Menu

Nelipnios blauzdelės

  • Nelipnios blauzdelės
  • Nelipnios blauzdelės
  • Nelipnios blauzdelės
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Nelipnios blauzdelės


Autorius: Aušra

Data:

Šios blauzdelės ganėtinai švelnaus skonio, bet mano vaikams labai patiko. Vyrui norėjosi intensyvesnio skonio, tad kiekvieną kąsniuką pamirkė dar marinate, likusiame po kepimo. Smagiausia dalis, kad jas gaminant man daug padėjo dukra 🙂 Žinoma kepimo dalį kaip visada ji paliko man. Beje, mes naudojome ne medų, bet cukraus sirupą (nes tiesiog medus nelabai gerai veikia kai kuriuos šeimos narius), tad galbūt dėl to blauzdelės nesigavo lipnios. Taip pat mažinau sirupą per pusę, nes mums saldumo buvo per akis. Tačiau jūs žiūrėkite pagal savo skonį 😉

Nelipnios blauzdelės

Užtruksime:
Pasisotins: 4 asmenys

Ingredientai:

  • 12 vištienos blauzdelių
  • 3 a.š. balzaminio acto
  • 6 v.š. sojos padažo
  • 3 v.š. cukraus sirupo (originale naudoja medų ir dvigubai didesnį kiekį)
  • 3 skiltelės česnako
  • 2 a.š. tarkuoto imbiero
  • maltų pipirų

Instrukcijos:

  • Į dubenį supilti balzaminį actą, sojos padažą ir cukraus sirupą ar medų.
  • Česnaką nulupti ir sutraiškyti. Sudėti į marinatą.
  • Nuluptą imbierą sutarkuoti ir taip pat įdėti į marinatą.
  • Marinatą paskatininti maltais pipirais.
  • Blauzdeles nuplauti ir keliose vietose įstrižai įpjauti, kad marinatas geriau prasiskverbtų.
  • Marinatą užpilti ant vištienos ir leisti pasimarinuoti bent 20 min. (mes marinuojam per naktį).
  • Orkaitę įkaitinti iki 200°C.
  • Blauzdeles sudėti į kepimo indą vienu sluoksniu, užpilti marinatu ir kepti apie 1val. Kelis kartus kepimo metu reikėtų apversti blauzdeles ar palaistyti marinatu. Kadangi neatitaikiau tinko dydžio kepimo formos, tad iškepusias blauzdeles išėmiau į orkaitės kepimo skardą ir dar keletą minučių pakepiau su vėjeliu, kad blauzdelės apskrustų.
  • Tiekiant marinatą, kuriame kepė vištienos blauzdeles galima supilti į indelį ir patiekti šalia vištienos. Valgant skanu pamirkyti kiekvieną kąsnelį – skonis nuo to tampa intensyvesnis.
  • Skanaus!

Šaltinis: Annabel Karmel – Gaminu pats (Baltų lankų leidyba, 2015)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Vištiena, marinuota jogurte

Vištiena, marinuota jogurte

Man labai buvo sunku atrasti vištienai marinatą, kuris patiktų. Išbandžius šį, supratau, kad jis tikrai geras. Pirmą kartą darėm vištienos šašlyką – buvo be galo skanu. Antrą kartą kepiau kepsnelius, tačiau įtariu, kad šiek tiek perkepiau, todėl mėsytė buvo sausoka. Bet svarbiausia žinau savo klaidą ir kitą kartą stengsiuosi pasitaisyti. Nepaisant klaidų – marinatas tikrai vertas dėmesio!

Vištienos užkepėliai

Vištienos užkepėliai

Autorius: Aušra Data: 2008-07-08 Pastaba: Vištieną ėmiau žalią ir tiesiog pakepinau kartu su svogūnais ir alyvuogėmis. Vištienos užkepėliai Užtruksime: 45 min. Išeiga: 4 porcijos Kaloringumas: kcal / porcija Ingredientai: Instrukcijos: Šaltinis: Paragaukite 2000/5

Vištiena grietinėlės padaže

Vištiena grietinėlės padaže

Paskutiniu metu ypatingai pamėgtas patiekalas. Kažkaip išsiilgę mes česnakų ? O grietinėlę priduoda švelnumo.

Vištienos ir cukinijų pyragas

Vištienos ir cukinijų pyragas

Kai tik atradom cukinijų pyragą su tunu, jis mūsų šeimoje tapo favoritu. Tačiau turėjom bėdą – vaikai nevalgo tuno. Po kiek laiko atradau Forellės puslapyje panašų pyragą su kalakutiena (aš naudoju vištieną). Ir žinoma, tik kelis kartus iškepusi supratau, kad tai tas pats pyragas, tik tunas pakeistas į kalakutieną. Kaip bebūtų, tuno ir vištienos pyragai skoniu labai skiriasi, čia manau didžiausią įtaką daro būtent prieskoniai. Kadangi pyragą su vištieną valgo jau vienas iš mano vaikų, tai darau ganėtinai švelnų, bet šiaip mes su vyru mėgstam įdėti daugiau aštresnių prieskonių, tad paskutinį kartą kepdama sudėjau vištienos marinato likutį, kuris buvo tikrai aštrus. Tai vyras sakė – the best 🙂

Rotisserie stiliumi kepta višta

Rotisserie stiliumi kepta višta

Ši vištytė turėtų patikti tiems, kas nori jausti truputį citrinos, tačiau ne per daug. Čia taip pat yra truputis aštrumo ant odelės, tačiau jo irgi yra ne per daug. Tiesiog viskas puikiai dera tarpusavyje. Kartą per klaidą pipirų įpyliau beveik dvigubai, nei kad receptas reikalavo, tačiau tada vištiena vyrui tik dar labiau patiko. Na, o vaikai nuėmė odelę 🙂 Tad vištytė tikrai verta Jūsų dėmesio!