Menu

Vyšnių pyragas su šokoladu pagal Kas nutiko virtuvėje?

  • Vyšnių pyragas su šokoladu pagal Kas nutiko virtuvėje?
  • Details
  • 2 Comments
  • Related Items
Vyšnių pyragas su šokoladu pagal Kas nutiko virtuvėje?


Autorius: Aušra

Data:

Šį pyragą nusižiūrėjusi buvau jau seniai, nes šaldiklyje dar vis turiu nemažai vyšnių. Ir kasdien po darbo grįžusi vis žadu kepti, bet tai tas, tai anas ir niekaip neužtekdavo laiko, bet šį savaitgalį sakiau dabar arba niekada 🙂 Gerai, kad visgi buvo “dabar”. Kepiau iš pusės porcijos, tai visi liko tuo nepatenkinti. Vyras tik paragavęs pasakė “kepsi DAR”. Mažasis dar ilgai su ašarom akyse sukosi aplink tuščią lėkštę ir rodė gailiai pirštuku, kad nori dar. Gerai tai, jog vyšnių dar yra šaldiklyje, tad joms manau ilgai laukti nereikės 🙂

Vyšnių pyragas su šokoladu pagal Kas nutiko virtuvėje?

Užtruksime:
Išeiga: 16 porcijų
Kaloringumas: 222 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 100 g sviesto
  • 120 g cukraus
  • 1,5 a.š. vanilinio cukraus
  • 4 kiaušiniai
  • žiupsnelis druskos
  • 100 g riešutų, maltų
  • 100 g šokolado, tarkuoto
  • 125 g miltų
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • 450 g vyšnių, be kauliukų

Instrukcijos:

  • Į išsuktą sviestą įmaišyti cukrų, vanilinį cukrų, kiaušinius, druską, maltus riešutus ir tarkuotą šokoladą.
  • Miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, suberti į sviestą ir išmaišyti.
  • Tešlą sukrėsti į kepimo formą ir paskleisti plonu sluoksniu.
  • Vyšnias paskleisti ant išlyginto tešlos paviršiaus, šiek tiek įspausti.
  • Pyragą kepti iki 200°C įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.
  • Skanaus!

Šaltinis: Kas nutiko virtuveje?

  1. Ruta parašė:

    Aušra, labai smagu, kad išbandei pyragą, o maloniausia, kad jis taip patiko!
    Tik dabar sąžinė graužia, kad neįtikinau savo blog”e kepti šio pyrago daug ir mažiulis liko neprivalgęs jo iki soties 😉 Na bet tada linkiu greitu metu pakartotį šį pyragą!

  2. Aušra parašė:

    Mane įtikinti lengva 🙂 Bet va kas likusiai šeimynai į galvą šaus?
    Be to, manau kad gerų dalykų turi būti po nedaug, kad jaustum didesnį malonumą 🙂

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Citrininiai keksiukai su aguonomis

Citrininiai keksiukai su aguonomis

Jau ne vienas Lietuvoje tinklaraštis prisipažino sergantis keksiukų manija ? Deja aš negaliu prisijungti prie jų (o gal tai tik į gerą ? ). Bet šie keksiukai man labai patiko. Jie purūs ir sultingi, o citrina suteikia gaivumo. Glaisto net nedėjau – man ir taip užteko saldumo ir citrinos skonio.

Kijevo mišrainė

Kijevo mišrainė

Seniai gaminamas patiekalas, tik dar laukęs savo eilės pasirodyti šiame puslapyje. Mes mėgstam plonus sluoksnius, tad nufotografuoti gražiai sudėtinga, bet skonis manau atperka viską ?

Sausainiai su varškės sūriu

Sausainiai su varškės sūriu

Vieną kartą seneliai nupirko anūkams turguje naminio varškės sūrio. Tačiau sūris pasirodė neesąs toks skanus, kaip kad visi tikėjosi. Ilgai ir liūdnai gulėjo sūris šaldytuvo kamputyje susitraukęs, kol išaušo laiminga diena ir sūris buvo sunaudotas nesaldiems sausainiams, kurių skonis buvo unikalus – tarp sausainių ir keptų varškėčių. Visi liko patenkinti – vaikai, kad gavo skanių užkandžių, sūris – kad vis dėlto buvo skaniai suvalgytas, tėveliai – kad pinigai nebuvo išmesti veltui.

Atšaldytos tešlos sausainiai su graikiniais riešutais

Atšaldytos tešlos sausainiai su graikiniais riešutais

Šie sausainiai tai labai patogūs, jei galima taip pavadinti. Jų tešlą paruošiau, įvyniojau į kepimo popierių ir dalį sudėjau į šaldiklį – laikams kai turėsiu dar mažiau laiko, o norėsis kažko saldaus. Puikiai pataikiau 🙂 Nes laiko tikrai maža sukiotis virtuvėje, o nuo to valgyti mažiau nesinori.

Šokoladiniai maskarponės sūrio puodeliai

Šokoladiniai maskarponės sūrio puodeliai

Tegul jūsų neapgauna išvaizda – paprastas šokoladinis puodelis, tačiau skonis dieviškas. Visa šeima paragavusi negalėjo sustoti. Ir nors dalinau masę į keturis puodelius, nes kiekis atrodė nedidelis, kitą kartą reikėtų dalinti į 8 (kaip recepte ir parašyta), nes sotumas neišpasakytas.