Menu

Citrininiai pyragaičiai

  • Citrininiai pyragaičiai
  • Details
  • 8 Comments
  • Related Items
Citrininiai pyragaičiai


Autorius: Aušra

Data:

Tos parduotuvių akcijos gadina žmones 🙂 Va prisipirkau citrinų, dabar teko jas sunaudoti. O kad sunaudoti, teko gaminti Forellės užrodytus pyragaičius, nes labai jau jie skaniai atrodė. Bet kas dar blogiau, nors dariau pusę porcijos, o tos pusės pusę atidaviau tėvams, likusią dalį vos ne visą suvalgiau viena. Ne dėl to kad kitiems nepatiko, o dėl to kad aš saldžiarūgščių skanėstų mėgėja (dukrytė tokia pati kaip ir aš, tik jos valgymo kiekiai dar kiti 🙂 ), o vyrui negalima… nesveikuoja truputuką… 🙁

Kadangi prisiskaičiau, jog citrinų sluoksnis gali būtų ganėtinai skystas, tai papildomai įdėjau šaukštą miltų. Rezultate viršutinis sluoksnis neišskydo, tačiau manau truputį nukentėjo pyragėlių gaivumas. Sakiau kitą kartą bandysiu nekišti savo trigrašio į receptą, žiūrėsim kas gausis tada 🙂

Citrininiai pyragaičiai

Užtruksime:

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • Pagrindui:
  • 225 g sviesto, kambario temperatūros
  • ½ p. cukraus pudros
  • 2 p. miltų
  • ¼ a.š. druskos
  • Citrinų sluoksniui:
  • 6 dideli kiaušiniai
  • 2 ¼ p. cukraus pudros
  • 6 nedidelių citrinų žievelė
  • 1 p. citrinų sulčių
  • 1 p. miltų
  • cukraus pudra pabarstymui

Instrukcijos:

  • Įkaitinti orkaitę iki 180°C.
  • Sutepti riebalais ir iškloti kepimo popieriumi 30×20 cm kepimo skardą.
  • Pagrindui skirtą sviestą ir cukrų išsukti iki purios masės.
  • Sudėti miltus ir druską. Maišyti kol gausis vienalytė masė.
  • Tešlą sudėti į paruoštą kepimo skardą ir tolygiai paskirstyti.
  • Skardą įdėti 10 minučių į šaldiklį.
  • Pagrindą kepti apie 15 minučių arba kol bus šviesiai rudos (aukso) spalvos.
  • Leisti atvėsti ant grotelių ir tuo tarpu paruošti viršutinį sluoksnį.
  • Sumažinti orkaitės temperatūrą iki 160°C.
  • Dideliame inde sumaišyti kiaušinius su cukrumi.
  • Sudėti citrinų žieveles ir sultis.
  • Po truputį sudėti miltus, gerai išmaišyti, kad nebūtų gumuliukų.
  • Tada citrinų sluoksnį užpilti ant pagrindo ir kepti apie 25-30 minučių arba kol lengvai parus.
  • Leisti atvėsti iki kambario temperatūros.
  • Supjaustyti gabaliukais ir lengvai apibarstyti cukraus pudra.
  • Skanaus!

  1. Forelle says:

    Atrodo fantastiškai! Užsimaniau ir aš

  2. Aušra says:

    Pakviesčiau į svečius, bet kad liko jau vos keli kasneliai 🙂

  3. Indre says:

    Nuostabiai atrodo. As ir tokiu noreciau 🙂

  4. Aušra says:

    Tai kad jau dingo ir tie keli likę 🙂 ir dar kelis atėmiau kur seneliams buvau išnešusi. Oi daugiau greitai šių pyragaičių nedarysiu, nes veikia kaip narkotikai – sėdi prie lėkštės ir imi vieną po kito 🙂

  5. pie says:

    Bandžiau ir aš šiąnakt šiuos pyragėlius. Atrodo, viskas kaip ir gavosi, bet, spėju, per anksti ištraukiau iš orkaitės, todėl skonis, na, šiek tiek neiškepusio. Per naktį bevėsdamas paviršius pertrūko – gal tai ir yra ženklas, kad neiškepė? Be to, viršutinis sluoksnis burbuliukais susiskylėjo. Klausimas – ką dariau ne taip?

  6. Aušra says:

    Pirma mintis dėl burbuliukų ta, jog per smarkiai suplakei kiaušinius. Kai dariau tai truputį buvau irgi persistengusi, tai irgi buvo matyti nedidukai burbuliukai. Spėju darant viršutinį sluoksnį reikia tik lengvai išmaišyti viską.
    O kaip įvertinti ar iškepė ar ne, tai net nežinau. Nes tas viršutinis sluoksnis nėra purus ir lengvas. Kiekviena orkaitė skirtinga, gal visgi trūko truputį pakepti. Aš atsimenu, jog vaikai nedavė ramybės ir kai išjungiau orkaitę dar ilgai pyragaičių neištraukiau iš orkaitės.

  7. pie says:

    Labai ačiū už pastabas. Kadangi pyragėliai tikrai gaivūs ir skanūs, spėju, darysiu dar ne kartą ir paeksperimentuosiu su kepimo laiku.
    Dėl kiaušinių perplakimo – taip, aš juos nuoširdžiai mikseriu paplakiau, matyt, reikės daryt priešingai. 🙂

  8. Aušra says:

    Sėkmės kitais kartais 😉

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kefyro keksiukai

Kefyro keksiukai

Savaitgalis 🙂 ir pagaliau galėjau įdėmiau pasižiūrėti į šaldytuvo turinį 🙂 Ir akys užkliuvo už paskutines minutes gyvuojančio kefyro. Teko kažkaip greitai sugalvoti, kur jį panaudoti. Tad greitai atsiminiau visai neseniai matytus Bea keksiukus su kefyru. Kadangi ingredientai tikrai nesudėtingi ir esantys po ranka, greitai ėmiausi darbo ir štai jau sėdžiu rami, užvalgiusi šių keksiukų su arbata 🙂

Ruginės duonos sklindžiai

Ruginės duonos sklindžiai

Jau seniai suku galvą, kur galima būtų skaniai sunaudoti užsilikusią ruginę duoną. Visai netyčia beieškodama sklindžių receptų šiandienos vakarienei, savo sename archyve radau šiuos sklindžius. Man labai patiko. Tiems, kam patinka ką tik iškeptos duonos kvapas irgi tikrai patiks 🙂

Tortas "Citrininis Drugelis"

Tortas Citrininis Drugelis

Gimtadienio proga reikia torto! O tai šiais metais kaskart suvokiu likus vos kelioms dienoms iki šventės. Reikėjo kaip sakant suktis greitai ir sklandžiai. Kadangi mano dukrytė yra labai miela ir mylinti matyt visus gyvius, užmačiusi šį tortuką, supratau kad jai tikrai turėtų patikti. Ir neapsirikau 😉 Dar tortukui pliusiuką iš karto uždėjau dėl to, jog tai citrininis, o pavasarį man visada norisi kažko gaivaus. Gamybai užtruksite tikrai nedaug laiko. Matyt papuošimai daugiau jo atima, nes reikia ne tik papuošti bet ir pafantazuoti bei prisitaikyti pagal namų resursus. Kadangi torto valgytojų nebuvo daug, gaminau iš pusės porcijos ir to tikrai užteko, nes kremas sotus ir vieno gabliuko užtenka. Ką kitą kartą daryčiau kitaip? Mažinčiau trečdaliu biskvitą, nes mums tiesiog patinka, kai jo būna visai nedaug. O dabar gavosi taip maždaug per piršto storį (deja nuotraukos pjūvio nėra). Žinoma buvo tokiai nuomonei ir nepritariančių 🙂 Taip, kad spręsti Jums!

Marmurinis moliūgų pyragas su kremine varške

Marmurinis moliūgų pyragas su kremine varške

Atrodytų paprastas pyragas, bet ypatingą skonį suteikia kreminė varškė. Ji pyragą tiesiog pakylėja į kitą lygį 🙂

Dešrelės tešloje

Dešrelės tešloje

Dar vienas iš tų greitai padaromų, daug pastangų nereikalaujančių receptų, kas man dabar itin aktualu. O ir pieniškų dešrelių kaip visada pas mus daug. 🙂