Menu

Cukinijų pyragas su tunu

  • Cukinijų pyragas su tunu
  • Details
  • 2 Comments
  • Related Items
Cukinijų pyragas su tunu


Autorius: Aušra

Data:

Labai skanus pyragas. Prapjauto net nepavyksta nufotografuoti, nes labai jau greitai išnyksta. Sultingas, tikrai nėra sausas. Dėl tos priežasties vyras vos ne pusę pyrago vienu prisėdimu suvalgo 🙂

Cukinijų pyragas su tunu

Užtruksime:
Išeiga: 8 porcijos

Ingredientai:

  • Tešlai:
  • 225 g miltų
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • ¼ a.š. druskos
  • ¼ a.š. cukraus
  • 75 g sviesto
  • 100 g grietinės
  • Įdarui:
  • 1 vidutinio dydžio svogūnas
  • 1 vidutinio dydžio (~250 g) cukinija
  • 1-2 morkos
  • 1 skardinė konservuoto tuno
  • 2 kiaušiniai
  • 100 g grietinės
  • 100 g fermentinio sūrio, tarkuoto
  • druskos
  • juodųjų pipirų
  • kario

Instrukcijos:

  • Į smulkintuvo indą sudėti miltus, kepimo miltelius, druską, cukrų, minkštą sviestą ir kelias minutes maišyti smulkintuvo peiliukais, kol gausis trupinukai.
  • Mišinį perpilti į indą, sudėti grietinę ir greitai užminkyti tešlą.
  • Tešlą suvynioti į plėvelę ir pašaldyti bent 30 min.
  • Įdarui susmulkinti svogūnus, morkas ir cukinijas sutarkuoti stambia trintuve.
  • Keliuose šaukštuose aliejaus apkepinti svogūnus ir morkas, kol suminkštės.
  • Sudėti cukinijas ir patroškinti dar 4–5 min.
  • Ataušinti ir įmaišyti konservuotą tuną (nupylus vandenį ar aliejų).
  • Kitame inde sumaišyti kiaušinius su grietine, druska, pipirais ir kariu.
  • Įmaišyti tarkuotą sūrį ir patroškintas daržoves.
  • Orkaitę įkaitinti iki 190°C.
  • Tešlą iškočioti į apskritimą ir iškloti 26 cm skersmens pyrago formos dugną ir kraštus.
  • Subadyti šakute ir kepti 10 min.
  • Išimti pagrindą iš orkaitės, sudėti paruoštą įdarą ir dar kepti apie 20 min., kol sūris gražiai apskrus.
  • Skanaus!

Šaltinis: Skanaus! (Sonatinos receptai SuperMamos forume)

  1. […] tik atradom cukinijų pyragą su tunu, jis mūsų šeimoje tapo favoritu. Tačiau turėjom bėdą – vaikai nevalgo tuno. Po kiek […]

  2. […] can say that this is almost the same as Zucchini pie with tuna just tuna changed to chicken. Also I can say that I found out it only after a few times I baked […]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Elzaso sūrio pyragas

Elzaso sūrio pyragas

Kažkada važiuojant į svečius reikėjo kažką atsivežti. Kadangi visi reikiami pyragui produktai buvo po ranka, puoliau gaminti. Nusivežėm į svečius ir jis dingo akimirksniu! Todėl po geros pertraukos jį prisiminusi tik geruoju, pakartojau ir iškepiau šeimynai. Vėlgi visi ir po pertraukos įvertino teigiamai, tad receptas keliauja čia.

Purūs varškės blyneliai

Purūs varškės blyneliai

Labai skanūs blyneliai. Purūs, lengvučiai. Tiesiog tirspta burnoje. O juos prisiminus, mane užlieja jauki šiluma ir malonūs savaitgalio prisiminimai.

Brinzos sūrio apkepas

Brinzos sūrio apkepas

Kai pamačiau parduotuvėje pirkti Brinzos sūrį, pasigriebiau gabaliuką net negalvodama. O namuose kaip visada jis ganėtinai ilgai gulėjo šaldytuve, kol priartėjo galiojimo laiko pabaiga. Tad ilgai jau netempiau ir atsidariau savo receptų archyvą. Mano nuostabai radau vieną receptą su brinza. Tad ilgai nesvarsčiau – iškepiau šį apkepą vakarienei. Vyrui labai patiko, vaikams pagal suvalgytą kiekį mačiau, jog irgi patiko 🙂 Skonis labai primena šutintus varškėtukus. O mes su vyru juos labai mėgstam, kaip ir švilpikus 🙂 Kitą dieną likučius supjausčiau juostelėmis ir apkepiau svieste – vaikai suvalgė su džiaugsmu. Tad receptas tikrai vertas būtų išsaugotas mano bloge 🙂

Kreminės varškės sausainiai

Kreminės varškės sausainiai

Minkštučiai sausainiai, tiesiog tirpstantys burnoje. Darbe susilaukė daug komplimentų, o ir namuose likutis greitai išnyko.

Picos keksiukai

Picos keksiukai

Kai širdis geidžia vakarienei salotų, bet žinai kad su jomis nepraslysi pro vaikus, jiems kepi picos keksiukus prie salotų 🙂 Ir tada visa šeimyna būna patenkina, net ir tėveliai, nugvelbę vieną kitą keksiuką. Jie super paprastučiai, matyt net ir vyresni vaikučiai juos galėtų išsikepti. Tiesą pasakius, nežinau koks jų skonis atvėsusių pilnai ar kitą dieną, nes mes juos visada suvalgom šiltus ir vienu prisėdimu.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux