Menu

Mėsos rutuliukai su ruduoju padažu

  • Mėsos rutuliukai su ruduoju padažu
  • Mėsos rutuliukai su ruduoju padažu
  • Details
  • 2 Comments
  • Related Items
Mėsos rutuliukai su ruduoju padažu


Autorius: Aušra

Data:

Mėsos kukuliukai tiesiog tirpstantys burnoje. Labai skanu! Tik jei gardinsite sojos padažu – labai atsargiai elkitės su druska.

Mėsos rutuliukai su ruduoju padažu

Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos
Kaloringumas: 494 kcal / porcija

Ingredientai:

  • Mėsos rutuliukams:
  • 50 g džiūvėsėlių
  • 200 ml grietinės
  • 1 svogūnas
  • 1 v.š. sviesto
  • 500 g maltos mėsos
  • 1 kiaušinis
  • 1-2 a.š. druskos
  • 1/2 a.š. baltųjų pipirų
  • sviesto kepimui
  • Rudajam padažui:
  • 1 v.š. sviesto
  • 1 1/2 v.š. kvietinių miltų
  • 300 ml kepimo skysčio ar mėsos sultinio
  • baltųjų ar juodųjų pipirų
  • druskos
  • 50-100 ml grietinėlės
  • sojų padažo (nebūtina)

Instrukcijos:

  • Dubenėlyje su grietine sumaišyti džiūvėsėlius ir palaikyti 5-10 minučių, kol išbrinks.
  • Susmulkinti svogūną ir pakepinti su gabalėliu sviesto, palikti atvėsti.
  • Į džiūvėsėlių mišinį sukrėsti svogūnus, maltą mėsą, pagardinti druska bei pipirais ir išmaišyti iki vientisos masės.
  • Šaukšteliu kabinti mėsą ir drėgnomis rankomis formuoti mažus rutuliukus.
  • Sudėti į keptuvę ir kepti su sviestu, kol įgaus gražią spalvą.
  • Į keptuvę įpilti truputį karšto vandens ir pakaitinti – šis mišinys bus skirtas padažui.
  • Iškeptus rutuliukus laikyti šiltai.
  • Padažui puode ištirpinti sviestą.
  • Įberti miltų ir šiek tiek paskrudinti.
  • Nusunkti kepimo skystį nuo mėsos rutuliukų, supilti į keptuvę ir nuolat maišyti.
  • Padažą pagardinti druska, pipirais, supilti grietinėlę.
  • Jei norite, padažo spalvą ir skonį galima pagerinti sojų padažu.
  • Mėsos rutuliukus sudėti į padažą ir patiekti.
  • Skanaus!

Šaltinis: Lengvi receptai II (Laisvos valandos)

  1. laura says:

    tikrai labai skanus kukuliukai,aciu uz recepta

  2. Aušra says:

    Visada prašom 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Faršo ir brokolių pyragas

Faršo ir brokolių pyragas

Puikus pyragas pietums! Vakarienei gal kiek sunkokas, bet čia jau nuo valgytojų priklauso 🙂 Kadangi mėgstu, kad tešlos sluoksnis būtų plonesnis, tai kiek sumažinau proporcijas ir pritaikiau pagal save. Kai pietums norisi kažko į ranką paimamo ir nesaldaus – tokie pyragai tiesiog puikiai tinka. Beje, šiam pyragui galima panaudoti vakarykščius kotletus 😉 Taip sutrumpinsite gamybos laiką.

Kaprio salos padažas su vištiena

Kaprio salos padažas su vištiena

Man tai ganėtinai neįprastas patiekalas, nes kažkaip neįsivaizduočiau, kad patiekalas su žirneliais ir kukurūzais gali būti aštrus. Bet bendras skonis buvo visai neblogas. Dariau pilną porciją, tai troškinį valgėm kelias dienas ir nenusibodo. Tik vieną dieną man aštrus buvo, kitą jau normalus, o vyrui kaip tik atvirkščiai. Va ir suprask kaip žaidžia tie skonio receptoriai ?

Tinginys su chalva

Tinginys su chalva

Niekaip neapsisprendžiu ar mane apėmė tinginystė, ar tiesiog esu tiek pavargusi, kad jau nieko nebenoriu. Tad toliau gyvenam iš paprastų ir greitų receptų. Šis tinginys nėra labai saldus, tad saldumynų mylėtojams gali tekti įsidėti truputį cukraus savo nuožiūra. Mums labai patiko, nes buvo ne per saldus (kaip jau sakiau 🙂 ), drėgnas ir ganėtinai kreminės konsistencijos.

Aitriųjų paprikų šiupinys su ryžiais

Aitriųjų paprikų šiupinys su ryžiais

Vyras visada mėgsta aštresnį maistą, tad vieną dieną nusprendžiau palepinti jį. Liko patenkintas ir su šypsena veide 🙂 Net netrukdė kukurūzai, kurių jis nemėgsta. O pomidorai įneša labai reikiamos gaivos. Manau šitam recepte tikrai viskas suderinta puikiai.

Maltos mėsos ir cukinijų kepsnys

Maltos mėsos ir cukinijų kepsnys

Sultingas kepsnys, švelnaus skonio, tad ypatingai skanu su aštriu pomidorų padažu.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux