Menu

Tarybinis batonas

  • Tarybinis batonas
  • Tarybinis batonas
  • Details
  • 4 Comments
  • Related Items
Tarybinis batonas


Autorius: Aušra

Data:

Šis batonas jau nežinau kiek rusiškų ir lietuviškų blogų ir forumų aplankė. Bet pagal nuorodas daugiau mažiau visi nurodė į hlebopechka.ru, tad tikriausiai tai pradinis šaltinis 🙂 Tačiau deja negaliu pasakyti, kad man labai sekėsi kepti tą batoną. Jau tikriausiai kepu jį gal kokį penktą kartą, bet puikiai pavyko tik pirmą kartą, toliau sekė keli nesėkmingi variantai. Tačiau jie visi buvo dėl mano pačios kaltės – tai perkildinau, tai miltai pasibaigė ir teko maišyti su ruginiais, tai dar kas sutrukdo. Na bet šis variantas buvo pagaliau tas sėkmingasis. Nors tiesą pasakius vis tiek man atrodo, kad tešla buvo kiek per minkšta. Bet vėlgi dėl mano papildomai įpilto vandens 🙂 Na nieko nekaltinu 🙂 Tik džiaugiuosi, kad pagaliau išėjo kažkas daugiau mažiau nufotografuotino. Skonis tikrai geras, tikras batonas, tačiau kitą kartą maišyčiau su pienu, o ne su vandeniu, nes tada duona būna tokia švelnesnės tekstūros.

Tarybinis batonas

Užtruksime:
Išeiga: 2 batonai
Kaloringumas: 1097 kcal / batonas

Ingredientai:

  • 260 ml šilto vandens ar pieno
  • 40 g sviesto
  • 1 1/2 v.š. cukraus
  • 1 1/2 a.š. druskos
  • 500 g kvietinių miltų
  • 1 3/4 a.š. sausų mielių

Instrukcijos:

  • Visus produktus sudėti eilės tvarka į duonkepę ir nustatyti funkciją “Tešlos minkymas ir kildinimas”.
  • Kai programa baigiasi, tešlą išimti ant miltais pabarstyto paviršiaus ir perminkius kelis kartus padalinti į dvi dalis ir suformuoti batonus.
  • Juos sudėti į kepimo skardą ir pastatyti į šiltą vietą, kol tešla padvigubės – man užtruko apie 50min., nes kildinau orkaitėje įjungtoje ant žemiausios įmanomos temperatūros.
  • Tada įpjauti batonus įstrižai ir patepti viršų pienu, paplaktu kiaušiniu ar grietinėle.
  • Įjungti orkaitę ir nustatyti 180°C temperatūrą.
  • Kepti 30-35 minutes, arba kol batonai gražiai paruduos.
  • Skanauti su sviestu ar namine nutella 😉

Šaltinis: hlebopechka.ru

  1. Jolita says:

    Vajei sunku, ir batoną kepti ir nutelą naminę gaminti, o dar ir pieno reiks gauti. Na tarybiniu būdu. O šiaip tai puikiai atrodo, tik aš neturiu didelio noro batonus kepti, gal nejaučiu sentimentų tiems seniesiems. Bet va duoną tai norėčiau gerai mokėti kepti.
    O kaip dėl tos duonkepės, ar verta investicija? Mes su vyru kalbam, svarstom, tik aš galvoju virtuvė ne gyuminė, visko nesusipirksi.

  2. Aušra says:

    😀 Na nėra viskas taip jau sudėtinga 🙂 Sentimentų ir man nėra labai didelių, nes iš tiesų tai nelabai ką ir pamenu (bent jau kalbant apie maistą), nes iš tų laikų atsimenu tik kramtomas Paršiukas Čiukas :).

    Duonkepė man asmeniškai vienas iš tų virtuvinių prietaisų, kuris pilnai atsipirko. Pradžioje kepdavau duoną joje, paskui po 1,5 metų nuolatinio duonos kepimo, atsibodo. Tad nuo to laiko nuolatos minkau ir kildinu tešlą joje, bet kepu orkaitėje. Kadangi mano virtuvėje žiemą ypatingai šalta, tai be jos ilgai kankinčiausi, o ir priežiūros daug mažiau tešlai. Taip kad kai ją nusipirkau tai 2 metus iš parduotuvės duonos visai nebepirkau (o apie save nepasakyčiau, kad esu duonos kepimo profė :)), ir dabar parduotuvinę duoną nusiperku ir pykdama ant savęs valgau… skonis tikrai nesulyginamas ir dar neradau pirktinės duonos kuri po naminės man tiktų.

  3. Laura says:

    Aš irgi turiu duonkepę ir labai esu ja patenkinta. Aišku duonos nekepu taip dažnai, kaip tada, kai ją nusipirkau, bet visokias tešlas maišau-minkau ir jei reikia kildinu tik su duonkepe 😉

  4. Asta says:

    Neseniai nusipirkau duonkepę, tai kai mažas vaikas negaliu atsidžiaugt. 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Picos padas, ruoštas duonkepėje

Picos padas, ruoštas duonkepėje

Savaitgaliais jau tampa įprasta, jog daromės picą. Gal taip nutiko dėl to, jog su duonkepe pasiruošiu picos padų keliems kartams ir juos užsišaldau. O kai ateina penktadienis, tiesiog ištraukiu vieną gabaliuką ir padedu į šaldytuvą atšilti. Kitą dieną tik ištampau padą ir sumetu viską ką turim šaldytuve ant viršaus. Bet čia jau kita istorija 🙂

Bananiniai keksiukai

Bananiniai keksiukai

Šie sveikuoliški keksiukai yra ypatingai sultingi ir gardūs.

Mielinės bandelės Kukurūzai

Mielinės bandelės Kukurūzai

Galbūt peržvelgus receptą atrodo, kad tai tiesiog paprastos mielinės bandelės. Ir tai gryna tiesa 🙂 Tiesiog mums jos patiko tuo, jog nėra per saldžios, o ir supintos lyg kukurūzai atrodo tikrai mielai. Mūsų giminėj jos turi didelį pasisekimą. Iš tos pačios tešlos dar bandžiau daryti zuikius vaikams, bet kai iškepė supratau, kad su zuikiais teks pasipraktikuoti ilgiau 🙂

Moliūginiai keksiukai su šokolado gabaliukais

Moliūginiai keksiukai su šokolado gabaliukais

Mažinam šaldiklio atsargas ir didinam vietą būsimoms naujoms atsargoms. Tad iš moliūgų tyrės kepiau keksiukus, kurie sakyčiau yra visai dietiniai. Juos pasirinkau, kadangi mano vaikai mėgsta visada užkąsti prieš miegą, o aš nenoriu kad tai būtų labai saldus užkandis. Pasirinkimas sulaukė įvertinimo – kitai dienai vaikai paliko vos 10 keksiukų (žinoma ir tėtis prisidėjo 🙂 ). Tad teko sutarti kitos dienos vakare, kad greitai kepsim vėl, nes keksiukai buvo ne itin saldūs, bet drėgni ir svarbiausia su šokoladu 🙂

Duonos lazdelės su paprika ir sezamu

Duonos lazdelės su paprika ir sezamu

Labai skanus užkandis, vaikai po darželio tik jas ir valgydavo kol nelikdavo nei vienos. Teko slėpti kelias fotosesijai. Kepiau jau porą kartų, pirmą kartą apvoliojau sezame, tačiau kitą dieną turėjau džiaugsmo siurbti sezamą nuo grindų 🙂 Antrą kartą įmaišiau į tešlą ir taip buvo daug patogiau, o skonis nelabai kuo ir pasikeitė.