Menu

Lietiniai su brinzos sūriu

  • Lietiniai su brinzos sūriu
  • Lietiniai su brinzos sūriu
  • Lietiniai su brinzos sūriu
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Lietiniai su brinzos sūriu


Autorius: Aušra

Data:

Ryt Užgavėnės, ir atrodo, jei nebūtų vaikų, tai labai lengvai jas ir užmirščiau, bet jau likus savaitei iki jų vaikai pradeda priminti, jog reikės blynų ir jau renkasi kokių norės neštis į mokyklą. O mano galvoj kaip įprastai – mintys kaip sočiai ir skaniai pamaitinti šeimą. Šie lietiniai turi kažką stebuklingo, nes viskas čia labai paprasta ir aišku. Nieko sudėtingo tikrai nėra, bet kai tik pagaminu juos, visi tiesiog pradeda peštis, kad tik niekas nesuvalgytų oficialiai jiems priklausančios dalies. Man tai žinoma labai smagu 🙂 Bet kadangi, kai būna labai skanu, sunku laiku sustoti, aš šių lietinių nekepu labai dažnai. Bet per Užgavėnes tikrai galima save palepinti 😉

Lietiniai su brinzos sūriu

Užtruksime:
Išeiga: 6 porcijos
Kaloringumas: 465 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 250 g kvietinių miltų
  • 3 kiaušiniai
  • 500 ml pieno
  • 200 g brinzos sūrio
  • 200 g grietinės
  • 40 g aliejaus ar sviesto
  • druskos

Instrukcijos:

  • Iš miltų, pieno, dviejų kiaušinių ir druskos užmaišyti tešlą lietiniams. Dalį riebalų įmaišyti į tešlą (kitą dalį palikite keptuvės patepimui).
  • Iškepti lietinius riebalais pateptoje keptuvėje. Lietiniai turi būti truputį storesni nei įprastai.
  • Brinzos sūrį sutrinti su 100g grietinės.
  • Lietinius įdaryti brinzos ir grietinės įdaru.
  • Įdarytus lietinius sudėti į karščiui atsparų indą.
  • Iš likusios grietinės bei kiaušinio ir žiupsnelio druskos padaryti užpilą. Supilti ant lietinių.
  • Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje, kol lietiniai apskrus iš viršaus.
  • Patiekti su grietine. Skanaus!

Šaltinis: Кулинарный ежедневник. 365 разнообразных меню (2011)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Minkštas obuolių pyragas

Minkštas obuolių pyragas

Dar vis turiu obuolių, kurie labai prašosi sunaudojami. Pasirinkau šį receptą, nes jį rekomenduojama valgyti su ledais, tačiau aš turėjau vanilinio padažo, kuris labai puikiai tiko. Vaikams žinoma pyragas labai patiko ir be padažo.

Keksas su vyšniomis

Keksas su vyšniomis

Gaivus keksas su vyšnių rūgštele. Pradžioje išsigandau, kad vyšnių bus per daug, bet kai keksą skanavom supratau, jog saldumo ir rūgštelės santykis mums pats tas.

Kefyro keksiukai

Kefyro keksiukai

Savaitgalis 🙂 ir pagaliau galėjau įdėmiau pasižiūrėti į šaldytuvo turinį 🙂 Ir akys užkliuvo už paskutines minutes gyvuojančio kefyro. Teko kažkaip greitai sugalvoti, kur jį panaudoti. Tad greitai atsiminiau visai neseniai matytus Bea keksiukus su kefyru. Kadangi ingredientai tikrai nesudėtingi ir esantys po ranka, greitai ėmiausi darbo ir štai jau sėdžiu rami, užvalgiusi šių keksiukų su arbata 🙂

Elzaso sūrio pyragas

Elzaso sūrio pyragas

Kažkada važiuojant į svečius reikėjo kažką atsivežti. Kadangi visi reikiami pyragui produktai buvo po ranka, puoliau gaminti. Nusivežėm į svečius ir jis dingo akimirksniu! Todėl po geros pertraukos jį prisiminusi tik geruoju, pakartojau ir iškepiau šeimynai. Vėlgi visi ir po pertraukos įvertino teigiamai, tad receptas keliauja čia.

Obuoliniai sausainiai su razinomis

Obuoliniai sausainiai su razinomis

Šitie sausainiai universalūs 🙂 Kepiau ne vieną kartą, tik kartą kai per neapsižiūrėjimą paaiškėjo, jog obuolių košės ir razinų bei riešutų nėra, teko improvizuoti. Tada sausainiai išėjo su slyvų uogiene ir aguonomis 🙂 Bet tikrai visiems labai patiko. Tad užskaičiau šiuos sausainius kaip tinkančius sunaudoti visokias uogienes. Beje, kai kepiau su obuolių koše, tai ji pas mane buvo nesaldinta. O jei jūs naudosite obuolių košę su cukrumi, siūlau cukraus kiekį pamažinti dar 50 ml.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux