Menu

Avižiniai sausainiai su moliūgų sėklomis

  • Avižiniai sausainiai su moliūgų sėklomis
  • Details
  • 7 Comments
  • Related Items

Seniai nužiūrėtas receptas ilgai laukęs savo eilės. Ir išaušo ta diena, kai užmigdžiusi savo mažąjį ėmiausi darbo pasiraitojusi rankoves, nes dar nebuvo laikas daryti vakarienės, o vienintelė vieta tolimiausia nuo miegančio vaiko yra virtuvė. Išsitraukiau iš šaldytuvo kampučio seniai gulinčias moliūgų sėklas, bei džiovintas vyšnias, ir patyliukais džiaugiausi, kad vis judu visokių likučių sunaudojimo link. Šiaip originale naudojamos buvo džiovintos spanguolės, bet tokių kažkaip parduotuvėse neteko pamatyti, tad naudojau vyšnias. Nors tiesa pasakius, man ir be vyšnių sausainiai būtų labai skanūs. Išėjo dvi skardos, tad gražiai pasidalinau ir pusę nunešiau tėvams. Kitą rytą net aiktelėjau, kai pamačiau lėkštėje tik trupinius. O kas dar labiau nustebino – tėvai neturėjo jokių priekaištų sausainiukams (nes šiaip tai jie visada suranda prie ko prikibti 🙂 ).

200 g sviesto

200 g cukraus

2 kiaušiniai

150 g miltų

250 g avižinių dribsnių

1 a.š. vanilinio cukraus

100 g moliūgų sėklų

50 g džiovintų vyšnių ar spanguolių (nebūtina)

1 a.š. kepimo miltelių

žiupsnelis druskos

Dideliame dubenyje išsukti minkštą sviestą su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Įmušti kiaušinius ir gerai išplakti. Suberti su kepimo milteliais sumaišytus miltus, druską ir viską gerai išmaišyti. Suberti avižinius dribsnius, moliūgų sėklas ir džiovintas uogas. Dar kartą viską gerai išmaišyti ir pusvalandį pabrinkinti vėsioje vietoje. Formuoti nedidelius paplotėlius ir dėlioti ant kepimo popieriaus, paliekant didesnius tarpus. Kepti iki 180 laipsnių įkitintoje orkaitėje 10-12 minučių.

Šaltinis: Darbštuolė. Velykų vaišės. 2009

  1. Rūtuliukas parašė:

    puikus receptas 🙂 tikrai nėra ko kibt prie jo 😛

  2. Aušra parašė:

    aga… tik deja jau baigėsi… mažasis vyrukas pasidarbavo dantukais 🙂

  3. allegra parašė:

    Niekaip nepavyksta aptikt normalių avižinių sausainių recepto. Ką turiu minty sakydama „normalių”? Ogi netrapių, tvirtų, tokių, kokių būna krautuvėse. Jau beveik praradau viltį.
    Kokie tavieji? Jei netrapūs, skolinsiuos receptą 🙂

  4. Aušra parašė:

    Deja deja, šitie trapūs 🙂 Daug sviesto dedasi. Turiu kitokį dar receptą avižinių dribsnių sausainių, bet niekaip jų neiškepu kad galėčiau įdėti į puslapį. Na bus matyt, jei ir toliau taip doros visus sausainius mano mažasis vyrukas, tai už poros dienų vėl reikės kepti sausainius, tai iškepsiu tuos avižinius, nes anie tai ne itin trapūs (bent jau kiek atmintis neša 🙂 ).

  5. allegra parašė:

    Ot super, stebėsiu ir lauksiu 🙂

  6. R. parašė:

    Nesuprantu, is suformuotu sausainiu bekepant gavosi istisa mase, dabar kepa plonas, plonas pyragas :DDDD idomu ka ne taip padariau:/

  7. Aušra parašė:

    Vaje kaip gaila. Aš kaip tik šį savaitgalį kepiau šiuos sausainius su drauge, tik be džiovintų vyšnių ir vietoj moliūgo sėklų dėjom saulėgrąžų. Tešla toli buvo iki skystos. Rankomis formuojant rutuliukus jie buvo ganėtinai tvirti. Gal sviestas koks netinkamas pasitaikė pas jus?

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Saulėgrąžų ir razinų chalva

Saulėgrąžų ir razinų chalva

Šį skanumyną gal ir sunku pavadinti chalva, tačiau kaip kitaip užvadinti nesugalvojau. Viskas labai paprasta – vos trys produktai, viską sumaišai ir viskas. Ką čia daugiau ir pasakoti 🙂 Šeima kaip sveiką užkandį pripažino.

Cukinijų ir aguonų keksiukai

Cukinijų ir aguonų keksiukai

Jei dar liko pas jus cukinijų, siūlau išbandyti šiuos keksiukus. Jie kaip ir visi kepiniai su cukinijomis drėgni, tik aguonos suteikia kitokį atspalvį.

Pyragas su rabarbarais

Pyragas su rabarbarais

Šiais metais pagaliau išsikovojau, kad darže pradėtume auginti rabarbarą ? Niekas jų pas mus kaip ir nepasigenda, tik aš kažkodėl nerealiai užsimaniau jį turėti. Kadangi šiais metais dar nebuvo jis didelis tai prieš šalčius nupjoviau visus jo kotus ir viską gražiai sunaudojau šiam pyragui. Viskas labai derėjo, švelni rūgštelė, truputis saldumo. Hmmm labai patiko 🙂

Džiovinti vaisiai su varške

Džiovinti vaisiai su varške

Neseniai išbandytas ir iš karto pamėgtas lengvas desertas. Mažoji apvalgo visus ?

Avižinių dribsnių pyragas

Avižinių dribsnių pyragas

Pyragas nėra saldus, tad kas mėgsta saldžiau reikėtų dėti 1 stiklinę cukraus. Kitą kartą taip ir padariau. Kadangi dėl didesnio cukraus kiekio tešla buvo skystesnė tai sodą gesinau actu ir grietinės visai nedėjau. Pavyko vėlgi labai skanus pyragas. Visi pripažino, kad šis variantas skanesnis, nes pirmu atveju vieni jautė truputį sodos, o kitiems trūko saldumo. Šiuo atveju, visi liko patenkinti ir jokių priekaištų neturėjo 🙂