Menu

Apkepas su braškėmis

  • Apkepas su braškėmis
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Apkepas su braškėmis


Autorius: Aušra

Data:

Lengvas ir paprastas, bet skanus, nes su braškėmis.

Apkepas su braškėmis

Užtruksime:
Išeiga: 2 porcijos
Kaloringumas: kcal / porcija

Ingredientai:

  • 200 g varškės
  • 2 kiaušiniai (baltymus ir trynius atskirti)
  • 2 v.š. cukraus
  • 1 v.š. miltų
  • 200 g. braškių, švarių ir kietų
  • fermentinis sūris
  • sviestas
  • džiūvesėliai

Instrukcijos:

  • Kiaušinių trynius ištrinti su cukrumi.
  • Įberti miltus, sudėti pertrintą varškę, sukrėsti standžiai išplaktus kiaušinių baltymus ir atsargiai išmaišyti.
  • Sudėti braškes ir dar kartą atsargiai išmaišyti.
  • Ugniai atsparų indą ištepti sviestu, pabarstyti džiūvesėliais ir į jį sukrėsti tyrę.
  • Ant viršaus uždėti kelis mažus gabaliukus sviesto, užbarstyti burokite tarka sutarkuoto fermentinio sūrio ir dar apibarstyti džiūvėsėliais.
  • Kepti orkaitėje apie 20 min.
  • Skanaus!

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Rabarbarų ledai

Rabarbarų ledai

Ledai, kurie anot vyro yra patys skaniausi, kuriuos aš iki šiol gaminau. Nors iš kitos pusės, kai pagalvoji, aš ledų negaminu labai daug, tad gal tiesiog nebeatsimena kokie buvo kiti ledai 🙂 Šiems ledams labai tinka rabarbarų rūgštelė, o braškės suteikia švelnią rožinę spalvą.

Korėjietiška kiaušinienė su faršu

Korėjietiška kiaušinienė su faršu

Pusryčių paįvairinimas, kad įprasta kiaušinienė būtų sotesnė, įdedam truputį maltos mėsos bei rytietiškų prieskonių. Rezultatas bus nuostabus!

Varškės-bananų tortas

Varškės-bananų tortas

Iš nuotraukos matosi, kad buvo paskubomis fotografuotas paskutinis torto gabaliukas. Vadinasi teks daryti šį tortą dar kartą tam, kad galima būtų padaryti gražią ir kokybišką nuotrauką.

Varškės ir kukurūzų miltų blynai

Varškės ir kukurūzų miltų blynai

Pernai Kalėdų proga pasidovanojau sau knygą Kviečių pilvas, ir ji mane taip paveikė, kad sausio mėnesį visai šeimai nedaviau valgyti nieko iš kviečių. Pradžioj atrodė kažkaip keista, neįprasta, tačiau labai greitai apsipratom. Bet kas man labiausiai patiko – paskatino ieškoti kažko naujo. Taip šiuos blynus ir atradau, ir jau metus laiko karts nuo karto iškepu šeimai. Kartais paprastoje keptuvėje, kartais čirvinėje. Tačiau man jie visgi labiau patinka kepti paprastoje keptuvėje, nors vyras tokiai mano nuomonei ir prieštarauja. Bet kokiu atveju, blynai gaunasi labai purūs ir lengvi. Labai stipriai plečiasi keptuvėje, tad nedėkite blynų arti vienas kito. Ir jei mėgstate valgyti blynus vienus, tada siūlau įdėti daugiau cukraus arba tiesiog iškeptus blynus aplieti kokiu sirupu.

Prancūziškas skrebutis traškia plutele

Prancūziškas skrebutis traškia plutele

Autorius: Aušra Data: 2009-06-02 Savaitgalį norėjosi atrasti pusryčiams ką nors naujo ir skanaus. Tad tik ištaikiusi progą puoliau į virtuvę bandyti nusižiūrėto recepto. Įvertinimas visai neblogas – itin skanu buvo su braškių sirupu. Nors žinoma …

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux