Menu

Sveikuoliški avižiniai sausainiai

  • Sveikuoliški avižiniai sausainiai
  • Details
  • 4 Comments
  • Related Items
Sveikuoliški avižiniai sausainiai


Autorius: Aušra

Data:

Tokio populiarumo nesitikėjau 🙂 Norėjau tik iškepti sausainių 🙂 O netikėtai darbe bendradarbė užklausė jų recepto, o vyrukas (kitas ragautojas) irgi net kelis kartus paminėjo, jog sausainiai labai geri 🙂 ir ko gi man daugiau norėti? Tik pasiūlyti išsikepti ir kitiems.

Sveikuoliški avižiniai sausainiai

Užtruksime:
Išeiga: 40 sausainių
Kaloringumas: 151 kcal / sausainiai

Ingredientai:

  • 250 ml sezamų sėklų
  • 250 ml kokoso drožlių
  • 500 ml avižinių dribsnių
  • 375 ml miltų
  • 250 ml cukraus
  • saujelė razinų
  • saujelė saulėgrąžų sėklų
  • 2 kiaušiniai
  • 240 g sviesto

Instrukcijos:

  • Įkaitinti orkaitę iki 190°C.
  • Inde sumaišyti visus sausus produktus.
  • Sviestą ištirpinti. Kai sviestas nebus karštas, įmaišyti kiaušinius.
  • Tada skystus produktus supilti į sausų produktų indą ir išmaišyti.
  • Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi ir šaukšteliu dėti tešlą, truputį paplojant, kad sausainiai gautusi plokštesni.
  • Kepti apie 20 min.
  • Skanaus!

Šaltinis: Tango su samčiais

  1. Inga says:

    Pasakiško skonio sausainiai.Pats pirmas bandymas juos kepti nenuvylė nei skoniu,nei išvaizda.Ačiū jums už skanų receptą 🙂

  2. Aušra says:

    Šitie tikrai geruliai 🙂 Smagu, kad ne man vienai taip atrodo 😉

  3. Rūta says:

    Sveiki, o kaip jūs matuojate produktus ml? Ar tiesiog paimate stiklinę pvz. 250ml tūrio ir pilate pilnai sezamo sėklas, kokosų drožles, cukrų?

  4. Aušra says:

    Sveiki, aš turiu kelis sugraduotus indelius matavimui mililitrais skirtus, vienas yra sužymėtas kas 50ml, kitas yra 100 ml ir sužymėtas kas 10ml. Pastarasis mano mylimiausias, pirktas Senukuose kažkada seniai ir už dienų vėl keliausiu atnaujinti.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Avižinių dribsnių pyragas

Avižinių dribsnių pyragas

Pyragas nėra saldus, tad kas mėgsta saldžiau reikėtų dėti 1 stiklinę cukraus. Kitą kartą taip ir padariau. Kadangi dėl didesnio cukraus kiekio tešla buvo skystesnė tai sodą gesinau actu ir grietinės visai nedėjau. Pavyko vėlgi labai skanus pyragas. Visi pripažino, kad šis variantas skanesnis, nes pirmu atveju vieni jautė truputį sodos, o kitiems trūko saldumo. Šiuo atveju, visi liko patenkinti ir jokių priekaištų neturėjo 🙂

Naminiai Rafaelo

Naminiai Rafaelo

Taigi teko ganėtinai smarkiai improvizuoti, nes šį kartą pritrūkau kokoso drožlių. Tad rezultate gavosi, ne balti rafaelo saldainiai, bet tortų papuošimuose išmaudyti varškės saldainiukai. Patikėkit, tik saldainiukais ir išeina juos pavadinti, nes buvo labai saldu, nors ir dėjau truputėlį mažiau cukraus nei originale. Čia pateikiu savo versiją, kurią visi skaniai suvalgėm per kelias dienas. Ir spėju vyrui tikrai patiko, nes prisikirto šių saldainiukų ir vėl uždraudė man daryti saldumynus…

Kokosiniai sausainiai

Kokosiniai sausainiai

Pradėjau bandyti gaminti ledus namuose, bet to pasekmė – kiaušinių baltymai ieško savo panaudojimo. Tad vieną dieną atsiminiau, jog yra nemažai įvairių paprastų kokosinių sausainukų receptų. O su tokiais sausainiukais tikrai įtaikysiu savo tėčio skoniui – jis kokosą mėgstą visur. Tad vos per kelias minutes viskas buvo užmaišyta ir iškepta, o ir dingo matyt greičiau nei per pusvalandį. Močiutei net teko anūkus vaikyti, kad senelio sulauktų jam skirti sausainiai 🙂 .

Norvegiški avižiniai krekeriai pagal Forellę

Norvegiški avižiniai krekeriai pagal Forellę

Trapūs krekeriukai, kuriuose saldumas vos juntamas. Vaikams pagraužti labai tiko. Sakiau kitą kartą išbandysiu dėti daugiau druskos ir cukraus nenaudoti. Tada manau puikiai tiktų su kokiais užtepais.

Obuolių pyragas su kokoso drožėmis

Obuolių pyragas su kokoso drožėmis

Kas valgė buvo sužavėti ir labai džiaugėsi, kai pasiūliau kitą dieną vėl šį pyragą iškepti, nes pyrago gaunasi ganėtinai nedaug, o skonis neišpasakytas.