Menu

Vištienos ir cukinijų pyragas

  • Vištienos ir cukinijų pyragas
  • Vištienos ir cukinijų pyragas
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Vištienos ir cukinijų pyragas


Autorius: Aušra

Data:

Kai tik atradom cukinijų pyragą su tunu, jis mūsų šeimoje tapo favoritu. Tačiau turėjom bėdą – vaikai nevalgo tuno. Po kiek laiko atradau Forellės puslapyje panašų pyragą su kalakutiena (aš naudoju vištieną). Ir žinoma, tik kelis kartus iškepusi supratau, kad tai tas pats pyragas, tik tunas pakeistas į kalakutieną. Kaip bebūtų, tuno ir vištienos pyragai skoniu labai skiriasi, čia manau didžiausią įtaką daro būtent prieskoniai. Kadangi pyragą su vištieną valgo jau vienas iš mano vaikų, tai darau ganėtinai švelnų, bet šiaip mes su vyru mėgstam įdėti daugiau aštresnių prieskonių, tad paskutinį kartą kepdama sudėjau vištienos marinato likutį, kuris buvo tikrai aštrus. Tai vyras sakė – the best 🙂

Vištienos ir cukinijų pyragas

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 12 porcijų
Kaloringumas: 230 kcal / porcija

Ingredientai:

  • Tešlos krepšeliui:
  • 225 g miltų
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • ¼ a.š. druskos
  • ¼ a.š. cukraus
  • 75 g sviesto
  • 100 g grietinės
  • Įdarui:
  • 1 vidutinio dydžio svogūnas
  • 1 vidutinio dydžio (~250 g) cukinija
  • 1-2 morkos
  • 300-400 g vištienos faršo ar krūtinėlės
  • 2 kiaušiniai
  • 100 g grietinės
  • 100 g fermentinio sūrio, tarkuoto
  • druskos
  • juodųjų pipirų
  • kario
  • aitrios paprikos miltelių

Instrukcijos:

  • Į smulkintuvo indą sudėti miltus, kepimo miltelius, druską, cukrų, minkštą sviestą ir kelias minutes maišyti smulkintuvo peiliukais, kol gausis trupinukai.
  • Mišinį perpilti į indą, sudėti grietinę ir greitai užminkyti tešlą.
  • Tešlą suvynioti į plėvelę ir pašaldyti bent 30 min.
  • Įdarui susmulkinti svogūnus, morkas ir cukinijas sutarkuoti stambia trintuve.
  • Keliuose šaukštuose aliejaus apkepinti svogūnus ir morkas, kol suminkštės.
  • Sudėti vištienos faršą ar pjaustytą kubeliais vištienos file, cukinijas ir patroškinti dar 4–5 min. Ataušinti.
  • Kitame inde sumaišyti kiaušinius su grietine, druska, pipirais ir kariu. Įmaišyti tarkuotą sūrį ir patroškintas daržoves.
  • Orkaitę įkaitinti iki 190°C. Tešlą iškočioti į apskritimą ir iškloti 26 cm skersmens pyrago formos dugną ir kraštus. Subadyti šakute ir kepti 10 min.
  • Išimti pagrindą iš orkaitės, sudėti paruoštą įdarą ir dar kepti apie 20 min., kol sūris gražiai apskrus.
  • Skanaus!

Šaltinis: Forellės receptai, Skanaus! (Sonatinos receptai SuperMamos forume)

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Duonos lazdelės su paprika ir sezamu

Duonos lazdelės su paprika ir sezamu

Labai skanus užkandis, vaikai po darželio tik jas ir valgydavo kol nelikdavo nei vienos. Teko slėpti kelias fotosesijai. Kepiau jau porą kartų, pirmą kartą apvoliojau sezame, tačiau kitą dieną turėjau džiaugsmo siurbti sezamą nuo grindų 🙂 Antrą kartą įmaišiau į tešlą ir taip buvo daug patogiau, o skonis nelabai kuo ir pasikeitė.

Cukinijų kepinėliai

Cukinijų kepinėliai

Cukinijų pas mane užderėjo ne tik darže, bet dar ir Kauno seneliai užaugino du didelius monstrus 🙂 Tad dar vienas patikęs su cukinijom receptėlis. Bet kadangi cukinijų dar yra daaaug, tai reikės tęsti paieškas skanių patiekalų su cukinijom.

Vištienos užkepėliai

Vištienos užkepėliai

Autorius: Aušra Data: 2008-07-08 Pastaba: Vištieną ėmiau žalią ir tiesiog pakepinau kartu su svogūnais ir alyvuogėmis. Vištienos užkepėliai Užtruksime: 45 min. Išeiga: 4 porcijos Kaloringumas: kcal / porcija Ingredientai: Instrukcijos: Šaltinis: Paragaukite 2000/5

Greitos baronkytės

Greitos baronkytės

Baronkytės labai skanios ir kas svarbiausia greitai pagaminamos. Kitos dienos man regis net ir nesulaukė, nes įsisukom valgyti kaip “sėmkes” 🙂 .

Vištienos krūtinėlė su kariu ir citrinos žievele

Vištienos krūtinėlė su kariu ir citrinos žievele

Autorius: Aušra Data: 2014-11-06 Ši vakarienė man priminė pavasarį, kai būnam tiek išsiilgę žalumynų, kad visos vakarienės būna labai panašios į šią – daug salotų ir truputis mėsos sotumui suteikti. Vyras valgydamas murmėjo „Ale tikrai …