Menu

Avižiniai sausainiai su moliūgų sėklomis

  • Avižiniai sausainiai su moliūgų sėklomis
  • Details
  • 7 Comments
  • Related Items

Seniai nužiūrėtas receptas ilgai laukęs savo eilės. Ir išaušo ta diena, kai užmigdžiusi savo mažąjį ėmiausi darbo pasiraitojusi rankoves, nes dar nebuvo laikas daryti vakarienės, o vienintelė vieta tolimiausia nuo miegančio vaiko yra virtuvė. Išsitraukiau iš šaldytuvo kampučio seniai gulinčias moliūgų sėklas, bei džiovintas vyšnias, ir patyliukais džiaugiausi, kad vis judu visokių likučių sunaudojimo link. Šiaip originale naudojamos buvo džiovintos spanguolės, bet tokių kažkaip parduotuvėse neteko pamatyti, tad naudojau vyšnias. Nors tiesa pasakius, man ir be vyšnių sausainiai būtų labai skanūs. Išėjo dvi skardos, tad gražiai pasidalinau ir pusę nunešiau tėvams. Kitą rytą net aiktelėjau, kai pamačiau lėkštėje tik trupinius. O kas dar labiau nustebino – tėvai neturėjo jokių priekaištų sausainiukams (nes šiaip tai jie visada suranda prie ko prikibti 🙂 ).

200 g sviesto

200 g cukraus

2 kiaušiniai

150 g miltų

250 g avižinių dribsnių

1 a.š. vanilinio cukraus

100 g moliūgų sėklų

50 g džiovintų vyšnių ar spanguolių (nebūtina)

1 a.š. kepimo miltelių

žiupsnelis druskos

Dideliame dubenyje išsukti minkštą sviestą su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Įmušti kiaušinius ir gerai išplakti. Suberti su kepimo milteliais sumaišytus miltus, druską ir viską gerai išmaišyti. Suberti avižinius dribsnius, moliūgų sėklas ir džiovintas uogas. Dar kartą viską gerai išmaišyti ir pusvalandį pabrinkinti vėsioje vietoje. Formuoti nedidelius paplotėlius ir dėlioti ant kepimo popieriaus, paliekant didesnius tarpus. Kepti iki 180 laipsnių įkitintoje orkaitėje 10-12 minučių.

Šaltinis: Darbštuolė. Velykų vaišės. 2009

  1. Rūtuliukas parašė:

    puikus receptas 🙂 tikrai nėra ko kibt prie jo 😛

  2. Aušra parašė:

    aga… tik deja jau baigėsi… mažasis vyrukas pasidarbavo dantukais 🙂

  3. allegra parašė:

    Niekaip nepavyksta aptikt normalių avižinių sausainių recepto. Ką turiu minty sakydama „normalių”? Ogi netrapių, tvirtų, tokių, kokių būna krautuvėse. Jau beveik praradau viltį.
    Kokie tavieji? Jei netrapūs, skolinsiuos receptą 🙂

  4. Aušra parašė:

    Deja deja, šitie trapūs 🙂 Daug sviesto dedasi. Turiu kitokį dar receptą avižinių dribsnių sausainių, bet niekaip jų neiškepu kad galėčiau įdėti į puslapį. Na bus matyt, jei ir toliau taip doros visus sausainius mano mažasis vyrukas, tai už poros dienų vėl reikės kepti sausainius, tai iškepsiu tuos avižinius, nes anie tai ne itin trapūs (bent jau kiek atmintis neša 🙂 ).

  5. allegra parašė:

    Ot super, stebėsiu ir lauksiu 🙂

  6. R. parašė:

    Nesuprantu, is suformuotu sausainiu bekepant gavosi istisa mase, dabar kepa plonas, plonas pyragas :DDDD idomu ka ne taip padariau:/

  7. Aušra parašė:

    Vaje kaip gaila. Aš kaip tik šį savaitgalį kepiau šiuos sausainius su drauge, tik be džiovintų vyšnių ir vietoj moliūgo sėklų dėjom saulėgrąžų. Tešla toli buvo iki skystos. Rankomis formuojant rutuliukus jie buvo ganėtinai tvirti. Gal sviestas koks netinkamas pasitaikė pas jus?

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Mielinis krepšelis

Mielinis krepšelis

Šiandien sūnaus darželyje šventėme Velykas 🙂 Prašė atnešti kelis nudažytus kiaušinius, bet negi juos taip palaidus neši… Tai iškepiau krepšelį kiaušiniams 🙂 Tačiau kol kepiau krepšį dažytų kiaušinių liko iš 5 tik 3, nes kiti buvo vaikų suvalgyti, tai teko dar ir saldainių prikrauti 🙂

Picos keksiukai

Picos keksiukai

Kai širdis geidžia vakarienei salotų, bet žinai kad su jomis nepraslysi pro vaikus, jiems kepi picos keksiukus prie salotų 🙂 Ir tada visa šeimyna būna patenkina, net ir tėveliai, nugvelbę vieną kitą keksiuką. Jie super paprastučiai, matyt net ir vyresni vaikučiai juos galėtų išsikepti. Tiesą pasakius, nežinau koks jų skonis atvėsusių pilnai ar kitą dieną, nes mes juos visada suvalgom šiltus ir vienu prisėdimu.

Lietiniai su brokoliais ir sūriu

Lietiniai su brokoliais ir sūriu

Labai smagu kai receptas, kurį nusižiūri pasitvirtina 110 procentų 🙂 Prieš gerą savaitę nusižiūrėjau šiuos blynelius, tačiau vis nebūdavo laiko ilgiau užtrukti virtuvėje, bet savaitgalį išaušo ta diena 🙂 Džiaugiuosi, kad dariau tik iš pusės porcijos, nes tikrai vienu lietiniu būčiau neapsiribojusi ir viskas būtų pasibaigę išsipūtusiu pilvu nuo persivalgymo 🙂 Lietinių įdaras labai lengvas, švelniai jaučiasi brokoliai, tačiau nepasimeta ir sūrio skonis. Vyras, kuris sakė, jog nenori valgyti, suvalgė visą lietinį ir smarkiai gyrė 🙂 Manau tikrai netingėsiu ir kitą kartą vietoj mums įprastų lietinių su sūriu, darysiu šiuos. Tikrai verta užtrukti virtuvėje keliomis minutėmis ilgiau.

Tinginys su kondensuotu pienu

Tinginys su kondensuotu pienu

Tai matyt pats paprasčiausias tinginio variantas, kurį tik galima surasti. Bet jis gaunasi ganėtinai saldus, tad daug vienu ypu net ir norėdami neįveiksite 🙂 Bandėme 🙂 Nepavyko 🙂 Todėl geriausia iš karto viską dalinti į dvi dalis, ir skanauti kelias dienas 🙂 Tačiau svarbiausia – vaikai gali jį pagaminti savarankiškai ir taip maloniai nustebinti tėvelius 🙂

Graikiškas pyragas su fetos sūriu

Graikiškas pyragas su fetos sūriu

Autorius: Aušra Data: 2020-09-08 Savaitgalį labai daug gaminau daug senų receptų iš tinklaraščio. Ir taip jau ne vienas savaitgalis, kai neieškau idėjų toli – čia viskas kas išbandyta ir mums patikę, tad kai norisi tiesiog …