Menu

Lietiniai su brinzos sūriu

  • Lietiniai su brinzos sūriu
  • Lietiniai su brinzos sūriu
  • Lietiniai su brinzos sūriu
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Lietiniai su brinzos sūriu


Autorius: Aušra

Data:

Ryt Užgavėnės, ir atrodo, jei nebūtų vaikų, tai labai lengvai jas ir užmirščiau, bet jau likus savaitei iki jų vaikai pradeda priminti, jog reikės blynų ir jau renkasi kokių norės neštis į mokyklą. O mano galvoj kaip įprastai – mintys kaip sočiai ir skaniai pamaitinti šeimą. Šie lietiniai turi kažką stebuklingo, nes viskas čia labai paprasta ir aišku. Nieko sudėtingo tikrai nėra, bet kai tik pagaminu juos, visi tiesiog pradeda peštis, kad tik niekas nesuvalgytų oficialiai jiems priklausančios dalies. Man tai žinoma labai smagu 🙂 Bet kadangi, kai būna labai skanu, sunku laiku sustoti, aš šių lietinių nekepu labai dažnai. Bet per Užgavėnes tikrai galima save palepinti 😉

Lietiniai su brinzos sūriu

Užtruksime:
Išeiga: 6 porcijos
Kaloringumas: 465 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 250 g kvietinių miltų
  • 3 kiaušiniai
  • 500 ml pieno
  • 200 g brinzos sūrio
  • 200 g grietinės
  • 40 g aliejaus ar sviesto
  • druskos

Instrukcijos:

  • Iš miltų, pieno, dviejų kiaušinių ir druskos užmaišyti tešlą lietiniams. Dalį riebalų įmaišyti į tešlą (kitą dalį palikite keptuvės patepimui).
  • Iškepti lietinius riebalais pateptoje keptuvėje. Lietiniai turi būti truputį storesni nei įprastai.
  • Brinzos sūrį sutrinti su 100g grietinės.
  • Lietinius įdaryti brinzos ir grietinės įdaru.
  • Įdarytus lietinius sudėti į karščiui atsparų indą.
  • Iš likusios grietinės bei kiaušinio ir žiupsnelio druskos padaryti užpilą. Supilti ant lietinių.
  • Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje, kol lietiniai apskrus iš viršaus.
  • Patiekti su grietine. Skanaus!

Šaltinis: Кулинарный ежедневник. 365 разнообразных меню (2011)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Atšaldytos tešlos sausainiai su graikiniais riešutais

Atšaldytos tešlos sausainiai su graikiniais riešutais

Šie sausainiai tai labai patogūs, jei galima taip pavadinti. Jų tešlą paruošiau, įvyniojau į kepimo popierių ir dalį sudėjau į šaldiklį – laikams kai turėsiu dar mažiau laiko, o norėsis kažko saldaus. Puikiai pataikiau 🙂 Nes laiko tikrai maža sukiotis virtuvėje, o nuo to valgyti mažiau nesinori.

Brokoliai su kietu sūriu

Brokoliai su kietu sūriu

Kai susimąstau, ką čia tokio sveiko ir lengvo norėčiau pasidaryti vakarienei, su malonumu prisimenu šiuos brokolius. Pasidaro labai greitai, o ir skanu. Vyras net pripažino, jog skonis tikrai geras, tik kad va tas brokolių ir kieto sūrio kvapas gali pradžioje išgąsdinti. Tačiau sveikai vakarienei vis tiek greitu laiku vėl juos pasidarysiu. Prisijungsit?

Risi e bisi

“Risi e bisi”

Tai klasikinis Venecijos ryžių patiekalas, dažniausiai tiekiamas su didesniu skysčio kiekiu nei rizotas. Ir kas svarbiausia – tikrai paprastas, greitai padaromas. Išbandyta jau kelis kartus, ir visada šeimyna lieka patenkinta 🙂

Manų kruopų apkepas

Manų kruopų apkepas

Visada darau iš pusės normos, nes ir jos sočiai pakanka mano šeimynai.

Varškės spurgos

Varškės spurgos

Kai vyras ir vaikai išsakė savo nuomonę “SUPER!!!” bei užsiprašė pakartoti, negalėjau pasipriešinti – sekmadienio rytą atsikėliau kiek anksčiau ir gerdama rytinį kavos puodelį iškepiau dar.