Menu

Vyšnių pyragas su šokoladu pagal Kas nutiko virtuvėje?

  • Vyšnių pyragas su šokoladu pagal Kas nutiko virtuvėje?
  • Details
  • 2 Comments
  • Related Items
Vyšnių pyragas su šokoladu pagal Kas nutiko virtuvėje?


Autorius: Aušra

Data:

Šį pyragą nusižiūrėjusi buvau jau seniai, nes šaldiklyje dar vis turiu nemažai vyšnių. Ir kasdien po darbo grįžusi vis žadu kepti, bet tai tas, tai anas ir niekaip neužtekdavo laiko, bet šį savaitgalį sakiau dabar arba niekada 🙂 Gerai, kad visgi buvo “dabar”. Kepiau iš pusės porcijos, tai visi liko tuo nepatenkinti. Vyras tik paragavęs pasakė “kepsi DAR”. Mažasis dar ilgai su ašarom akyse sukosi aplink tuščią lėkštę ir rodė gailiai pirštuku, kad nori dar. Gerai tai, jog vyšnių dar yra šaldiklyje, tad joms manau ilgai laukti nereikės 🙂

Vyšnių pyragas su šokoladu pagal Kas nutiko virtuvėje?

Užtruksime:
Išeiga: 16 porcijų
Kaloringumas: 222 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 100 g sviesto
  • 120 g cukraus
  • 1,5 a.š. vanilinio cukraus
  • 4 kiaušiniai
  • žiupsnelis druskos
  • 100 g riešutų, maltų
  • 100 g šokolado, tarkuoto
  • 125 g miltų
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • 450 g vyšnių, be kauliukų

Instrukcijos:

  • Į išsuktą sviestą įmaišyti cukrų, vanilinį cukrų, kiaušinius, druską, maltus riešutus ir tarkuotą šokoladą.
  • Miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, suberti į sviestą ir išmaišyti.
  • Tešlą sukrėsti į kepimo formą ir paskleisti plonu sluoksniu.
  • Vyšnias paskleisti ant išlyginto tešlos paviršiaus, šiek tiek įspausti.
  • Pyragą kepti iki 200°C įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.
  • Skanaus!

Šaltinis: Kas nutiko virtuveje?

  1. Ruta parašė:

    Aušra, labai smagu, kad išbandei pyragą, o maloniausia, kad jis taip patiko!
    Tik dabar sąžinė graužia, kad neįtikinau savo blog”e kepti šio pyrago daug ir mažiulis liko neprivalgęs jo iki soties 😉 Na bet tada linkiu greitu metu pakartotį šį pyragą!

  2. Aušra parašė:

    Mane įtikinti lengva 🙂 Bet va kas likusiai šeimynai į galvą šaus?
    Be to, manau kad gerų dalykų turi būti po nedaug, kad jaustum didesnį malonumą 🙂

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Brinzos sūrio apkepas

Brinzos sūrio apkepas

Kai pamačiau parduotuvėje pirkti Brinzos sūrį, pasigriebiau gabaliuką net negalvodama. O namuose kaip visada jis ganėtinai ilgai gulėjo šaldytuve, kol priartėjo galiojimo laiko pabaiga. Tad ilgai jau netempiau ir atsidariau savo receptų archyvą. Mano nuostabai radau vieną receptą su brinza. Tad ilgai nesvarsčiau – iškepiau šį apkepą vakarienei. Vyrui labai patiko, vaikams pagal suvalgytą kiekį mačiau, jog irgi patiko 🙂 Skonis labai primena šutintus varškėtukus. O mes su vyru juos labai mėgstam, kaip ir švilpikus 🙂 Kitą dieną likučius supjausčiau juostelėmis ir apkepiau svieste – vaikai suvalgė su džiaugsmu. Tad receptas tikrai vertas būtų išsaugotas mano bloge 🙂

Moliūgų duonelė su kakava

Moliūgų duonelė su kakava

Ir visai netyčia, ieškodama vaikams į mokyklą mielinių bandelių su šokolado gabaliukais, užmačiau šią duonelę. Grožis neišpasakytas! O ir moliūgų tyrės turėjau panašų kiekį, kiek reikėjo. Vaikai vakare su plonu uogienės sluoksneliu beveik visą ir suvalgė. Duonelė tik vos vos saldi, tikrai nėra mielinis pyragas. Ji tik apsimeta tokiu 🙂

Avinžirnių miltu sausainiai su šokoladu

Avinžirnių miltų sausainiai su šokoladu

Autorius: Aušra Data: 2020-12-16 Aš labai dažnai nusiperku kokį produktą ir tada pamirštu kam aš jį pirkau 😀 Jums taip būna? Na tai su avinžirnių miltais man taip tikrai nutiko. Tūnojo pakelis miltų ilgokai ir …

Meduoliukai

Meduoliukai

Šiuos meduolius kepiau du kartus ir antrą kartą dariau plonesnius, tikrai buvo daug skaniau 😉 Gaila nuotraukos nesulaukė antytės, drambliukai, pelytės ir drugeliai… Beje, kažkodėl drugeliai buvo populiariausi 🙂 Gal dėl to, kad daugiausiai spalvų juose buvo… Tai paskutinis įrašas susijęs su Kalėdomis. Tai ką? Pradėsim laukti pavasario? 🙂

Varškės ir cukinijų apkepas

Varškės ir cukinijų apkepas

Kai užaugo pirmoji cukinija mūsų darže žinojau, kad noriu iškepti su ja ir varške kokį apkepą. Savo receptų archyvę peržiūrėjusi aptikau tik keptų varškėčių su cukinija receptą, tačiau prie keptuvės stovėti visai nesinorėjo. Bet pagalvojau, kad savo virtuvėje, galiu eksperimentuoti pagal savo norus, tad remdamasi tuo receptu iškepiau apkepą. Apkepas gavosi sultingas ir labai skanus. Kitą savaitę vėl gaminau apkepą ir vėl jį mano šeimyna puikiai įvertino ir nepaliko nieko kitai dienai. Tad tikrai vertas dėmesio receptas!