Menu

Citrininiai pyragaičiai

  • Citrininiai pyragaičiai
  • Details
  • 8 Comments
  • Related Items
Citrininiai pyragaičiai


Autorius: Aušra

Data:

Tos parduotuvių akcijos gadina žmones 🙂 Va prisipirkau citrinų, dabar teko jas sunaudoti. O kad sunaudoti, teko gaminti Forellės užrodytus pyragaičius, nes labai jau jie skaniai atrodė. Bet kas dar blogiau, nors dariau pusę porcijos, o tos pusės pusę atidaviau tėvams, likusią dalį vos ne visą suvalgiau viena. Ne dėl to kad kitiems nepatiko, o dėl to kad aš saldžiarūgščių skanėstų mėgėja (dukrytė tokia pati kaip ir aš, tik jos valgymo kiekiai dar kiti 🙂 ), o vyrui negalima… nesveikuoja truputuką… 🙁

Kadangi prisiskaičiau, jog citrinų sluoksnis gali būtų ganėtinai skystas, tai papildomai įdėjau šaukštą miltų. Rezultate viršutinis sluoksnis neišskydo, tačiau manau truputį nukentėjo pyragėlių gaivumas. Sakiau kitą kartą bandysiu nekišti savo trigrašio į receptą, žiūrėsim kas gausis tada 🙂

Citrininiai pyragaičiai

Užtruksime:

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • Pagrindui:
  • 225 g sviesto, kambario temperatūros
  • ½ p. cukraus pudros
  • 2 p. miltų
  • ¼ a.š. druskos
  • Citrinų sluoksniui:
  • 6 dideli kiaušiniai
  • 2 ¼ p. cukraus pudros
  • 6 nedidelių citrinų žievelė
  • 1 p. citrinų sulčių
  • 1 p. miltų
  • cukraus pudra pabarstymui

Instrukcijos:

  • Įkaitinti orkaitę iki 180°C.
  • Sutepti riebalais ir iškloti kepimo popieriumi 30×20 cm kepimo skardą.
  • Pagrindui skirtą sviestą ir cukrų išsukti iki purios masės.
  • Sudėti miltus ir druską. Maišyti kol gausis vienalytė masė.
  • Tešlą sudėti į paruoštą kepimo skardą ir tolygiai paskirstyti.
  • Skardą įdėti 10 minučių į šaldiklį.
  • Pagrindą kepti apie 15 minučių arba kol bus šviesiai rudos (aukso) spalvos.
  • Leisti atvėsti ant grotelių ir tuo tarpu paruošti viršutinį sluoksnį.
  • Sumažinti orkaitės temperatūrą iki 160°C.
  • Dideliame inde sumaišyti kiaušinius su cukrumi.
  • Sudėti citrinų žieveles ir sultis.
  • Po truputį sudėti miltus, gerai išmaišyti, kad nebūtų gumuliukų.
  • Tada citrinų sluoksnį užpilti ant pagrindo ir kepti apie 25-30 minučių arba kol lengvai parus.
  • Leisti atvėsti iki kambario temperatūros.
  • Supjaustyti gabaliukais ir lengvai apibarstyti cukraus pudra.
  • Skanaus!

  1. Forelle says:

    Atrodo fantastiškai! Užsimaniau ir aš

  2. Aušra says:

    Pakviesčiau į svečius, bet kad liko jau vos keli kasneliai 🙂

  3. Indre says:

    Nuostabiai atrodo. As ir tokiu noreciau 🙂

  4. Aušra says:

    Tai kad jau dingo ir tie keli likę 🙂 ir dar kelis atėmiau kur seneliams buvau išnešusi. Oi daugiau greitai šių pyragaičių nedarysiu, nes veikia kaip narkotikai – sėdi prie lėkštės ir imi vieną po kito 🙂

  5. pie says:

    Bandžiau ir aš šiąnakt šiuos pyragėlius. Atrodo, viskas kaip ir gavosi, bet, spėju, per anksti ištraukiau iš orkaitės, todėl skonis, na, šiek tiek neiškepusio. Per naktį bevėsdamas paviršius pertrūko – gal tai ir yra ženklas, kad neiškepė? Be to, viršutinis sluoksnis burbuliukais susiskylėjo. Klausimas – ką dariau ne taip?

  6. Aušra says:

    Pirma mintis dėl burbuliukų ta, jog per smarkiai suplakei kiaušinius. Kai dariau tai truputį buvau irgi persistengusi, tai irgi buvo matyti nedidukai burbuliukai. Spėju darant viršutinį sluoksnį reikia tik lengvai išmaišyti viską.
    O kaip įvertinti ar iškepė ar ne, tai net nežinau. Nes tas viršutinis sluoksnis nėra purus ir lengvas. Kiekviena orkaitė skirtinga, gal visgi trūko truputį pakepti. Aš atsimenu, jog vaikai nedavė ramybės ir kai išjungiau orkaitę dar ilgai pyragaičių neištraukiau iš orkaitės.

  7. pie says:

    Labai ačiū už pastabas. Kadangi pyragėliai tikrai gaivūs ir skanūs, spėju, darysiu dar ne kartą ir paeksperimentuosiu su kepimo laiku.
    Dėl kiaušinių perplakimo – taip, aš juos nuoširdžiai mikseriu paplakiau, matyt, reikės daryt priešingai. 🙂

  8. Aušra says:

    Sėkmės kitais kartais 😉

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Universalūs lietiniai

Universalūs lietiniai

Šiuos lietinius galima įdaryti visokiais įdarais, nes jie yra labai elastingi. Tokie atrodo net truputį guminiai 🙂 bet labai patogu užtat įsukti įdarus, nebaisu truputį timptelti, truputį paspausti.

Marmurinis šokoladainis su moliūgu

Marmurinis šokoladainis su moliūgu

Taip taip, aš moliūgų masės dar tikrai turiu 🙂 Tad ir naudoju. Šį kartą važiuojant į svečius norėjosi kažko šokoladinio ir galbūt ne tokio sveiko. Gamyba tikrai labai paprasta, tik pabijojusi kepiau 10 minučių ilgiau, bet po antro bandymo sakiau tikrai kepsiu maksimum 5 minutėm ilgiau. Na aš tiesiog vis bijau, kad bus nevalgomas pyragas. Bet viskas buvo gerai, mano dukriukas, kuris šiaip nemėgsta sausų sausainių ar pyragų, labai išgyrė ir užsiprašė pakartoti. Antrą kartą kepdama pamažinau cukraus, ir deja, mane pastebėjo 🙂 Ir dukra, ir vyras pasakė, kad pyragas kitoks… Tad sakiau kepant dar kartą šį pyragą tikrai proporcijų nekeisiu – pasitikėsiu tuo kas jau yra atrasta 🙂

Brinzos sūrio apkepas

Brinzos sūrio apkepas

Kai pamačiau parduotuvėje pirkti Brinzos sūrį, pasigriebiau gabaliuką net negalvodama. O namuose kaip visada jis ganėtinai ilgai gulėjo šaldytuve, kol priartėjo galiojimo laiko pabaiga. Tad ilgai jau netempiau ir atsidariau savo receptų archyvą. Mano nuostabai radau vieną receptą su brinza. Tad ilgai nesvarsčiau – iškepiau šį apkepą vakarienei. Vyrui labai patiko, vaikams pagal suvalgytą kiekį mačiau, jog irgi patiko 🙂 Skonis labai primena šutintus varškėtukus. O mes su vyru juos labai mėgstam, kaip ir švilpikus 🙂 Kitą dieną likučius supjausčiau juostelėmis ir apkepiau svieste – vaikai suvalgė su džiaugsmu. Tad receptas tikrai vertas būtų išsaugotas mano bloge 🙂

Obuolių pyragas su kokoso drožėmis

Obuolių pyragas su kokoso drožėmis

Kas valgė buvo sužavėti ir labai džiaugėsi, kai pasiūliau kitą dieną vėl šį pyragą iškepti, nes pyrago gaunasi ganėtinai nedaug, o skonis neišpasakytas.

Vyšnių pyragas su cinamonu

Vyšnių pyragas su cinamonu

Vieną dieną labai užsimaniau nusinešti ką nors skanaus į darbą. Šį pyragą jau seniai nusižiūrėjusi, bet kaip ir pas daugelį – planai visur labai dideli, tačiau laiko visai nedaug. Bet šį kartą nesusilaikiau – liepiau vyrui prižiūrėti vaikus, kol jie išsikuis lovose ir užmigs, o aš iškeliavau į virtuvę pyrago kepti. Viskas vyko labai sklandžiai. Valgiau kitą dieną su bendradarbėmis. Pyragas sėkmingai išnyko iki pietų.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux