Menu

Bananų ir cukinijų keksiukai

  • Bananų ir cukinijų keksiukai
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Bananų ir cukinijų keksiukai


Autorius: Aušra

Data:

Švelniai bananais kvepiantys keksiukai, kuriems drėgmės suteikia cukinijos. Puikiai galima sunaudoti ir šaldytas tarkuotas cukinijas (tik atšildytas reikia gerai nuspausti sultis).

Bananų ir cukinijų keksiukai

Užtruksime:
Išeiga: 12 keksiukų
Kaloringumas: 210 kcal / keksiukas

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 1/3 p. aliejaus
  • 1/2 p. cukraus (dėjau 100 ml)
  • 2 kiaušiniai
  • 1 3/4 p. miltų
  • 1 1/2 a.š. kepimo miltelių
  • žiupsnelis druskos
  • 2 prinokę bananai
  • 1 p. cukinijos, tarkuotos
  • 1/2 p. graikinių riešutų, kapotų (nebūtina)

Instrukcijos:

  • Įkaitinti orkaitę iki 180°C.
  • Išmaišyti aliejų ir cukrų iki vientisos masės.
  • Įmaišysi kiaušinius ir trintus bananus.
  • Sausus produktus prasijoti ir po truputį įmaišyti į skystą masę.
  • Įmaišyti cukinijas ir riešutus.
  • Tešlą sudėti į riebalais pateptas keksiukų formeles.
  • Kepti 30-35 minutes.
  • Iškepusius keksiukus atvėsinti ant grotelių.
  • Skanių užkandžiavimų!

Šaltinis: Mother Thyme

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Lietinių suktinukai su maltos mėsos įdaru

Lietinių suktinukai su maltos mėsos įdaru

Pamėgtas nuo pirmo kąsnio 🙂 Ypatingai patiko vyrui, kuris mėgsta aštriai. Žinoma vaikams net nedaviau paragauti 🙂 Ne dėl to, jog pavydėjau, jie pas mane dar labai švelnų maistą mėgsta.

Picos padas su kepimo milteliais

Picos padas su kepimo milteliais

Skirta tiems, kas skuba ir negali iš anksto pasiruošti mielinio picos pado. Mane jis gelbsti jau ne vieną savaitgalį, kai staiga užsimanau picos, o mielinės tešlos šaldiklyje jau nebeturiu. Smagu, kad ir šeima neišbrokavo.

1 1/2 cups all-purpose flour 1 tsp. baking powder 50 g melted butter 1/2 cup milk 200 g pumpkin puree 2 large eggs 100 ml sugar 1 tsp. vanilla 1/2 tsp. salt

Moliūginiai keksiukai

Daugumoje kepinių, į kurių sudėtį įeina moliūgo tyrė, naudojami meduoliniai prieskoniai – cinamonas, gvazdikėliai, imbieras. Bet man visada norėjosi paprastesnių skonių moliūginių kepinių, nes mano šeimoje meduoliniai prieskoniai ne itin mėgstami. Tad kai iškepiau šių keksiukų, supratau, jog tai būtent tai ko ir norėjau. Keksiukai visada greitai išnyksta. Kadangi juos vaikai mėgsta, tai iškepu ir dalį stengiuosi užšaldyti. O tada jau kai vaikai užsinori prieš miegą kažko skanaus, o kažką eiti kepti jau ne laikas, gelbsti šaldiklis, keksiukai ir mikrobangė 🙂 Tik viena minutė ir keksiukai pakvimpa lyg ką tik iškepti, būna minkštučiai ir svarbiausia skanūs.

Greiti avižiniai sausainiai

Greiti avižiniai sausainiai

Autorius: Aušra Data: 2009-06-15 Dar vieni avižiniai sausainiai 🙂 Irgi skanūs, su malonia apelsino gaidele. Nėra labai trapūs, tokie tikri sausainiai mano supratimu 🙂 Tik razinų vėlgi nedėjau, nes mano mažius jų dar su 8 …

Meduoliukai

Meduoliukai

Šiuos meduolius kepiau du kartus ir antrą kartą dariau plonesnius, tikrai buvo daug skaniau 😉 Gaila nuotraukos nesulaukė antytės, drambliukai, pelytės ir drugeliai… Beje, kažkodėl drugeliai buvo populiariausi 🙂 Gal dėl to, kad daugiausiai spalvų juose buvo… Tai paskutinis įrašas susijęs su Kalėdomis. Tai ką? Pradėsim laukti pavasario? 🙂