Menu

Avižiniai sausainiai su pabarstukais

  • Avižiniai sausainiai su pabarstukais
  • Avižiniai sausainiai su pabarstukais
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Avižiniai sausainiai su pabarstukais

Autorius:
Data:

Karantinas gerai tuo, kad surandi laiko iškraustyti net giliausius spintelių užkampius. Čia ir radau įvairių pabarstukų likučių. Tad pagalvojau, kad laikas jau būtų juos sunaudoti, kad neliūdėtų. Žurnale užmačiau avižinius sausainius su jais, tad ir išbandžiau 🙂 Sausainiai kaip sausainiai, viskas su jais tvarkoj. Pabarstukai nėra būtini, tik suteikia šiokį tokį žaismingumą. O ir jei jų turi – tai kodėl gi ne? Su miltais kas kartą vis maišau aš juos kokius randu po ranka. Tikrai neturi būti čia tik kvietiniai miltai, išbandžiau ir su avižiniais, ir su pilno grūdo miltais, ir su visokiais po truputį. Būtent tuo ir patiko šie sausainiai – nereikia daug įmantrių produktų, ir sunaudoti galima įvairius likučius.

Avižiniai sausainiai su pabarstukais

Užtruksime:
Pagaminsime: 12 sausainių

Ingredientai:

  • 130 g avižinių dribsnių
  • 80 g miltų
  • 50 g cukraus
  • žiupsnelis druskos
  • 100 g sviesto, lydyto
  • 1 kiaušinis
  • įvairių pabarstukų (nebūtina)

Instrukcijos:

  • Orkaitė įkaitinti iki 180°C.
  • Visus sausus produktus, išskyrus pabarstukus, suberti į indą ir išmaišyti.
  • Supilti išlydytą sviestą ir įmušti kiaušinį.
  • Viską gerai išmaišyti.
  • Iš tešlos drėgnomis rankomis formuoti rutuliukus ir dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą.
  • Tešlos rutuliukus paspausti, kad gautųsi ploni sausainiai.
  • Ant viršaus užbarstyti pabarstukų.
  • Kepti orkaitėje apie 12-14min.
  • Iškepusius sausainius leisti atvėsti ant kepimo skardos. Vėliau galima perkelti ir ant grotelių pilnai atvėsti.
  • Skanaus!

Šaltinis: Žurnalas Beatos virtuvė 2016 Ruduo Nr.8

sausainiai, avižiniai, sveikuoliški
saldumynai, sausainiai

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Avižiniai kokosiniai sausainiai

Avižiniai kokosiniai sausainiai

Užburiantys sausainiai – kai paragauji, negali sustoti. Patiko visai šeimynai. Du kartus jau kepiau ir visada ilgiau dienos neužsilaiko. Žinau, kad labai panašūs sausainiai yra pas Forellę, tik pas ją sausainiai dar labiau „tiuninti” – su riešutais 🙂 Man kol kas užtenka ir be riešutų.

Kalakutienos kotletai su kopūstais

Kalakutienos kotletai su kopūstais

Vaikiškas receptas puikiai tinkantis ir suaugusiems. Kelis kartus gaminau ir abu kartus visai šeimai patiko.

Obuoliniai sausainiai su razinomis

Obuoliniai sausainiai su razinomis

Šitie sausainiai universalūs 🙂 Kepiau ne vieną kartą, tik kartą kai per neapsižiūrėjimą paaiškėjo, jog obuolių košės ir razinų bei riešutų nėra, teko improvizuoti. Tada sausainiai išėjo su slyvų uogiene ir aguonomis 🙂 Bet tikrai visiems labai patiko. Tad užskaičiau šiuos sausainius kaip tinkančius sunaudoti visokias uogienes. Beje, kai kepiau su obuolių koše, tai ji pas mane buvo nesaldinta. O jei jūs naudosite obuolių košę su cukrumi, siūlau cukraus kiekį pamažinti dar 50 ml.

Šokoladinė avižinė košė (nevirta)

Šokoladinė avižinė košė (nevirta)

Rugsėjį, kai buvome atpratę anksti keltis, atradau šią košę ir ją labai pamėgome. Deja, kaip ir viskas, ilgainiui ji atsibodo ir pasimiršo. Tačiau praeitą savaitę darbe, kolegė pasakojo kokią košę jį darosi kiekvieną vakarą rytojaus pusryčiams ir taip priminė apie mūsų pamėgtą šokoladinę košę. Tik kelios minutės iš vakaro viskam sumaišyti ir ryte lieka tik pasipjaustyti vaisių, užsidėti uogų ir skanauti.

Sodos duona

Sodos duona

Paskutiniu metu ganėtinai dažnai tik vėlai vakare atsimenu, jog namuose baigėsi duona ir reikėjo užstatyti kepti duonkepėje. Tad iš padėties teko suktis, nes kitą dieną vyras būtų badavęs 🙂 Išgelbėjo, ir visų nuostabai netgi labai patiko. Vyras gyrė, kai kitą dieną valgė su sūriu.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux