Menu

Vyšnių pyragas su šokoladu pagal Kas nutiko virtuvėje?

  • Vyšnių pyragas su šokoladu pagal Kas nutiko virtuvėje?
  • Details
  • 2 Comments
  • Related Items
Vyšnių pyragas su šokoladu pagal Kas nutiko virtuvėje?


Autorius: Aušra

Data:

Šį pyragą nusižiūrėjusi buvau jau seniai, nes šaldiklyje dar vis turiu nemažai vyšnių. Ir kasdien po darbo grįžusi vis žadu kepti, bet tai tas, tai anas ir niekaip neužtekdavo laiko, bet šį savaitgalį sakiau dabar arba niekada 🙂 Gerai, kad visgi buvo “dabar”. Kepiau iš pusės porcijos, tai visi liko tuo nepatenkinti. Vyras tik paragavęs pasakė “kepsi DAR”. Mažasis dar ilgai su ašarom akyse sukosi aplink tuščią lėkštę ir rodė gailiai pirštuku, kad nori dar. Gerai tai, jog vyšnių dar yra šaldiklyje, tad joms manau ilgai laukti nereikės 🙂

Vyšnių pyragas su šokoladu pagal Kas nutiko virtuvėje?

Užtruksime:
Išeiga: 16 porcijų
Kaloringumas: 222 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 100 g sviesto
  • 120 g cukraus
  • 1,5 a.š. vanilinio cukraus
  • 4 kiaušiniai
  • žiupsnelis druskos
  • 100 g riešutų, maltų
  • 100 g šokolado, tarkuoto
  • 125 g miltų
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • 450 g vyšnių, be kauliukų

Instrukcijos:

  • Į išsuktą sviestą įmaišyti cukrų, vanilinį cukrų, kiaušinius, druską, maltus riešutus ir tarkuotą šokoladą.
  • Miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, suberti į sviestą ir išmaišyti.
  • Tešlą sukrėsti į kepimo formą ir paskleisti plonu sluoksniu.
  • Vyšnias paskleisti ant išlyginto tešlos paviršiaus, šiek tiek įspausti.
  • Pyragą kepti iki 200°C įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.
  • Skanaus!

Šaltinis: Kas nutiko virtuveje?

  1. Ruta parašė:

    Aušra, labai smagu, kad išbandei pyragą, o maloniausia, kad jis taip patiko!
    Tik dabar sąžinė graužia, kad neįtikinau savo blog”e kepti šio pyrago daug ir mažiulis liko neprivalgęs jo iki soties 😉 Na bet tada linkiu greitu metu pakartotį šį pyragą!

  2. Aušra parašė:

    Mane įtikinti lengva 🙂 Bet va kas likusiai šeimynai į galvą šaus?
    Be to, manau kad gerų dalykų turi būti po nedaug, kad jaustum didesnį malonumą 🙂

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Kukurūzų lazdelės su irisais

Kukurūzų lazdelės su irisais

Vaikystėje šis saldumynas tikriausiai man buvo pats skaniausias. Deja, mano mamai jis kažkodėl nepatiko (nesistebiu, nes saldumynų srity mūsų skoniai visiškai skirtingi), tad namuose jo niekada nebandė daryti. Bet kaip užtat aš džiaugdavausi, kai nuėję pas tėvų draugus į balių rasdavau šiuos irisus sunku ir apsakyti 🙂 Tik pamenu, kad jie kažkodėl pirmi baigdavosi… Radusi šį receptą kelias savaites iš eilės tik jį ir dariau. Kaip gerai, kad mano ir mano šeimos skoniai sutampa 🙂

Ruginė duona su raugu

Ruginė duona su raugu

Šią duona kepu jau ilgiau nei metus. Bet kaip dažniausiai ir būna, geriausi receptai sunkiausiai patenka į dienoraštį 🙂 Nes tiesiog mintinai išmoksti visą sudėtį ir nebereikia suflerio. Šita duona tikrai pateisino mūsų lūkesčius. Kai ją išmokau kepti, nei karto nepirkau duonos parduotuvėje. Na gal nebent per didesnius susibūrimus, kai nespėju susisukti 🙂

Sausainiai Obuoliniai Džekučiai

Sausainiai Obuoliniai Džekučiai

Va čia tai sausainukai ?. Su dukryte pusę tikriausiai suvalgėm vienu prisėdimu ? Truputį gal per saldūs, bet užburia kaip saulėgrąžų gliaudymas – negali sustoti. Šių sausainių autorius Betty Crocker, tačiau aš paėmiau jį ne iš autorės knygų, o iš kuking.net forumo.

Braškių varškės kremas

Braškių varškės kremas

Visi laukia pavasario, o aš laukiu vasaros ? Tų šeimos išvažiavimų į gamtą, šiltų vakarų, šašlykų kepimo. Nors man pačiai keista, nes šiaip mano mylimiausias metų laikas pavasaris, kai pradeda viskas žaliuoti. O kol laukiu, palepinau savo augančią šeimą šiuo desertu. Mažiausiajam nenorėjau duoti, nes visgi braškės, o dar ir kiaušinis žalias įeina, bet kad nebuvo kaip sulaikyti. Jo klykimo ir pykčio pakankamai per kelias dienas prisiklausėm ?

Varškės ir cukinijų apkepas

Varškės ir cukinijų apkepas

Kai užaugo pirmoji cukinija mūsų darže žinojau, kad noriu iškepti su ja ir varške kokį apkepą. Savo receptų archyvę peržiūrėjusi aptikau tik keptų varškėčių su cukinija receptą, tačiau prie keptuvės stovėti visai nesinorėjo. Bet pagalvojau, kad savo virtuvėje, galiu eksperimentuoti pagal savo norus, tad remdamasi tuo receptu iškepiau apkepą. Apkepas gavosi sultingas ir labai skanus. Kitą savaitę vėl gaminau apkepą ir vėl jį mano šeimyna puikiai įvertino ir nepaliko nieko kitai dienai. Tad tikrai vertas dėmesio receptas!