Sveikuoliški avižiniai sausainiai
- Details
- 4 Comments
Tokio populiarumo nesitikėjau 🙂 Norėjau tik iškepti sausainių 🙂 O netikėtai darbe bendradarbė užklausė jų recepto, o vyrukas (kitas ragautojas) irgi net kelis kartus paminėjo, jog sausainiai labai geri 🙂 ir ko gi man daugiau norėti? Tik pasiūlyti išsikepti ir kitiems.
Sveikuoliški avižiniai sausainiai
Užtruksime:
Išeiga: 40 sausainių
Kaloringumas: 151 kcal / sausainiai
Ingredientai:
- 250 ml sezamų sėklų
- 250 ml kokoso drožlių
- 500 ml avižinių dribsnių
- 375 ml miltų
- 250 ml cukraus
- saujelė razinų
- saujelė saulėgrąžų sėklų
- 2 kiaušiniai
- 240 g sviesto
Instrukcijos:
- Įkaitinti orkaitę iki 190°C.
- Inde sumaišyti visus sausus produktus.
- Sviestą ištirpinti. Kai sviestas nebus karštas, įmaišyti kiaušinius.
- Tada skystus produktus supilti į sausų produktų indą ir išmaišyti.
- Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi ir šaukšteliu dėti tešlą, truputį paplojant, kad sausainiai gautusi plokštesni.
- Kepti apie 20 min.
- Skanaus!
Šaltinis: Tango su samčiais
Pasakiško skonio sausainiai.Pats pirmas bandymas juos kepti nenuvylė nei skoniu,nei išvaizda.Ačiū jums už skanų receptą 🙂
Šitie tikrai geruliai 🙂 Smagu, kad ne man vienai taip atrodo 😉
Sveiki, o kaip jūs matuojate produktus ml? Ar tiesiog paimate stiklinę pvz. 250ml tūrio ir pilate pilnai sezamo sėklas, kokosų drožles, cukrų?
Sveiki, aš turiu kelis sugraduotus indelius matavimui mililitrais skirtus, vienas yra sužymėtas kas 50ml, kitas yra 100 ml ir sužymėtas kas 10ml. Pastarasis mano mylimiausias, pirktas Senukuose kažkada seniai ir už dienų vėl keliausiu atnaujinti.