Menu

Cukinijų ir aguonų keksiukai

  • Cukinijų ir aguonų keksiukai
  • Details
  • 2 Comments
  • Related Items
Cukinijų ir aguonų keksiukai


Autorius: Aušra

Data:

Jei dar liko pas jus cukinijų, siūlau išbandyti šiuos keksiukus. Jie kaip ir visi kepiniai su cukinijomis drėgni, tik aguonos suteikia kitokį atspalvį.

Cukinijų ir aguonų keksiukai

Užtruksime:
Išeiga: 12 keksiukų
Kaloringumas: 281 kcal / keksiukas

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 2 p. miltų
  • 1 p. cukraus
  • 3 kupini v.š. aguonų (sumaltų ar susmulkintų smulkintuvu)
  • žiupsnelis druskos
  • 5 g kepimo miltelių
  • 1/2 a.š. vanilinio cukraus
  • žiupsnelis cinamono
  • 1/2 p. pieno
  • 2 kiaušinių
  • 1/2 p. saulėgrąžų aliejaus
  • 2 p. tarkuotų cukinijų

Instrukcijos:

  • Sutarkuotas cukinijas palaikyti 20 minučių ir nuspausti kuo daugiau skysčio.
  • Visus ingredientus supilti į indą ir išmaišyti iki vientisos masės.
  • Pripildyti tešla keksiukų formeles ir kepti iki 190°C įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių.
  • Skanaus!

Šaltinis: In search for inspiration…

  1. Asta parašė:

    Jau ko tikrai rūsy dar liko, tai cukinijų 🙂 Jaučiu, kad man patiktų, bet jei noriu valgyti ne viena, reiktų, jog niekas neįtartų apie ten esančias cukinijas 😀 Taip kad klausimėlis, ar man yra vilties prasisukti su šitu visai nekaltu melu? :))

  2. Aušra parašė:

    Jei cukinijas nulupsi, nesimatys nei žalios, nei geltonos odelės. Vidus neutralus. Tada gali neįtarti. Šiaip šiuos keksiukus valgė pas mus toks berniukas, kuris sakė kad cukinijų nevalgo. O kai sužinojo, kas dėta tai kitą dieną jau iš principo nevalgė 😀 Taip kad svarbiausia patylėti dėl sudėties 😀 Aš dariau iš pusės porcijos, tai keksiukai per dieną susivalgė – tikrai manau verta pabandyti apgauti 🙂

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Lietiniai su brokoliais ir sūriu

Lietiniai su brokoliais ir sūriu

Labai smagu kai receptas, kurį nusižiūri pasitvirtina 110 procentų 🙂 Prieš gerą savaitę nusižiūrėjau šiuos blynelius, tačiau vis nebūdavo laiko ilgiau užtrukti virtuvėje, bet savaitgalį išaušo ta diena 🙂 Džiaugiuosi, kad dariau tik iš pusės porcijos, nes tikrai vienu lietiniu būčiau neapsiribojusi ir viskas būtų pasibaigę išsipūtusiu pilvu nuo persivalgymo 🙂 Lietinių įdaras labai lengvas, švelniai jaučiasi brokoliai, tačiau nepasimeta ir sūrio skonis. Vyras, kuris sakė, jog nenori valgyti, suvalgė visą lietinį ir smarkiai gyrė 🙂 Manau tikrai netingėsiu ir kitą kartą vietoj mums įprastų lietinių su sūriu, darysiu šiuos. Tikrai verta užtrukti virtuvėje keliomis minutėmis ilgiau.

Žemės riešutų sviesto avižiniai sausainiai

Žemės riešutų sviesto avižiniai sausainiai

Skanūs sausainiai su švelniu žemės riešutų skoniu ir šiek tiek sveikuoliški, nes avižiniai 🙂 Originale nurodytas kiekis pasirodė per didelis, tad nedėjau rudojo cukraus. Bet nors ir sumažinau cukraus kiekį per pusę, jie man vis tiek buvo per saldūs. Nors vaikai pusę sausainių suvalgė vienu ypu, o vyras labai neigė, kad jie per saldūs – sakė “Pats tas”.

Duona be plutelės

Duona be plutelės (kepta duonkepėje)

Tai duona favoritė mūsų šeimoje. Kai ją iškepiau, nuo tos dienos kol kas kitos ir nekepiau, vis tą pačia kepu. Gal dėl to, kad labiausiai priminė pirktinę – plutelė nelabai trupa. Net knygoje prie recepto …

Moliūgų duonelė su kakava

Moliūgų duonelė su kakava

Ir visai netyčia, ieškodama vaikams į mokyklą mielinių bandelių su šokolado gabaliukais, užmačiau šią duonelę. Grožis neišpasakytas! O ir moliūgų tyrės turėjau panašų kiekį, kiek reikėjo. Vaikai vakare su plonu uogienės sluoksneliu beveik visą ir suvalgė. Duonelė tik vos vos saldi, tikrai nėra mielinis pyragas. Ji tik apsimeta tokiu 🙂

Tarybinis batonas

Tarybinis batonas

Šis batonas jau nežinau kiek rusiškų ir lietuviškų blogų ir forumų aplankė. Bet pagal nuorodas daugiau mažiau visi nurodė į hlebopechka.ru, tad tikriausiai tai pradinis šaltinis 🙂 Tačiau deja negaliu pasakyti, kad man labai sekėsi kepti tą batoną. Jau tikriausiai kepu jį gal kokį penktą kartą, bet puikiai pavyko tik pirmą kartą, toliau sekė keli nesėkmingi variantai. Tačiau jie visi buvo dėl mano pačios kaltės – tai perkildinau, tai miltai pasibaigė ir teko maišyti su ruginiais, tai dar kas sutrukdo. Na bet šis variantas buvo pagaliau tas sėkmingasis. Nors tiesą pasakius vis tiek man atrodo, kad tešla buvo kiek per minkšta. Bet vėlgi dėl mano papildomai įpilto vandens 🙂 Na nieko nekaltinu 🙂 Tik džiaugiuosi, kad pagaliau išėjo kažkas daugiau mažiau nufotografuotino. Skonis tikrai geras, tikras batonas, tačiau kitą kartą maišyčiau su pienu, o ne su vandeniu, nes tada duona būna tokia švelnesnės tekstūros.