Menu

Reindžerio sausainiai

  • Reindžerio sausainiai
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Reindžerio sausainiai


Autorius: Aušra

Data:

Pagalvojau, kad seniai jau kepiau sausainius. O dar mama kaip tik paminėjo, jog jai patiko kažkada kepti sausainiai su šokolado gabaliukais. Aš asmeniškai norėjau avižinių sausainių. Kaip tik po ranka pasitaikė šių sausainių receptas, tad nusprendžiau ilgai nedelsti 🙂 Kadangi vyras nenori valgyti saldumynu, vėl pasisekė bendradarbėms – beveik viskas iškeliavo į darbą.

Reindžerio sausainiai

Užtruksime:
Išeiga: 30 sausainių
Kaloringumas: 194 kcal / sausainis

Ingredientai:
1 p.= 237 ml

  • 1 p. (230 g) sviesto, kambario temepratūros
  • 1 p. cukraus
  • 2 dideli kiaušiniai
  • 2 a.š. vanilės ekstrakto
  • 2 p. miltų
  • 1/2 a.š. kepimo miltelių
  • 1/2 a.š. sodos
  • 1 a.š. druskos
  • 2 p. avižinių dribsnių
  • 1 1/2 p. pūstų ryžių
  • 200 g šokolado gabaliukų
  • 3/4 p. kokoso drožlių
  • 1/2 p. smulkintų graikinių riešutų

Instrukcijos:

  • Įkaitinti orkaitę iki 180°C, kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi.
  • Dideliame inde maišyti sviestą ir cukrų iki vientisos masės.
  • Po vieną įmušti kiaušinius, supilti vanilės ekstraktą.
  • Įmaišyti miltus, kepimo miltelius, sodą, druską.
  • Sudėti avižinius dribsnius, pūstus ryžius, šokolado gabaliukus ir riešutus.
  • Arbatiniu šaukšteliu tešlą dėti ant kepimo popieriaus.
  • Kepti 11-13 minučių, kol kraštai pradės ruduoti.
  • 2-3 minutes vėsinti ant kepimo popieriaus, paskui perkelti ant grotelių galutinai atvėsti.
  • Skanaus!

Šaltinis: Baking Bites

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Pyragas su voveraitėmis

Gavusi voveraičių iš karto nusprendžiau, jog šiais metais reikia išbandyti kažką naujo su jomis. Kadangi jau pastebėjau, jog į darbą pietums neštis patogu nesaldžius pyragus, o ir vyro (grybų nemylėtojo) nebuvo namuose, tad šis receptas laimėjo mano atranką 🙂 Tik originaliame recepte druskos kiekis man buvo per didelis, tad čia pateikiu jau ne tokį sūrų variantą.

Bulvių duona

Bulvių duona

Pagaliau po ilgos pertraukos radau duoną, kurią valgydamas aikčioja mano vyras 🙂 Taaaip… ilgai buvom stigę ant duonos be plutelės, tačiau turiu vilčių (ir gan didelių), kad ši duona bus dabar gaminama dažnai, gal net padarysim pertrauką nuo iki šiol keptos duonos. O kalbant apie skonį, jis truputį primena švilpikus 🙂

Kauliukai (Ossi dei Morti)

Kauliukai (Ossi dei Morti)

Paperka mane skambūs pavadinimai 🙂 Čia juk patys paprasčiausia sausainiai, bet kai pavadinimas toks neįprastas, taip ir norisi pabandyti 🙂 O sausainiai gaunasi gan kieti, todėl geriausia daryti juos kuo plonesnius. Skaniausia valgyti su karštu šokoladu ar kava (galima net pamirkyti). Italai juos kepa Visų šventųjų dienos proga. Kodėl sugalvotas toks pavadinimas manau aišku 🙂 – primena numirėlio kauliukus.

Dribsnių sausainiai

Dribsnių sausainiai

Autorius: Aušra Data: 2009-06-29 Ilgai ieškojau recepto sausainių, kurie būtų bent kažkiek panašūs į tuos paprastučius kvadratinius sausainius, kurie nuo seno mums visiems žinomi ir kuriuos su mielu noru maumoja mano mažylis. Nesakau, kad čia …

Kreminis rabarbarų pyragas

Kreminis rabarbarų pyragas

Pyragas keptas vasaros pradžioje, bet savaitgalį dar mačiau kelis rabarbarus Maximoje, tad gal pas kažką dar užsilikę jų yra. Pyragas tikrai nėra labai saldus. Aš kitą kartą netgi dvigubinčiau cukraus kiekį, arba šiek tiek mažinčiau rabarbarų kiekį. Nežiūrint to, pyragas atvėsintas buvo skalsiai suvalgytas, tiek vaikų, tiek suaugusiųjų.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux