Menu

Bandelės prie arbatos

  • Bandelės prie arbatos
  • Details
  • 1 Comment
  • Related Items
Bandelės prie arbatos


Autorius: Aušra

Data:

Skanios nesaldžios bandelės, itin greitai pasidaro. Aš bent jau neskubėdama su kepimu užtrukau nepilną valandą.

Bandelės prie arbatos

Užtruksime:
Išeiga: 16 bandelių

Ingredientai:

  • 50 g sviesto
  • 400 ml miltų
  • 0,5 a.š. druskos
  • 3 a.š. kepimo miltelių
  • 200 ml grietinės
  • 2 obuoliai, trinti
  • 1 kiaušinis (aptepimui)

Instrukcijos:

  • Sumaišyti miltus su druska ir kepimo milteliais.
  • Supilti į tešlą grietinę, po to – ataušusį ištirpintą sviestą ir obuolius.
  • Pabarstyti rankas miltais ir iš tešlos padaryti plokščias bandeles.
  • Padėti jas ant skardos, išklotos sviestiniu popieriumi.
  • Aptepti kiaušiniu.
  • Kepti 20-30min. 225 lapsnių temperatūroje.
  • Patiekti šiltas bandeles su sviestu ir sūriu.
  • Skanaus!

  1. rozmarinas parašė:

    Labai skanios bandelės ir labai paprasta pagaminti, gaila ik, kad kol karštos nes kai atšala, pasidaro kietos.

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Keksiukai su uogomis

Keksiukai su uogomis

Tai buvo grynai impulsyvus kepinys. Bevartydama žurnalus apie vaikų auginimą pamačiau juos skyrelyje “Gaminame kartu” 🙂 Na kartu, tai kartu. Pasiūliau vaikams ir jie su malonumu ėmėsi darbo. Tik teko man viską iš anksto sumatuoti ir sudėti ant stalo, kad jiems nebūtų kada nuobodžiauti. Keksiukai išėjo labai kvapnūs. Negalėjau susilaikyti suvalgiusi tik vieną 🙂 Kvepėjo pasakiškai, o skonis buvo dieviškas – bananai suteikė drėgnumo, uogos – lengvos rūgštelės, o apelsinai aromatą. Vaikai su mielu noru suvalgė likusius keksiukus ir kitą dieną. Tad tikrai numačiusi juos pakartoti artimiausiu metu vėl.

Obuoliniai keksiukai su riešutais

Obuoliniai keksiukai su riešutais

Labai minkštučiai keksiukai. Man itin patiko, kai valgant surasdavau didesnį riešuto gabalėlį.

Maltos mėsos blyneliai

Maltos mėsos blyneliai

Kitaip tariant kai mėsos nėra daug, arba kaip užmaskuoti mėsą 🙂 (4-6 porcijos) 1-2 marinuoti agurkai 2 kiaušiniai 300 ml vandens 200 g miltų 300 g maltos mėsos 100-200 g tarkuoto fermentinio sūrio druskos juodųjų …

Ruginė duona su raugu

Ruginė duona su raugu

Šią duona kepu jau ilgiau nei metus. Bet kaip dažniausiai ir būna, geriausi receptai sunkiausiai patenka į dienoraštį 🙂 Nes tiesiog mintinai išmoksti visą sudėtį ir nebereikia suflerio. Šita duona tikrai pateisino mūsų lūkesčius. Kai ją išmokau kepti, nei karto nepirkau duonos parduotuvėje. Na gal nebent per didesnius susibūrimus, kai nespėju susisukti 🙂

Pynutė

Pynutė

Ši pynutė man labai skani. Kepiau ne vieną kartą ir net ne du. Paskutinį kartą kai kepiau, suminkiusi tešlą duonkepėje ją įdėjau lėtam kilimui į šaldytuvą. O kitą rytą atsikėlusi supyniau pynutę, pakildinau valandžiukę ir kepiau. Taip ką tik iškeptą duonytę skanavome jau per savaitgalio pusryčius.