Menu

Avižiniai sausainiai su pabarstukais

  • Avižiniai sausainiai su pabarstukais
  • Avižiniai sausainiai su pabarstukais
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Avižiniai sausainiai su pabarstukais

Autorius:
Data:

Karantinas gerai tuo, kad surandi laiko iškraustyti net giliausius spintelių užkampius. Čia ir radau įvairių pabarstukų likučių. Tad pagalvojau, kad laikas jau būtų juos sunaudoti, kad neliūdėtų. Žurnale užmačiau avižinius sausainius su jais, tad ir išbandžiau 🙂 Sausainiai kaip sausainiai, viskas su jais tvarkoj. Pabarstukai nėra būtini, tik suteikia šiokį tokį žaismingumą. O ir jei jų turi – tai kodėl gi ne? Su miltais kas kartą vis maišau aš juos kokius randu po ranka. Tikrai neturi būti čia tik kvietiniai miltai, išbandžiau ir su avižiniais, ir su pilno grūdo miltais, ir su visokiais po truputį. Būtent tuo ir patiko šie sausainiai – nereikia daug įmantrių produktų, ir sunaudoti galima įvairius likučius.

Avižiniai sausainiai su pabarstukais

Užtruksime:
Pagaminsime: 12 sausainių

Ingredientai:

  • 130 g avižinių dribsnių
  • 80 g miltų
  • 50 g cukraus
  • žiupsnelis druskos
  • 100 g sviesto, lydyto
  • 1 kiaušinis
  • įvairių pabarstukų (nebūtina)

Instrukcijos:

  • Orkaitė įkaitinti iki 180°C.
  • Visus sausus produktus, išskyrus pabarstukus, suberti į indą ir išmaišyti.
  • Supilti išlydytą sviestą ir įmušti kiaušinį.
  • Viską gerai išmaišyti.
  • Iš tešlos drėgnomis rankomis formuoti rutuliukus ir dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą.
  • Tešlos rutuliukus paspausti, kad gautųsi ploni sausainiai.
  • Ant viršaus užbarstyti pabarstukų.
  • Kepti orkaitėje apie 12-14min.
  • Iškepusius sausainius leisti atvėsti ant kepimo skardos. Vėliau galima perkelti ir ant grotelių pilnai atvėsti.
  • Skanaus!

Šaltinis: Žurnalas Beatos virtuvė 2016 Ruduo Nr.8

sausainiai, avižiniai, sveikuoliški
saldumynai, sausainiai

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Stori blynai

Stori blynai

Net keista, kad visų reikalingų produktų buvo namuose. Tad nedelsdama kibau išbandyti iš naujos knygutės kažko skanaus. O skanu buvo tikrai… labai labai… Sėdžiu prisikirtusi ligi soties ir vis tiek dar akys žiūri į tuos kelis likusius lėkštėje blynelius… Ir kaip džiaugiausi, kad dariau tik iš pusės kiekio. Nors knygoje parašyta, kad čia viskas tik dviems porcijoms, mano akimis žiūrint čia visos šešios ?

Mėgstamiausi granolos batonėliai

Mėgstamiausi granolos batonėliai

Kaip jau pavadinimas byloja – tai mano mėgstamiausi granolos batonėliai. Ypatingai nuostabūs pasidaro, jei turite melasos cukraus ir juo pakeičiate šaukštą rudojo cukraus. Bet žinoma ir be to, aš juos be galo dievinu. Kiti šeimos nariai irgi juos mielai valgo priešpiečiams ar pavakariams, o kai pasibaigia, visi pasigenda 🙂

Bananine granola be cukraus ir be aliejaus

Bananinė granola be cukraus ir be aliejaus

Prie šios granolos puikiai tiktų prierašas “Sveikiau nebūna” 🙂 Kadangi paskutiniu metu man viskas atrodo per saldu, tai ši granola puikiai tiko. Tik žinoma, bananas turi būti tikrai sunokęs ir saldus, tada ir granola bus švelniai salstelėjusi.

Žemės riešutų sviesto avižiniai sausainiai

Žemės riešutų sviesto avižiniai sausainiai

Skanūs sausainiai su švelniu žemės riešutų skoniu ir šiek tiek sveikuoliški, nes avižiniai 🙂 Originale nurodytas kiekis pasirodė per didelis, tad nedėjau rudojo cukraus. Bet nors ir sumažinau cukraus kiekį per pusę, jie man vis tiek buvo per saldūs. Nors vaikai pusę sausainių suvalgė vienu ypu, o vyras labai neigė, kad jie per saldūs – sakė “Pats tas”.

Sveikuoliški avižiniai sausainiai

Sveikuoliški avižiniai sausainiai

Tokio populiarumo nesitikėjau 🙂 Norėjau tik iškepti sausainių 🙂 O netikėtai darbe bendradarbė užklausė jų recepto, o vyrukas (kitas ragautojas) irgi net kelis kartus paminėjo, jog sausainiai labai geri 🙂 ir ko gi man daugiau norėti? Tik pasiūlyti išsikepti ir kitiems.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux