Menu

Greitas vištienos apkepas

  • Greitas vištienos apkepas
  • Greitas vištienos apkepas
  • Greitas vištienos apkepas
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Greitas vištienos apkepas


Autorius: Aušra

Data:

Kai grįžti po pagerintos darbo dienos norisi tik vieno – nesukant galvos greitai pasigaminti kažką valgyti ir griūti į lovą. Greitai supratau, kad šis apkepas toks ir yra – vos keli produktai, o kol kepa – puiki proga susipjaustyti salotas. Man labiausiai patiko tai, kad vištienos krūtinėlė čia gaunasi sultinga. O su prieskoniais ir papildomais priedais galima ir paeksperimentuoti. Pirmą kartą gamindama įmečiau kelis smulkintus džiovintus pomidorus – man su vyru jie puikiai tiko, tačiau vaikai nebuvo sužavėti. Kitą kartą dariau patį paprasčiausią variantą, tai vaikai liko patenkinti, o iš tėčio veido matėsi, kad trūksta džiovintų pomidorų. Tad tikrai pasiderinkite pagal save, bet tai nekeičia fakto – kad greita vakarienė garantuota. Jūs tik paskaitykite gaminimo eigą ir suprasite, kad nemeluoju 🙂

Greitas vištienos apkepas

Užtruksime:
Pamaitinsime: 4 žmogučius
Kaloringumas: 259 kcal / porcijoje (B:27g, A:2g, R:15g)

Ingredientai:

  • 400 g vištienos krūtinėlės (naudojau vidines file)
  • 2 kiaušiniai
  • 2 v.š. natūralaus jogurto, grietinės ar kefyro
  • žiupsnelis druskos
  • žiupsnelis maltų pipirų
  • 1/2 a.š. persilado arba džiovinto česnako granulių ir petražolių
  • 50 g sūrio, sutarkuoto (naudojau kelis pjaustyto sūrio lapelius)
  • 1 pomidoras

Instrukcijos:

  • Orkaitę įkaitinti iki 180°C.
  • Vištienos krūtinėlę supjaustyti nedideliais gabaliukais ir sudėti į indą (galima iš karto į kepimo formą).
  • Į indą su vištiena įmušti kiaušinius, įdėti jogurtą ir prieskonius. Viską sumaišyti ir supylus į kepimo formą išlyginti.
  • Ant viršaus užbarstyti tarkuotą sūrį.
  • Paruoštą pjaustytu pomidoru.
  • Kepti orkaitėje 30-40 minučių.
  • Skanaus!

Šaltinis: ya_na_pp_123

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kaprio salos padažas su vištiena

Kaprio salos padažas su vištiena

Man tai ganėtinai neįprastas patiekalas, nes kažkaip neįsivaizduočiau, kad patiekalas su žirneliais ir kukurūzais gali būti aštrus. Bet bendras skonis buvo visai neblogas. Dariau pilną porciją, tai troškinį valgėm kelias dienas ir nenusibodo. Tik vieną dieną man aštrus buvo, kitą jau normalus, o vyrui kaip tik atvirkščiai. Va ir suprask kaip žaidžia tie skonio receptoriai ?

Risi e bisi

“Risi e bisi”

Tai klasikinis Venecijos ryžių patiekalas, dažniausiai tiekiamas su didesniu skysčio kiekiu nei rizotas. Ir kas svarbiausia – tikrai paprastas, greitai padaromas. Išbandyta jau kelis kartus, ir visada šeimyna lieka patenkinta 🙂

Kiaušiniai su grietinėle

Kiaušiniai su grietinėle

Skanūs ir nesudėtingi 🙂 Sudedam viską į formeles, užstatom kepti ir einam žadinti šeimyną. Tiesą pasakius du kartus jau kepiau, bet vis nepavyksta pagauti momento, kai baltymas jau sustingęs, o trynys dar vis skystas. Bet skonis mums vis tiek patiko. Vyrui ypatingai patiko su fetos sūriu, nes skonis buvo stipresnis. Man – švelnesnis variantas. Kai mamos dienos proga vaišinau senelius šiais pusryčiais, jie nusprendė, jog šie kiaušiniai yra labai sotūs 🙂 O gal jie tiesiog nepratę valgyti ankstyvų pusryčių 🙂

Kiaulienos kepsnys su svogūnais

Kiaulienos kepsnys su svogūnais

Dar vienas mūsų mėgstamų patiekalų.

Ramekin'as arba sūrio apkepas

Ramekin”as arba sūrio apkepas

Išbandžiau rusų forumuose rastą receptą ir tik vėliau internete paieškojau ką reiškia recepto pavadinimas. Ramekin – tai sūrio apkepas su kiaušiniais ir duona. Pavadinimas kilęs iš prancūzų kalbos žodžio “ramequin”.