Menu

Bandelės su lašinukais

  • Bandelės su lašinukais
  • Details
  • 4 Comments
  • Related Items
Bandelės su lašinukais


Autorius: Aušra

Data:

Nesam tie, kurie galim lašinius valgyti su svogūnu ir duona kas dieną 🙂 Bet kartais žinoma būna tokių užkandžių. Po apsilankymo kaime gavom tiek daug lašinių, kad ilgai sukau galvą, kur juos sunaudoti, kol nesugedo. Tiesą pasakius, šias bandeles labai mėgstu, tačiau vyras ne 🙁 Bet meilė joms buvo per didelė, kad kreipčiau dėmesį šį kartą į vyrą 🙂 Tik iškepusi didžiąją dalį užsišaldžiau, tad dabar ilgai mėgausiuosi greitais pusryčiais ar užkandžiu.

Bandelės su lašinukais

Užtruksime:
Išeiga:
Kaloringumas: 4041 kcal / viso

Ingredientai:

  • Tešlai:
  • 500 g miltų
  • 250 ml pieno
  • 15 g šviežių arba 1 a.š. sausų mielių
  • 15 g cukraus
  • 50 g margarino
  • žiupsnelis druskos
  • Įdarui:
  • 250 g rūkytų lašinių
  • 1 svogūnas
  • 1/2 a.š. kvapiųjų pipirų
  • 50 g džiūvėsėlių
  • 1/2 a.š. cinamono
  • 1/2 a.š. gvazdikėlių
  • Aptepimui:
  • 1 kiaušinis
  • 1 v.š. vandens

Instrukcijos:

  • Pieną pašildyti ir supilti į dubenį.
  • Mieles sutrupinti į stiklinę, užpilti arbatiniu šaukšteliu cukraus ir trinti, kol jos pasidarys skystos.
  • Tada supilti į pieną (pienas turi būti ne šiltesnis kaip 35 laipsnių), kartu sudėti pusę miltų ir išplakti.
  • Tešlos paviršių storai užbarstyti miltais, pridengti skepeta ir pastatyti šiltai, kad pakiltų.
  • Po 2-3 valandų sudėti likusius miltus, druską, cukrų ir išminkyti.
  • Baigiant minkyti supilti ištirpintą margariną.
  • Tešlą minkyti, kol ji nebelips prie indo kraštų bei rankų ir joje atsiras oro pūslelių.
  • Inde tešlos paviršių sulyginti, aptepti riebalais ir, pastačius šiltai, duoti dar kartą pakilti.
  • Smulkiai supjaustytus svogūnus pakepinti su trupučiu sviesto, į tą pačią keptuvę dėti smulkiai supjaustytus lašinius ir pašildyti (bet nekepinti).
  • Į nukeltus nuo ugnies lašinius sudėti prieskonius, džiūvėsėlius ir išmaišyti.
  • Pakilusią tešlą iškočioti 1cm storio ir stikline išspausti paplotėlius.
  • Ant kiekvieno paplotėlio uždėti po šaukštelį įdaro, paplotėlius perlenkti pusiau ir gerai užspausti kraštus.
  • Bandeles į skardą dėti siūle žemyn.
  • Kai pakils, bandeles aptepti kiaušinio ir vandens plakiniu ir kepti, kol pageltonuos paviršius.
  • Skanaus!

Šaltinis: Drąsutienė E. ir kt. Valgių gaminimas (1992)

  1. Indre parašė:

    Kaip tik gaminu ;] tik bus be džiūvėsėlių – neturiu maltų :/

  2. Aušra parašė:

    Tai jei yra daugiau taukų nuo lašinukų išsilydžiusių tai gal nusemk 🙂 Kad paskui neišbėgtų formuojant bandeles…

  3. Indre parašė:

    Nebuvo taukų daug – kaimiški lašiniai, su raumenuku. O jos turėjo būti purios ar trapesnės? Man gavosi tokios trapesnės, neypač minkštos – labai į keliones tiktų. Bet gal kažką ne taip padariau?

  4. Aušra parašė:

    Kadangi aš jas valgau visada šiltas 🙂 Tai man jos minkštos ir purios būna. Gal miltų truputį per daug buvo? Dažniausiai kai tešlą minkau duonkepėje tai pagal visus receptus man tešla atrodo kietoka ir papildomai įpilu 1-2 šaukštus vandens.

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Aistruolių troškinys

Aistruolių troškinys

Nesudėtinga, bet sotu. Makaronus mylinti šeimyna bus Jums dėkinga.

Maltos kiaulienos ir šparaginių pupelių troškinys rupių kvietinių miltų pitoje

Maltos kiaulienos ir šparaginių pupelių troškinys rupių kvietinių miltų pitoje

Autorius: Aušra Data: 2014-04-08 Troškinukas yra labai paprastas ir kasdieniškas. O pitos – čia patiekalo turbinimas 🙂 Bet jos tikrai nėra būtinos. Tiesiog jas mes taip mėgstam, kad kartais pasistengiu dėl saviškių. Tik kitą kartą …

Tarybinis batonas

Tarybinis batonas

Šis batonas jau nežinau kiek rusiškų ir lietuviškų blogų ir forumų aplankė. Bet pagal nuorodas daugiau mažiau visi nurodė į hlebopechka.ru, tad tikriausiai tai pradinis šaltinis 🙂 Tačiau deja negaliu pasakyti, kad man labai sekėsi kepti tą batoną. Jau tikriausiai kepu jį gal kokį penktą kartą, bet puikiai pavyko tik pirmą kartą, toliau sekė keli nesėkmingi variantai. Tačiau jie visi buvo dėl mano pačios kaltės – tai perkildinau, tai miltai pasibaigė ir teko maišyti su ruginiais, tai dar kas sutrukdo. Na bet šis variantas buvo pagaliau tas sėkmingasis. Nors tiesą pasakius vis tiek man atrodo, kad tešla buvo kiek per minkšta. Bet vėlgi dėl mano papildomai įpilto vandens 🙂 Na nieko nekaltinu 🙂 Tik džiaugiuosi, kad pagaliau išėjo kažkas daugiau mažiau nufotografuotino. Skonis tikrai geras, tikras batonas, tačiau kitą kartą maišyčiau su pienu, o ne su vandeniu, nes tada duona būna tokia švelnesnės tekstūros.

Morkų sklindžiai

Morkų sklindžiai

Po kelių iš eilės nesėkmių bandant pagaminti ką nors ne tik valgomo bet ir skanaus iš morkų, paėmiau tikriausiai patį paprasčiausią receptą (eilinį kartą iš vaikiškų receptų kolekcijos). Ir supratau, kad vos per kelias minutes tavo (ar tavo vaiko) lėkštėje gali būti paprasti ir skanūs sklindžiai. Mes (aš ir mano mergaičiukė) valgėm juos pusryčiams, o va vyras (morkų nemylėtojas) pasakė, kad visai valgoma ?

Vyšnių pyragas su šokoladu pagal Kas nutiko virtuvėje?

Vyšnių pyragas su šokoladu pagal Kas nutiko virtuvėje?

Šį pyragą nusižiūrėjusi buvau jau seniai, nes šaldiklyje dar vis turiu nemažai vyšnių. Ir kasdien po darbo grįžusi vis žadu kepti, bet tai tas, tai anas ir niekaip neužtekdavo laiko, bet šį savaitgalį sakiau dabar arba niekada 🙂 Gerai, kad visgi buvo “dabar”. Kepiau iš pusės porcijos, tai visi liko tuo nepatenkinti. Vyras tik paragavęs pasakė “kepsi DAR”. Mažasis dar ilgai su ašarom akyse sukosi aplink tuščią lėkštę ir rodė gailiai pirštuku, kad nori dar. Gerai tai, jog vyšnių dar yra šaldiklyje, tad joms manau ilgai laukti nereikės 🙂