Menu

Vyšnių pyragas su šokoladu pagal Kas nutiko virtuvėje?

  • Vyšnių pyragas su šokoladu pagal Kas nutiko virtuvėje?
  • Details
  • 2 Comments
  • Related Items
Vyšnių pyragas su šokoladu pagal Kas nutiko virtuvėje?


Autorius: Aušra

Data:

Šį pyragą nusižiūrėjusi buvau jau seniai, nes šaldiklyje dar vis turiu nemažai vyšnių. Ir kasdien po darbo grįžusi vis žadu kepti, bet tai tas, tai anas ir niekaip neužtekdavo laiko, bet šį savaitgalį sakiau dabar arba niekada 🙂 Gerai, kad visgi buvo “dabar”. Kepiau iš pusės porcijos, tai visi liko tuo nepatenkinti. Vyras tik paragavęs pasakė “kepsi DAR”. Mažasis dar ilgai su ašarom akyse sukosi aplink tuščią lėkštę ir rodė gailiai pirštuku, kad nori dar. Gerai tai, jog vyšnių dar yra šaldiklyje, tad joms manau ilgai laukti nereikės 🙂

Vyšnių pyragas su šokoladu pagal Kas nutiko virtuvėje?

Užtruksime:
Išeiga: 16 porcijų
Kaloringumas: 222 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 100 g sviesto
  • 120 g cukraus
  • 1,5 a.š. vanilinio cukraus
  • 4 kiaušiniai
  • žiupsnelis druskos
  • 100 g riešutų, maltų
  • 100 g šokolado, tarkuoto
  • 125 g miltų
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • 450 g vyšnių, be kauliukų

Instrukcijos:

  • Į išsuktą sviestą įmaišyti cukrų, vanilinį cukrų, kiaušinius, druską, maltus riešutus ir tarkuotą šokoladą.
  • Miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, suberti į sviestą ir išmaišyti.
  • Tešlą sukrėsti į kepimo formą ir paskleisti plonu sluoksniu.
  • Vyšnias paskleisti ant išlyginto tešlos paviršiaus, šiek tiek įspausti.
  • Pyragą kepti iki 200°C įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.
  • Skanaus!

Šaltinis: Kas nutiko virtuveje?

  1. Ruta says:

    Aušra, labai smagu, kad išbandei pyragą, o maloniausia, kad jis taip patiko!
    Tik dabar sąžinė graužia, kad neįtikinau savo blog”e kepti šio pyrago daug ir mažiulis liko neprivalgęs jo iki soties 😉 Na bet tada linkiu greitu metu pakartotį šį pyragą!

  2. Aušra says:

    Mane įtikinti lengva 🙂 Bet va kas likusiai šeimynai į galvą šaus?
    Be to, manau kad gerų dalykų turi būti po nedaug, kad jaustum didesnį malonumą 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Pyragas su cukinija

Pyragas su cukinija

Labai skanus pyragas, kuriam drėgnumo suteikia cukinija. Kepiau šią vasarą jau gal penkis kartus ir kiekvieną kartą, kur bebūtume, svečiuose ar namuose, jis išnykdavo labai greitai ir net nespėdavau nufotografuoti. Pagaliau pasilikau gabaliuką pyrago ir kitą dieną, kai turėjau kelias minutes ramybės padariau kelias nuotraukas. Beje, pyragas net ir po kelių dienų savo drėgmės nepraranda.

Bulvių salotos su grietine

Bulvių salotos su grietine

Žinau, kad salotos neskamba labai vasariškai, tačiau jos greitos, kas man aktualiausia šiuo metu. Žinoma, viskas pasidarė labai greitai, nes kol pati sėdėjau darbe, paprašiau vyro išvirti bulves ir kiaušinius 🙂 Kad ir paprastos – vyrui ir man padarė didelį įspūdį. Vyras net nepajuto saliero koto, kurio nemėgsta 🙂 Visa paslaptis buvo svogūnuose 🙂

Marmurinis šokoladainis su moliūgu

Marmurinis šokoladainis su moliūgu

Taip taip, aš moliūgų masės dar tikrai turiu 🙂 Tad ir naudoju. Šį kartą važiuojant į svečius norėjosi kažko šokoladinio ir galbūt ne tokio sveiko. Gamyba tikrai labai paprasta, tik pabijojusi kepiau 10 minučių ilgiau, bet po antro bandymo sakiau tikrai kepsiu maksimum 5 minutėm ilgiau. Na aš tiesiog vis bijau, kad bus nevalgomas pyragas. Bet viskas buvo gerai, mano dukriukas, kuris šiaip nemėgsta sausų sausainių ar pyragų, labai išgyrė ir užsiprašė pakartoti. Antrą kartą kepdama pamažinau cukraus, ir deja, mane pastebėjo 🙂 Ir dukra, ir vyras pasakė, kad pyragas kitoks… Tad sakiau kepant dar kartą šį pyragą tikrai proporcijų nekeisiu – pasitikėsiu tuo kas jau yra atrasta 🙂

Kalėdiniai meduoliai

Kalėdiniai meduoliai

Nors Kalėdos jau praėjo, tačiau kitiems metams noriu išsisaugoti šį receptą. Išskirtinis jis tuo, jog į sudėtį įeina grietinė ir visai nedaug sviesto. Kadangi sausainiai buvo skirti vaikams pagraužti prieš miegą, tai papuošimų jokių nedariau. O iš kitos pusės, kam to reikia? Jei sausainiai ir patys labai skanūs 🙂

Picos padas, ruoštas duonkepėje

Picos padas, ruoštas duonkepėje

Savaitgaliais jau tampa įprasta, jog daromės picą. Gal taip nutiko dėl to, jog su duonkepe pasiruošiu picos padų keliems kartams ir juos užsišaldau. O kai ateina penktadienis, tiesiog ištraukiu vieną gabaliuką ir padedu į šaldytuvą atšilti. Kitą dieną tik ištampau padą ir sumetu viską ką turim šaldytuve ant viršaus. Bet čia jau kita istorija 🙂