Menu

Bananiniai keksiukai

  • Bananiniai keksiukai
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Bananiniai keksiukai


Autorius: Aušra

Data:

Šie sveikuoliški keksiukai yra ypatingai sultingi ir gardūs.

Bananiniai keksiukai

Užtruksime:
Išeiga: 12 keksiukų
Kaloringumas: 281 kcal / keksiukas

Ingredientai:

  • 300 ml miltų
  • 150 ml kviečių ar avižų sėlenų
  • 2 a.š. kepimo miltelių
  • 150 ml cukraus
  • 100 g graikinių riešutų
  • 100 g sviesto
  • 1 kiaušinis
  • 2 bananai, prinokę
  • 50 ml tamsaus sirupo (naudojau medų)
  • 150 ml rūgpienio arba kefyro, jogurto

Instrukcijos:

  • Dideliame dubenyje sumaišyti miltus, sėlenas, kepimo miltelius, cukrų ir smulkintus riešutus.
  • Sviestą ištirpinti ir sumaišyti su kiaušiniu, trintais bananais, sirupu bei rūgpieniu.
  • Šį mišinį supilti į birius produktus ir atsargiai išmaišyti.
  • Tešlą sudėti į sviestu pateptas keksiukų formeles ir kepti 190°C orkaitėje 20-25 minutes.
  • Iškepusius keksiukus apie 10 minučių vėsinti su formelėmis, o tuomet išimti.
  • Skanaus!

Šaltinis: Lengvi receptai III (Laisvos valandos, 2009)

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Tortas su karamelizuotais bananais

Tortas su karamelizuotais bananais

Štai mano mažojo tortas! Ilgai rinkau, ilgai vis persigalvodavau 🙂 Bet buvo skanus, gal kiek mūsų skoniui riebus, gal kiek norėjosi rūgštelės daugiau (biskvitus ir taip laisčiau vyšnių kompotu). Tačiau galiu pasakyti, kad užšaldyti likučiai prie kavos labai skaniai susivalgo – dėl riebumo kremas ganėtinai greitai atšyla. Dabar karts nuo karto paskanauju 🙂 Nes tortas 6 asmenims tikrai per didelis buvo 🙂

Duona be plutelės

Duona be plutelės (kepta duonkepėje)

Tai duona favoritė mūsų šeimoje. Kai ją iškepiau, nuo tos dienos kol kas kitos ir nekepiau, vis tą pačia kepu. Gal dėl to, kad labiausiai priminė pirktinę – plutelė nelabai trupa. Net knygoje prie recepto …

Sausainiai Obuoliniai Džekučiai

Sausainiai Obuoliniai Džekučiai

Va čia tai sausainukai ?. Su dukryte pusę tikriausiai suvalgėm vienu prisėdimu ? Truputį gal per saldūs, bet užburia kaip saulėgrąžų gliaudymas – negali sustoti. Šių sausainių autorius Betty Crocker, tačiau aš paėmiau jį ne iš autorės knygų, o iš kuking.net forumo.

Ruginės duonos sklindžiai

Ruginės duonos sklindžiai

Jau seniai suku galvą, kur galima būtų skaniai sunaudoti užsilikusią ruginę duoną. Visai netyčia beieškodama sklindžių receptų šiandienos vakarienei, savo sename archyve radau šiuos sklindžius. Man labai patiko. Tiems, kam patinka ką tik iškeptos duonos kvapas irgi tikrai patiks 🙂

Žemės riešutų sviesto avižiniai sausainiai

Žemės riešutų sviesto avižiniai sausainiai

Skanūs sausainiai su švelniu žemės riešutų skoniu ir šiek tiek sveikuoliški, nes avižiniai 🙂 Originale nurodytas kiekis pasirodė per didelis, tad nedėjau rudojo cukraus. Bet nors ir sumažinau cukraus kiekį per pusę, jie man vis tiek buvo per saldūs. Nors vaikai pusę sausainių suvalgė vienu ypu, o vyras labai neigė, kad jie per saldūs – sakė “Pats tas”.