Menu

Citrininiai pyragaičiai

  • Citrininiai pyragaičiai
  • Details
  • 8 Comments
  • Related Items
Citrininiai pyragaičiai


Autorius: Aušra

Data:

Tos parduotuvių akcijos gadina žmones 🙂 Va prisipirkau citrinų, dabar teko jas sunaudoti. O kad sunaudoti, teko gaminti Forellės užrodytus pyragaičius, nes labai jau jie skaniai atrodė. Bet kas dar blogiau, nors dariau pusę porcijos, o tos pusės pusę atidaviau tėvams, likusią dalį vos ne visą suvalgiau viena. Ne dėl to kad kitiems nepatiko, o dėl to kad aš saldžiarūgščių skanėstų mėgėja (dukrytė tokia pati kaip ir aš, tik jos valgymo kiekiai dar kiti 🙂 ), o vyrui negalima… nesveikuoja truputuką… 🙁

Kadangi prisiskaičiau, jog citrinų sluoksnis gali būtų ganėtinai skystas, tai papildomai įdėjau šaukštą miltų. Rezultate viršutinis sluoksnis neišskydo, tačiau manau truputį nukentėjo pyragėlių gaivumas. Sakiau kitą kartą bandysiu nekišti savo trigrašio į receptą, žiūrėsim kas gausis tada 🙂

Citrininiai pyragaičiai

Užtruksime:

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • Pagrindui:
  • 225 g sviesto, kambario temperatūros
  • ½ p. cukraus pudros
  • 2 p. miltų
  • ¼ a.š. druskos
  • Citrinų sluoksniui:
  • 6 dideli kiaušiniai
  • 2 ¼ p. cukraus pudros
  • 6 nedidelių citrinų žievelė
  • 1 p. citrinų sulčių
  • 1 p. miltų
  • cukraus pudra pabarstymui

Instrukcijos:

  • Įkaitinti orkaitę iki 180°C.
  • Sutepti riebalais ir iškloti kepimo popieriumi 30×20 cm kepimo skardą.
  • Pagrindui skirtą sviestą ir cukrų išsukti iki purios masės.
  • Sudėti miltus ir druską. Maišyti kol gausis vienalytė masė.
  • Tešlą sudėti į paruoštą kepimo skardą ir tolygiai paskirstyti.
  • Skardą įdėti 10 minučių į šaldiklį.
  • Pagrindą kepti apie 15 minučių arba kol bus šviesiai rudos (aukso) spalvos.
  • Leisti atvėsti ant grotelių ir tuo tarpu paruošti viršutinį sluoksnį.
  • Sumažinti orkaitės temperatūrą iki 160°C.
  • Dideliame inde sumaišyti kiaušinius su cukrumi.
  • Sudėti citrinų žieveles ir sultis.
  • Po truputį sudėti miltus, gerai išmaišyti, kad nebūtų gumuliukų.
  • Tada citrinų sluoksnį užpilti ant pagrindo ir kepti apie 25-30 minučių arba kol lengvai parus.
  • Leisti atvėsti iki kambario temperatūros.
  • Supjaustyti gabaliukais ir lengvai apibarstyti cukraus pudra.
  • Skanaus!

  1. Forelle says:

    Atrodo fantastiškai! Užsimaniau ir aš

  2. Aušra says:

    Pakviesčiau į svečius, bet kad liko jau vos keli kasneliai 🙂

  3. Indre says:

    Nuostabiai atrodo. As ir tokiu noreciau 🙂

  4. Aušra says:

    Tai kad jau dingo ir tie keli likę 🙂 ir dar kelis atėmiau kur seneliams buvau išnešusi. Oi daugiau greitai šių pyragaičių nedarysiu, nes veikia kaip narkotikai – sėdi prie lėkštės ir imi vieną po kito 🙂

  5. pie says:

    Bandžiau ir aš šiąnakt šiuos pyragėlius. Atrodo, viskas kaip ir gavosi, bet, spėju, per anksti ištraukiau iš orkaitės, todėl skonis, na, šiek tiek neiškepusio. Per naktį bevėsdamas paviršius pertrūko – gal tai ir yra ženklas, kad neiškepė? Be to, viršutinis sluoksnis burbuliukais susiskylėjo. Klausimas – ką dariau ne taip?

  6. Aušra says:

    Pirma mintis dėl burbuliukų ta, jog per smarkiai suplakei kiaušinius. Kai dariau tai truputį buvau irgi persistengusi, tai irgi buvo matyti nedidukai burbuliukai. Spėju darant viršutinį sluoksnį reikia tik lengvai išmaišyti viską.
    O kaip įvertinti ar iškepė ar ne, tai net nežinau. Nes tas viršutinis sluoksnis nėra purus ir lengvas. Kiekviena orkaitė skirtinga, gal visgi trūko truputį pakepti. Aš atsimenu, jog vaikai nedavė ramybės ir kai išjungiau orkaitę dar ilgai pyragaičių neištraukiau iš orkaitės.

  7. pie says:

    Labai ačiū už pastabas. Kadangi pyragėliai tikrai gaivūs ir skanūs, spėju, darysiu dar ne kartą ir paeksperimentuosiu su kepimo laiku.
    Dėl kiaušinių perplakimo – taip, aš juos nuoširdžiai mikseriu paplakiau, matyt, reikės daryt priešingai. 🙂

  8. Aušra says:

    Sėkmės kitais kartais 😉

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Vaikų sausainiai

Vaikų sausainiai

Praeitą savaitgalį kartu su vaikais kepiau sausainius. Buvo visiems smagu 🙂 Labai džiaugiuosi, kad radau sviestinių sausainių tešlą, kurios nereikia šaldyti. Suminkai tešlą ir iš karto gali kurti meną 🙂 Žinoma tokia tešla turi savo niuansų – jos negalima kočioti ir išspausti formelėmis. Viskas turi darytis iš rutuliukų ir pagaliukų. Bet kai atsipalaiduoji, fantazija liejasi laisvai. Šį kartą pavyko padaryti man tik gėlytę, nes tešlą buvau atidavusi vaikams. O pirmą kartą kai su dukra kepėm šiuos sausainius tai pridarėm ir kirmelyčių, ir drugelių, ir gėlyčių, ir vėžliukų. Na tikrai yra ką padaryti. Svarbiausia, kad rutuliukai būtų daugmaž vienodo dydžio – tada iškeps tolygiai. Tad jei norite linksmai praleisti savaitgalį su vaikais – reikia tik vos kelių produktų ir kelių minučių tėvų dėmesio. Visą kitą padarys vaikai 🙂

Picos padas, ruoštas duonkepėje

Picos padas, ruoštas duonkepėje

Savaitgaliais jau tampa įprasta, jog daromės picą. Gal taip nutiko dėl to, jog su duonkepe pasiruošiu picos padų keliems kartams ir juos užsišaldau. O kai ateina penktadienis, tiesiog ištraukiu vieną gabaliuką ir padedu į šaldytuvą atšilti. Kitą dieną tik ištampau padą ir sumetu viską ką turim šaldytuve ant viršaus. Bet čia jau kita istorija 🙂

Marmurinis moliūgų pyragas su kremine varške

Marmurinis moliūgų pyragas su kremine varške

Atrodytų paprastas pyragas, bet ypatingą skonį suteikia kreminė varškė. Ji pyragą tiesiog pakylėja į kitą lygį 🙂

Makaronų apkepas su moliūgu ir pomidorais

Makaronų apkepas su moliūgu ir pomidorais

Ganėtinai lengvas patiekalas, kuriame moliūgų nejutom, o pomidorai suteikė gaivumo.

Varškės apkepas

Varškės apkepas

Dar vienas receptas iš seno archyvo. Valgom šį apkepą jau tikriausiai kokie penki metai. Kartais darau saldų, kartais sūrų ? Bet visada puikiai pavyksta.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux