Menu

Pyragėliai su fermentiniu sūriu

  • Pyragėliai su fermentiniu sūriu
  • Details
  • 3 Comments
  • Related Items
Pyragėliai su fermentiniu sūriu


Autorius: Aušra

Data:

Labai skanūs pyragaičiai. Jei namuose turiu virtos dešros, visada ir ją sudedu. Tada belieka pasiimti pomidorų padažo ir gaunasi ale picos 🙂 Čia dedu jau dvigubą porciją, nes vienos per mažai, o nuo trigubos persivalgom 🙂

Pyragėliai su fermentiniu sūriu

Užtruksime:
Išeiga: 10 pyragėlių
Kaloringumas: 222 kcal / pyragėlis

Ingredientai:

  • 200 g miltų
  • 120 g sviesto ar margarino
  • 30 g šviežių arba 2 a.š sausų mielių
  • 90 ml pieno
  • 2 a.š. cukraus
  • druskos
  • 100 g fermentinio sūrio, tarkuoto (naudojau Gouda sūrį)
  • 1 kiaušinis

Instrukcijos:

  • Miltus, margariną, druską sudėti į smulkintuvą ir sutrinti į trupinius.
  • Mieles ištrinti su cukrumi ir pienu.
  • Supilti į miltus ir užminkyti tešlą.
  • Tada tešlą plonai iškočioti, supjaustyti į gan didelius (10x10cm) kvadratus.
  • Ant kiekvieno berti sūrio. Priešingus tešlos kraštus suspausti viršuje ir taip suformuoti “vokelius”.
  • Sudėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos, aptepti plaktu kiaušiniu ir 15-20 minučių kepti 180°C karštumo orkaitėje.
  • Skanaus!

Source: alfa.lt

  1. Indre parašė:

    :O kaip išsigandau, kai angliškai rašyt pradėjo – ne tai kad nesuprantu, bet nesusigaudžiau kas ir kaip 😀
    Skanūs krepšeliai – būtų pats tas naktipiečiams 🙂

  2. Aušra parašė:

    Na čia protingas blogas, tik kartais susimaišo 🙂
    Gerai, kad neišgąsdino ir likai, o ne pabėgai 😉
    Aš tai makaronų truputį padauginau, tai jau naktipiečių nenoriu… Dabar tik miegoti.

  3. Jeff Bennett parašė:

    Not only does this look like a whole bunch of healthy stuff, it sure looks delectable and palate-stimulating too. If only I need not have to have it translated.

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Sūrio pyragas su moliūgu

Sūrio pyragas su moliūgu

Pasakiškai skanus, burnoje tirpstantis pyragas. Bet tuo pačiu ir labai sotus, sočiai užtenka vieno gabaliuko. Visų įvertinimai buvo labai geri, o vyras tiesiog negalėjo juo atsidžiaugti.

Cukinijų sklindžiai su obuoliais ir varške

Cukinijų sklindžiai su obuoliais ir varške

Lengvi skanūs sklindžiai. Labai tinka kai nebežinai kur sunaudoti cukinijas, obuolius ir varškę, o viso šito gėrio pas mus namuose per daug ir visi reikalauja greito naudojimo.

Rageliai su feta

Rageliai su feta

Pietums turėjom tik sriubos, tad kad vyrui nebūtų per silpnas maistas iškepiau šių ragelių. Tiko puikiai.

Obuolių pyragas

Obuolių pyragas

Pasirinkau receptą tik dėl to, kad šaldytuve turėjau daug obuolių, o šitam receptui reikėjo net kilogramo jų. Bet kai iškepė pyragas – greitai ėmė nykti, nes obuoliai suteikė sultingumo ir minkštumo pyragui, kas mano visai šeimynai itin patiko.

Karšti picos skonio sumuštiniai

Karšti picos skonio sumuštiniai

Savaitgalį mano vaikai tiesiog akyse paaugo. Šeštadienį vaikams pasiūliau pusryčiams pasidaryti karštus sumuštinius iš knygos „Berniukai virtuvėje”. Kadangi jiems knygą buvau palikusi iš vakaro virtuvėje atverstą ties receptu, virtuvėje net nesirodžiau ir vaikai patys ten darbavosi – paskaitė ingredientus ir toliau vadovavosi paveiksliukais. Viskas buvo daroma tik iš jų akyčių, t.y. į kiekius visai nebuvo atsižvelgta, bet šis receptas toks lankstus, kad proporcijos čia tik orientacinės. Mes su vyru į virtuvę nuėjom jau kai atėjo laikas įdėti skardą į įkaitintą orkaitę. Kadangi mano mergina būdama maža buvo nusideginusi rankas, tai dar ir po 3 metų ji jaučia baimę karščiui, tad darbuose su orkaite aš mielai vaikams padėjau. Pusryčiai buvo tikrai skanūs!