Menu

Sausainiai Šuniukai

  • Sausainiai Šuniukai
  • Details
  • 10 Comments
  • Related Items
Sausainiai Šuniukai


Autorius: Aušra

Data:

Pagaliau ir aš prisiruošiau padaryti šiuos dailius šuniukus. Dukra vis prašė ko nors, kuo galėtų pavaišinti savo grupės vaikus, tad mama nedelsiant pasiraitojo rankoves ir kibo į darbą ? O darbas buvo tikras malonumas. Na žinoma, kiek imlus laikui, bet šuniukai tikrai to verti.

Sausainiai Šuniukai

Užtruksime:
Išeiga: 47-48 sausainiai

Ingredientai:

  • Tešlai:
  • 200 g kvietinių miltų
  • 25 g kukurūzų miltų
  • 25 g pieno miltelių (nedėjau)
  • 3 v.š. cukraus pudros
  • 180 g sviesto, kambario temperatūros
  • 3 v.š. riebios grietinės
  • ~50 g pieniško ar juodojo šokolado
  • Dekoracijai:
  • šokoladinių sausų dribsnių ausytėms
  • šokoladinių pagaliukų akytėms
  • razinos, dž. spanguolės ar tešlos gabalėlio sumaišyto su kakvos milteliais nosytėms

Instrukcijos:

  • Kvietinius miltus sumaišyti su kukuruzų miltais bei pieno milteliais.
  • Sviestą išsukti su grietine bei cukraus pudra iki vientisos masės.
  • Po to palaipsniui sudėti miltų–pieno mišinį. Suminkyti tešlą.
  • Šokolado plytelę susmulkinti į nedidelius gabalėlius.
  • Tešlą padalinti į gabaliukus, sveriančius po 10 g.
  • Į kiekvieno tešlos gabaliuko vidų įdėti po gabaliuką šokolado ir padaryti rutuliuką.
  • Dabar panaudojant dekoravimui skirtus produktus, tešlos rutuliukus paversti mielais šuniukais.
  • Orkaitę įkaitinti iki 150-160°C temperatūros.
  • Sudėti šuniukus į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi, ir kepti apie 20 min. kol gražiai pagels.
  • Atvėsinti, o atvėsusius laikyti sandariame inde.
  • Skanaus!

Šaltinis: Neringos blogas ir Happy Home Baking

  1. Indre says:

    Mane jie irgi vilioja Kalėdoms 🙂 šauniai atrodo

  2. Aušra says:

    Aš Kalėdoms nusižiūrėjusi dar turiu besmegenius ir pingvinus.

    Bet eina sau kaip užkalbiuoja tas dalykas, kad žmonės pamatę kažkokį grožį labai maloniai aikčioja. Taip ir norisi tada juos stebinti ir stebinti kokiomis grožybėmis.

  3. Neringa says:

    Kokie grazus suniukai 😉

    Man irgi patinka stebinti namiskius, draugus maloniom staigmenom

  4. Aušra says:

    Ačiū Tau už šiuos šuniukus 🙂

  5. Loreta says:

    Idėja tai šauni, bet tešla šuniukų neskani, reikia, matyt koreguot kažką reiks 🙂

  6. Aušra says:

    Aš asmeniškai sutinku 😀 Tiesą pasakius, negalėčiau pasakyti, kad ji neskani, bet joje kažko trūko man, arba gal tiesiog sviesto buvo per daug. Arba sakiau, kad kitą kartą kai darysiu, banysiu imti paprasta sviestinę tešlą.

  7. Greta says:

    Ausra,
    gal gali duot recepta tu pingvinu ar besmegeniu?
    aciu labai.

  8. Greta says:

    Loreta, tai tu jau darei ? tuos suniukus ?
    kad neskani tesla?

  9. Aušra says:

    Galiu duoti, tik reikia surasti ir išversti iš anglų kalbos. Ar galiu ir anglų kalba atsiųsti? Tik aš jų neišbandžiau dar vis ir jau net nežinau kada išbandysiu…

  10. Loreta says:

    Greta, žinoma, kad gaminau šiuos šuniukus, todėl ir sakau, kad man tešlos skonis nepatiko, beje ne tik man, gaminau dukros gimtadieniui, tai buvo tik kaip papuošimas, nes visiems skonis nepatiko. Pati idėja tikrai gera, beje, aš ją radau supermamų forume 🙂 Receptas analogiškas.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Obuolių pyragas

Obuolių pyragas

Pasirinkau receptą tik dėl to, kad šaldytuve turėjau daug obuolių, o šitam receptui reikėjo net kilogramo jų. Bet kai iškepė pyragas – greitai ėmė nykti, nes obuoliai suteikė sultingumo ir minkštumo pyragui, kas mano visai šeimynai itin patiko.

Vyšnių tortas

Vyšnių tortas

Ilgą laiką svarsčiau čia tortas ar pyragas, bet kai iškepiau abejonių neliko – čia TORTAS ir ne kitaip. Traškus viršus, švelnus baltymų sluoksnis ir rūgštokos vyšnios – viskas labai dera. Jei prisibijote vyšnių rūgštumo, geriau naudoti konservuotas vyšnias. Kitą kartą mažinčiau baltymų sluoksnį arba didinčiau kepimo formą (dabar naudojau 24cm). Tortas greitai išgaravo ir visi gyrė, todėl nuotraukos baisios 🙂 Nes žinojau – arba dabar bent keli kadrai bus padaryti, arba šis tortas dar ilgai nepasirodys mano bloge. Nes saldumynus stengiuosi mažinti, o tam labai gerai padeda dideli darbų krūviai, nes laiko visiškai kaip ir nelieka maloniems/saldiems dalykams.

Norvegiški avižiniai krekeriai pagal Forellę

Norvegiški avižiniai krekeriai pagal Forellę

Trapūs krekeriukai, kuriuose saldumas vos juntamas. Vaikams pagraužti labai tiko. Sakiau kitą kartą išbandysiu dėti daugiau druskos ir cukraus nenaudoti. Tada manau puikiai tiktų su kokiais užtepais.

Grietinėlės vafliai

Grietinėlės vafliai

Kai išbandžiau šiuos vaflius – jie pas mus karaliavo kelis savaitgalius iš eilės. Grietinėlė suteikia vafliams trapumo, dėl to jie net ir atvėsę išlieka labai skanūs. Kepu vaikams pusę porcijos ir dar lieka tėveliams paskanauti 🙂 Tikrai siūlau išbandyti!

Braškių ir rabarbarų pyragas

Braškių ir rabarbarų pyragas

Blogai, kai neįdedi recepto iš karto suvalgius pyragą 🙂 Paskui tenka ne vieną dieną ieškoti recepto. Vežėmės jį į svečius į kaimą dar kai buvo braškių sezonas. Turėjo jis būti visas braškinis, tačiau laikas spaudė ir panaudojau rabarbarus, kurie buvo po ranka. Derinys ne naujiena – tikrai viskas puikiai tiko. O pačio pyrago tekstūra tai tokia daugiau biskvitinė. Man labai patiko.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux