Menu

Citrininiai keksiukai su aguonomis

  • Citrininiai keksiukai su aguonomis
  • Details
  • 12 Comments
  • Related Items
Citrininiai keksiukai su aguonomis


Autorius: Aušra

Data:

Jau ne vienas Lietuvoje tinklaraštis prisipažino sergantis keksiukų manija ? Deja aš negaliu prisijungti prie jų (o gal tai tik į gerą ? ). Bet šie keksiukai man labai patiko. Jie purūs ir sultingi, o citrina suteikia gaivumo. Glaisto net nedėjau – man ir taip užteko saldumo ir citrinos skonio.

Citrininiai keksiukai su aguonomis

Užtruksime:
Išeiga: 12 keksiukų

Ingredientai:
1 p. = 247 ml

  • 2/3 p. cukraus
  • 2 nedidelių citrinų žievelė ir sultys
  • 2 p. miltų
  • 2 a.š. kepimo miltelių
  • 1/4 a.š. sodos
  • 1/4 a.š. druskos
  • 3/4 p. natūralaus jogurto
  • 2 dideli kiaušiniai
  • 2 a.š. vanilinio cukraus
  • 1/2 p. aliejaus
  • 2 v.š. aguonų
  • Glaistui:
  • 1 p. cukraus pudros
  • 2-3 v.š. šviežiai spaustų citrinų sulčių

Instrukcijos:

  • Įkaitinti orkaitę iki 200 laipsnių.
  • Paruošti keksiukų formeles, jei reikia ištepti sviestu.
  • Dideliame inde gerai ištrinti citrinos žieveles su cukrumi, kol pasklis malonus citrinų kvapas.
  • Tada įmaišyti miltus, kepimo miltelius, vanilinį cukrų, sodą ir druską.
  • Kitame inde sumaišyti jogurtą, kiaušinius, citinos sultis ir aliejų.
  • Skystus produktus supilti į miltų mišinį ir greitai išmaišyti. Tik nepersistengti ir nepermaišyti.
  • Įmaišyti aguonas.
  • Tešlą padalinti tarp 12 keksiukų formelių.
  • Kepti 18-20 minučių arba kol viršus taps švelniai rudas ir įkištas medinis pagaliukas išlys švarus.
  • Leisti keksiukas atvėsti 5 minutes, tada išimti iš formelių ir atvėsinti kambario temperatūroje.
  • Glaistui sumaišyti cukraus pudrą ir 1 1/2 v.š. citrinų sulčių.
  • Tada po truputį pilti likusias citrinų sultis, kol gausis tokios konsistencijos, jog būtų galima paskleisti ant keksiukų.
  • Skanaus!

Šaltinis: imafoodblog.com

  1. Indre says:

    Rrr keksiukai yra geris. Deja sia savaite taip apsikasus, kad nespesiu nieko iskepti… Skaniai atrodo sitie 🙂

  2. Vilma says:

    Puikumėlis! 🙂 Kai aš svarsčiau kokius keksiukus kepti, rinkausi tarp šokoladinių ir būtent citrininių su aguonomis. :))) Turių jų bent tris receptus išsisaugojusi. Kadangi kepiau vakare jau vėlokai, patingėjau užsiimti su citrinomis ir aguonomis, tad kepiau kakavinius. Bet citrininiai artimiausias taikinys. 🙂

  3. Jurga says:

    atrodo tikrai labai skanūs ir drėgni;)

  4. Aušra says:

    Jei nebūtų tos kelios citrinos taip ilgai gulėję ant palangės, tai tikriausiai ir aš būčiau galvojusi apie šokoladinius keksiukus. Bet tikrai džiaugiuosi pasirinkusi būtent šiuos. Po šių keksiukų kituose bloguose visada žvilgsnis sustoja ties kepiniais, kuriuose naudojamos citrinos 🙂

    O laiko pas mane tai irgi – tai yra, tai nėra 🙂 tad kai yra bėgu į virtuvę slėptis, kad niekas jo iš manęs neatimtų (o turiu tokias dvi gražias uodegėles, kurios tik ir taikosi mane kur nors nusivesti ir visaip išnaudoti pagal savo mažus poreikius) 🙂

  5. rusvaplaukė says:

    tai sutapimas – ir aš kepiau citrininius su aguonomis 🙂 vieni mano mėgstamiausių.

  6. Tina says:

    Na va, išbandžiau ir aš šitą receptuką, nes jau norėjau “pakrikštyti” savo naująją keksiukų kepimo formą, ir kžkaip užkliuvo man šitas, ir ką galiu pasakyt, labai skanūs tkrai gavosi, ypatingai dėl citrinos prieskonio 🙂 Būtinai išbandysiu ir daugiau šios mano naujai atrastos kulinarės receptų 😉

  7. Aušra says:

    Labai smagu, kad jums patiko. Be to, turit gerą akį 🙂 Šie keksiukai ir mums padarė labai gerą įspūdį. Jie tikriausiai vieni mėgiamesnių keksiukų.

  8. Aiste says:

    labai skanu 😉 aciu uz recepta ;*

  9. Aušra says:

    Patinka man skaityti tokius komentarus po sunkios darbo savaitės 🙂 Ačiū, kad nepatingėjote sugrįžti 🙂
    Šis receptas tikrai kiek keptas, tiek visų puikiai įvertintas, tiek namuose, tiek darbe 🙂

  10. Jurate says:

    Nelabai suprantu jusu zymejimo p raidemis,nes dazniausiai buna gramai arba ml, tai ir negalejau pasinaudoti jusu receptuku, o gaila…

  11. Aušra says:

    Tikrai gaila… P. visada naudojama kaip puodelių sutrumpinimas, kas yra 237ml.

  12. sandra says:

    Katik kepiau siuos keksiukus. Pavyko skanus, tik gal man truputi sausoki, noretusi slapesniu. Bet siaip vertas demesio receptukas! 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Aviečių ir jogurto glotnutis

Aviečių ir jogurto glotnutis

Vasariškas gėrimas, kuris bus ypač gaivus jei naudosite šaldytus bananus. O jei naudosite ir šaldytas uogas, gausite greitus ledus 🙂 Žinoma palaukus kelias minutes jie pavirs vis tiek į kokteilį 🙂 Iš tiesų tai truputį apsigavau (galvojau, kad turiu daug aviečių), o paskutinę minutę paaiškėjo, jog ten buvo raudonų uogų mišinys, bet visai skanus 😉

Tarybinis batonas

Tarybinis batonas

Šis batonas jau nežinau kiek rusiškų ir lietuviškų blogų ir forumų aplankė. Bet pagal nuorodas daugiau mažiau visi nurodė į hlebopechka.ru, tad tikriausiai tai pradinis šaltinis 🙂 Tačiau deja negaliu pasakyti, kad man labai sekėsi kepti tą batoną. Jau tikriausiai kepu jį gal kokį penktą kartą, bet puikiai pavyko tik pirmą kartą, toliau sekė keli nesėkmingi variantai. Tačiau jie visi buvo dėl mano pačios kaltės – tai perkildinau, tai miltai pasibaigė ir teko maišyti su ruginiais, tai dar kas sutrukdo. Na bet šis variantas buvo pagaliau tas sėkmingasis. Nors tiesą pasakius vis tiek man atrodo, kad tešla buvo kiek per minkšta. Bet vėlgi dėl mano papildomai įpilto vandens 🙂 Na nieko nekaltinu 🙂 Tik džiaugiuosi, kad pagaliau išėjo kažkas daugiau mažiau nufotografuotino. Skonis tikrai geras, tikras batonas, tačiau kitą kartą maišyčiau su pienu, o ne su vandeniu, nes tada duona būna tokia švelnesnės tekstūros.

Ratatouilletarte arba pyragėliai su daržovėmis

Ratatouilletarte arba pyragėliai su daržovėmis

Pyragėliai labai skanūs ir šilti, ir šalti. Galvojau trūks mėsos, tačiau taip nebuvo. Galvojau neštis į darbą pietums, tačiau nespėjau… Suvalgėm pusryčiams…

Maltos mėsos blyneliai

Maltos mėsos blyneliai

Kitaip tariant kai mėsos nėra daug, arba kaip užmaskuoti mėsą 🙂 (4-6 porcijos) 1-2 marinuoti agurkai 2 kiaušiniai 300 ml vandens 200 g miltų 300 g maltos mėsos 100-200 g tarkuoto fermentinio sūrio druskos juodųjų …

Bandelės prie arbatos

Bandelės prie arbatos

Skanios nesaldžios bandelės, itin greitai pasidaro. Aš bent jau neskubėdama su kepimu užtrukau nepilną valandą.