Menu

Tiesiog skanūs blynai

  • Tiesiog skanūs blynai
  • Details
  • 2 Comments
  • Related Items
Tiesiog skanūs blynai


Autorius: Aušra

Data:

Labai skanūs blynai 🙂 Kepėm jau kelis kartus. Vieną kartą net neturėdama pieno dėjau per pusę su vandeniu maišytą grietinėlę – skonis buvo fantastiškas. Šį kartą netyčia padauginau cukraus, bet irgi buvo skanu – visi blynai buvo suvalgyti sausi be jokių priedų 🙂

Tiesiog skanūs blynai

Ingredientai:
1 p. = 240 ml

  • 1 p. (140 g) miltų
  • 1 1/2 a.š. kepimo miltelių
  • 1/4 a.š. druskos
  • 2 v.š. (28 g) balto cukraus
  • 1 didelis kiaušinis, lengvai suplaktas
  • 1 p. (240 ml) pieno
  • 2 v.š. (28 g) nesūdyto sviesto, ištirpinto
  • truputis tirpinto sviesto, keptuvei sutepti

Instrukcijos:

  • Dideliame inde sumaišyti miltus, kepimo miltelius, druską ir cukrų.
  • Kitame inde sumaišyti kiaušinį, pieną ir išlydytą sviestą.
  • Supilti visą skystą mišinį į miltų mišinį ir lengvai išmaišyti. Tešlą turėtų būti su miltų gumuliukais. Iš per daug maišytos tešlos gali išeiti kieti blynai.
  • Įkaitinti keptuvę ant vidutinės ugnies, teptuku keptuvę ištepti lydytu sviestu ir šaukštu dėti tešlą.
  • Kai blynų apačia bus ruda, o viršuje bus daug burbuliukų, blynus apversti. Kepti vėl kol gražiai parus.
  • Valgyti iš karto.
  • Skanaus!

Šaltinis: JoyofBAKING.com

  1. Ilona says:

    Aciu uz toki nuostabu,skanu recepta :)iskepiau pradziai is vienos porcijos,tai teko antra kart kept is dvigubos :)))))

  2. Aušra says:

    Labai smagu, kad skoniai mano ir Jūsų šeimynos sutapo 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Vaikų sausainiai

Vaikų sausainiai

Praeitą savaitgalį kartu su vaikais kepiau sausainius. Buvo visiems smagu 🙂 Labai džiaugiuosi, kad radau sviestinių sausainių tešlą, kurios nereikia šaldyti. Suminkai tešlą ir iš karto gali kurti meną 🙂 Žinoma tokia tešla turi savo niuansų – jos negalima kočioti ir išspausti formelėmis. Viskas turi darytis iš rutuliukų ir pagaliukų. Bet kai atsipalaiduoji, fantazija liejasi laisvai. Šį kartą pavyko padaryti man tik gėlytę, nes tešlą buvau atidavusi vaikams. O pirmą kartą kai su dukra kepėm šiuos sausainius tai pridarėm ir kirmelyčių, ir drugelių, ir gėlyčių, ir vėžliukų. Na tikrai yra ką padaryti. Svarbiausia, kad rutuliukai būtų daugmaž vienodo dydžio – tada iškeps tolygiai. Tad jei norite linksmai praleisti savaitgalį su vaikais – reikia tik vos kelių produktų ir kelių minučių tėvų dėmesio. Visą kitą padarys vaikai 🙂

Ruginė duona su raugu

Ruginė duona su raugu

Šią duona kepu jau ilgiau nei metus. Bet kaip dažniausiai ir būna, geriausi receptai sunkiausiai patenka į dienoraštį 🙂 Nes tiesiog mintinai išmoksti visą sudėtį ir nebereikia suflerio. Šita duona tikrai pateisino mūsų lūkesčius. Kai ją išmokau kepti, nei karto nepirkau duonos parduotuvėje. Na gal nebent per didesnius susibūrimus, kai nespėju susisukti 🙂

Overnijos ruginė duona

Overnijos ruginė duona (kepta duonkepėje)

Tai pirmasis duonos receptas, kurį iškepusi džiaugiausi, jog nusipirkau duonkepę 🙂 O išbandžiau jau tikrai ne vieną. Va šitas patiko. Žinoma, tai ne ta ruginė duona, gaminama su raugu, bet tikrai jautėsi rugių skonis. Tik …

Minkštas obuolių pyragas

Minkštas obuolių pyragas

Dar vis turiu obuolių, kurie labai prašosi sunaudojami. Pasirinkau šį receptą, nes jį rekomenduojama valgyti su ledais, tačiau aš turėjau vanilinio padažo, kuris labai puikiai tiko. Vaikams žinoma pyragas labai patiko ir be padažo.

Avižinių dribsnių keksiukai su džiovintais vaisiais

Avižinių dribsnių keksiukai su džiovintais vaisiais

Aš kažkodėl visada kreivai žiūriu į kepinius su džiovintais vaisiais. Bet gėda prisipažinti… Iškepiau ir pati viena pusę suvalgiau… Rūgpienis keksiukams suteikė varškės skonį. Na tiesiog labai skanu 🙂

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux