Menu

Mėsos rutuliukai su ruduoju padažu

  • Mėsos rutuliukai su ruduoju padažu
  • Mėsos rutuliukai su ruduoju padažu
  • Details
  • 2 Comments
  • Related Items
Mėsos rutuliukai su ruduoju padažu


Autorius: Aušra

Data:

Mėsos kukuliukai tiesiog tirpstantys burnoje. Labai skanu! Tik jei gardinsite sojos padažu – labai atsargiai elkitės su druska.

Mėsos rutuliukai su ruduoju padažu

Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos
Kaloringumas: 494 kcal / porcija

Ingredientai:

  • Mėsos rutuliukams:
  • 50 g džiūvėsėlių
  • 200 ml grietinės
  • 1 svogūnas
  • 1 v.š. sviesto
  • 500 g maltos mėsos
  • 1 kiaušinis
  • 1-2 a.š. druskos
  • 1/2 a.š. baltųjų pipirų
  • sviesto kepimui
  • Rudajam padažui:
  • 1 v.š. sviesto
  • 1 1/2 v.š. kvietinių miltų
  • 300 ml kepimo skysčio ar mėsos sultinio
  • baltųjų ar juodųjų pipirų
  • druskos
  • 50-100 ml grietinėlės
  • sojų padažo (nebūtina)

Instrukcijos:

  • Dubenėlyje su grietine sumaišyti džiūvėsėlius ir palaikyti 5-10 minučių, kol išbrinks.
  • Susmulkinti svogūną ir pakepinti su gabalėliu sviesto, palikti atvėsti.
  • Į džiūvėsėlių mišinį sukrėsti svogūnus, maltą mėsą, pagardinti druska bei pipirais ir išmaišyti iki vientisos masės.
  • Šaukšteliu kabinti mėsą ir drėgnomis rankomis formuoti mažus rutuliukus.
  • Sudėti į keptuvę ir kepti su sviestu, kol įgaus gražią spalvą.
  • Į keptuvę įpilti truputį karšto vandens ir pakaitinti – šis mišinys bus skirtas padažui.
  • Iškeptus rutuliukus laikyti šiltai.
  • Padažui puode ištirpinti sviestą.
  • Įberti miltų ir šiek tiek paskrudinti.
  • Nusunkti kepimo skystį nuo mėsos rutuliukų, supilti į keptuvę ir nuolat maišyti.
  • Padažą pagardinti druska, pipirais, supilti grietinėlę.
  • Jei norite, padažo spalvą ir skonį galima pagerinti sojų padažu.
  • Mėsos rutuliukus sudėti į padažą ir patiekti.
  • Skanaus!

Šaltinis: Lengvi receptai II (Laisvos valandos)

  1. laura says:

    tikrai labai skanus kukuliukai,aciu uz recepta

  2. Aušra says:

    Visada prašom 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Smulkintos vištienos blyneliai su jogurtiniu padažu

Smulkintos vištienos blyneliai su jogurtiniu padažu

Kažkada seniai seniai, mes ganėtinai dažnai gamindavome šiuos mėsos kepsnelius, tačiau mane erzinti pradėjo mintis naudoti majonezą. Tad kai tarp vaikams skirtų receptų suradau šį – išsisaugojau išbandymui. Kaip visada jam teko nemenkai palaukti. Nors ir be majonezo, tačiau žolelės ir prieskoniai čia sužaidžia gražiai. Mano šeimyna įvertino puikiai! Tad manau senąjį receptą pamiršim ir naudosimės šiuo. Nors pagal šį receptą blyneliai gaunasi ganėtinai trapūs, arba mano šakutė atšipusi buvo, bet kepant nedidelius blynelius, apverčiant tikrai niekas nebyrėjo.

Mieli ežiukai

Mieli ežiukai

Mano mažoji mokinukė vis prašo kažko įdėti mokyklos pietums. Jau kelis kartus prikalbinau ir valgykloje nusipirkti, bet jai vis tiek mielesnis mamos įdėtas maistas. Už tokį įvertinimą norisi ir nustebinti savo mergaičiukę. Todėl nusižiūrėjau šiuos ežiukus. Jie tikrai lengvai pasidaro. Dukrytei taip patiko, kad jau kepiau du kartus. Tai tik įrodo, kad paprastą maistą patiekus kiek įdomiau, jis suvalgomas vaikų tikrai su entuziazmu.

Desertinis varškės sūris

Desertinis varškės sūris

Tai vienas iš tų paprastų desertų, už kuriuos parduotuvėje tenka sumokėti nemažai pinigų. Tačiau smaližiams tikrai siūlau nustoti leisti pinigus be reikalo, nes šio sūrio gamyba tikrai neužima daug laiko – tiesiog reikia truputį iš anksto pasiruošti.

Tortas iš krekerių „Žuvytės“

Tortas iš krekerių „Žuvytės“

Vyro itin pamėgtas tortukas. Man irgi labai skanus, bet spėju jau reikia pertraukos, nes darėm kiekvieną progą ir iš tiesų jau pradėjo pabosti.

Sumuštiniai su obuoliais

Sumuštiniai su obuoliais

Pasisvečiavus visur kelias dienas iš eilės ir kaip visada po visokių prisivalgymų ir apsivalgymų, pusryčiams norėjosi kažko lengvo, bet skanaus. Neprašoviau pro šalį pasirinkusi šiuos sumuštinius. Žinoma daug kas priklauso nuo obuolių, bet pas mus jie tokie daugiau saldūs nei rūgštūs, tai cukraus visai mažai reikia. O dėl to paskutiniu metu tik džiaugiuosi, nes saldumynų jau visai nesinori…

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux