Menu

Greitas vištienos apkepas

  • Greitas vištienos apkepas
  • Greitas vištienos apkepas
  • Greitas vištienos apkepas
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Greitas vištienos apkepas


Autorius: Aušra

Data:

Kai grįžti po pagerintos darbo dienos norisi tik vieno – nesukant galvos greitai pasigaminti kažką valgyti ir griūti į lovą. Greitai supratau, kad šis apkepas toks ir yra – vos keli produktai, o kol kepa – puiki proga susipjaustyti salotas. Man labiausiai patiko tai, kad vištienos krūtinėlė čia gaunasi sultinga. O su prieskoniais ir papildomais priedais galima ir paeksperimentuoti. Pirmą kartą gamindama įmečiau kelis smulkintus džiovintus pomidorus – man su vyru jie puikiai tiko, tačiau vaikai nebuvo sužavėti. Kitą kartą dariau patį paprasčiausią variantą, tai vaikai liko patenkinti, o iš tėčio veido matėsi, kad trūksta džiovintų pomidorų. Tad tikrai pasiderinkite pagal save, bet tai nekeičia fakto – kad greita vakarienė garantuota. Jūs tik paskaitykite gaminimo eigą ir suprasite, kad nemeluoju 🙂

Greitas vištienos apkepas

Užtruksime:
Pamaitinsime: 4 žmogučius
Kaloringumas: 259 kcal / porcijoje (B:27g, A:2g, R:15g)

Ingredientai:

  • 400 g vištienos krūtinėlės (naudojau vidines file)
  • 2 kiaušiniai
  • 2 v.š. natūralaus jogurto, grietinės ar kefyro
  • žiupsnelis druskos
  • žiupsnelis maltų pipirų
  • 1/2 a.š. persilado arba džiovinto česnako granulių ir petražolių
  • 50 g sūrio, sutarkuoto (naudojau kelis pjaustyto sūrio lapelius)
  • 1 pomidoras

Instrukcijos:

  • Orkaitę įkaitinti iki 180°C.
  • Vištienos krūtinėlę supjaustyti nedideliais gabaliukais ir sudėti į indą (galima iš karto į kepimo formą).
  • Į indą su vištiena įmušti kiaušinius, įdėti jogurtą ir prieskonius. Viską sumaišyti ir supylus į kepimo formą išlyginti.
  • Ant viršaus užbarstyti tarkuotą sūrį.
  • Papuošti pjaustytu pomidoru.
  • Kepti orkaitėje 30-40 minučių.
  • Skanaus!

Šaltinis: ya_na_pp_123

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Risi e bisi

„Risi e bisi”

Tai klasikinis Venecijos ryžių patiekalas, dažniausiai tiekiamas su didesniu skysčio kiekiu nei rizotas. Ir kas svarbiausia – tikrai paprastas, greitai padaromas. Išbandyta jau kelis kartus, ir visada šeimyna lieka patenkinta 🙂

Pyragas su kava

Pyragas su kava

Labai paprastas, greitai padaromas pyragas. Labiausiai patiko tai, jog sulaistyti galima ne tik kava, bet kuo tik širdis geidžia. Ką aš taip ir padariau – pusę sulaisčiau truputį praskiestu braškių sirupu, nes pagailėjau savo vyro ir merginos (jie pas mane kavos nemėgsta) ? Tad visi buvom patenkinti, nes pyragas buvo drėgnas, su švelniu kavos ar braškių skoniu.

Makaronų apkepas su vištiena

Makaronų apkepas su vištiena

Autorius: Aušra Data: 2020-02-18 Mėgstu savaitgalį pasisukioti ilgiau virtuvėje ir paskutiniu metu su pagrindiniu tikslu – pagaminti paruoštukų, kurie leis darbo savaitės periodu šeimyną maitinti naminiu maistu bei tuo pačiu suspėti viską padaryti per pusvalandį …

Sūrio lazdelės

Sūrio lazdelės

Ką galiu pasakyti… valgė visi! Ir ne tik kad valgė, bet ir gyrė. Iš nurodytų proporcijų išeina tikrai labai daug tešlos, tad ją dalinau į dvi dalis. Pirmoji dalis važiavo į giminės suvažiavimą ir buvo kildinta tik porą valandų. O antroji dalis buvo skanaujama namuose kitą dieną. Nusprendėm, kad visgi verta pasiruošti tešlą iš anksto, kad ji ramiai galėtų pailsėti šaldytuve, nes kitą dieną lazdelės buvo puresnės ir kiek drėgnesnės. Taip pat dalį lazdelių barsčiau kmynais, o dalį palikau tik su sūriu, nes mano vyras nemėgsta kmynų, kad čia jau galite spręsti pagal save.

Sluoksniuotos sūrio ir burokėlių salotos

Sluoksniuotos sūrio ir burokėlių salotos

Labai skanios salotos. Tik va fotografija to neatspindi viso gėrio.