Menu

Avižiniai sausainiai su moliūgų sėklomis

  • Avižiniai sausainiai su moliūgų sėklomis
  • Details
  • 7 Comments
  • Related Items

Seniai nužiūrėtas receptas ilgai laukęs savo eilės. Ir išaušo ta diena, kai užmigdžiusi savo mažąjį ėmiausi darbo pasiraitojusi rankoves, nes dar nebuvo laikas daryti vakarienės, o vienintelė vieta tolimiausia nuo miegančio vaiko yra virtuvė. Išsitraukiau iš šaldytuvo kampučio seniai gulinčias moliūgų sėklas, bei džiovintas vyšnias, ir patyliukais džiaugiausi, kad vis judu visokių likučių sunaudojimo link. Šiaip originale naudojamos buvo džiovintos spanguolės, bet tokių kažkaip parduotuvėse neteko pamatyti, tad naudojau vyšnias. Nors tiesa pasakius, man ir be vyšnių sausainiai būtų labai skanūs. Išėjo dvi skardos, tad gražiai pasidalinau ir pusę nunešiau tėvams. Kitą rytą net aiktelėjau, kai pamačiau lėkštėje tik trupinius. O kas dar labiau nustebino – tėvai neturėjo jokių priekaištų sausainiukams (nes šiaip tai jie visada suranda prie ko prikibti 🙂 ).

200 g sviesto

200 g cukraus

2 kiaušiniai

150 g miltų

250 g avižinių dribsnių

1 a.š. vanilinio cukraus

100 g moliūgų sėklų

50 g džiovintų vyšnių ar spanguolių (nebūtina)

1 a.š. kepimo miltelių

žiupsnelis druskos

Dideliame dubenyje išsukti minkštą sviestą su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Įmušti kiaušinius ir gerai išplakti. Suberti su kepimo milteliais sumaišytus miltus, druską ir viską gerai išmaišyti. Suberti avižinius dribsnius, moliūgų sėklas ir džiovintas uogas. Dar kartą viską gerai išmaišyti ir pusvalandį pabrinkinti vėsioje vietoje. Formuoti nedidelius paplotėlius ir dėlioti ant kepimo popieriaus, paliekant didesnius tarpus. Kepti iki 180 laipsnių įkitintoje orkaitėje 10-12 minučių.

Šaltinis: Darbštuolė. Velykų vaišės. 2009

  1. Rūtuliukas says:

    puikus receptas 🙂 tikrai nėra ko kibt prie jo 😛

  2. Aušra says:

    aga… tik deja jau baigėsi… mažasis vyrukas pasidarbavo dantukais 🙂

  3. allegra says:

    Niekaip nepavyksta aptikt normalių avižinių sausainių recepto. Ką turiu minty sakydama “normalių”? Ogi netrapių, tvirtų, tokių, kokių būna krautuvėse. Jau beveik praradau viltį.
    Kokie tavieji? Jei netrapūs, skolinsiuos receptą 🙂

  4. Aušra says:

    Deja deja, šitie trapūs 🙂 Daug sviesto dedasi. Turiu kitokį dar receptą avižinių dribsnių sausainių, bet niekaip jų neiškepu kad galėčiau įdėti į puslapį. Na bus matyt, jei ir toliau taip doros visus sausainius mano mažasis vyrukas, tai už poros dienų vėl reikės kepti sausainius, tai iškepsiu tuos avižinius, nes anie tai ne itin trapūs (bent jau kiek atmintis neša 🙂 ).

  5. allegra says:

    Ot super, stebėsiu ir lauksiu 🙂

  6. R. says:

    Nesuprantu, is suformuotu sausainiu bekepant gavosi istisa mase, dabar kepa plonas, plonas pyragas :DDDD idomu ka ne taip padariau:/

  7. Aušra says:

    Vaje kaip gaila. Aš kaip tik šį savaitgalį kepiau šiuos sausainius su drauge, tik be džiovintų vyšnių ir vietoj moliūgo sėklų dėjom saulėgrąžų. Tešla toli buvo iki skystos. Rankomis formuojant rutuliukus jie buvo ganėtinai tvirti. Gal sviestas koks netinkamas pasitaikė pas jus?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Šokoladinis pyragas su obuoliais

Šokoladinis pyragas su obuoliais

Šis pyragas laukė savo eilės nuo pernai metų. Kažkaip tais metais per obuolių sezoną nesuspėjau iškepti, o paskui nepirksi gi obuolių, kai namai ir taip pilni visokio gėrio 🙂 Todėl šiais metais jis buvo pirmasis ir kol kas vienintelis pyragas su obuoliais. Tiesą pasakius, realybėje jis gavosi daug gražesnis nei knygos nuotraukoje. Na savo nuotraukų nepulsiu vertinti 🙂 Žinau, kad tobulybei ribų nėra. Tačiau tiksliai žinau, jog laukti pyrago tikrai buvo verta – jis labai sultingas ir drėgnas. Tiesiog tirpo burnoje! Vaikai suvalgę pusę (žinoma aš kepiau pusę porcijos), o galvojau seneliams pusę nunešiu. Teko senelius pavaišinti vos po vieną gabaliuką…

Pyragėliai su moliūgu ir džiovintomis slyvomis

Pyragėliai su moliūgu ir džiovintomis slyvomis

Šie pyragėliai – neskausmingas būdas sunaudoti moliūgą ar moliūgo tyrę. Man ir vyrui labai patinka, tačiau vaikams jie kažkuo neįtiko. Bet tai kad net mano mama užsiprašė jų iškepti jai į darbą, bent jau man didelis įrodymas, jog jie tikrai skanūs 🙂

Picos padas su kepimo milteliais

Picos padas su kepimo milteliais

Skirta tiems, kas skuba ir negali iš anksto pasiruošti mielinio picos pado. Mane jis gelbsti jau ne vieną savaitgalį, kai staiga užsimanau picos, o mielinės tešlos šaldiklyje jau nebeturiu. Smagu, kad ir šeima neišbrokavo.

Morkų sklindžiai

Morkų sklindžiai

Po kelių iš eilės nesėkmių bandant pagaminti ką nors ne tik valgomo bet ir skanaus iš morkų, paėmiau tikriausiai patį paprasčiausią receptą (eilinį kartą iš vaikiškų receptų kolekcijos). Ir supratau, kad vos per kelias minutes tavo (ar tavo vaiko) lėkštėje gali būti paprasti ir skanūs sklindžiai. Mes (aš ir mano mergaičiukė) valgėm juos pusryčiams, o va vyras (morkų nemylėtojas) pasakė, kad visai valgoma ?

Ratatouilletarte arba pyragėliai su daržovėmis

Ratatouilletarte arba pyragėliai su daržovėmis

Pyragėliai labai skanūs ir šilti, ir šalti. Galvojau trūks mėsos, tačiau taip nebuvo. Galvojau neštis į darbą pietums, tačiau nespėjau… Suvalgėm pusryčiams…