Menu

Lietiniai su brinzos sūriu

  • Lietiniai su brinzos sūriu
  • Lietiniai su brinzos sūriu
  • Lietiniai su brinzos sūriu
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Lietiniai su brinzos sūriu


Autorius: Aušra

Data:

Ryt Užgavėnės, ir atrodo, jei nebūtų vaikų, tai labai lengvai jas ir užmirščiau, bet jau likus savaitei iki jų vaikai pradeda priminti, jog reikės blynų ir jau renkasi kokių norės neštis į mokyklą. O mano galvoj kaip įprastai – mintys kaip sočiai ir skaniai pamaitinti šeimą. Šie lietiniai turi kažką stebuklingo, nes viskas čia labai paprasta ir aišku. Nieko sudėtingo tikrai nėra, bet kai tik pagaminu juos, visi tiesiog pradeda peštis, kad tik niekas nesuvalgytų oficialiai jiems priklausančios dalies. Man tai žinoma labai smagu 🙂 Bet kadangi, kai būna labai skanu, sunku laiku sustoti, aš šių lietinių nekepu labai dažnai. Bet per Užgavėnes tikrai galima save palepinti 😉

Lietiniai su brinzos sūriu

Užtruksime:
Išeiga: 6 porcijos
Kaloringumas: 465 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 250 g kvietinių miltų
  • 3 kiaušiniai
  • 500 ml pieno
  • 200 g brinzos sūrio
  • 200 g grietinės
  • 40 g aliejaus ar sviesto
  • druskos

Instrukcijos:

  • Iš miltų, pieno, dviejų kiaušinių ir druskos užmaišyti tešlą lietiniams. Dalį riebalų įmaišyti į tešlą (kitą dalį palikite keptuvės patepimui).
  • Iškepti lietinius riebalais pateptoje keptuvėje. Lietiniai turi būti truputį storesni nei įprastai.
  • Brinzos sūrį sutrinti su 100g grietinės.
  • Lietinius įdaryti brinzos ir grietinės įdaru.
  • Įdarytus lietinius sudėti į karščiui atsparų indą.
  • Iš likusios grietinės bei kiaušinio ir žiupsnelio druskos padaryti užpilą. Supilti ant lietinių.
  • Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje, kol lietiniai apskrus iš viršaus.
  • Patiekti su grietine. Skanaus!

Šaltinis: Кулинарный ежедневник. 365 разнообразных меню (2011)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Brinzos sūrio apkepas

Brinzos sūrio apkepas

Kai pamačiau parduotuvėje pirkti Brinzos sūrį, pasigriebiau gabaliuką net negalvodama. O namuose kaip visada jis ganėtinai ilgai gulėjo šaldytuve, kol priartėjo galiojimo laiko pabaiga. Tad ilgai jau netempiau ir atsidariau savo receptų archyvą. Mano nuostabai radau vieną receptą su brinza. Tad ilgai nesvarsčiau – iškepiau šį apkepą vakarienei. Vyrui labai patiko, vaikams pagal suvalgytą kiekį mačiau, jog irgi patiko 🙂 Skonis labai primena šutintus varškėtukus. O mes su vyru juos labai mėgstam, kaip ir švilpikus 🙂 Kitą dieną likučius supjausčiau juostelėmis ir apkepiau svieste – vaikai suvalgė su džiaugsmu. Tad receptas tikrai vertas būtų išsaugotas mano bloge 🙂

Žemės riešutų sviesto avižiniai sausainiai

Žemės riešutų sviesto avižiniai sausainiai

Skanūs sausainiai su švelniu žemės riešutų skoniu ir šiek tiek sveikuoliški, nes avižiniai 🙂 Originale nurodytas kiekis pasirodė per didelis, tad nedėjau rudojo cukraus. Bet nors ir sumažinau cukraus kiekį per pusę, jie man vis tiek buvo per saldūs. Nors vaikai pusę sausainių suvalgė vienu ypu, o vyras labai neigė, kad jie per saldūs – sakė “Pats tas”.

Obuoliniai sausainiai su razinomis

Obuoliniai sausainiai su razinomis

Šitie sausainiai universalūs 🙂 Kepiau ne vieną kartą, tik kartą kai per neapsižiūrėjimą paaiškėjo, jog obuolių košės ir razinų bei riešutų nėra, teko improvizuoti. Tada sausainiai išėjo su slyvų uogiene ir aguonomis 🙂 Bet tikrai visiems labai patiko. Tad užskaičiau šiuos sausainius kaip tinkančius sunaudoti visokias uogienes. Beje, kai kepiau su obuolių koše, tai ji pas mane buvo nesaldinta. O jei jūs naudosite obuolių košę su cukrumi, siūlau cukraus kiekį pamažinti dar 50 ml.

Vafliai-picos

Vafliai-picos

Kai šiandien vaikams pasakiau, kad pietums bus vafliai-picos, su didžiausiu nekantrumu laukė kol jie iškeps ir žinoma dingo greitai. Dukra net ir po šokių užsiėmimo grįžusi, likučius tikrąja ta žodžio prasme išlaižė (reikėjo atidžiai pasižiūrėti į lėkštę, kad suprasti, jog ji neplauta :)). Ir kad negalvotumėte, jog čia laukinių banda gyvena, padažo laižymas vyko blynu, ne liežuviu 🙂

Greitas vištienos apkepas

Greitas vištienos apkepas

Vos keli produktai, o kol kepa – puiki proga susipjaustyti salotas. Man labiausiai patiko tai, kad vištienos krūtinėlė čia gaunasi sultinga. O su prieskoniais ir papildomais priedais galima ir paeksperimentuoti.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux