Menu

Reindžerio sausainiai

  • Reindžerio sausainiai
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Reindžerio sausainiai


Autorius: Aušra

Data:

Pagalvojau, kad seniai jau kepiau sausainius. O dar mama kaip tik paminėjo, jog jai patiko kažkada kepti sausainiai su šokolado gabaliukais. Aš asmeniškai norėjau avižinių sausainių. Kaip tik po ranka pasitaikė šių sausainių receptas, tad nusprendžiau ilgai nedelsti 🙂 Kadangi vyras nenori valgyti saldumynu, vėl pasisekė bendradarbėms – beveik viskas iškeliavo į darbą.

Reindžerio sausainiai

Užtruksime:
Išeiga: 30 sausainių
Kaloringumas: 194 kcal / sausainis

Ingredientai:
1 p.= 237 ml

  • 1 p. (230 g) sviesto, kambario temepratūros
  • 1 p. cukraus
  • 2 dideli kiaušiniai
  • 2 a.š. vanilės ekstrakto
  • 2 p. miltų
  • 1/2 a.š. kepimo miltelių
  • 1/2 a.š. sodos
  • 1 a.š. druskos
  • 2 p. avižinių dribsnių
  • 1 1/2 p. pūstų ryžių
  • 200 g šokolado gabaliukų
  • 3/4 p. kokoso drožlių
  • 1/2 p. smulkintų graikinių riešutų

Instrukcijos:

  • Įkaitinti orkaitę iki 180°C, kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi.
  • Dideliame inde maišyti sviestą ir cukrų iki vientisos masės.
  • Po vieną įmušti kiaušinius, supilti vanilės ekstraktą.
  • Įmaišyti miltus, kepimo miltelius, sodą, druską.
  • Sudėti avižinius dribsnius, pūstus ryžius, šokolado gabaliukus ir riešutus.
  • Arbatiniu šaukšteliu tešlą dėti ant kepimo popieriaus.
  • Kepti 11-13 minučių, kol kraštai pradės ruduoti.
  • 2-3 minutes vėsinti ant kepimo popieriaus, paskui perkelti ant grotelių galutinai atvėsti.
  • Skanaus!

Šaltinis: Baking Bites

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Pynutė

Pynutė

Ši pynutė man labai skani. Kepiau ne vieną kartą ir net ne du. Paskutinį kartą kai kepiau, suminkiusi tešlą duonkepėje ją įdėjau lėtam kilimui į šaldytuvą. O kitą rytą atsikėlusi supyniau pynutę, pakildinau valandžiukę ir kepiau. Taip ką tik iškeptą duonytę skanavome jau per savaitgalio pusryčius.

Naminiai Rafaelo

Naminiai Rafaelo

Taigi teko ganėtinai smarkiai improvizuoti, nes šį kartą pritrūkau kokoso drožlių. Tad rezultate gavosi, ne balti rafaelo saldainiai, bet tortų papuošimuose išmaudyti varškės saldainiukai. Patikėkit, tik saldainiukais ir išeina juos pavadinti, nes buvo labai saldu, nors ir dėjau truputėlį mažiau cukraus nei originale. Čia pateikiu savo versiją, kurią visi skaniai suvalgėm per kelias dienas. Ir spėju vyrui tikrai patiko, nes prisikirto šių saldainiukų ir vėl uždraudė man daryti saldumynus…

Mėgstamiausi granolos batonėliai

Mėgstamiausi granolos batonėliai

Kaip jau pavadinimas byloja – tai mano mėgstamiausi granolos batonėliai. Ypatingai nuostabūs pasidaro, jei turite melasos cukraus ir juo pakeičiate šaukštą rudojo cukraus. Bet žinoma ir be to, aš juos be galo dievinu. Kiti šeimos nariai irgi juos mielai valgo priešpiečiams ar pavakariams, o kai pasibaigia, visi pasigenda 🙂

Mieliniai blynai

Mieliniai blynai

Kaip dažnai nutinka, vėstant orams norisi jaukesnio, šilto maisto. Todėl pusryčiams puiku atsiminti seniai bekeptus mielinius blynus. Šie blynai pirmą kartą buvo išbandyti tikriausiai kai antrą kartą gyvenime pažindinausi su mielėmis ir jų panaudojimu (apie pirmą kartą bus kada nors irgi). Žinau, kad mielinių blynų receptų pilnas internetas, tačiau kaip ir dauguma dalykų – pirmi būna įsimintiniausi.

Picos padas su kepimo milteliais

Picos padas su kepimo milteliais

Skirta tiems, kas skuba ir negali iš anksto pasiruošti mielinio picos pado. Mane jis gelbsti jau ne vieną savaitgalį, kai staiga užsimanau picos, o mielinės tešlos šaldiklyje jau nebeturiu. Smagu, kad ir šeima neišbrokavo.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux