Menu

Pyragas Tosca su rabarbarais

  • Pyragas Tosca su rabarbarais
  • Pyragas Tosca su rabarbarais
  • Details
  • 4 Comments
  • Related Items
Pyragas Tosca su rabarbarais


Autorius: Aušra

Data:

Dar vienas receptas iš knygos Lengvi receptai III. Iš viso yra išleistos trys knygutės šia tema ir tikrai daugumoje kiek bandžiau receptų – jie beveik visi mano šeimynai prie širdies. O pyragas dedamas smarkiai pavėluotai 🙂 Rabarbarų sezonas jau seniai pasibaigė, tačiau mano bendradarbėms jis labai patiko – dingo visas pyragas na per kokį pusvalandį 🙂 Namiškiams neteko jo net paragauti. Tikrai kitais metais jį pakartosiu, tik viršų pasistengsiu apskrudinti kiek ilgiau – norėjosi, jog viršus karamelizuotusi daugiau.

Pyragas Tosca su rabarbarais

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 12 porcijos
Kaloringumas: 202 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 600-700 ml rabarbarų, pjaustytų
  • 2 v.š. cukraus
  • 1 a.š. cinamono
  • Pyragui:
  • 2 kiaušiniai
  • 150 ml cukraus
  • 50 g sviesto, lydyto
  • 50 ml pieno
  • 200 ml kvietinių miltų
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • Užpilui:
  • 75 g sviesto, lydyto
  • 100 ml cukraus
  • 2 v.š. kvietinių miltų
  • 1 v.š. pieno

Instrukcijos:

  • Nuvalyti ir supjaustyti rabarbarus. Juos sumaišyti su cukrumi ir cinamonu.
  • Tešlai skirtus kiaušinius išplakti su cukrumi.
  • Įmaišyti atvėsusį sviestą, pieną ir su kepimo milteliais sumaišytus miltus.
  • Tešlą sukrėsti į apvalią 24 cm skersmens išardomą skardą, išklotą kepimo popieriumi, ir tolygiai paskirstyti.
  • Kepti 200°C orkaitėje 10 minučių.
  • Ant viršaus sudėti rabarbarų gabaliukus ir kepti dar 10 minučių.
  • Užpilui skirtą sviestą ištirpinti ir sumaišyti su kitais produktais. Pakaitinti, kol užvirs, ir supilti ant pyrago.
  • Kepti dar 10-15 minučių – kol užpilas taps aukso rudumo spalvos.
  • Skanaus!

Šaltinis: Lengvi receptai III (Laisvos valandos)

  1. Asta says:

    O, šitą knygą ir aš turiu 🙂 Tik nelabai gaminu… Pamenu, kepiau anąmet tą keksą, kur ant viršelio gabalėlis atpjautas taip gražiai atrodo. Visiška nesėkmė… bet gal tik bloga diena buvo kepiniams, juk ir taip būna kartais 🙂

  2. Aušra says:

    Grįšiu namo, tai pasižiūrėsiu atidžiau į viršelį 😀 Ten žinau, kad buvo keksas su vyšniomis ir jį kepiau, tai jau yra įdėtas šitam puslapyje. Bet žinau, kad ir kitų pyragų nuotraukos buvo… O kurį tiksliau bandei?

  3. Forelle says:

    Aš irgi visas tris knygutes turiu, kažką tikrai gaminau, bet dabar vėl jos paslėptos, nors trečioji, saldžioji knyga, yra prikaišiota lapelių, žyminčių ką reikės gamint 🙂

  4. Aušra says:

    Iš trijų knygučių apie saldumynus pas mane irgi favoritė 🙂 Nors stengiusi ir kitų nepamiršti, nes jose irgi yra gerų bei greitų receptų, kad man ypatingai patogu po darbo dienos.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Overnijos ruginė duona

Overnijos ruginė duona (kepta duonkepėje)

Tai pirmasis duonos receptas, kurį iškepusi džiaugiausi, jog nusipirkau duonkepę 🙂 O išbandžiau jau tikrai ne vieną. Va šitas patiko. Žinoma, tai ne ta ruginė duona, gaminama su raugu, bet tikrai jautėsi rugių skonis. Tik …

Sausainiai Obuoliniai Džekučiai

Sausainiai Obuoliniai Džekučiai

Va čia tai sausainukai ?. Su dukryte pusę tikriausiai suvalgėm vienu prisėdimu ? Truputį gal per saldūs, bet užburia kaip saulėgrąžų gliaudymas – negali sustoti. Šių sausainių autorius Betty Crocker, tačiau aš paėmiau jį ne iš autorės knygų, o iš kuking.net forumo.

Obuolių keksiukai

Obuolių keksiukai

Pas mus šiais metais galima sakyti obuolių nėra, tad kai gavau maišiuką iš kaimo labai norėjosi išbandyti ką nors naujo. O šie keksiukai išsiskiria tuo, kad obuoliai sudedami ant keksiukų viršaus, o ne įmaišomi į tešlą. Atrodė ir gražiai, ir buvo gaivūs bei skanūs.

Bandelės prie arbatos

Bandelės prie arbatos

Skanios nesaldžios bandelės, itin greitai pasidaro. Aš bent jau neskubėdama su kepimu užtrukau nepilną valandą.

Dešrelės tešloje

Dešrelės tešloje

Dar vienas iš tų greitai padaromų, daug pastangų nereikalaujančių receptų, kas man dabar itin aktualu. O ir pieniškų dešrelių kaip visada pas mus daug. 🙂

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux