Menu

Tarybinis batonas

  • Tarybinis batonas
  • Tarybinis batonas
  • Details
  • 4 Comments
  • Related Items
Tarybinis batonas


Autorius: Aušra

Data:

Šis batonas jau nežinau kiek rusiškų ir lietuviškų blogų ir forumų aplankė. Bet pagal nuorodas daugiau mažiau visi nurodė į hlebopechka.ru, tad tikriausiai tai pradinis šaltinis 🙂 Tačiau deja negaliu pasakyti, kad man labai sekėsi kepti tą batoną. Jau tikriausiai kepu jį gal kokį penktą kartą, bet puikiai pavyko tik pirmą kartą, toliau sekė keli nesėkmingi variantai. Tačiau jie visi buvo dėl mano pačios kaltės – tai perkildinau, tai miltai pasibaigė ir teko maišyti su ruginiais, tai dar kas sutrukdo. Na bet šis variantas buvo pagaliau tas sėkmingasis. Nors tiesą pasakius vis tiek man atrodo, kad tešla buvo kiek per minkšta. Bet vėlgi dėl mano papildomai įpilto vandens 🙂 Na nieko nekaltinu 🙂 Tik džiaugiuosi, kad pagaliau išėjo kažkas daugiau mažiau nufotografuotino. Skonis tikrai geras, tikras batonas, tačiau kitą kartą maišyčiau su pienu, o ne su vandeniu, nes tada duona būna tokia švelnesnės tekstūros.

Tarybinis batonas

Užtruksime:
Išeiga: 2 batonai
Kaloringumas: 1097 kcal / batonas

Ingredientai:

  • 260 ml šilto vandens ar pieno
  • 40 g sviesto
  • 1 1/2 v.š. cukraus
  • 1 1/2 a.š. druskos
  • 500 g kvietinių miltų
  • 1 3/4 a.š. sausų mielių

Instrukcijos:

  • Visus produktus sudėti eilės tvarka į duonkepę ir nustatyti funkciją “Tešlos minkymas ir kildinimas”.
  • Kai programa baigiasi, tešlą išimti ant miltais pabarstyto paviršiaus ir perminkius kelis kartus padalinti į dvi dalis ir suformuoti batonus.
  • Juos sudėti į kepimo skardą ir pastatyti į šiltą vietą, kol tešla padvigubės – man užtruko apie 50min., nes kildinau orkaitėje įjungtoje ant žemiausios įmanomos temperatūros.
  • Tada įpjauti batonus įstrižai ir patepti viršų pienu, paplaktu kiaušiniu ar grietinėle.
  • Įjungti orkaitę ir nustatyti 180°C temperatūrą.
  • Kepti 30-35 minutes, arba kol batonai gražiai paruduos.
  • Skanauti su sviestu ar namine nutella 😉

Šaltinis: hlebopechka.ru

  1. Jolita parašė:

    Vajei sunku, ir batoną kepti ir nutelą naminę gaminti, o dar ir pieno reiks gauti. Na tarybiniu būdu. O šiaip tai puikiai atrodo, tik aš neturiu didelio noro batonus kepti, gal nejaučiu sentimentų tiems seniesiems. Bet va duoną tai norėčiau gerai mokėti kepti.
    O kaip dėl tos duonkepės, ar verta investicija? Mes su vyru kalbam, svarstom, tik aš galvoju virtuvė ne gyuminė, visko nesusipirksi.

  2. Aušra parašė:

    😀 Na nėra viskas taip jau sudėtinga 🙂 Sentimentų ir man nėra labai didelių, nes iš tiesų tai nelabai ką ir pamenu (bent jau kalbant apie maistą), nes iš tų laikų atsimenu tik kramtomas Paršiukas Čiukas :).

    Duonkepė man asmeniškai vienas iš tų virtuvinių prietaisų, kuris pilnai atsipirko. Pradžioje kepdavau duoną joje, paskui po 1,5 metų nuolatinio duonos kepimo, atsibodo. Tad nuo to laiko nuolatos minkau ir kildinu tešlą joje, bet kepu orkaitėje. Kadangi mano virtuvėje žiemą ypatingai šalta, tai be jos ilgai kankinčiausi, o ir priežiūros daug mažiau tešlai. Taip kad kai ją nusipirkau tai 2 metus iš parduotuvės duonos visai nebepirkau (o apie save nepasakyčiau, kad esu duonos kepimo profė :)), ir dabar parduotuvinę duoną nusiperku ir pykdama ant savęs valgau… skonis tikrai nesulyginamas ir dar neradau pirktinės duonos kuri po naminės man tiktų.

  3. Laura parašė:

    Aš irgi turiu duonkepę ir labai esu ja patenkinta. Aišku duonos nekepu taip dažnai, kaip tada, kai ją nusipirkau, bet visokias tešlas maišau-minkau ir jei reikia kildinu tik su duonkepe 😉

  4. Asta parašė:

    Neseniai nusipirkau duonkepę, tai kai mažas vaikas negaliu atsidžiaugt. 🙂

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Polentos blyneliai

Polentos blyneliai

Kažkaip paskutiniu metu pradedu pasiilgti blynų. Namuose jų gal gerą pusmetį nekepiau. Bet panašu, jog ne tik aš viena jų pasiilgau, nes šeimyna šiuos blynus įvertino puikiai. Jei neturite polentos, o kukurūzų kruopas tingite smulkinti, tai manau galima keisti kukurūzų miltais. Tik tada gali prireikti daugiau pieno.

Bandelės prie arbatos

Bandelės prie arbatos

Skanios nesaldžios bandelės, itin greitai pasidaro. Aš bent jau neskubėdama su kepimu užtrukau nepilną valandą.

Purūs varškės blyneliai

Purūs varškės blyneliai

Labai skanūs blyneliai. Purūs, lengvučiai. Tiesiog tirspta burnoje. O juos prisiminus, mane užlieja jauki šiluma ir malonūs savaitgalio prisiminimai.

Obuoliniai sausainiai su razinomis

Obuoliniai sausainiai su razinomis

Šitie sausainiai universalūs 🙂 Kepiau ne vieną kartą, tik kartą kai per neapsižiūrėjimą paaiškėjo, jog obuolių košės ir razinų bei riešutų nėra, teko improvizuoti. Tada sausainiai išėjo su slyvų uogiene ir aguonomis 🙂 Bet tikrai visiems labai patiko. Tad užskaičiau šiuos sausainius kaip tinkančius sunaudoti visokias uogienes. Beje, kai kepiau su obuolių koše, tai ji pas mane buvo nesaldinta. O jei jūs naudosite obuolių košę su cukrumi, siūlau cukraus kiekį pamažinti dar 50 ml.

Greitas kakavinis pyragas

Greitas kakavinis pyragas

Pasirodo iš produktų, kuriuos beveik visada turime šaldytuve, galima išsikepti skanų ir greitą pyragą. Ir nebūtinai netikėtiems svečiams. Reikia ir save karts nuo karto palepinti 🙂

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux