Menu

Cukinijų ir aguonų keksiukai

  • Cukinijų ir aguonų keksiukai
  • Details
  • 2 Comments
  • Related Items
Cukinijų ir aguonų keksiukai


Autorius: Aušra

Data:

Jei dar liko pas jus cukinijų, siūlau išbandyti šiuos keksiukus. Jie kaip ir visi kepiniai su cukinijomis drėgni, tik aguonos suteikia kitokį atspalvį.

Cukinijų ir aguonų keksiukai

Užtruksime:
Išeiga: 12 keksiukų
Kaloringumas: 281 kcal / keksiukas

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 2 p. miltų
  • 1 p. cukraus
  • 3 kupini v.š. aguonų (sumaltų ar susmulkintų smulkintuvu)
  • žiupsnelis druskos
  • 5 g kepimo miltelių
  • 1/2 a.š. vanilinio cukraus
  • žiupsnelis cinamono
  • 1/2 p. pieno
  • 2 kiaušinių
  • 1/2 p. saulėgrąžų aliejaus
  • 2 p. tarkuotų cukinijų

Instrukcijos:

  • Sutarkuotas cukinijas palaikyti 20 minučių ir nuspausti kuo daugiau skysčio.
  • Visus ingredientus supilti į indą ir išmaišyti iki vientisos masės.
  • Pripildyti tešla keksiukų formeles ir kepti iki 190°C įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių.
  • Skanaus!

Šaltinis: In search for inspiration…

  1. Asta parašė:

    Jau ko tikrai rūsy dar liko, tai cukinijų 🙂 Jaučiu, kad man patiktų, bet jei noriu valgyti ne viena, reiktų, jog niekas neįtartų apie ten esančias cukinijas 😀 Taip kad klausimėlis, ar man yra vilties prasisukti su šitu visai nekaltu melu? :))

  2. Aušra parašė:

    Jei cukinijas nulupsi, nesimatys nei žalios, nei geltonos odelės. Vidus neutralus. Tada gali neįtarti. Šiaip šiuos keksiukus valgė pas mus toks berniukas, kuris sakė kad cukinijų nevalgo. O kai sužinojo, kas dėta tai kitą dieną jau iš principo nevalgė 😀 Taip kad svarbiausia patylėti dėl sudėties 😀 Aš dariau iš pusės porcijos, tai keksiukai per dieną susivalgė – tikrai manau verta pabandyti apgauti 🙂

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Kauliukai (Ossi dei Morti)

Kauliukai (Ossi dei Morti)

Paperka mane skambūs pavadinimai 🙂 Čia juk patys paprasčiausia sausainiai, bet kai pavadinimas toks neįprastas, taip ir norisi pabandyti 🙂 O sausainiai gaunasi gan kieti, todėl geriausia daryti juos kuo plonesnius. Skaniausia valgyti su karštu šokoladu ar kava (galima net pamirkyti). Italai juos kepa Visų šventųjų dienos proga. Kodėl sugalvotas toks pavadinimas manau aišku 🙂 – primena numirėlio kauliukus.

Tiesiog skanūs blynai

Tiesiog skanūs blynai

Autorius: Aušra Data: 2009-07-28 Labai skanūs blynai 🙂 Kepėm jau kelis kartus. Vieną kartą net neturėdama pieno dėjau per pusę su vandeniu maišytą grietinėlę – skonis buvo fantastiškas. Šį kartą netyčia padauginau cukraus, bet irgi …

Keksas su vyšniomis

Keksas su vyšniomis

Gaivus keksas su vyšnių rūgštele. Pradžioje išsigandau, kad vyšnių bus per daug, bet kai keksą skanavom supratau, jog saldumo ir rūgštelės santykis mums pats tas.

Vaikų sausainiai

Vaikų sausainiai

Praeitą savaitgalį kartu su vaikais kepiau sausainius. Buvo visiems smagu 🙂 Labai džiaugiuosi, kad radau sviestinių sausainių tešlą, kurios nereikia šaldyti. Suminkai tešlą ir iš karto gali kurti meną 🙂 Žinoma tokia tešla turi savo niuansų – jos negalima kočioti ir išspausti formelėmis. Viskas turi darytis iš rutuliukų ir pagaliukų. Bet kai atsipalaiduoji, fantazija liejasi laisvai. Šį kartą pavyko padaryti man tik gėlytę, nes tešlą buvau atidavusi vaikams. O pirmą kartą kai su dukra kepėm šiuos sausainius tai pridarėm ir kirmelyčių, ir drugelių, ir gėlyčių, ir vėžliukų. Na tikrai yra ką padaryti. Svarbiausia, kad rutuliukai būtų daugmaž vienodo dydžio – tada iškeps tolygiai. Tad jei norite linksmai praleisti savaitgalį su vaikais – reikia tik vos kelių produktų ir kelių minučių tėvų dėmesio. Visą kitą padarys vaikai 🙂

Marmurinis šokoladainis su moliūgu

Marmurinis šokoladainis su moliūgu

Taip taip, aš moliūgų masės dar tikrai turiu 🙂 Tad ir naudoju. Šį kartą važiuojant į svečius norėjosi kažko šokoladinio ir galbūt ne tokio sveiko. Gamyba tikrai labai paprasta, tik pabijojusi kepiau 10 minučių ilgiau, bet po antro bandymo sakiau tikrai kepsiu maksimum 5 minutėm ilgiau. Na aš tiesiog vis bijau, kad bus nevalgomas pyragas. Bet viskas buvo gerai, mano dukriukas, kuris šiaip nemėgsta sausų sausainių ar pyragų, labai išgyrė ir užsiprašė pakartoti. Antrą kartą kepdama pamažinau cukraus, ir deja, mane pastebėjo 🙂 Ir dukra, ir vyras pasakė, kad pyragas kitoks… Tad sakiau kepant dar kartą šį pyragą tikrai proporcijų nekeisiu – pasitikėsiu tuo kas jau yra atrasta 🙂

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux