Menu

Bulvių salotos su grietine

  • Bulvių salotos su grietine
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Bulvių salotos su grietine


Autorius: Aušra

Data:

Žinau, kad salotos neskamba labai vasariškai, tačiau jos greitos, kas man aktualiausia šiuo metu. Žinoma, viskas pasidarė labai greitai, nes kol pati sėdėjau darbe, paprašiau vyro išvirti bulves ir kiaušinius 🙂 Kad ir paprastos – vyrui ir man padarė didelį įspūdį. Vyras net nepajuto saliero koto, kurio nemėgsta 🙂 Visa paslaptis buvo svogūnuose 🙂

Bulvių salotos su grietine

Užtruksime:
Išeiga: 3 porcijos
Kaloringumas: 429 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 2-3 didesnės bulvės, virtos su lupenomis
  • 30 g šoninės
  • 3 kiaušiniai, virti
  • 1 saliero stiebas
  • 1 didelis svogūnas
  • Padažui:
  • 65 ml grietinės
  • 65 ml majonezo
  • 1/3 a.š. druskos
  • krapų

Instrukcijos:

  • Nulupti bulves ir supjaustyti gana dideliais gabalėliais.
  • Supjaustyti šoninę, pakepinti keptuvėje ir ant popierinio rankšluosčio nusausinti riebalus.
  • Supjaustyti salierų stiebą, virtus kiaušinius ir svogūnus.
  • Viską sumaišyti.
  • Paruošti grietinės, majonezo, krapų ir druskos padažą ir užpilti ant salotų. Gerai išmaišyti.
  • Prieš tiekiant palaikyti keletą valandų šaldytuve (buvo skanu ir nelaikius 🙂 ).
  • Skanaus!

Šaltinis: Lengvi receptai I (Laisvos valandos, 2011)

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Makaronų ir tuno salotos

Makaronų ir tuno salotos

Tai pirmos mano makaronų salotos ir dar su tunu 🙂 Bet buvo tikrai skanu, jau darėm porą kartų. Tik trečią kartą dėl vyro salierų kiekį mažinčiau per pusę, nes jam pasirodo nepatinka salieras (tik dabar išsiaiškinom, nes iki šiol nenaudojom šio prieskoninio augalo).

Virtų bulvių blyneliai

Virtų bulvių blyneliai

Paprastučiai, bet skanūs. Kaip ir didžioji dalis patiekalų mano tinklarašyje 🙂 Visiems patiko. Be to ir pigu 🙂 . Pridedant prieskoninių žolelių ar mėsos ir patiekiant su grietinės-sviesto, grybų ar pomidorų padažu galima kaskart gauti vis naują patiekalą.

Kaprio salos padažas su vištiena

Kaprio salos padažas su vištiena

Man tai ganėtinai neįprastas patiekalas, nes kažkaip neįsivaizduočiau, kad patiekalas su žirneliais ir kukurūzais gali būti aštrus. Bet bendras skonis buvo visai neblogas. Dariau pilną porciją, tai troškinį valgėm kelias dienas ir nenusibodo. Tik vieną dieną man aštrus buvo, kitą jau normalus, o vyrui kaip tik atvirkščiai. Va ir suprask kaip žaidžia tie skonio receptoriai ?

Citrininiai pyragaičiai

Citrininiai pyragaičiai

Tos parduotuvių akcijos gadina žmones 🙂 Va prisipirkau citrinų, dabar teko jas sunaudoti. O kad sunaudoti, teko gaminti Forellės užrodytus pyragaičius, nes labai jau jie skaniai atrodė.

Tortas iš krekerių „Žuvytės“

Tortas iš krekerių „Žuvytės“

Vyro itin pamėgtas tortukas. Man irgi labai skanus, bet spėju jau reikia pertraukos, nes darėm kiekvieną progą ir iš tiesų jau pradėjo pabosti.