Menu

Ryžių pyragėliai su daržovėmis

  • Ryžių pyragėliai su daržovėmis
  • Details
  • 3 Comments
  • Related Items
Ryžių pyragėliai su daržovėmis


Autorius: Aušra

Data:

Praeitą savaitgalį, kai vaikai miegojo pietų miego, labai norėjau iškepti kažką skanaus (saldaus). Bet susinervinau, kad neturiu nieko nusižiūrėjusi, tad sėdau prie kompiuterio ir bandžiau išsirinkti ką nors iš seno archyvo. Ilgai varčiau ir apsistojau ties šiais pyragėliais. 🙂 Žinau, jie visai ne saldūs. Bet taip jau būna, kai vartai daug receptų, vis kas nors netinka, o čia tiko tai, jog turėjau visko, net grybų 🙂 kas pas mus retenybė. Tik kad jau ilgai užtrukau besirinkdama receptą, tai nedariau iš ryžių krepšelių, o dariau kelių sluoksnių pyragėlius. Skonis manau nuo to nei kiek nenukentėjo. Mums labai patiko šis užkandis. Tik pradžioje pabijojau, kad vyrui trūks mėsos, tačiau jos kažkaip nelabai pasigedom 🙂

Ryžių pyragėliai su daržovėmis

Užtruksime:
Išeiga: 12 porcijų
Kaloringumas: 140 kcal / porcija

Ingredientai:
1 p.= 237 ml

  • 1 1/2 p. ryžių, virtų
  • 2 v.š. kieto sūrio, tarkuoto (naudojau Džiugą)
  • 1 kiaušinis
  • Įdarui:
  • 20 g sviesto
  • 50 g grybų, smulkiai pjaustytų
  • 200-300 g cukinijos, tarkuotos
  • 1/2 mažo pomidoro, susmulkinto
  • 1/2 p. rikotos sūrio arba varškės
  • 1 kiaušinis

Instrukcijos:

  • Keksiukų formeles ištepti sviestu.
  • Sumaišyti ryžius su kiaušiniu ir sūriu.
  • Ryžių masę paskirstyti keksiukų formelėse, prispausti.
  • Įdarui skirtą sviestą ištirpinti keptuvėje.
  • Pakepinti jame grybus, cukiniją ir pomidorą, kol suminkštės.
  • Nukėlus nuo ugnies, įmaišyti rikotą ir kiaušinį.
  • Įdarą paskirstyti ant ryžių.
  • Kepti iki 200°C iš anksto įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes kol įdaras sutvirtės ir viršus gražiai apskrus.
  • Skanaus!

Šaltinis: kuking.net

  1. asta says:

    O kas pas jus yra „1 1/2 p. virtų ryžių“ „P“ – tai pakelis? nes rusiškame puslapyje tai rašo šaukštas. Ir nelabai suprantu kaip ten tuos ryžius prispausti? Ar jie turi prie keksiuko formelės šonų prilipti ir tokį krepšelį padaryti (o kaip jie ten laikysis) ar čia toks dugnas/padas?
    Dėkui už būsimą atsakymą.

  2. Aušra says:

    1 1/2 puodelio virtu ryžių reikia 🙂 Puodelis tai daugmaž 240ml. Masė gaunasi tokia truputį lipti, galima formuoti krepšelius (prilimpa truputi prie keksiukų formelių). Tačiau galima tiesiog prispausti prie dugno ir daryti kaip pagrindą. Man tas krepšelių lipdymas keksiukų formelėse pasirodė per daug užimantis laiko, tad dariau kaip pagrindą be kraštų.

  3. […] diena 🙂 Iš visų tų paprastų produktų susilipdė neprasti pyragėliai, kuriuos radau Didelių eksperimentų mažoje virtuvėje per moliūginių daržovių savaitę projekte “52 skanios savaitės”. Tik prieskonių […]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Tinginių balandėliai v2

Tinginių balandėliai v.2

Autorius: Aušra Data: 2020-03-22 Šiais metais išsikeltas mano mini tikslas – daugiau gaminti iš turimų žurnalų. Atrodytų viskas paprasta – vakare nusižiūri, kitą dieną pagamini ir džiaugiesi rezultatais. Deja… pastebėjau, kad po gaminimo žurnalą netyčia …

Rustamo “plovas”

Rustamo “plovas”

Tai bene pagrindinis “plovo” receptas, kuriuo naudojuosi jau kurį laiką ir į kitus nežiūriu (žodį “plovas” įdėjau į kabutes, nes tikras plovas gaminasi be pomidorų). Kas labai patinka, jame nereikia naudoti pomidorų padažo (na nebent jums labai jo norisi), nes dedasi pomidorai. Kartais sudėtį pakoreguoju pagal vyro norus, tai morką mažesnę paimu, tai paprikos nededu. O kartais dedu viską kaip priklauso, nes man asmeniškai pateiktos proporcijos labai tinkamos.

Vištienos ir cukinijų pyragas

Vištienos ir cukinijų pyragas

Kai tik atradom cukinijų pyragą su tunu, jis mūsų šeimoje tapo favoritu. Tačiau turėjom bėdą – vaikai nevalgo tuno. Po kiek laiko atradau Forellės puslapyje panašų pyragą su kalakutiena (aš naudoju vištieną). Ir žinoma, tik kelis kartus iškepusi supratau, kad tai tas pats pyragas, tik tunas pakeistas į kalakutieną. Kaip bebūtų, tuno ir vištienos pyragai skoniu labai skiriasi, čia manau didžiausią įtaką daro būtent prieskoniai. Kadangi pyragą su vištieną valgo jau vienas iš mano vaikų, tai darau ganėtinai švelnų, bet šiaip mes su vyru mėgstam įdėti daugiau aštresnių prieskonių, tad paskutinį kartą kepdama sudėjau vištienos marinato likutį, kuris buvo tikrai aštrus. Tai vyras sakė – the best 🙂

Maltos mėsos ir cukinijų kepsnys

Maltos mėsos ir cukinijų kepsnys

Sultingas kepsnys, švelnaus skonio, tad ypatingai skanu su aštriu pomidorų padažu.

Kalakutienos ir ryžių troškinys su morkomis ir žaliaisiais žirneliais

Kalakutienos ir ryžių troškinys su morkomis ir žaliaisiais žirneliais

Ganėtinai paprastutis troškinys, kuriame pagrindine gaida sužaidžia prieskoniai. Tad derinkite pagal savo skonį, bandykite ir eksperimentuokite. Mums, kario mylėtojams, tikrai labai skanu ir net nesudaro didelio skirtumo ar naudosit kalakutieną, ar vištieną.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux