Menu

Avižiniai sausainiai su kakava ir graikiniais riešutais

  • Avižiniai sausainiai su kakava ir graikiniais riešutais
  • Details
  • 3 Comments
  • Related Items
Avižiniai sausainiai su kakava ir graikiniais riešutais


Autorius: Aušra

Data:

Pasiilgau šokolado ir kakavos 🙂 Todėl buvo proga išbandyti kažką naujo. Kas valgė, visiems patiko. Ganėtinai trapūs, su švelniu riešuto skoniu.

Avižiniai sausainiai su kakava ir graikiniais riešutais

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 110 g sviesto, kambario temperatūros
  • 1/2 p. rudojo cukraus
  • 1 a.š. vanilinio cukraus
  • 1 didelis kiaušinis
  • 1/2 p. graikinių riešutų
  • 1 v.š. kakavos
  • 1/2 a.š. sodos
  • 1/4 a.š. kepimo miltelių
  • 1/4 a.š. druskos
  • 1/2 p. miltų
  • 1 1/2 p. greitai išverdančių avižinių dribsnių

Instrukcijos:

  • Įkaitinti orkaitę iki 180°C.
  • Iškloti kepimo popieriumi 1-2 kepimo skardas.
  • Graikinius riešutus sumaišyti su vaniliniu cukrumi ir susmulkinti juos smulkintuvu.
  • Sudėti kakavą, druską, sodą ir kepimo miltelius, ir dar kartą sumaišyti viską su smulkintuvu.
  • Kitame inde sumaišyti sviestą su cukrumi ir kiaušiniu.
  • Į gautą masę po truputį įmaišyti kakavos-riešutų mišinį, miltus ir avižinius dribsnius. Viską gerai išmaišyti.
  • Tada galima tiesiog šaukšteliu dėti tešlą ant kepimo popieriaus arba drėgnomis rankomis suformuoti rutuliukus ir švelniai juos paspausti, kad gautųsi gražios formos. Palikti poros centimetrų tarpus tarp sausainių.
  • Kepti 12-15 minutes.
  • Atvėsinti ant grotelių.
  • Skanaus!

Šaltinis: Passionate About Baking

  1. Asta says:

    Ooo, kokie įdomūs sausainiukai, aš avižinių su kakava net neragavus niekad, tikriausiai skanu 🙂

  2. Aušra says:

    Tikrai taip 🙂 Kai vėl nusipirksiu graikinių riešutų, vėl kepsiu juos. Jau pasiilgau šių sausainių 🙂

  3. […] Kas valgė, visiems patiko. Ganėtinai trapūs, su švelniu riešuto skoniu. (Everyone liked these cookies cause they are crumbly with a sweet flavour of walnuts)Read More […]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Lazdyno riešutai kakavoje

Lazdyno riešutai kakavoje

Kartą Kauno merginos sugalvojo padaryti susibėgimą ir pavadino jį “50 kakavos atspalvių”. Ilgai kuičiausi ir rinkausi, ką gi čia tokio įdomesnio pagaminti. Gaminau sau net tris skirtingus skanėstus. Visi jie buvo nauji, tačiau du liko namuose (buvo suvalgyti, tik ne su tokiu žavesiu), o šiuos drąsiai pasiėmiau su savimi pas merginas. Žiauriai užkrečiantis dalykas. Kramsnoji ir pamiršti sustoti. Tikrai nėra itin saldūs riešutukai, lazdyno riešuto skonio niekas nepermuša, tad man patiko labai labai.

Burokėlių, anakardžių ir fetos sūrio salotos

Burokėlių, anakardžių ir fetos sūrio salotos

Rudenėjant labai patraukė mane prie burokėlių. Kiekvieną savaitę verduosi juos ir po truputį sunaudoju. Tada vėl istorija kartojasi. Kai vakarienei norėjosi kažko lengvo ir įdomesnio padariau šias salotas. Beje, šis patiekalas knygoje vadinamas karpačiu, bet man tai daugiau salotos. Ne taip įmantru ir visiems suprantama :). Šeimos mergaitėms labai patiko, didysis berniukas suvalgė visai maloniai, tik sakė stiprumo norisi daugiau, na o mažasis berniukas kaip visada – pasimaivydamas, protarpiais pasiraukydamas irgi valgė. Tad šios salotos atmintyje užsifiksavo kaip mergaitiškos 🙂 Kažkada esu dariusi labai panašias su lazdyno riešutais, irgi buvo labai skanu. Tad kaip visada – nebijokite pagal šaldytuvo ir spintelių turinį pasikoreguoti pagal savo skonį.

Austriškas kavos tortas

Austriškas kavos tortas

Pagaliau! Pirmas normalesnis tortas, kuris tikrai gali vadintis tortu ? Jis buvo gaminamas pagaliau savo virtuvėje, kurios kantriai laukiau beveik du metus. Malonumas neišpasakytas ? Ypatingai kai darėm jį kartu su į svečius užsukusia drauge (irgi skanios kavos mylėtoja). Kaip ir visi tortai – skaniausias buvo kitą dieną. Nors ir pirmą dieną valgydamos gomurius pamaloninom švelniu grietinėlės kremu ir sultingu biskvitu.

Norvegiški avižiniai krekeriai pagal Forellę

Norvegiški avižiniai krekeriai pagal Forellę

Trapūs krekeriukai, kuriuose saldumas vos juntamas. Vaikams pagraužti labai tiko. Sakiau kitą kartą išbandysiu dėti daugiau druskos ir cukraus nenaudoti. Tada manau puikiai tiktų su kokiais užtepais.

Sausainiai Šuniukai

Sausainiai Šuniukai

Pagaliau ir aš prisiruošiau padaryti šiuos dailius šuniukus. Dukra vis prašė ko nors, kuo galėtų pavaišinti savo grupės vaikus, tad mama nedelsiant pasiraitojo rankoves ir kibo į darbą ? O darbas buvo tikras malonumas. Na žinoma, kiek imlus laikui, bet šuniukai tikrai to verti.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux