Menu

Citrininiai keksiukai su aguonomis

  • Citrininiai keksiukai su aguonomis
  • Details
  • 12 Comments
  • Related Items
Citrininiai keksiukai su aguonomis


Autorius: Aušra

Data:

Jau ne vienas Lietuvoje tinklaraštis prisipažino sergantis keksiukų manija ? Deja aš negaliu prisijungti prie jų (o gal tai tik į gerą ? ). Bet šie keksiukai man labai patiko. Jie purūs ir sultingi, o citrina suteikia gaivumo. Glaisto net nedėjau – man ir taip užteko saldumo ir citrinos skonio.

Citrininiai keksiukai su aguonomis

Užtruksime:
Išeiga: 12 keksiukų

Ingredientai:
1 p. = 247 ml

  • 2/3 p. cukraus
  • 2 nedidelių citrinų žievelė ir sultys
  • 2 p. miltų
  • 2 a.š. kepimo miltelių
  • 1/4 a.š. sodos
  • 1/4 a.š. druskos
  • 3/4 p. natūralaus jogurto
  • 2 dideli kiaušiniai
  • 2 a.š. vanilinio cukraus
  • 1/2 p. aliejaus
  • 2 v.š. aguonų
  • Glaistui:
  • 1 p. cukraus pudros
  • 2-3 v.š. šviežiai spaustų citrinų sulčių

Instrukcijos:

  • Įkaitinti orkaitę iki 200 laipsnių.
  • Paruošti keksiukų formeles, jei reikia ištepti sviestu.
  • Dideliame inde gerai ištrinti citrinos žieveles su cukrumi, kol pasklis malonus citrinų kvapas.
  • Tada įmaišyti miltus, kepimo miltelius, vanilinį cukrų, sodą ir druską.
  • Kitame inde sumaišyti jogurtą, kiaušinius, citinos sultis ir aliejų.
  • Skystus produktus supilti į miltų mišinį ir greitai išmaišyti. Tik nepersistengti ir nepermaišyti.
  • Įmaišyti aguonas.
  • Tešlą padalinti tarp 12 keksiukų formelių.
  • Kepti 18-20 minučių arba kol viršus taps švelniai rudas ir įkištas medinis pagaliukas išlys švarus.
  • Leisti keksiukas atvėsti 5 minutes, tada išimti iš formelių ir atvėsinti kambario temperatūroje.
  • Glaistui sumaišyti cukraus pudrą ir 1 1/2 v.š. citrinų sulčių.
  • Tada po truputį pilti likusias citrinų sultis, kol gausis tokios konsistencijos, jog būtų galima paskleisti ant keksiukų.
  • Skanaus!

Šaltinis: imafoodblog.com

  1. Indre says:

    Rrr keksiukai yra geris. Deja sia savaite taip apsikasus, kad nespesiu nieko iskepti… Skaniai atrodo sitie 🙂

  2. Vilma says:

    Puikumėlis! 🙂 Kai aš svarsčiau kokius keksiukus kepti, rinkausi tarp šokoladinių ir būtent citrininių su aguonomis. :))) Turių jų bent tris receptus išsisaugojusi. Kadangi kepiau vakare jau vėlokai, patingėjau užsiimti su citrinomis ir aguonomis, tad kepiau kakavinius. Bet citrininiai artimiausias taikinys. 🙂

  3. Jurga says:

    atrodo tikrai labai skanūs ir drėgni;)

  4. Aušra says:

    Jei nebūtų tos kelios citrinos taip ilgai gulėję ant palangės, tai tikriausiai ir aš būčiau galvojusi apie šokoladinius keksiukus. Bet tikrai džiaugiuosi pasirinkusi būtent šiuos. Po šių keksiukų kituose bloguose visada žvilgsnis sustoja ties kepiniais, kuriuose naudojamos citrinos 🙂

    O laiko pas mane tai irgi – tai yra, tai nėra 🙂 tad kai yra bėgu į virtuvę slėptis, kad niekas jo iš manęs neatimtų (o turiu tokias dvi gražias uodegėles, kurios tik ir taikosi mane kur nors nusivesti ir visaip išnaudoti pagal savo mažus poreikius) 🙂

  5. rusvaplaukė says:

    tai sutapimas – ir aš kepiau citrininius su aguonomis 🙂 vieni mano mėgstamiausių.

  6. Tina says:

    Na va, išbandžiau ir aš šitą receptuką, nes jau norėjau “pakrikštyti” savo naująją keksiukų kepimo formą, ir kžkaip užkliuvo man šitas, ir ką galiu pasakyt, labai skanūs tkrai gavosi, ypatingai dėl citrinos prieskonio 🙂 Būtinai išbandysiu ir daugiau šios mano naujai atrastos kulinarės receptų 😉

  7. Aušra says:

    Labai smagu, kad jums patiko. Be to, turit gerą akį 🙂 Šie keksiukai ir mums padarė labai gerą įspūdį. Jie tikriausiai vieni mėgiamesnių keksiukų.

  8. Aiste says:

    labai skanu 😉 aciu uz recepta ;*

  9. Aušra says:

    Patinka man skaityti tokius komentarus po sunkios darbo savaitės 🙂 Ačiū, kad nepatingėjote sugrįžti 🙂
    Šis receptas tikrai kiek keptas, tiek visų puikiai įvertintas, tiek namuose, tiek darbe 🙂

  10. Jurate says:

    Nelabai suprantu jusu zymejimo p raidemis,nes dazniausiai buna gramai arba ml, tai ir negalejau pasinaudoti jusu receptuku, o gaila…

  11. Aušra says:

    Tikrai gaila… P. visada naudojama kaip puodelių sutrumpinimas, kas yra 237ml.

  12. sandra says:

    Katik kepiau siuos keksiukus. Pavyko skanus, tik gal man truputi sausoki, noretusi slapesniu. Bet siaip vertas demesio receptukas! 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Šližikai arba kūčiukai

Šližikai arba kūčiukai

Turiu tokį didelį seną sąsiuvinį, kuriame daug visokių receptų iškarpų iš vaikiškų laikraščių tokių kaip Aitvaras (kažkada buvo toks leidžiamas). Tas sąsiuvinis vos gyvas, laikas jį keisti, tad ir noriu iš ten senus gerus receptus perkelti į puslapį. Šiuos šližikus kepu jau treti metai iš eilės. Kiekvienais metais vis didesniais kiekiais ?

Greitos baronkytės

Greitos baronkytės

Baronkytės labai skanios ir kas svarbiausia greitai pagaminamos. Kitos dienos man regis net ir nesulaukė, nes įsisukom valgyti kaip “sėmkes” 🙂 .

Kefyro keksiukai

Kefyro keksiukai

Savaitgalis 🙂 ir pagaliau galėjau įdėmiau pasižiūrėti į šaldytuvo turinį 🙂 Ir akys užkliuvo už paskutines minutes gyvuojančio kefyro. Teko kažkaip greitai sugalvoti, kur jį panaudoti. Tad greitai atsiminiau visai neseniai matytus Bea keksiukus su kefyru. Kadangi ingredientai tikrai nesudėtingi ir esantys po ranka, greitai ėmiausi darbo ir štai jau sėdžiu rami, užvalgiusi šių keksiukų su arbata 🙂

Picos padas su kepimo milteliais

Picos padas su kepimo milteliais

Skirta tiems, kas skuba ir negali iš anksto pasiruošti mielinio picos pado. Mane jis gelbsti jau ne vieną savaitgalį, kai staiga užsimanau picos, o mielinės tešlos šaldiklyje jau nebeturiu. Smagu, kad ir šeima neišbrokavo.

Rusiškas blynas, keptas orkaitėje - Дрочёна

Rusiškas blynas, keptas orkaitėje – Дрочёна

Pirmas blynas orkaitėje, kuris pavyko puikiai – purus, minkštas, nesukritęs. Kitus receptus kiek bandydavau, – nepavykdavo… tai pieno per daug, tai uogų per daug. O va šitas variantas pats tas. Skonis kiek primena apkepą, tik be varškės 🙂 Kitą kartą bandysiu kepti didesnėje skardoje, nes šį kartą gavosi storas blynas. Gal dėl to valgant sunku buvo patikėti, jog valgom blyną 🙂 Bet skanu, paprasta ir greita. Ir prie keptuvės nereikia stovėti.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux