Menu

Vištienos ir cukinijų pyragas

  • Vištienos ir cukinijų pyragas
  • Vištienos ir cukinijų pyragas
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Vištienos ir cukinijų pyragas


Autorius: Aušra

Data:

Kai tik atradom cukinijų pyragą su tunu, jis mūsų šeimoje tapo favoritu. Tačiau turėjom bėdą – vaikai nevalgo tuno. Po kiek laiko atradau Forellės puslapyje panašų pyragą su kalakutiena (aš naudoju vištieną). Ir žinoma, tik kelis kartus iškepusi supratau, kad tai tas pats pyragas, tik tunas pakeistas į kalakutieną. Kaip bebūtų, tuno ir vištienos pyragai skoniu labai skiriasi, čia manau didžiausią įtaką daro būtent prieskoniai. Kadangi pyragą su vištieną valgo jau vienas iš mano vaikų, tai darau ganėtinai švelnų, bet šiaip mes su vyru mėgstam įdėti daugiau aštresnių prieskonių, tad paskutinį kartą kepdama sudėjau vištienos marinato likutį, kuris buvo tikrai aštrus. Tai vyras sakė – the best 🙂

Vištienos ir cukinijų pyragas

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 12 porcijų
Kaloringumas: 230 kcal / porcija

Ingredientai:

  • Tešlos krepšeliui:
  • 225 g miltų
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • ¼ a.š. druskos
  • ¼ a.š. cukraus
  • 75 g sviesto
  • 100 g grietinės
  • Įdarui:
  • 1 vidutinio dydžio svogūnas
  • 1 vidutinio dydžio (~250 g) cukinija
  • 1-2 morkos
  • 300-400 g vištienos faršo ar krūtinėlės
  • 2 kiaušiniai
  • 100 g grietinės
  • 100 g fermentinio sūrio, tarkuoto
  • druskos
  • juodųjų pipirų
  • kario
  • aitrios paprikos miltelių

Instrukcijos:

  • Į smulkintuvo indą sudėti miltus, kepimo miltelius, druską, cukrų, minkštą sviestą ir kelias minutes maišyti smulkintuvo peiliukais, kol gausis trupinukai.
  • Mišinį perpilti į indą, sudėti grietinę ir greitai užminkyti tešlą.
  • Tešlą suvynioti į plėvelę ir pašaldyti bent 30 min.
  • Įdarui susmulkinti svogūnus, morkas ir cukinijas sutarkuoti stambia trintuve.
  • Keliuose šaukštuose aliejaus apkepinti svogūnus ir morkas, kol suminkštės.
  • Sudėti vištienos faršą ar pjaustytą kubeliais vištienos file, cukinijas ir patroškinti dar 4–5 min. Ataušinti.
  • Kitame inde sumaišyti kiaušinius su grietine, druska, pipirais ir kariu. Įmaišyti tarkuotą sūrį ir patroškintas daržoves.
  • Orkaitę įkaitinti iki 190°C. Tešlą iškočioti į apskritimą ir iškloti 26 cm skersmens pyrago formos dugną ir kraštus. Subadyti šakute ir kepti 10 min.
  • Išimti pagrindą iš orkaitės, sudėti paruoštą įdarą ir dar kepti apie 20 min., kol sūris gražiai apskrus.
  • Skanaus!

Šaltinis: Forellės receptai, Skanaus! (Sonatinos receptai SuperMamos forume)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Pyragas su rabarbarais

Pyragas su rabarbarais

Šiais metais pagaliau išsikovojau, kad darže pradėtume auginti rabarbarą ? Niekas jų pas mus kaip ir nepasigenda, tik aš kažkodėl nerealiai užsimaniau jį turėti. Kadangi šiais metais dar nebuvo jis didelis tai prieš šalčius nupjoviau visus jo kotus ir viską gražiai sunaudojau šiam pyragui. Viskas labai derėjo, švelni rūgštelė, truputis saldumo. Hmmm labai patiko 🙂

Tortilijos

Tortilijos

Labai mėgstam šias tortilijas. Kepiau ne kartą ir visada pavyksta puikios. Žinoma, kam čia nepavykti 🙂 Vaikai labai mėgsta jas valgyti vienas. Aš dažnai irgi skaniai suvalgau ką tik iškeptas, dar šiltas. Vyras į mus žiūri ir nesupranta 🙂 Tad jam skaniau su įdaru, nes jis miltinių patiekalų ne itin mėgsta. Pirktinės kad ir kokios skanios, niekada nesusilygins prie ką tik iškeptų namuose tortilijų, tad tikrai siūlau išbandyti.

Varškinės spurgos

Varškinės spurgos

Jau kelios dienos kaip mintys sukasi apie spurgas 🙂 O dar ir šaldytuve užsiliko kreminės varškės, kuri prašėsi greitai suvartojama. Tad atsidariau Google’ės paiešką ir išsirinkau Sonatinos siūlomas varškines spurgas. Kad ir kaip nejauku tai pripažinti, bet tikriausiai tampu Sonatinos fane, nes jau kelintą kartą puolu naudotis jos siūlomais skaniais receptais 🙂

Rusiškas blynas, keptas orkaitėje - Дрочёна

Rusiškas blynas, keptas orkaitėje – Дрочёна

Pirmas blynas orkaitėje, kuris pavyko puikiai – purus, minkštas, nesukritęs. Kitus receptus kiek bandydavau, – nepavykdavo… tai pieno per daug, tai uogų per daug. O va šitas variantas pats tas. Skonis kiek primena apkepą, tik be varškės 🙂 Kitą kartą bandysiu kepti didesnėje skardoje, nes šį kartą gavosi storas blynas. Gal dėl to valgant sunku buvo patikėti, jog valgom blyną 🙂 Bet skanu, paprasta ir greita. Ir prie keptuvės nereikia stovėti.

Morkų keksiukai su medumi

Morkų keksiukai su medumi

Morkų keksiukai, kuriuose morkų beveik nesijaučia, nes jas užgožia bananai 🙂 Tad jei bijote intensyvaus morkų skonio kepiniuose – keksiukai pats tas.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux