Menu

Ryžių pyragėliai su daržovėmis

  • Ryžių pyragėliai su daržovėmis
  • Details
  • 3 Comments
  • Related Items
Ryžių pyragėliai su daržovėmis


Autorius: Aušra

Data:

Praeitą savaitgalį, kai vaikai miegojo pietų miego, labai norėjau iškepti kažką skanaus (saldaus). Bet susinervinau, kad neturiu nieko nusižiūrėjusi, tad sėdau prie kompiuterio ir bandžiau išsirinkti ką nors iš seno archyvo. Ilgai varčiau ir apsistojau ties šiais pyragėliais. 🙂 Žinau, jie visai ne saldūs. Bet taip jau būna, kai vartai daug receptų, vis kas nors netinka, o čia tiko tai, jog turėjau visko, net grybų 🙂 kas pas mus retenybė. Tik kad jau ilgai užtrukau besirinkdama receptą, tai nedariau iš ryžių krepšelių, o dariau kelių sluoksnių pyragėlius. Skonis manau nuo to nei kiek nenukentėjo. Mums labai patiko šis užkandis. Tik pradžioje pabijojau, kad vyrui trūks mėsos, tačiau jos kažkaip nelabai pasigedom 🙂

Ryžių pyragėliai su daržovėmis

Užtruksime:
Išeiga: 12 porcijų
Kaloringumas: 140 kcal / porcija

Ingredientai:
1 p.= 237 ml

  • 1 1/2 p. ryžių, virtų
  • 2 v.š. kieto sūrio, tarkuoto (naudojau Džiugą)
  • 1 kiaušinis
  • Įdarui:
  • 20 g sviesto
  • 50 g grybų, smulkiai pjaustytų
  • 200-300 g cukinijos, tarkuotos
  • 1/2 mažo pomidoro, susmulkinto
  • 1/2 p. rikotos sūrio arba varškės
  • 1 kiaušinis

Instrukcijos:

  • Keksiukų formeles ištepti sviestu.
  • Sumaišyti ryžius su kiaušiniu ir sūriu.
  • Ryžių masę paskirstyti keksiukų formelėse, prispausti.
  • Įdarui skirtą sviestą ištirpinti keptuvėje.
  • Pakepinti jame grybus, cukiniją ir pomidorą, kol suminkštės.
  • Nukėlus nuo ugnies, įmaišyti rikotą ir kiaušinį.
  • Įdarą paskirstyti ant ryžių.
  • Kepti iki 200°C iš anksto įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes kol įdaras sutvirtės ir viršus gražiai apskrus.
  • Skanaus!

Šaltinis: kuking.net

  1. asta parašė:

    O kas pas jus yra „1 1/2 p. virtų ryžių“ „P“ – tai pakelis? nes rusiškame puslapyje tai rašo šaukštas. Ir nelabai suprantu kaip ten tuos ryžius prispausti? Ar jie turi prie keksiuko formelės šonų prilipti ir tokį krepšelį padaryti (o kaip jie ten laikysis) ar čia toks dugnas/padas?
    Dėkui už būsimą atsakymą.

  2. Aušra parašė:

    1 1/2 puodelio virtu ryžių reikia 🙂 Puodelis tai daugmaž 240ml. Masė gaunasi tokia truputį lipti, galima formuoti krepšelius (prilimpa truputi prie keksiukų formelių). Tačiau galima tiesiog prispausti prie dugno ir daryti kaip pagrindą. Man tas krepšelių lipdymas keksiukų formelėse pasirodė per daug užimantis laiko, tad dariau kaip pagrindą be kraštų.

  3. […] diena 🙂 Iš visų tų paprastų produktų susilipdė neprasti pyragėliai, kuriuos radau Didelių eksperimentų mažoje virtuvėje per moliūginių daržovių savaitę projekte “52 skanios savaitės”. Tik prieskonių […]

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Kalakutienos ir ryžių troškinys su morkomis ir žaliaisiais žirneliais

Kalakutienos ir ryžių troškinys su morkomis ir žaliaisiais žirneliais

Ganėtinai paprastutis troškinys, kuriame pagrindine gaida sužaidžia prieskoniai. Tad derinkite pagal savo skonį, bandykite ir eksperimentuokite. Mums, kario mylėtojams, tikrai labai skanu ir net nesudaro didelio skirtumo ar naudosit kalakutieną, ar vištieną.

Cukinijų kepinėliai

Cukinijų kepinėliai

Cukinijų pas mane užderėjo ne tik darže, bet dar ir Kauno seneliai užaugino du didelius monstrus 🙂 Tad dar vienas patikęs su cukinijom receptėlis. Bet kadangi cukinijų dar yra daaaug, tai reikės tęsti paieškas skanių patiekalų su cukinijom.

Vištienos ir ryžių troškinys su voveraitėmis

Vištienos ir ryžių troškinys su voveraitėmis

Iš pirmo žvilgsnio atrodė, jog čia turi gautis eilinis plovas su vištiena. Tačiau citrina ir aitriųjų paprikų padažas šiam patiekalui suteikia išskirtinį skonį. Gaminau porą kartų: pirmą – be grybų, nes valgyti turėjo ir vyras, antrą – su grybais, nes namuose buvau viena 🙂 Abiejais atvejais man patiko. Vaikams net nesiūliau, jie pas mus dar nevalgo aštrių patiekalų. Gal ir gerai 🙂 spės dar 🙂

Ryžių-dešrelių apkepas

Ryžių-dešrelių apkepas

Patinka patiekalai, kuriuos galima iš anksto pasiruošti – atėjus pietums be didelio vargo pasidaro skanūs pietūs. Čia vienas iš tokių patiekalų. Skanu, panašu kažkiek į plovą.

Ryžių apkepas su varške

Ryžių apkepas su varške

Paskutiniu metu mano šeimyna atsisako bet kokių apkepų, bet kadangi tai buvo vienintelis sudominęs receptas, tinkantis Ryžių savaitei, pasakiau kad darysiu ir taškas 🙂 Ir tik kai pamačiau kaip skaniai šeimyna doroja apkepą pagalvojau, jog čia vieni mėgstamiausių jų ingredientų – ryžiai ir varškė, tad kas gali nepatikti? Ir kas dar svarbu – dedasi labai mažai cukraus, tad apkepas gaunasi tik vos salstelėjęs. To dėka gavau pagyrų iš vyro – sakė vienas skaniausių apkepų su varške 🙂 Tad taip atrodė paskutinis apkepo gabaliukas :D, kuris po kelių paskubom padarytų kadrų buvo vyro skaniai sudorotas.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux