą ir iš tiesų jau pradėjo pabosti.

Makaronai su sūriu

Makaronai su sūriu

Šis receptas – tai mūsų išsigelbėjimas, kai norisi skaniai, bet greitai pavalgyti. Pradžioje dariau pusę porcijos, bet kai likom su vyru nei valgę, nei nevalgę, nes viską suvalgė vaikai, supratau, kad pradžioje per daug nuvertinau receptą. Be to, čia vos keli produktai, kurių pas mus beveik visada yra šaldytuve.

Šokoladinis tortas su riešutai ir slyvomis

Šokoladinis tortas su graikiniais riešutais ir džiovintomis slyvomis

Autorius: Aušra Data: 2019-10-15 Tortų gamyba man visada lyg iššūkis. Nusižiūriu daug tortų receptų, svajoju kaip vos ne kiekvieną iš jų gaminsiu, bet kai ateina ta lemtinga torto gamybos diena – vaikštau ratais aplink virtuvę. …

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux