Menu

Bandelės su lašinukais

  • Bandelės su lašinukais
  • Details
  • 4 Comments
  • Related Items
Bandelės su lašinukais


Autorius: Aušra

Data:

Nesam tie, kurie galim lašinius valgyti su svogūnu ir duona kas dieną 🙂 Bet kartais žinoma būna tokių užkandžių. Po apsilankymo kaime gavom tiek daug lašinių, kad ilgai sukau galvą, kur juos sunaudoti, kol nesugedo. Tiesą pasakius, šias bandeles labai mėgstu, tačiau vyras ne 🙁 Bet meilė joms buvo per didelė, kad kreipčiau dėmesį šį kartą į vyrą 🙂 Tik iškepusi didžiąją dalį užsišaldžiau, tad dabar ilgai mėgausiuosi greitais pusryčiais ar užkandžiu.

Bandelės su lašinukais

Užtruksime:
Išeiga:
Kaloringumas: 4041 kcal / viso

Ingredientai:

  • Tešlai:
  • 500 g miltų
  • 250 ml pieno
  • 15 g šviežių arba 1 a.š. sausų mielių
  • 15 g cukraus
  • 50 g margarino
  • žiupsnelis druskos
  • Įdarui:
  • 250 g rūkytų lašinių
  • 1 svogūnas
  • 1/2 a.š. kvapiųjų pipirų
  • 50 g džiūvėsėlių
  • 1/2 a.š. cinamono
  • 1/2 a.š. gvazdikėlių
  • Aptepimui:
  • 1 kiaušinis
  • 1 v.š. vandens

Instrukcijos:

  • Pieną pašildyti ir supilti į dubenį.
  • Mieles sutrupinti į stiklinę, užpilti arbatiniu šaukšteliu cukraus ir trinti, kol jos pasidarys skystos.
  • Tada supilti į pieną (pienas turi būti ne šiltesnis kaip 35 laipsnių), kartu sudėti pusę miltų ir išplakti.
  • Tešlos paviršių storai užbarstyti miltais, pridengti skepeta ir pastatyti šiltai, kad pakiltų.
  • Po 2-3 valandų sudėti likusius miltus, druską, cukrų ir išminkyti.
  • Baigiant minkyti supilti ištirpintą margariną.
  • Tešlą minkyti, kol ji nebelips prie indo kraštų bei rankų ir joje atsiras oro pūslelių.
  • Inde tešlos paviršių sulyginti, aptepti riebalais ir, pastačius šiltai, duoti dar kartą pakilti.
  • Smulkiai supjaustytus svogūnus pakepinti su trupučiu sviesto, į tą pačią keptuvę dėti smulkiai supjaustytus lašinius ir pašildyti (bet nekepinti).
  • Į nukeltus nuo ugnies lašinius sudėti prieskonius, džiūvėsėlius ir išmaišyti.
  • Pakilusią tešlą iškočioti 1cm storio ir stikline išspausti paplotėlius.
  • Ant kiekvieno paplotėlio uždėti po šaukštelį įdaro, paplotėlius perlenkti pusiau ir gerai užspausti kraštus.
  • Bandeles į skardą dėti siūle žemyn.
  • Kai pakils, bandeles aptepti kiaušinio ir vandens plakiniu ir kepti, kol pageltonuos paviršius.
  • Skanaus!

Šaltinis: Drąsutienė E. ir kt. Valgių gaminimas (1992)

  1. Indre parašė:

    Kaip tik gaminu ;] tik bus be džiūvėsėlių – neturiu maltų :/

  2. Aušra parašė:

    Tai jei yra daugiau taukų nuo lašinukų išsilydžiusių tai gal nusemk 🙂 Kad paskui neišbėgtų formuojant bandeles…

  3. Indre parašė:

    Nebuvo taukų daug – kaimiški lašiniai, su raumenuku. O jos turėjo būti purios ar trapesnės? Man gavosi tokios trapesnės, neypač minkštos – labai į keliones tiktų. Bet gal kažką ne taip padariau?

  4. Aušra parašė:

    Kadangi aš jas valgau visada šiltas 🙂 Tai man jos minkštos ir purios būna. Gal miltų truputį per daug buvo? Dažniausiai kai tešlą minkau duonkepėje tai pagal visus receptus man tešla atrodo kietoka ir papildomai įpilu 1-2 šaukštus vandens.

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Moliūginiai vafliai

Moliūginiai vafliai

Ištraukiau iš šaldiklio dar vieną indelį moliūgų tyrės (nežinau ar džiaugtis, ar ne, bet jis nebuvo paskutinis). Nesinorėjo kažko neyprasto ar naujo, tad kaip tik buvo proga išbandyti žurnale peržvelgtą vaflių receptą su moliūgais. Kepiau …

Tortilijos

Tortilijos

Labai mėgstam šias tortilijas. Kepiau ne kartą ir visada pavyksta puikios. Žinoma, kam čia nepavykti 🙂 Vaikai labai mėgsta jas valgyti vienas. Aš dažnai irgi skaniai suvalgau ką tik iškeptas, dar šiltas. Vyras į mus žiūri ir nesupranta 🙂 Tad jam skaniau su įdaru, nes jis miltinių patiekalų ne itin mėgsta. Pirktinės kad ir kokios skanios, niekada nesusilygins prie ką tik iškeptų namuose tortilijų, tad tikrai siūlau išbandyti.

Jogurtinė duona

Jogurtinė duona

Karts nuo karto pabandau naujus duonų receptus, tačiau retai kada užsikabinu ir ties vienu lieku ilgesniam laikui. Dauguma bandymų net nepasiekia mano tinklaraščio, nes nesudarė didelio teigiamo įspūdžio. Tačiau ši duonytė yra visiškai kitokia – puikiai iškyla, atrodo dailiai, o ir vidus visada būna labai labai baltas. Kitas jos privalumas – jogurtas. Jo pas mus beveik visada galima rasti šaldytuve, o vat pieno – retai.

Moliūgų sausainiai su šokolado gabaliukais

Moliūgų sausainiai su šokolado gabaliukais

Peržiūrėjus daug moliūgų sausainių receptų, man jie pasirodė visi tokie panašus, kad ėmiau tiesiog pirmą pasitaikiusį receptą ir pabandžiau. Man sausainiai turi būti traškūs, o šie minkšti kaip keksiukai ar meduoliukai, bet vis tiek skanūs ?

Sultingi obuolių vafliai

Sultingi obuolių vafliai

“Va šitų blynų tai dar norėsiu” – pagaliau ištarė mano antroji pusė ? “Prie jų net padažo nereikia, nes labai sultingi” – pratęsė toliau. O aš nusprendžiau, kad kitą kartą dėčiau tik pusę sviesto normos, nes kiek jautėsi sviestas, o man patinka tokie sausučiai.