Menu

Avižiniai sausainiai su moliūgų sėklomis

  • Avižiniai sausainiai su moliūgų sėklomis
  • Details
  • 7 Comments
  • Related Items

Seniai nužiūrėtas receptas ilgai laukęs savo eilės. Ir išaušo ta diena, kai užmigdžiusi savo mažąjį ėmiausi darbo pasiraitojusi rankoves, nes dar nebuvo laikas daryti vakarienės, o vienintelė vieta tolimiausia nuo miegančio vaiko yra virtuvė. Išsitraukiau iš šaldytuvo kampučio seniai gulinčias moliūgų sėklas, bei džiovintas vyšnias, ir patyliukais džiaugiausi, kad vis judu visokių likučių sunaudojimo link. Šiaip originale naudojamos buvo džiovintos spanguolės, bet tokių kažkaip parduotuvėse neteko pamatyti, tad naudojau vyšnias. Nors tiesa pasakius, man ir be vyšnių sausainiai būtų labai skanūs. Išėjo dvi skardos, tad gražiai pasidalinau ir pusę nunešiau tėvams. Kitą rytą net aiktelėjau, kai pamačiau lėkštėje tik trupinius. O kas dar labiau nustebino – tėvai neturėjo jokių priekaištų sausainiukams (nes šiaip tai jie visada suranda prie ko prikibti 🙂 ).

200 g sviesto

200 g cukraus

2 kiaušiniai

150 g miltų

250 g avižinių dribsnių

1 a.š. vanilinio cukraus

100 g moliūgų sėklų

50 g džiovintų vyšnių ar spanguolių (nebūtina)

1 a.š. kepimo miltelių

žiupsnelis druskos

Dideliame dubenyje išsukti minkštą sviestą su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Įmušti kiaušinius ir gerai išplakti. Suberti su kepimo milteliais sumaišytus miltus, druską ir viską gerai išmaišyti. Suberti avižinius dribsnius, moliūgų sėklas ir džiovintas uogas. Dar kartą viską gerai išmaišyti ir pusvalandį pabrinkinti vėsioje vietoje. Formuoti nedidelius paplotėlius ir dėlioti ant kepimo popieriaus, paliekant didesnius tarpus. Kepti iki 180 laipsnių įkitintoje orkaitėje 10-12 minučių.

Šaltinis: Darbštuolė. Velykų vaišės. 2009

  1. Rūtuliukas parašė:

    puikus receptas 🙂 tikrai nėra ko kibt prie jo 😛

  2. Aušra parašė:

    aga… tik deja jau baigėsi… mažasis vyrukas pasidarbavo dantukais 🙂

  3. allegra parašė:

    Niekaip nepavyksta aptikt normalių avižinių sausainių recepto. Ką turiu minty sakydama „normalių”? Ogi netrapių, tvirtų, tokių, kokių būna krautuvėse. Jau beveik praradau viltį.
    Kokie tavieji? Jei netrapūs, skolinsiuos receptą 🙂

  4. Aušra parašė:

    Deja deja, šitie trapūs 🙂 Daug sviesto dedasi. Turiu kitokį dar receptą avižinių dribsnių sausainių, bet niekaip jų neiškepu kad galėčiau įdėti į puslapį. Na bus matyt, jei ir toliau taip doros visus sausainius mano mažasis vyrukas, tai už poros dienų vėl reikės kepti sausainius, tai iškepsiu tuos avižinius, nes anie tai ne itin trapūs (bent jau kiek atmintis neša 🙂 ).

  5. allegra parašė:

    Ot super, stebėsiu ir lauksiu 🙂

  6. R. parašė:

    Nesuprantu, is suformuotu sausainiu bekepant gavosi istisa mase, dabar kepa plonas, plonas pyragas :DDDD idomu ka ne taip padariau:/

  7. Aušra parašė:

    Vaje kaip gaila. Aš kaip tik šį savaitgalį kepiau šiuos sausainius su drauge, tik be džiovintų vyšnių ir vietoj moliūgo sėklų dėjom saulėgrąžų. Tešla toli buvo iki skystos. Rankomis formuojant rutuliukus jie buvo ganėtinai tvirti. Gal sviestas koks netinkamas pasitaikė pas jus?

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Kauliukai (Ossi dei Morti)

Kauliukai (Ossi dei Morti)

Paperka mane skambūs pavadinimai 🙂 Čia juk patys paprasčiausia sausainiai, bet kai pavadinimas toks neįprastas, taip ir norisi pabandyti 🙂 O sausainiai gaunasi gan kieti, todėl geriausia daryti juos kuo plonesnius. Skaniausia valgyti su karštu šokoladu ar kava (galima net pamirkyti). Italai juos kepa Visų šventųjų dienos proga. Kodėl sugalvotas toks pavadinimas manau aišku 🙂 – primena numirėlio kauliukus.

Lietiniai su brinzos sūriu

Lietiniai su brinzos sūriu

Šie lietiniai turi kažką stebuklingo, nes viskas čia labai paprasta ir aišku. Nieko sudėtingo tikrai nėra, bet kai tik pagaminu juos, visi tiesiog pradeda peštis, kad tik niekas nesuvalgytų oficialiai jiems priklausančios dalies.

Migdolinis tortas su maskarpone "Hello Kitty"

Migdolinis tortas su maskarpone „Hello Kitty”

Pateikiu jums tortuko, kurį gaminau savo dukriuko 5-ojo gimtadienio proga, receptą. Dariau jau net du kartus – juk reikia atšvęsti gimtadienį darželyje, o paskui ir namuose. Abu kartus gaminau tokį patį. Net ir išvaizda buvo tokia pati, nevertinant kad antrą kartą katytės kaspinėlis buvo rožinis ir sidabriniais papuošimais 🙂 Tortas labai skanus! Tai pripažino net ir mano vyras, kuris nemėgsta biskvitinių tortų. O tortų mylėtojai sukirto net po du gabaliukus.

Rusiškas blynas, keptas orkaitėje - Дрочёна

Rusiškas blynas, keptas orkaitėje – Дрочёна

Pirmas blynas orkaitėje, kuris pavyko puikiai – purus, minkštas, nesukritęs. Kitus receptus kiek bandydavau, – nepavykdavo… tai pieno per daug, tai uogų per daug. O va šitas variantas pats tas. Skonis kiek primena apkepą, tik be varškės 🙂 Kitą kartą bandysiu kepti didesnėje skardoje, nes šį kartą gavosi storas blynas. Gal dėl to valgant sunku buvo patikėti, jog valgom blyną 🙂 Bet skanu, paprasta ir greita. Ir prie keptuvės nereikia stovėti.

Migdolų ir datulių rutuliukai šokolade

Migdolų ir datulių rutuliukai šokolade

Autorius: Aušra Data: 2020-04-28 Vos keli produktai, o saldainiai gaunasi kaip pirktiniai. Šokoladu aplieti kaip ir nebūtina, bet saldainius pakelia visai į kitą lygį, nei kad būtų tiesiog kakavoje apvolioti. Gaminau kelis kartus. Pirmą kartą …