Menu

Tiesiog skanūs blynai

  • Tiesiog skanūs blynai
  • Details
  • 2 Comments
  • Related Items
Tiesiog skanūs blynai


Autorius: Aušra

Data:

Labai skanūs blynai 🙂 Kepėm jau kelis kartus. Vieną kartą net neturėdama pieno dėjau per pusę su vandeniu maišytą grietinėlę – skonis buvo fantastiškas. Šį kartą netyčia padauginau cukraus, bet irgi buvo skanu – visi blynai buvo suvalgyti sausi be jokių priedų 🙂

Tiesiog skanūs blynai

Ingredientai:
1 p. = 240 ml

  • 1 p. (140 g) miltų
  • 1 1/2 a.š. kepimo miltelių
  • 1/4 a.š. druskos
  • 2 v.š. (28 g) balto cukraus
  • 1 didelis kiaušinis, lengvai suplaktas
  • 1 p. (240 ml) pieno
  • 2 v.š. (28 g) nesūdyto sviesto, ištirpinto
  • truputis tirpinto sviesto, keptuvei sutepti

Instrukcijos:

  • Dideliame inde sumaišyti miltus, kepimo miltelius, druską ir cukrų.
  • Kitame inde sumaišyti kiaušinį, pieną ir išlydytą sviestą.
  • Supilti visą skystą mišinį į miltų mišinį ir lengvai išmaišyti. Tešlą turėtų būti su miltų gumuliukais. Iš per daug maišytos tešlos gali išeiti kieti blynai.
  • Įkaitinti keptuvę ant vidutinės ugnies, teptuku keptuvę ištepti lydytu sviestu ir šaukštu dėti tešlą.
  • Kai blynų apačia bus ruda, o viršuje bus daug burbuliukų, blynus apversti. Kepti vėl kol gražiai parus.
  • Valgyti iš karto.
  • Skanaus!

Šaltinis: JoyofBAKING.com

  1. Ilona parašė:

    Aciu uz toki nuostabu,skanu recepta :)iskepiau pradziai is vienos porcijos,tai teko antra kart kept is dvigubos :)))))

  2. Aušra parašė:

    Labai smagu, kad skoniai mano ir Jūsų šeimynos sutapo 🙂

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Šližikai arba kūčiukai

Šližikai arba kūčiukai

Turiu tokį didelį seną sąsiuvinį, kuriame daug visokių receptų iškarpų iš vaikiškų laikraščių tokių kaip Aitvaras (kažkada buvo toks leidžiamas). Tas sąsiuvinis vos gyvas, laikas jį keisti, tad ir noriu iš ten senus gerus receptus perkelti į puslapį. Šiuos šližikus kepu jau treti metai iš eilės. Kiekvienais metais vis didesniais kiekiais ?

Mieliniai blynai

Mieliniai blynai

Kaip dažnai nutinka, vėstant orams norisi jaukesnio, šilto maisto. Todėl pusryčiams puiku atsiminti seniai bekeptus mielinius blynus. Šie blynai pirmą kartą buvo išbandyti tikriausiai kai antrą kartą gyvenime pažindinausi su mielėmis ir jų panaudojimu (apie pirmą kartą bus kada nors irgi). Žinau, kad mielinių blynų receptų pilnas internetas, tačiau kaip ir dauguma dalykų – pirmi būna įsimintiniausi.

Lietiniai su brinzos sūriu

Lietiniai su brinzos sūriu

Šie lietiniai turi kažką stebuklingo, nes viskas čia labai paprasta ir aišku. Nieko sudėtingo tikrai nėra, bet kai tik pagaminu juos, visi tiesiog pradeda peštis, kad tik niekas nesuvalgytų oficialiai jiems priklausančios dalies.

Vafliai-picos

Vafliai-picos

Kai šiandien vaikams pasakiau, kad pietums bus vafliai-picos, su didžiausiu nekantrumu laukė kol jie iškeps ir žinoma dingo greitai. Dukra net ir po šokių užsiėmimo grįžusi, likučius tikrąja ta žodžio prasme išlaižė (reikėjo atidžiai pasižiūrėti į lėkštę, kad suprasti, jog ji neplauta :)). Ir kad negalvotumėte, jog čia laukinių banda gyvena, padažo laižymas vyko blynu, ne liežuviu 🙂

Moliūginiai keksiukai su šokolado gabaliukais

Moliūginiai keksiukai su šokolado gabaliukais

Mažinam šaldiklio atsargas ir didinam vietą būsimoms naujoms atsargoms. Tad iš moliūgų tyrės kepiau keksiukus, kurie sakyčiau yra visai dietiniai. Juos pasirinkau, kadangi mano vaikai mėgsta visada užkąsti prieš miegą, o aš nenoriu kad tai būtų labai saldus užkandis. Pasirinkimas sulaukė įvertinimo – kitai dienai vaikai paliko vos 10 keksiukų (žinoma ir tėtis prisidėjo 🙂 ). Tad teko sutarti kitos dienos vakare, kad greitai kepsim vėl, nes keksiukai buvo ne itin saldūs, bet drėgni ir svarbiausia su šokoladu 🙂