Menu

Citrininiai keksiukai su aguonomis

  • Citrininiai keksiukai su aguonomis
  • Details
  • 12 Comments
  • Related Items
Citrininiai keksiukai su aguonomis


Autorius: Aušra

Data:

Jau ne vienas Lietuvoje tinklaraštis prisipažino sergantis keksiukų manija ? Deja aš negaliu prisijungti prie jų (o gal tai tik į gerą ? ). Bet šie keksiukai man labai patiko. Jie purūs ir sultingi, o citrina suteikia gaivumo. Glaisto net nedėjau – man ir taip užteko saldumo ir citrinos skonio.

Citrininiai keksiukai su aguonomis

Užtruksime:
Išeiga: 12 keksiukų

Ingredientai:
1 p. = 247 ml

  • 2/3 p. cukraus
  • 2 nedidelių citrinų žievelė ir sultys
  • 2 p. miltų
  • 2 a.š. kepimo miltelių
  • 1/4 a.š. sodos
  • 1/4 a.š. druskos
  • 3/4 p. natūralaus jogurto
  • 2 dideli kiaušiniai
  • 2 a.š. vanilinio cukraus
  • 1/2 p. aliejaus
  • 2 v.š. aguonų
  • Glaistui:
  • 1 p. cukraus pudros
  • 2-3 v.š. šviežiai spaustų citrinų sulčių

Instrukcijos:

  • Įkaitinti orkaitę iki 200 laipsnių.
  • Paruošti keksiukų formeles, jei reikia ištepti sviestu.
  • Dideliame inde gerai ištrinti citrinos žieveles su cukrumi, kol pasklis malonus citrinų kvapas.
  • Tada įmaišyti miltus, kepimo miltelius, vanilinį cukrų, sodą ir druską.
  • Kitame inde sumaišyti jogurtą, kiaušinius, citinos sultis ir aliejų.
  • Skystus produktus supilti į miltų mišinį ir greitai išmaišyti. Tik nepersistengti ir nepermaišyti.
  • Įmaišyti aguonas.
  • Tešlą padalinti tarp 12 keksiukų formelių.
  • Kepti 18-20 minučių arba kol viršus taps švelniai rudas ir įkištas medinis pagaliukas išlys švarus.
  • Leisti keksiukas atvėsti 5 minutes, tada išimti iš formelių ir atvėsinti kambario temperatūroje.
  • Glaistui sumaišyti cukraus pudrą ir 1 1/2 v.š. citrinų sulčių.
  • Tada po truputį pilti likusias citrinų sultis, kol gausis tokios konsistencijos, jog būtų galima paskleisti ant keksiukų.
  • Skanaus!

Šaltinis: imafoodblog.com

  1. Indre says:

    Rrr keksiukai yra geris. Deja sia savaite taip apsikasus, kad nespesiu nieko iskepti… Skaniai atrodo sitie 🙂

  2. Vilma says:

    Puikumėlis! 🙂 Kai aš svarsčiau kokius keksiukus kepti, rinkausi tarp šokoladinių ir būtent citrininių su aguonomis. :))) Turių jų bent tris receptus išsisaugojusi. Kadangi kepiau vakare jau vėlokai, patingėjau užsiimti su citrinomis ir aguonomis, tad kepiau kakavinius. Bet citrininiai artimiausias taikinys. 🙂

  3. Jurga says:

    atrodo tikrai labai skanūs ir drėgni;)

  4. Aušra says:

    Jei nebūtų tos kelios citrinos taip ilgai gulėję ant palangės, tai tikriausiai ir aš būčiau galvojusi apie šokoladinius keksiukus. Bet tikrai džiaugiuosi pasirinkusi būtent šiuos. Po šių keksiukų kituose bloguose visada žvilgsnis sustoja ties kepiniais, kuriuose naudojamos citrinos 🙂

    O laiko pas mane tai irgi – tai yra, tai nėra 🙂 tad kai yra bėgu į virtuvę slėptis, kad niekas jo iš manęs neatimtų (o turiu tokias dvi gražias uodegėles, kurios tik ir taikosi mane kur nors nusivesti ir visaip išnaudoti pagal savo mažus poreikius) 🙂

  5. rusvaplaukė says:

    tai sutapimas – ir aš kepiau citrininius su aguonomis 🙂 vieni mano mėgstamiausių.

  6. Tina says:

    Na va, išbandžiau ir aš šitą receptuką, nes jau norėjau “pakrikštyti” savo naująją keksiukų kepimo formą, ir kžkaip užkliuvo man šitas, ir ką galiu pasakyt, labai skanūs tkrai gavosi, ypatingai dėl citrinos prieskonio 🙂 Būtinai išbandysiu ir daugiau šios mano naujai atrastos kulinarės receptų 😉

  7. Aušra says:

    Labai smagu, kad jums patiko. Be to, turit gerą akį 🙂 Šie keksiukai ir mums padarė labai gerą įspūdį. Jie tikriausiai vieni mėgiamesnių keksiukų.

  8. Aiste says:

    labai skanu 😉 aciu uz recepta ;*

  9. Aušra says:

    Patinka man skaityti tokius komentarus po sunkios darbo savaitės 🙂 Ačiū, kad nepatingėjote sugrįžti 🙂
    Šis receptas tikrai kiek keptas, tiek visų puikiai įvertintas, tiek namuose, tiek darbe 🙂

  10. Jurate says:

    Nelabai suprantu jusu zymejimo p raidemis,nes dazniausiai buna gramai arba ml, tai ir negalejau pasinaudoti jusu receptuku, o gaila…

  11. Aušra says:

    Tikrai gaila… P. visada naudojama kaip puodelių sutrumpinimas, kas yra 237ml.

  12. sandra says:

    Katik kepiau siuos keksiukus. Pavyko skanus, tik gal man truputi sausoki, noretusi slapesniu. Bet siaip vertas demesio receptukas! 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Mėlynių tortas su jogurtu

Mėlynių tortas su jogurtu

Trumpai apie tortą. Visų pirma dėl laiko stokos turiu prisipažinti, kad biskvitų nekepiau. Naudojau kažkokius pirktinius, kurie ilgai pas tėvus nesurado sau vietos. Tai prichvatizavau ir padariau mylimam tėveliui tortą 🙂 Toliau viskas buvo kaip ir pagal planą (t.y. pagal receptą), tik ant viršaus uogų dėjau dvigubai, kas iš karto pateikiama mano recepte atsispindi. Ir dar, kadangi naudojau ne 22cm skersmens formą bet 26cm, tai sluoksniavau tortą pagal save – biskvitas, kremas, biskvitas, uogų želė. Bet žinoma tai jau kiekvienos torto konstruotojos fantazijos reikalas 🙂 Dėl skonio, tai tiesą pasakius tikėjausi skanaus torto, bet… jis tiesiog tirpo burnoje. Vyras sakė jis patenka į mano gamintų tortų penketuką, o gal net ir į trejetuką. Beveik visi valgę, iš karto kartojo, o mano mergina net paskutinius gabaliukus skaičiavo ir niekam nenorėjo duoti 🙂 Tad kai tik atsiras šviežių mėlynių – tikrai primygtinai siūlau išbandyti!

Avižiniai kokosiniai sausainiai

Avižiniai kokosiniai sausainiai

Užburiantys sausainiai – kai paragauji, negali sustoti. Patiko visai šeimynai. Du kartus jau kepiau ir visada ilgiau dienos neužsilaiko. Žinau, kad labai panašūs sausainiai yra pas Forellę, tik pas ją sausainiai dar labiau “tiuninti” – su riešutais 🙂 Man kol kas užtenka ir be riešutų.

Keksiukai su rabarbarais ir graikiniais riešutais

Keksiukai su rabarbarais ir graikiniais riešutais

Šiais metais pagaliau pas mus užaugo daugiau rabarbarų, tai jau birželio mėnesį vaišinau visus šiai keksiukais, tačiau kažkaip iki blogo jie ilgai neatkeliavo. Na taisausi 🙂 Po truputį 🙂 Šie keksiukai minkštučiai, tikrai rekomenduoju kepti popieriniuose krepšeliuose, nes ganėtinai sunku išimti ir formelių. Keletą barsčiau cinamonu, keletą palikau be cinamono. Vyras nutarė, jog tikrai skaniau su cinamonu 🙂 Na o aš cinamono mylėtoja, tad negaliu su juo nesutikti 🙂

Varškės spurgos

Varškės spurgos

Kai vyras ir vaikai išsakė savo nuomonę “SUPER!!!” bei užsiprašė pakartoti, negalėjau pasipriešinti – sekmadienio rytą atsikėliau kiek anksčiau ir gerdama rytinį kavos puodelį iškepiau dar.

Obuolių keksiukai

Obuolių keksiukai

Pas mus šiais metais galima sakyti obuolių nėra, tad kai gavau maišiuką iš kaimo labai norėjosi išbandyti ką nors naujo. O šie keksiukai išsiskiria tuo, kad obuoliai sudedami ant keksiukų viršaus, o ne įmaišomi į tešlą. Atrodė ir gražiai, ir buvo gaivūs bei skanūs.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux