Menu

Tiesiog skanūs blynai

  • Tiesiog skanūs blynai
  • Details
  • 2 Comments
  • Related Items
Tiesiog skanūs blynai


Autorius: Aušra

Data:

Labai skanūs blynai 🙂 Kepėm jau kelis kartus. Vieną kartą net neturėdama pieno dėjau per pusę su vandeniu maišytą grietinėlę – skonis buvo fantastiškas. Šį kartą netyčia padauginau cukraus, bet irgi buvo skanu – visi blynai buvo suvalgyti sausi be jokių priedų 🙂

Tiesiog skanūs blynai

Ingredientai:
1 p. = 240 ml

  • 1 p. (140 g) miltų
  • 1 1/2 a.š. kepimo miltelių
  • 1/4 a.š. druskos
  • 2 v.š. (28 g) balto cukraus
  • 1 didelis kiaušinis, lengvai suplaktas
  • 1 p. (240 ml) pieno
  • 2 v.š. (28 g) nesūdyto sviesto, ištirpinto
  • truputis tirpinto sviesto, keptuvei sutepti

Instrukcijos:

  • Dideliame inde sumaišyti miltus, kepimo miltelius, druską ir cukrų.
  • Kitame inde sumaišyti kiaušinį, pieną ir išlydytą sviestą.
  • Supilti visą skystą mišinį į miltų mišinį ir lengvai išmaišyti. Tešlą turėtų būti su miltų gumuliukais. Iš per daug maišytos tešlos gali išeiti kieti blynai.
  • Įkaitinti keptuvę ant vidutinės ugnies, teptuku keptuvę ištepti lydytu sviestu ir šaukštu dėti tešlą.
  • Kai blynų apačia bus ruda, o viršuje bus daug burbuliukų, blynus apversti. Kepti vėl kol gražiai parus.
  • Valgyti iš karto.
  • Skanaus!

Šaltinis: JoyofBAKING.com

  1. Ilona says:

    Aciu uz toki nuostabu,skanu recepta :)iskepiau pradziai is vienos porcijos,tai teko antra kart kept is dvigubos :)))))

  2. Aušra says:

    Labai smagu, kad skoniai mano ir Jūsų šeimynos sutapo 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Šokoladinis cukinijų pyragas

Šokoladinis cukinijų pyragas

Dar vienas kepinys su cukinija. Tikrai puikus ir drėgnas. Šokolado čipsų nedėjau, bet man jų visai ir netrūko. Gal būtų tik dar skaniau, bet ir daugiau nuodėmės 🙂

Keksiukai su rabarbarais ir graikiniais riešutais

Keksiukai su rabarbarais ir graikiniais riešutais

Šiais metais pagaliau pas mus užaugo daugiau rabarbarų, tai jau birželio mėnesį vaišinau visus šiai keksiukais, tačiau kažkaip iki blogo jie ilgai neatkeliavo. Na taisausi 🙂 Po truputį 🙂 Šie keksiukai minkštučiai, tikrai rekomenduoju kepti popieriniuose krepšeliuose, nes ganėtinai sunku išimti ir formelių. Keletą barsčiau cinamonu, keletą palikau be cinamono. Vyras nutarė, jog tikrai skaniau su cinamonu 🙂 Na o aš cinamono mylėtoja, tad negaliu su juo nesutikti 🙂

Obuolių pyragas su kokoso drožėmis

Obuolių pyragas su kokoso drožėmis

Kas valgė buvo sužavėti ir labai džiaugėsi, kai pasiūliau kitą dieną vėl šį pyragą iškepti, nes pyrago gaunasi ganėtinai nedaug, o skonis neišpasakytas.

Obuolių keksiukai

Obuolių keksiukai

Pas mus šiais metais galima sakyti obuolių nėra, tad kai gavau maišiuką iš kaimo labai norėjosi išbandyti ką nors naujo. O šie keksiukai išsiskiria tuo, kad obuoliai sudedami ant keksiukų viršaus, o ne įmaišomi į tešlą. Atrodė ir gražiai, ir buvo gaivūs bei skanūs.

Ramekin'as arba sūrio apkepas

Ramekin”as arba sūrio apkepas

Išbandžiau rusų forumuose rastą receptą ir tik vėliau internete paieškojau ką reiškia recepto pavadinimas. Ramekin – tai sūrio apkepas su kiaušiniais ir duona. Pavadinimas kilęs iš prancūzų kalbos žodžio “ramequin”.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux