Menu

Bananų ir cukinijų keksiukai

  • Bananų ir cukinijų keksiukai
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Bananų ir cukinijų keksiukai


Autorius: Aušra

Data:

Švelniai bananais kvepiantys keksiukai, kuriems drėgmės suteikia cukinijos. Puikiai galima sunaudoti ir šaldytas tarkuotas cukinijas (tik atšildytas reikia gerai nuspausti sultis).

Bananų ir cukinijų keksiukai

Užtruksime:
Išeiga: 12 keksiukų
Kaloringumas: 210 kcal / keksiukas

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 1/3 p. aliejaus
  • 1/2 p. cukraus (dėjau 100 ml)
  • 2 kiaušiniai
  • 1 3/4 p. miltų
  • 1 1/2 a.š. kepimo miltelių
  • žiupsnelis druskos
  • 2 prinokę bananai
  • 1 p. cukinijos, tarkuotos
  • 1/2 p. graikinių riešutų, kapotų (nebūtina)

Instrukcijos:

  • Įkaitinti orkaitę iki 180°C.
  • Išmaišyti aliejų ir cukrų iki vientisos masės.
  • Įmaišysi kiaušinius ir trintus bananus.
  • Sausus produktus prasijoti ir po truputį įmaišyti į skystą masę.
  • Įmaišyti cukinijas ir riešutus.
  • Tešlą sudėti į riebalais pateptas keksiukų formeles.
  • Kepti 30-35 minutes.
  • Iškepusius keksiukus atvėsinti ant grotelių.
  • Skanių užkandžiavimų!

Šaltinis: Mother Thyme

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Kokosiniai sausainiai su šokoladiniu įdaru

Kokosiniai sausainiai su šokoladiniu įdaru

Autorius: Aušra Data: 2009-11-05 Sausainiai dar net nepertepti buvo labai skanūs, dėl to juos mano vyras bandė slėpti savo pilvuke. O kai sužinojo, jog jie dar bus pertepti šokoladu už galvos susiėmė – suprato, kad …

Pynutė

Pynutė

Ši pynutė man labai skani. Kepiau ne vieną kartą ir net ne du. Paskutinį kartą kai kepiau, suminkiusi tešlą duonkepėje ją įdėjau lėtam kilimui į šaldytuvą. O kitą rytą atsikėlusi supyniau pynutę, pakildinau valandžiukę ir kepiau. Taip ką tik iškeptą duonytę skanavome jau per savaitgalio pusryčius.

Kauliukai (Ossi dei Morti)

Kauliukai (Ossi dei Morti)

Paperka mane skambūs pavadinimai 🙂 Čia juk patys paprasčiausia sausainiai, bet kai pavadinimas toks neįprastas, taip ir norisi pabandyti 🙂 O sausainiai gaunasi gan kieti, todėl geriausia daryti juos kuo plonesnius. Skaniausia valgyti su karštu šokoladu ar kava (galima net pamirkyti). Italai juos kepa Visų šventųjų dienos proga. Kodėl sugalvotas toks pavadinimas manau aišku 🙂 – primena numirėlio kauliukus.

Greiti avižiniai sausainiai

Greiti avižiniai sausainiai

Autorius: Aušra Data: 2009-06-15 Dar vieni avižiniai sausainiai 🙂 Irgi skanūs, su malonia apelsino gaidele. Nėra labai trapūs, tokie tikri sausainiai mano supratimu 🙂 Tik razinų vėlgi nedėjau, nes mano mažius jų dar su 8 …

Virtiniai iš plikytos tešlos

Virtiniai iš plikytos tešlos

Na ir vėlgi – paprastumas slypi genealume! Kai išbandžiau šį receptą, koldūnų gaminimas tapo malonumu. Tikrai juos buvau seniai begaminusi, o va per porą pastarųjų mėnesių jau gal kokis 4 kartus gaminau. Pradžioje gaminau su mėsa, paskui pradėjau su varške. Visaip skanu. O tešla superinė, kaip ir buvo rašyta – nelimpa prie rankų, nesitraukia, labai malonu su ja dirbti. Mačiau, jog Skanus gyvenimas gamino labai panašią tešlą tik įdėjo kiaušinių. Manau tešla nuo to taptų tik dar skanesne, tiesiog iki to dar nepriėjau, nes žemiau pateikiamu receptu dar neatsidžiaugiu 🙂 Iš pateikiamo kiekio gaunasi tikrai daug – bet jei turit įdaro, visada galima pasigaminti daugiau ir perteklių užšaldyti tingioms vakarienėms. 😉

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux