Menu

Greitas vištienos apkepas

  • Greitas vištienos apkepas
  • Greitas vištienos apkepas
  • Greitas vištienos apkepas
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Greitas vištienos apkepas


Autorius: Aušra

Data:

Kai grįžti po pagerintos darbo dienos norisi tik vieno – nesukant galvos greitai pasigaminti kažką valgyti ir griūti į lovą. Greitai supratau, kad šis apkepas toks ir yra – vos keli produktai, o kol kepa – puiki proga susipjaustyti salotas. Man labiausiai patiko tai, kad vištienos krūtinėlė čia gaunasi sultinga. O su prieskoniais ir papildomais priedais galima ir paeksperimentuoti. Pirmą kartą gamindama įmečiau kelis smulkintus džiovintus pomidorus – man su vyru jie puikiai tiko, tačiau vaikai nebuvo sužavėti. Kitą kartą dariau patį paprasčiausią variantą, tai vaikai liko patenkinti, o iš tėčio veido matėsi, kad trūksta džiovintų pomidorų. Tad tikrai pasiderinkite pagal save, bet tai nekeičia fakto – kad greita vakarienė garantuota. Jūs tik paskaitykite gaminimo eigą ir suprasite, kad nemeluoju 🙂

Greitas vištienos apkepas

Užtruksime:
Pamaitinsime: 4 žmogučius
Kaloringumas: 259 kcal / porcijoje (B:27g, A:2g, R:15g)

Ingredientai:

  • 400 g vištienos krūtinėlės (naudojau vidines file)
  • 2 kiaušiniai
  • 2 v.š. natūralaus jogurto, grietinės ar kefyro
  • žiupsnelis druskos
  • žiupsnelis maltų pipirų
  • 1/2 a.š. persilado arba džiovinto česnako granulių ir petražolių
  • 50 g sūrio, sutarkuoto (naudojau kelis pjaustyto sūrio lapelius)
  • 1 pomidoras

Instrukcijos:

  • Orkaitę įkaitinti iki 180°C.
  • Vištienos krūtinėlę supjaustyti nedideliais gabaliukais ir sudėti į indą (galima iš karto į kepimo formą).
  • Į indą su vištiena įmušti kiaušinius, įdėti jogurtą ir prieskonius. Viską sumaišyti ir supylus į kepimo formą išlyginti.
  • Ant viršaus užbarstyti tarkuotą sūrį.
  • Paruoštą pjaustytu pomidoru.
  • Kepti orkaitėje 30-40 minučių.
  • Skanaus!

Šaltinis: ya_na_pp_123

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Vyšnių pyragas su šokoladu pagal Kas nutiko virtuvėje?

Vyšnių pyragas su šokoladu pagal Kas nutiko virtuvėje?

Šį pyragą nusižiūrėjusi buvau jau seniai, nes šaldiklyje dar vis turiu nemažai vyšnių. Ir kasdien po darbo grįžusi vis žadu kepti, bet tai tas, tai anas ir niekaip neužtekdavo laiko, bet šį savaitgalį sakiau dabar arba niekada 🙂 Gerai, kad visgi buvo “dabar”. Kepiau iš pusės porcijos, tai visi liko tuo nepatenkinti. Vyras tik paragavęs pasakė “kepsi DAR”. Mažasis dar ilgai su ašarom akyse sukosi aplink tuščią lėkštę ir rodė gailiai pirštuku, kad nori dar. Gerai tai, jog vyšnių dar yra šaldiklyje, tad joms manau ilgai laukti nereikės 🙂

Iš anksto ruošiami mėsos kepsniukai

Iš anksto ruošiami mėsos kepsniukai

Puikus būdas sunaudoti nedidelį mėsos gabaliuką, kai reikia pamaitinti ganėtinai didelę šeimyną. O jei valgytojų yra nedaug, tai drąsiai užmarinuotą mėsą galima palikti šaldytuve net iki savaitės.

Vištienos ir ryžių salotos su kariu

Vištienos ir ryžių salotos su kariu

Kiek paįvairinome nusibodusių greitų patiekalų meniu. Šis patiekalas tikrai greitas, nes vištieną išsiviriau dieną prieš. Vyras labai gyrė. Sakau, gal po savaitės valgymo bet ką, pasidarė viskas skanu? Bet ne, sakė čia tiesiog skanu ir man pietums paliko vos kelis kąsnius… Galima valgyti tiek šaltas, tiek šiltas

Omletas su sūriu

Omletas su sūriu

Žinau, šis receptas nėra kažkoks stebuklas, tačiau tai yra ganėtinai dažni mūsų pusryčiai, kai duona namuose pasibaigia arba sumuštiniai atsibosta. Paprastu omletu ar kiaušiniene savo vaikų nesuvilioju, o vat su sūriu – visai kitas reikalas. Dažniausiai kepu šį omletą iš akies, tačiau man labai nepatinka receptai, kuriuose nėra orientacinių kiekių, todėl ir dedu čia normalų receptą 🙂

Vištiena, marinuota jogurte

Vištiena, marinuota jogurte

Man labai buvo sunku atrasti vištienai marinatą, kuris patiktų. Išbandžius šį, supratau, kad jis tikrai geras. Pirmą kartą darėm vištienos šašlyką – buvo be galo skanu. Antrą kartą kepiau kepsnelius, tačiau įtariu, kad šiek tiek perkepiau, todėl mėsytė buvo sausoka. Bet svarbiausia žinau savo klaidą ir kitą kartą stengsiuosi pasitaisyti. Nepaisant klaidų – marinatas tikrai vertas dėmesio!