Menu

Ryžių pyragėliai su daržovėmis

  • Ryžių pyragėliai su daržovėmis
  • Details
  • 3 Comments
  • Related Items
Ryžių pyragėliai su daržovėmis


Autorius: Aušra

Data:

Praeitą savaitgalį, kai vaikai miegojo pietų miego, labai norėjau iškepti kažką skanaus (saldaus). Bet susinervinau, kad neturiu nieko nusižiūrėjusi, tad sėdau prie kompiuterio ir bandžiau išsirinkti ką nors iš seno archyvo. Ilgai varčiau ir apsistojau ties šiais pyragėliais. 🙂 Žinau, jie visai ne saldūs. Bet taip jau būna, kai vartai daug receptų, vis kas nors netinka, o čia tiko tai, jog turėjau visko, net grybų 🙂 kas pas mus retenybė. Tik kad jau ilgai užtrukau besirinkdama receptą, tai nedariau iš ryžių krepšelių, o dariau kelių sluoksnių pyragėlius. Skonis manau nuo to nei kiek nenukentėjo. Mums labai patiko šis užkandis. Tik pradžioje pabijojau, kad vyrui trūks mėsos, tačiau jos kažkaip nelabai pasigedom 🙂

Ryžių pyragėliai su daržovėmis

Užtruksime:
Išeiga: 12 porcijų
Kaloringumas: 140 kcal / porcija

Ingredientai:
1 p.= 237 ml

  • 1 1/2 p. ryžių, virtų
  • 2 v.š. kieto sūrio, tarkuoto (naudojau Džiugą)
  • 1 kiaušinis
  • Įdarui:
  • 20 g sviesto
  • 50 g grybų, smulkiai pjaustytų
  • 200-300 g cukinijos, tarkuotos
  • 1/2 mažo pomidoro, susmulkinto
  • 1/2 p. rikotos sūrio arba varškės
  • 1 kiaušinis

Instrukcijos:

  • Keksiukų formeles ištepti sviestu.
  • Sumaišyti ryžius su kiaušiniu ir sūriu.
  • Ryžių masę paskirstyti keksiukų formelėse, prispausti.
  • Įdarui skirtą sviestą ištirpinti keptuvėje.
  • Pakepinti jame grybus, cukiniją ir pomidorą, kol suminkštės.
  • Nukėlus nuo ugnies, įmaišyti rikotą ir kiaušinį.
  • Įdarą paskirstyti ant ryžių.
  • Kepti iki 200°C iš anksto įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes kol įdaras sutvirtės ir viršus gražiai apskrus.
  • Skanaus!

Šaltinis: kuking.net

  1. asta says:

    O kas pas jus yra „1 1/2 p. virtų ryžių“ „P“ – tai pakelis? nes rusiškame puslapyje tai rašo šaukštas. Ir nelabai suprantu kaip ten tuos ryžius prispausti? Ar jie turi prie keksiuko formelės šonų prilipti ir tokį krepšelį padaryti (o kaip jie ten laikysis) ar čia toks dugnas/padas?
    Dėkui už būsimą atsakymą.

  2. Aušra says:

    1 1/2 puodelio virtu ryžių reikia 🙂 Puodelis tai daugmaž 240ml. Masė gaunasi tokia truputį lipti, galima formuoti krepšelius (prilimpa truputi prie keksiukų formelių). Tačiau galima tiesiog prispausti prie dugno ir daryti kaip pagrindą. Man tas krepšelių lipdymas keksiukų formelėse pasirodė per daug užimantis laiko, tad dariau kaip pagrindą be kraštų.

  3. […] diena 🙂 Iš visų tų paprastų produktų susilipdė neprasti pyragėliai, kuriuos radau Didelių eksperimentų mažoje virtuvėje per moliūginių daržovių savaitę projekte “52 skanios savaitės”. Tik prieskonių […]

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Pyragas su cukinija

Pyragas su cukinija

Labai skanus pyragas, kuriam drėgnumo suteikia cukinija. Kepiau šią vasarą jau gal penkis kartus ir kiekvieną kartą, kur bebūtume, svečiuose ar namuose, jis išnykdavo labai greitai ir net nespėdavau nufotografuoti. Pagaliau pasilikau gabaliuką pyrago ir kitą dieną, kai turėjau kelias minutes ramybės padariau kelias nuotraukas. Beje, pyragas net ir po kelių dienų savo drėgmės nepraranda.

Rustamo “plovas”

Rustamo “plovas”

Tai bene pagrindinis “plovo” receptas, kuriuo naudojuosi jau kurį laiką ir į kitus nežiūriu (žodį “plovas” įdėjau į kabutes, nes tikras plovas gaminasi be pomidorų). Kas labai patinka, jame nereikia naudoti pomidorų padažo (na nebent jums labai jo norisi), nes dedasi pomidorai. Kartais sudėtį pakoreguoju pagal vyro norus, tai morką mažesnę paimu, tai paprikos nededu. O kartais dedu viską kaip priklauso, nes man asmeniškai pateiktos proporcijos labai tinkamos.

Tuno ir cukiniju blynai

Tuno ir cukiniju blynai

Blynai labai skanūs!!! Kad ir kiek įtariai į juos žiūrėjau prieš ragaudama, visi nuogastavimai nepasitvirtino! Man jie labai labai patiko.

Voveraitės su bulvėmis

Voveraitės su orkaitėje keptomis bulvėmis

Tiesą pasakius, pagal šį receptą pagamintas voveraites pernai valgė net ir mano vyras! Ir sakė, jog ne tik skaniai atrodo, bet ir iš tiesų skanu. Šis variantas be grietinės, tad daug lengviau skrandukui virškinti, o orkaitėje keptos bulvės yra daugiau apskrudusios nei tiesiog virtos, tad jei niekur neskubu – mano pasirinkimas aiškus, t.y. gaminu voveraites su orkaitėje keptomis bulvėmis.

Kiaulienos file su česnakais ir garstyčiomis

Kiaulienos file su garstyčių padažu, česnakais ir grybais

Autorius: Aušra Data: 2008-05-01 Kiaulienos file su garstyčių padažu, česnakais ir grybais Užtruksime: 30 min Porcijų kiekis: 2 porcijos Kaloringumas: 423 kcal / 1 porcija Ingredientai: Instrukcijos: Šaltinis: idėja iš Dansukker

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux