Lietiniai su brinzos sūriu
- Details
- Leave a Comment
Ryt Užgavėnės, ir atrodo, jei nebūtų vaikų, tai labai lengvai jas ir užmirščiau, bet jau likus savaitei iki jų vaikai pradeda priminti, jog reikės blynų ir jau renkasi kokių norės neštis į mokyklą. O mano galvoj kaip įprastai – mintys kaip sočiai ir skaniai pamaitinti šeimą. Šie lietiniai turi kažką stebuklingo, nes viskas čia labai paprasta ir aišku. Nieko sudėtingo tikrai nėra, bet kai tik pagaminu juos, visi tiesiog pradeda peštis, kad tik niekas nesuvalgytų oficialiai jiems priklausančios dalies. Man tai žinoma labai smagu 🙂 Bet kadangi, kai būna labai skanu, sunku laiku sustoti, aš šių lietinių nekepu labai dažnai. Bet per Užgavėnes tikrai galima save palepinti 😉
Lietiniai su brinzos sūriu
Užtruksime:
Išeiga: 6 porcijos
Kaloringumas: 465 kcal / porcija
Ingredientai:
- 250 g kvietinių miltų
- 3 kiaušiniai
- 500 ml pieno
- 200 g brinzos sūrio
- 200 g grietinės
- 40 g aliejaus ar sviesto
- druskos
Instrukcijos:
- Iš miltų, pieno, dviejų kiaušinių ir druskos užmaišyti tešlą lietiniams. Dalį riebalų įmaišyti į tešlą (kitą dalį palikite keptuvės patepimui).
- Iškepti lietinius riebalais pateptoje keptuvėje. Lietiniai turi būti truputį storesni nei įprastai.
- Brinzos sūrį sutrinti su 100g grietinės.
- Lietinius įdaryti brinzos ir grietinės įdaru.
- Įdarytus lietinius sudėti į karščiui atsparų indą.
- Iš likusios grietinės bei kiaušinio ir žiupsnelio druskos padaryti užpilą. Supilti ant lietinių.
- Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje, kol lietiniai apskrus iš viršaus.
- Patiekti su grietine. Skanaus!
Šaltinis: Кулинарный ежедневник. 365 разнообразных меню (2011)