Menu

Pyragėliai su fermentiniu sūriu

  • Pyragėliai su fermentiniu sūriu
  • Details
  • 3 Comments
  • Related Items
Pyragėliai su fermentiniu sūriu


Autorius: Aušra

Data:

Labai skanūs pyragaičiai. Jei namuose turiu virtos dešros, visada ir ją sudedu. Tada belieka pasiimti pomidorų padažo ir gaunasi ale picos 🙂 Čia dedu jau dvigubą porciją, nes vienos per mažai, o nuo trigubos persivalgom 🙂

Pyragėliai su fermentiniu sūriu

Užtruksime:
Išeiga: 10 pyragėlių
Kaloringumas: 222 kcal / pyragėlis

Ingredientai:

  • 200 g miltų
  • 120 g sviesto ar margarino
  • 30 g šviežių arba 2 a.š sausų mielių
  • 90 ml pieno
  • 2 a.š. cukraus
  • druskos
  • 100 g fermentinio sūrio, tarkuoto (naudojau Gouda sūrį)
  • 1 kiaušinis

Instrukcijos:

  • Miltus, margariną, druską sudėti į smulkintuvą ir sutrinti į trupinius.
  • Mieles ištrinti su cukrumi ir pienu.
  • Supilti į miltus ir užminkyti tešlą.
  • Tada tešlą plonai iškočioti, supjaustyti į gan didelius (10x10cm) kvadratus.
  • Ant kiekvieno berti sūrio. Priešingus tešlos kraštus suspausti viršuje ir taip suformuoti “vokelius”.
  • Sudėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos, aptepti plaktu kiaušiniu ir 15-20 minučių kepti 180°C karštumo orkaitėje.
  • Skanaus!

Source: alfa.lt

  1. Indre parašė:

    :O kaip išsigandau, kai angliškai rašyt pradėjo – ne tai kad nesuprantu, bet nesusigaudžiau kas ir kaip 😀
    Skanūs krepšeliai – būtų pats tas naktipiečiams 🙂

  2. Aušra parašė:

    Na čia protingas blogas, tik kartais susimaišo 🙂
    Gerai, kad neišgąsdino ir likai, o ne pabėgai 😉
    Aš tai makaronų truputį padauginau, tai jau naktipiečių nenoriu… Dabar tik miegoti.

  3. Jeff Bennett parašė:

    Not only does this look like a whole bunch of healthy stuff, it sure looks delectable and palate-stimulating too. If only I need not have to have it translated.

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Bandelės su lašinukais

Bandelės su lašinukais

Nesam tie, kurie galim lašinius valgyti su svogūnu ir duona kas dieną 🙂 Bet kartais žinoma būna tokių užkandžių. Po apsilankymo kaime gavom tiek daug lašinių, kad ilgai sukau galvą, kur juos sunaudoti, kol nesugedo. Tiesą pasakius, šias bandeles labai mėgstu, tačiau vyras ne 🙁 Bet meilė joms buvo per didelė, kad kreipčiau dėmesį šį kartą į vyrą 🙂 Tik iškepusi didžiąją dalį užsišaldžiau, tad dabar ilgai mėgausiuosi greitais pusryčiais ar užkandžiu.

Tarybinis batonas

Tarybinis batonas

Šis batonas jau nežinau kiek rusiškų ir lietuviškų blogų ir forumų aplankė. Bet pagal nuorodas daugiau mažiau visi nurodė į hlebopechka.ru, tad tikriausiai tai pradinis šaltinis 🙂 Tačiau deja negaliu pasakyti, kad man labai sekėsi kepti tą batoną. Jau tikriausiai kepu jį gal kokį penktą kartą, bet puikiai pavyko tik pirmą kartą, toliau sekė keli nesėkmingi variantai. Tačiau jie visi buvo dėl mano pačios kaltės – tai perkildinau, tai miltai pasibaigė ir teko maišyti su ruginiais, tai dar kas sutrukdo. Na bet šis variantas buvo pagaliau tas sėkmingasis. Nors tiesą pasakius vis tiek man atrodo, kad tešla buvo kiek per minkšta. Bet vėlgi dėl mano papildomai įpilto vandens 🙂 Na nieko nekaltinu 🙂 Tik džiaugiuosi, kad pagaliau išėjo kažkas daugiau mažiau nufotografuotino. Skonis tikrai geras, tikras batonas, tačiau kitą kartą maišyčiau su pienu, o ne su vandeniu, nes tada duona būna tokia švelnesnės tekstūros.

Lavašo traškučiai su mėlynojo sūrio padažu

Lavašo traškučiai su mėlynojo sūrio padažu

Savaitgalį dažnai pradedame palepindami save kokiais nors skanėstais. Jie nebūtinai turi būti saldūs. Šį kartą siūlau išbandyti lavašo traškusius su sūrio padažu. Juos tikrai pagaminsite per pusvalandį, o sveikumo atžvilgiu jie nesulyginami su pirktiniais bulvių traškučiais. Gaminasi jie tikrai labai lengvai. Beje, susvalgo irgi greitai 🙂

Avižinių dribsnių keksiukai su džiovintais vaisiais

Avižinių dribsnių keksiukai su džiovintais vaisiais

Aš kažkodėl visada kreivai žiūriu į kepinius su džiovintais vaisiais. Bet gėda prisipažinti… Iškepiau ir pati viena pusę suvalgiau… Rūgpienis keksiukams suteikė varškės skonį. Na tiesiog labai skanu 🙂

Brokoliai su kietu sūriu

Brokoliai su kietu sūriu

Kai susimąstau, ką čia tokio sveiko ir lengvo norėčiau pasidaryti vakarienei, su malonumu prisimenu šiuos brokolius. Pasidaro labai greitai, o ir skanu. Vyras net pripažino, jog skonis tikrai geras, tik kad va tas brokolių ir kieto sūrio kvapas gali pradžioje išgąsdinti. Tačiau sveikai vakarienei vis tiek greitu laiku vėl juos pasidarysiu. Prisijungsit?