Menu

Mėsos rutuliukai su ruduoju padažu

  • Mėsos rutuliukai su ruduoju padažu
  • Mėsos rutuliukai su ruduoju padažu
  • Details
  • 2 Comments
  • Related Items
Mėsos rutuliukai su ruduoju padažu


Autorius: Aušra

Data:

Mėsos kukuliukai tiesiog tirpstantys burnoje. Labai skanu! Tik jei gardinsite sojos padažu – labai atsargiai elkitės su druska.

Mėsos rutuliukai su ruduoju padažu

Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos
Kaloringumas: 494 kcal / porcija

Ingredientai:

  • Mėsos rutuliukams:
  • 50 g džiūvėsėlių
  • 200 ml grietinės
  • 1 svogūnas
  • 1 v.š. sviesto
  • 500 g maltos mėsos
  • 1 kiaušinis
  • 1-2 a.š. druskos
  • 1/2 a.š. baltųjų pipirų
  • sviesto kepimui
  • Rudajam padažui:
  • 1 v.š. sviesto
  • 1 1/2 v.š. kvietinių miltų
  • 300 ml kepimo skysčio ar mėsos sultinio
  • baltųjų ar juodųjų pipirų
  • druskos
  • 50-100 ml grietinėlės
  • sojų padažo (nebūtina)

Instrukcijos:

  • Dubenėlyje su grietine sumaišyti džiūvėsėlius ir palaikyti 5-10 minučių, kol išbrinks.
  • Susmulkinti svogūną ir pakepinti su gabalėliu sviesto, palikti atvėsti.
  • Į džiūvėsėlių mišinį sukrėsti svogūnus, maltą mėsą, pagardinti druska bei pipirais ir išmaišyti iki vientisos masės.
  • Šaukšteliu kabinti mėsą ir drėgnomis rankomis formuoti mažus rutuliukus.
  • Sudėti į keptuvę ir kepti su sviestu, kol įgaus gražią spalvą.
  • Į keptuvę įpilti truputį karšto vandens ir pakaitinti – šis mišinys bus skirtas padažui.
  • Iškeptus rutuliukus laikyti šiltai.
  • Padažui puode ištirpinti sviestą.
  • Įberti miltų ir šiek tiek paskrudinti.
  • Nusunkti kepimo skystį nuo mėsos rutuliukų, supilti į keptuvę ir nuolat maišyti.
  • Padažą pagardinti druska, pipirais, supilti grietinėlę.
  • Jei norite, padažo spalvą ir skonį galima pagerinti sojų padažu.
  • Mėsos rutuliukus sudėti į padažą ir patiekti.
  • Skanaus!

Šaltinis: Lengvi receptai II (Laisvos valandos)

  1. laura says:

    tikrai labai skanus kukuliukai,aciu uz recepta

  2. Aušra says:

    Visada prašom 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Burokėlių sriuba su malta mėsa

Burokėlių sriuba su malta mėsa

Greita ir soti sriuba. Dėl pilamo acto jaučiasi maloni rūgštelė, tad geriausia jo pilti ne pagal nurodytus mililitrus, o pagal savo skonį. Jau seniai nevalgiau tokios skanios burokėlių sriubos 🙂

Kopūstų ir faršo apkepas

Kopūstų ir faršo apkepas

Ganėtinai sveikas ir sotus patiekalas kopūstų mylėtojams. Mūsų šeimyna jį įvertino puikiai. Kiekis tikrai išeina nemenkas, maisto užteko kelioms dienoms 🙂 , todėl jei norite tiesiog paragauti tikrai siūlau gaminti iš pusės normos.

Kaprio salos padažas su vištiena

Kaprio salos padažas su vištiena

Man tai ganėtinai neįprastas patiekalas, nes kažkaip neįsivaizduočiau, kad patiekalas su žirneliais ir kukurūzais gali būti aštrus. Bet bendras skonis buvo visai neblogas. Dariau pilną porciją, tai troškinį valgėm kelias dienas ir nenusibodo. Tik vieną dieną man aštrus buvo, kitą jau normalus, o vyrui kaip tik atvirkščiai. Va ir suprask kaip žaidžia tie skonio receptoriai ?

Maltos mėsos ir pomidorų apkepas

Maltos mėsos ir pomidorų apkepas

Paskutiniu metu vis sunkiau ir sunkiau rasti laiko normaliai pagaminti ką nors sotaus ir skanaus. Tad vis dažniau darau įvairius apkepus – pasiruošiu kiek galima kol mažius miega, o kai ateina pietų metas, lieka tik viską sudėti į kepimo indą ir pašauti į orkaitę. Šitam apkepe patiko pomidorų suteikiamas gaivumas.

Chili con carne

“Chili con carne”

Meksikietiškas maltos mėsos ir pupelių troškinys. Pagaminamas labai greitai. Mes bijojom, jog pupelės užgoš viską, tačiau klydom ir tuo labai džiaugiuosi. Puikiai tiko, nes norėjom kažko aštresnio.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux