Menu

Ryžių pyragėliai su daržovėmis

  • Ryžių pyragėliai su daržovėmis
  • Details
  • 3 Comments
  • Related Items
Ryžių pyragėliai su daržovėmis


Autorius: Aušra

Data:

Praeitą savaitgalį, kai vaikai miegojo pietų miego, labai norėjau iškepti kažką skanaus (saldaus). Bet susinervinau, kad neturiu nieko nusižiūrėjusi, tad sėdau prie kompiuterio ir bandžiau išsirinkti ką nors iš seno archyvo. Ilgai varčiau ir apsistojau ties šiais pyragėliais. 🙂 Žinau, jie visai ne saldūs. Bet taip jau būna, kai vartai daug receptų, vis kas nors netinka, o čia tiko tai, jog turėjau visko, net grybų 🙂 kas pas mus retenybė. Tik kad jau ilgai užtrukau besirinkdama receptą, tai nedariau iš ryžių krepšelių, o dariau kelių sluoksnių pyragėlius. Skonis manau nuo to nei kiek nenukentėjo. Mums labai patiko šis užkandis. Tik pradžioje pabijojau, kad vyrui trūks mėsos, tačiau jos kažkaip nelabai pasigedom 🙂

Ryžių pyragėliai su daržovėmis

Užtruksime:
Išeiga: 12 porcijų
Kaloringumas: 140 kcal / porcija

Ingredientai:
1 p.= 237 ml

  • 1 1/2 p. ryžių, virtų
  • 2 v.š. kieto sūrio, tarkuoto (naudojau Džiugą)
  • 1 kiaušinis
  • Įdarui:
  • 20 g sviesto
  • 50 g grybų, smulkiai pjaustytų
  • 200-300 g cukinijos, tarkuotos
  • 1/2 mažo pomidoro, susmulkinto
  • 1/2 p. rikotos sūrio arba varškės
  • 1 kiaušinis

Instrukcijos:

  • Keksiukų formeles ištepti sviestu.
  • Sumaišyti ryžius su kiaušiniu ir sūriu.
  • Ryžių masę paskirstyti keksiukų formelėse, prispausti.
  • Įdarui skirtą sviestą ištirpinti keptuvėje.
  • Pakepinti jame grybus, cukiniją ir pomidorą, kol suminkštės.
  • Nukėlus nuo ugnies, įmaišyti rikotą ir kiaušinį.
  • Įdarą paskirstyti ant ryžių.
  • Kepti iki 200°C iš anksto įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes kol įdaras sutvirtės ir viršus gražiai apskrus.
  • Skanaus!

Šaltinis: kuking.net

  1. asta says:

    O kas pas jus yra „1 1/2 p. virtų ryžių“ „P“ – tai pakelis? nes rusiškame puslapyje tai rašo šaukštas. Ir nelabai suprantu kaip ten tuos ryžius prispausti? Ar jie turi prie keksiuko formelės šonų prilipti ir tokį krepšelį padaryti (o kaip jie ten laikysis) ar čia toks dugnas/padas?
    Dėkui už būsimą atsakymą.

  2. Aušra says:

    1 1/2 puodelio virtu ryžių reikia 🙂 Puodelis tai daugmaž 240ml. Masė gaunasi tokia truputį lipti, galima formuoti krepšelius (prilimpa truputi prie keksiukų formelių). Tačiau galima tiesiog prispausti prie dugno ir daryti kaip pagrindą. Man tas krepšelių lipdymas keksiukų formelėse pasirodė per daug užimantis laiko, tad dariau kaip pagrindą be kraštų.

  3. […] diena 🙂 Iš visų tų paprastų produktų susilipdė neprasti pyragėliai, kuriuos radau Didelių eksperimentų mažoje virtuvėje per moliūginių daržovių savaitę projekte “52 skanios savaitės”. Tik prieskonių […]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Vištienos ir ryžių troškinys su voveraitėmis

Vištienos ir ryžių troškinys su voveraitėmis

Iš pirmo žvilgsnio atrodė, jog čia turi gautis eilinis plovas su vištiena. Tačiau citrina ir aitriųjų paprikų padažas šiam patiekalui suteikia išskirtinį skonį. Gaminau porą kartų: pirmą – be grybų, nes valgyti turėjo ir vyras, antrą – su grybais, nes namuose buvau viena 🙂 Abiejais atvejais man patiko. Vaikams net nesiūliau, jie pas mus dar nevalgo aštrių patiekalų. Gal ir gerai 🙂 spės dar 🙂

Ryžių apkepas su varške

Ryžių apkepas su varške

Paskutiniu metu mano šeimyna atsisako bet kokių apkepų, bet kadangi tai buvo vienintelis sudominęs receptas, tinkantis Ryžių savaitei, pasakiau kad darysiu ir taškas 🙂 Ir tik kai pamačiau kaip skaniai šeimyna doroja apkepą pagalvojau, jog čia vieni mėgstamiausių jų ingredientų – ryžiai ir varškė, tad kas gali nepatikti? Ir kas dar svarbu – dedasi labai mažai cukraus, tad apkepas gaunasi tik vos salstelėjęs. To dėka gavau pagyrų iš vyro – sakė vienas skaniausių apkepų su varške 🙂 Tad taip atrodė paskutinis apkepo gabaliukas :D, kuris po kelių paskubom padarytų kadrų buvo vyro skaniai sudorotas.

Tinginių balandėliai

Tinginių balandėliai

Tikrus balandėlius esu dariusi tik gal vieną kartą gyvenime. Labai jau daug darbo, o dar ilgiau laukti kol jie išsitroškina ? Va šis variantas man kuo patiko – greitas, ypatingai jei dieną prieš išsiverdi ryžius ir susimali kopūstą bei užpili verdančiu vandeniu. Beje, šį kartą tik dalį kopūsto maliau, bet kitą kartą tikrai malsiu visą, nes nepatiko kad kur papuolė storesnė kopūsto lapo dalis, tai ji nepilnai išsitroškinusi buvo. O dar viena priežastis – tik aptikusi kopūstą mano mergina iš karto susiraukė ir daugiau nevalgė ? Bet va vyrukui patiko, nes mėsa buvo minkšta ir jis dar neturi tokių nusistatymų kaip sesė ?

Pyragas su voveraitėmis

Gavusi voveraičių iš karto nusprendžiau, jog šiais metais reikia išbandyti kažką naujo su jomis. Kadangi jau pastebėjau, jog į darbą pietums neštis patogu nesaldžius pyragus, o ir vyro (grybų nemylėtojo) nebuvo namuose, tad šis receptas laimėjo mano atranką 🙂 Tik originaliame recepte druskos kiekis man buvo per didelis, tad čia pateikiu jau ne tokį sūrų variantą.

Šokoladinis cukinijų pyragas

Šokoladinis cukinijų pyragas

Dar vienas kepinys su cukinija. Tikrai puikus ir drėgnas. Šokolado čipsų nedėjau, bet man jų visai ir netrūko. Gal būtų tik dar skaniau, bet ir daugiau nuodėmės 🙂

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux