Menu

Cukinijų ir aguonų keksiukai

  • Cukinijų ir aguonų keksiukai
  • Details
  • 2 Comments
  • Related Items
Cukinijų ir aguonų keksiukai


Autorius: Aušra

Data:

Jei dar liko pas jus cukinijų, siūlau išbandyti šiuos keksiukus. Jie kaip ir visi kepiniai su cukinijomis drėgni, tik aguonos suteikia kitokį atspalvį.

Cukinijų ir aguonų keksiukai

Užtruksime:
Išeiga: 12 keksiukų
Kaloringumas: 281 kcal / keksiukas

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 2 p. miltų
  • 1 p. cukraus
  • 3 kupini v.š. aguonų (sumaltų ar susmulkintų smulkintuvu)
  • žiupsnelis druskos
  • 5 g kepimo miltelių
  • 1/2 a.š. vanilinio cukraus
  • žiupsnelis cinamono
  • 1/2 p. pieno
  • 2 kiaušinių
  • 1/2 p. saulėgrąžų aliejaus
  • 2 p. tarkuotų cukinijų

Instrukcijos:

  • Sutarkuotas cukinijas palaikyti 20 minučių ir nuspausti kuo daugiau skysčio.
  • Visus ingredientus supilti į indą ir išmaišyti iki vientisos masės.
  • Pripildyti tešla keksiukų formeles ir kepti iki 190°C įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių.
  • Skanaus!

Šaltinis: In search for inspiration…

  1. Asta parašė:

    Jau ko tikrai rūsy dar liko, tai cukinijų 🙂 Jaučiu, kad man patiktų, bet jei noriu valgyti ne viena, reiktų, jog niekas neįtartų apie ten esančias cukinijas 😀 Taip kad klausimėlis, ar man yra vilties prasisukti su šitu visai nekaltu melu? :))

  2. Aušra parašė:

    Jei cukinijas nulupsi, nesimatys nei žalios, nei geltonos odelės. Vidus neutralus. Tada gali neįtarti. Šiaip šiuos keksiukus valgė pas mus toks berniukas, kuris sakė kad cukinijų nevalgo. O kai sužinojo, kas dėta tai kitą dieną jau iš principo nevalgė 😀 Taip kad svarbiausia patylėti dėl sudėties 😀 Aš dariau iš pusės porcijos, tai keksiukai per dieną susivalgė – tikrai manau verta pabandyti apgauti 🙂

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Moliūginis pyragas su šokoladu ir riešutais

Moliūginis pyragas su šokoladu ir riešutais

Dar nemačiau, kad pyragas taip greitai išnyktų. Ir negana to, visi prašytų recepto 🙂 Tikrai buvau maloniai nustebinta visų. Tad receptą vedu be eilės, nors tai mano paskutins kepinys, o prieš jį laukia eilėje dar gal penki receptai. Šiaip pažodžiui verčiant pyragas turėtų vadintis Moliūgine blondine 🙂 Bet lietuviško tinkamo atitikmens nesugalvojau, tad tebūnie tai tiesiog pyragu, tik labai labai skaniu 🙂

Marmurinis moliūgų pyragas su kremine varške

Marmurinis moliūgų pyragas su kremine varške

Atrodytų paprastas pyragas, bet ypatingą skonį suteikia kreminė varškė. Ji pyragą tiesiog pakylėja į kitą lygį 🙂

Mocarelos ir pomidorų bandelės

Mocarelos ir pomidorų bandelės

Autorius: Aušra Data: 2022-05-22 Kai išsirenki eksperimentui receptą, kuris tau atrodo keistai, nesitiki nieko daug. Gal dėl to, kai pavyksta pagaminti kažką skanaus, labai džiugina. Taip ir su šiomis bandelėmis. Tešla atrodė kiek keista, nes …

Sausainiai su varškės sūriu

Sausainiai su varškės sūriu

Vieną kartą seneliai nupirko anūkams turguje naminio varškės sūrio. Tačiau sūris pasirodė neesąs toks skanus, kaip kad visi tikėjosi. Ilgai ir liūdnai gulėjo sūris šaldytuvo kamputyje susitraukęs, kol išaušo laiminga diena ir sūris buvo sunaudotas nesaldiems sausainiams, kurių skonis buvo unikalus – tarp sausainių ir keptų varškėčių. Visi liko patenkinti – vaikai, kad gavo skanių užkandžių, sūris – kad vis dėlto buvo skaniai suvalgytas, tėveliai – kad pinigai nebuvo išmesti veltui.

Virtiniai iš plikytos tešlos

Virtiniai iš plikytos tešlos

Na ir vėlgi – paprastumas slypi genealume! Kai išbandžiau šį receptą, koldūnų gaminimas tapo malonumu. Tikrai juos buvau seniai begaminusi, o va per porą pastarųjų mėnesių jau gal kokis 4 kartus gaminau. Pradžioje gaminau su mėsa, paskui pradėjau su varške. Visaip skanu. O tešla superinė, kaip ir buvo rašyta – nelimpa prie rankų, nesitraukia, labai malonu su ja dirbti. Mačiau, jog Skanus gyvenimas gamino labai panašią tešlą tik įdėjo kiaušinių. Manau tešla nuo to taptų tik dar skanesne, tiesiog iki to dar nepriėjau, nes žemiau pateikiamu receptu dar neatsidžiaugiu 🙂 Iš pateikiamo kiekio gaunasi tikrai daug – bet jei turit įdaro, visada galima pasigaminti daugiau ir perteklių užšaldyti tingioms vakarienėms. 😉

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux