Menu

Nelipnios blauzdelės

  • Nelipnios blauzdelės
  • Nelipnios blauzdelės
  • Nelipnios blauzdelės
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Nelipnios blauzdelės


Autorius: Aušra

Data:

Šios blauzdelės ganėtinai švelnaus skonio, bet mano vaikams labai patiko. Vyrui norėjosi intensyvesnio skonio, tad kiekvieną kąsniuką pamirkė dar marinate, likusiame po kepimo. Smagiausia dalis, kad jas gaminant man daug padėjo dukra 🙂 Žinoma kepimo dalį kaip visada ji paliko man. Beje, mes naudojome ne medų, bet cukraus sirupą (nes tiesiog medus nelabai gerai veikia kai kuriuos šeimos narius), tad galbūt dėl to blauzdelės nesigavo lipnios. Taip pat mažinau sirupą per pusę, nes mums saldumo buvo per akis. Tačiau jūs žiūrėkite pagal savo skonį 😉

Nelipnios blauzdelės

Užtruksime:
Pasisotins: 4 asmenys

Ingredientai:

  • 12 vištienos blauzdelių
  • 3 a.š. balzaminio acto
  • 6 v.š. sojos padažo
  • 3 v.š. cukraus sirupo (originale naudoja medų ir dvigubai didesnį kiekį)
  • 3 skiltelės česnako
  • 2 a.š. tarkuoto imbiero
  • maltų pipirų

Instrukcijos:

  • Į dubenį supilti balzaminį actą, sojos padažą ir cukraus sirupą ar medų.
  • Česnaką nulupti ir sutraiškyti. Sudėti į marinatą.
  • Nuluptą imbierą sutarkuoti ir taip pat įdėti į marinatą.
  • Marinatą paskatininti maltais pipirais.
  • Blauzdeles nuplauti ir keliose vietose įstrižai įpjauti, kad marinatas geriau prasiskverbtų.
  • Marinatą užpilti ant vištienos ir leisti pasimarinuoti bent 20 min. (mes marinuojam per naktį).
  • Orkaitę įkaitinti iki 200°C.
  • Blauzdeles sudėti į kepimo indą vienu sluoksniu, užpilti marinatu ir kepti apie 1val. Kelis kartus kepimo metu reikėtų apversti blauzdeles ar palaistyti marinatu. Kadangi neatitaikiau tinko dydžio kepimo formos, tad iškepusias blauzdeles išėmiau į orkaitės kepimo skardą ir dar keletą minučių pakepiau su vėjeliu, kad blauzdelės apskrustų.
  • Tiekiant marinatą, kuriame kepė vištienos blauzdeles galima supilti į indelį ir patiekti šalia vištienos. Valgant skanu pamirkyti kiekvieną kąsnelį – skonis nuo to tampa intensyvesnis.
  • Skanaus!

Šaltinis: Annabel Karmel – Gaminu pats (Baltų lankų leidyba, 2015)

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Vištiena su keptais rabarbarais

Vištiena su keptais rabarbarais

Aš kaip visada, susiimu tik kai baigiasi sezonas. O skubėjau šeimynai gaminti dar pačioje rabarbarų sezono pradžioje. Bet vis atsiranda svarbesnių, skubesnių darbų, nes kaip žinia visada laiko trūksta viskam. Na bet ne apie tai dabar kalba turėtų būti 🙂 Ši vištiena tikrai patiks tiems, kas mėgsta mėsą su vaisiais ir tiems, kuriems patinka saldžiarūgštis maistas. Šiaip į mėsą su vaisiais aš kreivai žiūriu, bet saldžiarūgtis maistas man net labai prie širdies. Smagiausia dalis buvo tai, jog vištienoje jautėsi tik švelnus švelnus rabarbų skonis, kuris mano vyrui ir sūnui nemaišė. O iškeptus rabarbarus aš sutryniau į padažą ir jis buvo super! Aš ir mano dukrytė apsilaižydamos valgėm. Išvada – su šiuo patiekalu galima įtikti kelioms grupėms žmonių vienu metu 🙂 tik vieni valgo su padažu, kiti tik su salotom 🙂

Kiniškos vištienos salotos

Kiniškos vištienos salotos

Labai nesudėtingos salotos, puikiai tinkančios nusinešti į darbą pietums ar greitai vakarienei. Be to, vištienos krūtinėlė išverda labai greitai – tiesiog užvirkite vandenį su prieskoniais, įdėkite vištienos krūtinėles ir pavirkite 10 minučių. Viskas, krūtinėlė paruošta salotoms. Tad, kaip matot net ir su krūtinėlių virimu, šios salotos pasidaro žaibišku greičiu.

Vištiena su cinamonu ir paprika

Vištiena su cinamonu ir paprika

Cinamonas visada asocijuojasi su jaukumu bei Kalėdomis. Tad atėjus rudeniui ne veltui visi namai pakvimpa obuolių pyragais, kurie dažnai būna gardinami būtent cinamonu. Tačiau tai prieskonis skirtas ne tik saldumynams. Su juo galima pasigaminti ir sveikų bei sočių pateikalų. Vienas iš tokių pavyzdžių – vištiena su cinamonu ir paprikomis. Kas prisibijo, kad cinamonas čia netiks, galiu nuraminti – jo aromatas čia vos vos juntamas, tačiau suteikia patiekalui šiek tiek aitrumo ir jaukumo. O paprikos, kaip žinia turi daug vitamino C, kas itin aktualu atšalus orams.

Greitas vištienos apkepas

Greitas vištienos apkepas

Vos keli produktai, o kol kepa – puiki proga susipjaustyti salotas. Man labiausiai patiko tai, kad vištienos krūtinėlė čia gaunasi sultinga. O su prieskoniais ir papildomais priedais galima ir paeksperimentuoti.

Vištienos užkepėliai

Vištienos užkepėliai

Autorius: Aušra Data: 2008-07-08 Pastaba: Vištieną ėmiau žalią ir tiesiog pakepinau kartu su svogūnais ir alyvuogėmis. Vištienos užkepėliai Užtruksime: 45 min. Išeiga: 4 porcijos Kaloringumas: kcal / porcija Ingredientai: Instrukcijos: Šaltinis: Paragaukite 2000/5