Menu

Pyragas Tosca su rabarbarais

  • Pyragas Tosca su rabarbarais
  • Pyragas Tosca su rabarbarais
  • Details
  • 4 Comments
  • Related Items
Pyragas Tosca su rabarbarais


Autorius: Aušra

Data:

Dar vienas receptas iš knygos Lengvi receptai III. Iš viso yra išleistos trys knygutės šia tema ir tikrai daugumoje kiek bandžiau receptų – jie beveik visi mano šeimynai prie širdies. O pyragas dedamas smarkiai pavėluotai 🙂 Rabarbarų sezonas jau seniai pasibaigė, tačiau mano bendradarbėms jis labai patiko – dingo visas pyragas na per kokį pusvalandį 🙂 Namiškiams neteko jo net paragauti. Tikrai kitais metais jį pakartosiu, tik viršų pasistengsiu apskrudinti kiek ilgiau – norėjosi, jog viršus karamelizuotusi daugiau.

Pyragas Tosca su rabarbarais

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 12 porcijos
Kaloringumas: 202 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 600-700 ml rabarbarų, pjaustytų
  • 2 v.š. cukraus
  • 1 a.š. cinamono
  • Pyragui:
  • 2 kiaušiniai
  • 150 ml cukraus
  • 50 g sviesto, lydyto
  • 50 ml pieno
  • 200 ml kvietinių miltų
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • Užpilui:
  • 75 g sviesto, lydyto
  • 100 ml cukraus
  • 2 v.š. kvietinių miltų
  • 1 v.š. pieno

Instrukcijos:

  • Nuvalyti ir supjaustyti rabarbarus. Juos sumaišyti su cukrumi ir cinamonu.
  • Tešlai skirtus kiaušinius išplakti su cukrumi.
  • Įmaišyti atvėsusį sviestą, pieną ir su kepimo milteliais sumaišytus miltus.
  • Tešlą sukrėsti į apvalią 24 cm skersmens išardomą skardą, išklotą kepimo popieriumi, ir tolygiai paskirstyti.
  • Kepti 200°C orkaitėje 10 minučių.
  • Ant viršaus sudėti rabarbarų gabaliukus ir kepti dar 10 minučių.
  • Užpilui skirtą sviestą ištirpinti ir sumaišyti su kitais produktais. Pakaitinti, kol užvirs, ir supilti ant pyrago.
  • Kepti dar 10-15 minučių – kol užpilas taps aukso rudumo spalvos.
  • Skanaus!

Šaltinis: Lengvi receptai III (Laisvos valandos)

  1. Asta parašė:

    O, šitą knygą ir aš turiu 🙂 Tik nelabai gaminu… Pamenu, kepiau anąmet tą keksą, kur ant viršelio gabalėlis atpjautas taip gražiai atrodo. Visiška nesėkmė… bet gal tik bloga diena buvo kepiniams, juk ir taip būna kartais 🙂

  2. Aušra parašė:

    Grįšiu namo, tai pasižiūrėsiu atidžiau į viršelį 😀 Ten žinau, kad buvo keksas su vyšniomis ir jį kepiau, tai jau yra įdėtas šitam puslapyje. Bet žinau, kad ir kitų pyragų nuotraukos buvo… O kurį tiksliau bandei?

  3. Forelle parašė:

    Aš irgi visas tris knygutes turiu, kažką tikrai gaminau, bet dabar vėl jos paslėptos, nors trečioji, saldžioji knyga, yra prikaišiota lapelių, žyminčių ką reikės gamint 🙂

  4. Aušra parašė:

    Iš trijų knygučių apie saldumynus pas mane irgi favoritė 🙂 Nors stengiusi ir kitų nepamiršti, nes jose irgi yra gerų bei greitų receptų, kad man ypatingai patogu po darbo dienos.

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Cukinijų apkepas

Cukinijų apkepas

Tai pirmas receptas, kuriame cukinijos patiko (nemaišė) ir padrąsino bandyti su jomis pasigaminti ką nors daugiau.

Varškinės spurgos

Varškinės spurgos

Jau kelios dienos kaip mintys sukasi apie spurgas 🙂 O dar ir šaldytuve užsiliko kreminės varškės, kuri prašėsi greitai suvartojama. Tad atsidariau Google’ės paiešką ir išsirinkau Sonatinos siūlomas varškines spurgas. Kad ir kaip nejauku tai pripažinti, bet tikriausiai tampu Sonatinos fane, nes jau kelintą kartą puolu naudotis jos siūlomais skaniais receptais 🙂

1 1/2 cups all-purpose flour 1 tsp. baking powder 50 g melted butter 1/2 cup milk 200 g pumpkin puree 2 large eggs 100 ml sugar 1 tsp. vanilla 1/2 tsp. salt

Moliūginiai keksiukai

Daugumoje kepinių, į kurių sudėtį įeina moliūgo tyrė, naudojami meduoliniai prieskoniai – cinamonas, gvazdikėliai, imbieras. Bet man visada norėjosi paprastesnių skonių moliūginių kepinių, nes mano šeimoje meduoliniai prieskoniai ne itin mėgstami. Tad kai iškepiau šių keksiukų, supratau, jog tai būtent tai ko ir norėjau. Keksiukai visada greitai išnyksta. Kadangi juos vaikai mėgsta, tai iškepu ir dalį stengiuosi užšaldyti. O tada jau kai vaikai užsinori prieš miegą kažko skanaus, o kažką eiti kepti jau ne laikas, gelbsti šaldiklis, keksiukai ir mikrobangė 🙂 Tik viena minutė ir keksiukai pakvimpa lyg ką tik iškepti, būna minkštučiai ir svarbiausia skanūs.

Rusiškas blynas, keptas orkaitėje - Дрочёна

Rusiškas blynas, keptas orkaitėje – Дрочёна

Pirmas blynas orkaitėje, kuris pavyko puikiai – purus, minkštas, nesukritęs. Kitus receptus kiek bandydavau, – nepavykdavo… tai pieno per daug, tai uogų per daug. O va šitas variantas pats tas. Skonis kiek primena apkepą, tik be varškės 🙂 Kitą kartą bandysiu kepti didesnėje skardoje, nes šį kartą gavosi storas blynas. Gal dėl to valgant sunku buvo patikėti, jog valgom blyną 🙂 Bet skanu, paprasta ir greita. Ir prie keptuvės nereikia stovėti.

Rageliai su feta

Rageliai su feta

Pietums turėjom tik sriubos, tad kad vyrui nebūtų per silpnas maistas iškepiau šių ragelių. Tiko puikiai.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux