Menu

Vištienos ir cukinijų pyragas

  • Vištienos ir cukinijų pyragas
  • Vištienos ir cukinijų pyragas
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Vištienos ir cukinijų pyragas


Autorius: Aušra

Data:

Kai tik atradom cukinijų pyragą su tunu, jis mūsų šeimoje tapo favoritu. Tačiau turėjom bėdą – vaikai nevalgo tuno. Po kiek laiko atradau Forellės puslapyje panašų pyragą su kalakutiena (aš naudoju vištieną). Ir žinoma, tik kelis kartus iškepusi supratau, kad tai tas pats pyragas, tik tunas pakeistas į kalakutieną. Kaip bebūtų, tuno ir vištienos pyragai skoniu labai skiriasi, čia manau didžiausią įtaką daro būtent prieskoniai. Kadangi pyragą su vištieną valgo jau vienas iš mano vaikų, tai darau ganėtinai švelnų, bet šiaip mes su vyru mėgstam įdėti daugiau aštresnių prieskonių, tad paskutinį kartą kepdama sudėjau vištienos marinato likutį, kuris buvo tikrai aštrus. Tai vyras sakė – the best 🙂

Vištienos ir cukinijų pyragas

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 12 porcijų
Kaloringumas: 230 kcal / porcija

Ingredientai:

  • Tešlos krepšeliui:
  • 225 g miltų
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • ¼ a.š. druskos
  • ¼ a.š. cukraus
  • 75 g sviesto
  • 100 g grietinės
  • Įdarui:
  • 1 vidutinio dydžio svogūnas
  • 1 vidutinio dydžio (~250 g) cukinija
  • 1-2 morkos
  • 300-400 g vištienos faršo ar krūtinėlės
  • 2 kiaušiniai
  • 100 g grietinės
  • 100 g fermentinio sūrio, tarkuoto
  • druskos
  • juodųjų pipirų
  • kario
  • aitrios paprikos miltelių

Instrukcijos:

  • Į smulkintuvo indą sudėti miltus, kepimo miltelius, druską, cukrų, minkštą sviestą ir kelias minutes maišyti smulkintuvo peiliukais, kol gausis trupinukai.
  • Mišinį perpilti į indą, sudėti grietinę ir greitai užminkyti tešlą.
  • Tešlą suvynioti į plėvelę ir pašaldyti bent 30 min.
  • Įdarui susmulkinti svogūnus, morkas ir cukinijas sutarkuoti stambia trintuve.
  • Keliuose šaukštuose aliejaus apkepinti svogūnus ir morkas, kol suminkštės.
  • Sudėti vištienos faršą ar pjaustytą kubeliais vištienos file, cukinijas ir patroškinti dar 4–5 min. Ataušinti.
  • Kitame inde sumaišyti kiaušinius su grietine, druska, pipirais ir kariu. Įmaišyti tarkuotą sūrį ir patroškintas daržoves.
  • Orkaitę įkaitinti iki 190°C. Tešlą iškočioti į apskritimą ir iškloti 26 cm skersmens pyrago formos dugną ir kraštus. Subadyti šakute ir kepti 10 min.
  • Išimti pagrindą iš orkaitės, sudėti paruoštą įdarą ir dar kepti apie 20 min., kol sūris gražiai apskrus.
  • Skanaus!

Šaltinis: Forellės receptai, Skanaus! (Sonatinos receptai SuperMamos forume)

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Vištiena grietinėlės ir paprikos padaže

Vištiena grietinėlės ir paprikos padaže

Lengvas ir paprastas, kaip ir dauguma vištienos patiekalų. Nusprendžiau išbandyti kažką naujo, nes ganėtinai dažnai valgom vištieną grietinėlės padaže ir, tiesą pasakius, atsibodo pastoviai persivalgyti 🙂 Ši vištiena yra ganėtinai panaši, tik mažiau česnakų ir truputis kitokių prieskonių, kas patiekalą paįvairina. Ar persivalgėm, jau nebeatsimenu 🙂

Ratatouilletarte arba pyragėliai su daržovėmis

Ratatouilletarte arba pyragėliai su daržovėmis

Pyragėliai labai skanūs ir šilti, ir šalti. Galvojau trūks mėsos, tačiau taip nebuvo. Galvojau neštis į darbą pietums, tačiau nespėjau… Suvalgėm pusryčiams…

Brinzos sūrio apkepas

Brinzos sūrio apkepas

Kai pamačiau parduotuvėje pirkti Brinzos sūrį, pasigriebiau gabaliuką net negalvodama. O namuose kaip visada jis ganėtinai ilgai gulėjo šaldytuve, kol priartėjo galiojimo laiko pabaiga. Tad ilgai jau netempiau ir atsidariau savo receptų archyvą. Mano nuostabai radau vieną receptą su brinza. Tad ilgai nesvarsčiau – iškepiau šį apkepą vakarienei. Vyrui labai patiko, vaikams pagal suvalgytą kiekį mačiau, jog irgi patiko 🙂 Skonis labai primena šutintus varškėtukus. O mes su vyru juos labai mėgstam, kaip ir švilpikus 🙂 Kitą dieną likučius supjausčiau juostelėmis ir apkepiau svieste – vaikai suvalgė su džiaugsmu. Tad receptas tikrai vertas būtų išsaugotas mano bloge 🙂

Vištiena, marinuota saldžiame čili padaže

Vištiena, marinuota saldžiame čili padaže

Mes mėgstam vištieną, tačiau mums labai sunku atrasti skanų receptą vištienos kepimui ant grilio. O didžiausia paslaptis iš tiesų yra ne receptas, o būtent tai kiek laiko kepama mėsa. Paskutiniu metu kai kepam ką nors ant žarijų aš kaip pamišusi lakstau ir prižiūriu, kad tik neperkeptų man mėsos 🙂 Žinoma, geriausia kepti pačiai, bet taip smagu kai kažkas kitas “paruošia” skanų patiekalą. Ech… taip kažkaip lengvai užnešė ant vasaros prisiminimų ir kaip visada galiu pasakyti, kad mes vasarą per mažai išnaudojom… Na liks kitų metų planams 🙂 tikiuosi ji bus geresnė ir darbas nesugadins… bent jau ne taip stipriai kaip šiais metais…

Kokosiniai sausainiai su šokoladiniu įdaru

Kokosiniai sausainiai su šokoladiniu įdaru

Autorius: Aušra Data: 2009-11-05 Sausainiai dar net nepertepti buvo labai skanūs, dėl to juos mano vyras bandė slėpti savo pilvuke. O kai sužinojo, jog jie dar bus pertepti šokoladu už galvos susiėmė – suprato, kad …

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux