Menu

Greitas vištienos apkepas

  • Greitas vištienos apkepas
  • Greitas vištienos apkepas
  • Greitas vištienos apkepas
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Greitas vištienos apkepas


Autorius: Aušra

Data:

Kai grįžti po pagerintos darbo dienos norisi tik vieno – nesukant galvos greitai pasigaminti kažką valgyti ir griūti į lovą. Greitai supratau, kad šis apkepas toks ir yra – vos keli produktai, o kol kepa – puiki proga susipjaustyti salotas. Man labiausiai patiko tai, kad vištienos krūtinėlė čia gaunasi sultinga. O su prieskoniais ir papildomais priedais galima ir paeksperimentuoti. Pirmą kartą gamindama įmečiau kelis smulkintus džiovintus pomidorus – man su vyru jie puikiai tiko, tačiau vaikai nebuvo sužavėti. Kitą kartą dariau patį paprasčiausią variantą, tai vaikai liko patenkinti, o iš tėčio veido matėsi, kad trūksta džiovintų pomidorų. Tad tikrai pasiderinkite pagal save, bet tai nekeičia fakto – kad greita vakarienė garantuota. Jūs tik paskaitykite gaminimo eigą ir suprasite, kad nemeluoju 🙂

Greitas vištienos apkepas

Užtruksime:
Pamaitinsime: 4 žmogučius
Kaloringumas: 259 kcal / porcijoje (B:27g, A:2g, R:15g)

Ingredientai:

  • 400 g vištienos krūtinėlės (naudojau vidines file)
  • 2 kiaušiniai
  • 2 v.š. natūralaus jogurto, grietinės ar kefyro
  • žiupsnelis druskos
  • žiupsnelis maltų pipirų
  • 1/2 a.š. persilado arba džiovinto česnako granulių ir petražolių
  • 50 g sūrio, sutarkuoto (naudojau kelis pjaustyto sūrio lapelius)
  • 1 pomidoras

Instrukcijos:

  • Orkaitę įkaitinti iki 180°C.
  • Vištienos krūtinėlę supjaustyti nedideliais gabaliukais ir sudėti į indą (galima iš karto į kepimo formą).
  • Į indą su vištiena įmušti kiaušinius, įdėti jogurtą ir prieskonius. Viską sumaišyti ir supylus į kepimo formą išlyginti.
  • Ant viršaus užbarstyti tarkuotą sūrį.
  • Paruoštą pjaustytu pomidoru.
  • Kepti orkaitėje 30-40 minučių.
  • Skanaus!

Šaltinis: ya_na_pp_123

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Vištienos užkepėliai

Vištienos užkepėliai

Autorius: Aušra Data: 2008-07-08 Pastaba: Vištieną ėmiau žalią ir tiesiog pakepinau kartu su svogūnais ir alyvuogėmis. Vištienos užkepėliai Užtruksime: 45 min. Išeiga: 4 porcijos Kaloringumas: kcal / porcija Ingredientai: Instrukcijos: Šaltinis: Paragaukite 2000/5

Pyragas su kava

Pyragas su kava

Labai paprastas, greitai padaromas pyragas. Labiausiai patiko tai, jog sulaistyti galima ne tik kava, bet kuo tik širdis geidžia. Ką aš taip ir padariau – pusę sulaisčiau truputį praskiestu braškių sirupu, nes pagailėjau savo vyro ir merginos (jie pas mane kavos nemėgsta) ? Tad visi buvom patenkinti, nes pyragas buvo drėgnas, su švelniu kavos ar braškių skoniu.

Maltos mėsos ir fetos sūrio apkepas

Maltos mėsos ir fetos sūrio apkepas

Tai bene paskutinis makaronų patiekalas pavasarį, nes paskutinėmis dienomis perėjome prie salotų, ant grotelių keptos mėsos ir šaldiklio turinio naudojimo. Žinoma tik kokiam mėnesiui ar daugų daugiausia vasarai. Artėjant rudeniui vėl reikės sotesnio maisto, tad makaronai grįš į trąsą. O šis patiekalas nesudėtingas ir labai sotus. Deja apsižiūrėjau per vėlai, tad sūrio ant viršaus turėjau tik trečdalį reikiamo kiekio. Bet tai skonio nesugadino.

Kalakutienos ir cukinijų apkepas

Kalakutienos ir cukinijų apkepas

Itin paprastas apkepas, pasidaro labai greitai. Labai tinka, kai norisi kažko švelnaus.

Vištiena su keptais rabarbarais

Vištiena su keptais rabarbarais

Aš kaip visada, susiimu tik kai baigiasi sezonas. O skubėjau šeimynai gaminti dar pačioje rabarbarų sezono pradžioje. Bet vis atsiranda svarbesnių, skubesnių darbų, nes kaip žinia visada laiko trūksta viskam. Na bet ne apie tai dabar kalba turėtų būti 🙂 Ši vištiena tikrai patiks tiems, kas mėgsta mėsą su vaisiais ir tiems, kuriems patinka saldžiarūgštis maistas. Šiaip į mėsą su vaisiais aš kreivai žiūriu, bet saldžiarūgtis maistas man net labai prie širdies. Smagiausia dalis buvo tai, jog vištienoje jautėsi tik švelnus švelnus rabarbų skonis, kuris mano vyrui ir sūnui nemaišė. O iškeptus rabarbarus aš sutryniau į padažą ir jis buvo super! Aš ir mano dukrytė apsilaižydamos valgėm. Išvada – su šiuo patiekalu galima įtikti kelioms grupėms žmonių vienu metu 🙂 tik vieni valgo su padažu, kiti tik su salotom 🙂