Menu

Avižiniai sausainiai su pabarstukais

  • Avižiniai sausainiai su pabarstukais
  • Avižiniai sausainiai su pabarstukais
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Avižiniai sausainiai su pabarstukais

Autorius:
Data:

Karantinas gerai tuo, kad surandi laiko iškraustyti net giliausius spintelių užkampius. Čia ir radau įvairių pabarstukų likučių. Tad pagalvojau, kad laikas jau būtų juos sunaudoti, kad neliūdėtų. Žurnale užmačiau avižinius sausainius su jais, tad ir išbandžiau 🙂 Sausainiai kaip sausainiai, viskas su jais tvarkoj. Pabarstukai nėra būtini, tik suteikia šiokį tokį žaismingumą. O ir jei jų turi – tai kodėl gi ne? Su miltais kas kartą vis maišau aš juos kokius randu po ranka. Tikrai neturi būti čia tik kvietiniai miltai, išbandžiau ir su avižiniais, ir su pilno grūdo miltais, ir su visokiais po truputį. Būtent tuo ir patiko šie sausainiai – nereikia daug įmantrių produktų, ir sunaudoti galima įvairius likučius.

Avižiniai sausainiai su pabarstukais

Užtruksime:
Pagaminsime: 12 sausainių

Ingredientai:

  • 130 g avižinių dribsnių
  • 80 g miltų
  • 50 g cukraus
  • žiupsnelis druskos
  • 100 g sviesto, lydyto
  • 1 kiaušinis
  • įvairių pabarstukų (nebūtina)

Instrukcijos:

  • Orkaitė įkaitinti iki 180°C.
  • Visus sausus produktus, išskyrus pabarstukus, suberti į indą ir išmaišyti.
  • Supilti išlydytą sviestą ir įmušti kiaušinį.
  • Viską gerai išmaišyti.
  • Iš tešlos drėgnomis rankomis formuoti rutuliukus ir dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą.
  • Tešlos rutuliukus paspausti, kad gautųsi ploni sausainiai.
  • Ant viršaus užbarstyti pabarstukų.
  • Kepti orkaitėje apie 12-14min.
  • Iškepusius sausainius leisti atvėsti ant kepimo skardos. Vėliau galima perkelti ir ant grotelių pilnai atvėsti.
  • Skanaus!

Šaltinis: Žurnalas Beatos virtuvė 2016 Ruduo Nr.8

sausainiai, avižiniai, sveikuoliški
saldumynai, sausainiai

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Varškės ir avižinių dribsnių sausainiai

Varškės ir avižinių dribsnių sausainiai

Super paprastučiai, galima sakyti dietiniai sausainiukai. Man labai patinka, nes ingredientų vos keli, o pasidaro ir iškepa labai greitai. 200 g varškės 1 st. avižinių dirbsnių 1 kiaušinis 2 v.š. cukraus (čia jau pagal kiekvieno …

Slyvų ir avižinių dribsnių apkepas

Slyvų ir avižinių dribsnių apkepas

Kadangi Ievutei paskutiniu metu dingo apetitas ir valgo tik pieniškas dešreles (ir tai ne visas) ir košes, tai taip norisi kažką naujo jai pasiūlyti. Atradau, kad Ieva puikiai valgo visokius apkepus. Tad dar vienas prie apkepų kolekcijos. Beje, šis receptas rastas prie vaikiškų receptų SuperMamos forume.

Avižiniai sausainiai su moliūgų sėklomis

Avižiniai sausainiai su moliūgų sėklomis

Seniai nužiūrėtas receptas ilgai laukęs savo eilės. Ir išaušo ta diena, kai užmigdžiusi savo mažąjį ėmiausi darbo pasiraitojusi rankoves, nes dar nebuvo laikas daryti vakarienės, o vienintelė vieta tolimiausia nuo miegančio vaiko yra virtuvė. Išsitraukiau …

Avižinių dribsnių batonėliai

Avižinių dribsnių batonėliai

Labai blogai kai namuose baigiasi saldumynai ir visą dieną tik ir tegalvoji apie saldumynus. Va ir gaunasi paskui, kad pusę iškepto gėrio sukerti vos ne vienu prisėdimu. Ir guodžia tik tai, kad šitą saldumyną priskirčiau prie sveikuoliškų (jei nebūtų toks saldus :))

Avižinių dribsnių pyragas

Avižinių dribsnių pyragas

Pyragas nėra saldus, tad kas mėgsta saldžiau reikėtų dėti 1 stiklinę cukraus. Kitą kartą taip ir padariau. Kadangi dėl didesnio cukraus kiekio tešla buvo skystesnė tai sodą gesinau actu ir grietinės visai nedėjau. Pavyko vėlgi labai skanus pyragas. Visi pripažino, kad šis variantas skanesnis, nes pirmu atveju vieni jautė truputį sodos, o kitiems trūko saldumo. Šiuo atveju, visi liko patenkinti ir jokių priekaištų neturėjo 🙂