Menu

Citrininiai pyragaičiai

  • Citrininiai pyragaičiai
  • Details
  • 8 Comments
  • Related Items
Citrininiai pyragaičiai


Autorius: Aušra

Data:

Tos parduotuvių akcijos gadina žmones 🙂 Va prisipirkau citrinų, dabar teko jas sunaudoti. O kad sunaudoti, teko gaminti Forellės užrodytus pyragaičius, nes labai jau jie skaniai atrodė. Bet kas dar blogiau, nors dariau pusę porcijos, o tos pusės pusę atidaviau tėvams, likusią dalį vos ne visą suvalgiau viena. Ne dėl to kad kitiems nepatiko, o dėl to kad aš saldžiarūgščių skanėstų mėgėja (dukrytė tokia pati kaip ir aš, tik jos valgymo kiekiai dar kiti 🙂 ), o vyrui negalima… nesveikuoja truputuką… 🙁

Kadangi prisiskaičiau, jog citrinų sluoksnis gali būtų ganėtinai skystas, tai papildomai įdėjau šaukštą miltų. Rezultate viršutinis sluoksnis neišskydo, tačiau manau truputį nukentėjo pyragėlių gaivumas. Sakiau kitą kartą bandysiu nekišti savo trigrašio į receptą, žiūrėsim kas gausis tada 🙂

Citrininiai pyragaičiai

Užtruksime:

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • Pagrindui:
  • 225 g sviesto, kambario temperatūros
  • ½ p. cukraus pudros
  • 2 p. miltų
  • ¼ a.š. druskos
  • Citrinų sluoksniui:
  • 6 dideli kiaušiniai
  • 2 ¼ p. cukraus pudros
  • 6 nedidelių citrinų žievelė
  • 1 p. citrinų sulčių
  • 1 p. miltų
  • cukraus pudra pabarstymui

Instrukcijos:

  • Įkaitinti orkaitę iki 180°C.
  • Sutepti riebalais ir iškloti kepimo popieriumi 30×20 cm kepimo skardą.
  • Pagrindui skirtą sviestą ir cukrų išsukti iki purios masės.
  • Sudėti miltus ir druską. Maišyti kol gausis vienalytė masė.
  • Tešlą sudėti į paruoštą kepimo skardą ir tolygiai paskirstyti.
  • Skardą įdėti 10 minučių į šaldiklį.
  • Pagrindą kepti apie 15 minučių arba kol bus šviesiai rudos (aukso) spalvos.
  • Leisti atvėsti ant grotelių ir tuo tarpu paruošti viršutinį sluoksnį.
  • Sumažinti orkaitės temperatūrą iki 160°C.
  • Dideliame inde sumaišyti kiaušinius su cukrumi.
  • Sudėti citrinų žieveles ir sultis.
  • Po truputį sudėti miltus, gerai išmaišyti, kad nebūtų gumuliukų.
  • Tada citrinų sluoksnį užpilti ant pagrindo ir kepti apie 25-30 minučių arba kol lengvai parus.
  • Leisti atvėsti iki kambario temperatūros.
  • Supjaustyti gabaliukais ir lengvai apibarstyti cukraus pudra.
  • Skanaus!

  1. Forelle parašė:

    Atrodo fantastiškai! Užsimaniau ir aš

  2. Aušra parašė:

    Pakviesčiau į svečius, bet kad liko jau vos keli kasneliai 🙂

  3. Indre parašė:

    Nuostabiai atrodo. As ir tokiu noreciau 🙂

  4. Aušra parašė:

    Tai kad jau dingo ir tie keli likę 🙂 ir dar kelis atėmiau kur seneliams buvau išnešusi. Oi daugiau greitai šių pyragaičių nedarysiu, nes veikia kaip narkotikai – sėdi prie lėkštės ir imi vieną po kito 🙂

  5. pie parašė:

    Bandžiau ir aš šiąnakt šiuos pyragėlius. Atrodo, viskas kaip ir gavosi, bet, spėju, per anksti ištraukiau iš orkaitės, todėl skonis, na, šiek tiek neiškepusio. Per naktį bevėsdamas paviršius pertrūko – gal tai ir yra ženklas, kad neiškepė? Be to, viršutinis sluoksnis burbuliukais susiskylėjo. Klausimas – ką dariau ne taip?

  6. Aušra parašė:

    Pirma mintis dėl burbuliukų ta, jog per smarkiai suplakei kiaušinius. Kai dariau tai truputį buvau irgi persistengusi, tai irgi buvo matyti nedidukai burbuliukai. Spėju darant viršutinį sluoksnį reikia tik lengvai išmaišyti viską.
    O kaip įvertinti ar iškepė ar ne, tai net nežinau. Nes tas viršutinis sluoksnis nėra purus ir lengvas. Kiekviena orkaitė skirtinga, gal visgi trūko truputį pakepti. Aš atsimenu, jog vaikai nedavė ramybės ir kai išjungiau orkaitę dar ilgai pyragaičių neištraukiau iš orkaitės.

  7. pie parašė:

    Labai ačiū už pastabas. Kadangi pyragėliai tikrai gaivūs ir skanūs, spėju, darysiu dar ne kartą ir paeksperimentuosiu su kepimo laiku.
    Dėl kiaušinių perplakimo – taip, aš juos nuoširdžiai mikseriu paplakiau, matyt, reikės daryt priešingai. 🙂

  8. Aušra parašė:

    Sėkmės kitais kartais 😉

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Agurkų ir kiaušinių salotos

Agurkų ir kiaušinių salotos

Nuo vaikų gimimo matyt kiekviena mama susirūpina, o kaip gi reikės maitinti lėliuką, kai jis paaugs? Aš regis ne kitokia – todėl net ir vaikams paaugus, turiu didžiulę kolekciją e-knygučių apie vaikų mitybą su įvairiausiais receptais. Peržiūrinėdama savo e-knygų lobyną, vis nevengiu užsukti į vaikiškų knygų skyrelį, nes dažnai galima ten aptikti lengvus, nesudėtingus receptus, kurie tikrai tiktų ne tik mažyliams bet ir jų tėveliams, tik kiekius kartais reikia padvigubinti ar patrigubinti. Mano mažasis šiaip nemėgsta salotų lapų, tačiau jas susmulkinus į nedidelius gabaliukus, jis šiose salotose jų nepastebėjo. Žinoma, svarbu salotų lapų nepadauginti ir tada visa šeimyna bus patenkina 😉 .

Bulvių salotos su grietine

Bulvių salotos su grietine

Žinau, kad salotos neskamba labai vasariškai, tačiau jos greitos, kas man aktualiausia šiuo metu. Žinoma, viskas pasidarė labai greitai, nes kol pati sėdėjau darbe, paprašiau vyro išvirti bulves ir kiaušinius 🙂 Kad ir paprastos – vyrui ir man padarė didelį įspūdį. Vyras net nepajuto saliero koto, kurio nemėgsta 🙂 Visa paslaptis buvo svogūnuose 🙂

Moliūginiai vafliai

Moliūginiai vafliai

Ištraukiau iš šaldiklio dar vieną indelį moliūgų tyrės (nežinau ar džiaugtis, ar ne, bet jis nebuvo paskutinis). Nesinorėjo kažko neyprasto ar naujo, tad kaip tik buvo proga išbandyti žurnale peržvelgtą vaflių receptą su moliūgais. Kepiau …

Purūs varškės blyneliai

Purūs varškės blyneliai

Labai skanūs blyneliai. Purūs, lengvučiai. Tiesiog tirspta burnoje. O juos prisiminus, mane užlieja jauki šiluma ir malonūs savaitgalio prisiminimai.

Duonos lazdelės su paprika ir sezamu

Duonos lazdelės su paprika ir sezamu

Labai skanus užkandis, vaikai po darželio tik jas ir valgydavo kol nelikdavo nei vienos. Teko slėpti kelias fotosesijai. Kepiau jau porą kartų, pirmą kartą apvoliojau sezame, tačiau kitą dieną turėjau džiaugsmo siurbti sezamą nuo grindų 🙂 Antrą kartą įmaišiau į tešlą ir taip buvo daug patogiau, o skonis nelabai kuo ir pasikeitė.