Menu

Avižiniai sausainiai su kakava ir graikiniais riešutais

  • Avižiniai sausainiai su kakava ir graikiniais riešutais
  • Details
  • 3 Comments
  • Related Items
Avižiniai sausainiai su kakava ir graikiniais riešutais


Autorius: Aušra

Data:

Pasiilgau šokolado ir kakavos 🙂 Todėl buvo proga išbandyti kažką naujo. Kas valgė, visiems patiko. Ganėtinai trapūs, su švelniu riešuto skoniu.

Avižiniai sausainiai su kakava ir graikiniais riešutais

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 110 g sviesto, kambario temperatūros
  • 1/2 p. rudojo cukraus
  • 1 a.š. vanilinio cukraus
  • 1 didelis kiaušinis
  • 1/2 p. graikinių riešutų
  • 1 v.š. kakavos
  • 1/2 a.š. sodos
  • 1/4 a.š. kepimo miltelių
  • 1/4 a.š. druskos
  • 1/2 p. miltų
  • 1 1/2 p. greitai išverdančių avižinių dribsnių

Instrukcijos:

  • Įkaitinti orkaitę iki 180°C.
  • Iškloti kepimo popieriumi 1-2 kepimo skardas.
  • Graikinius riešutus sumaišyti su vaniliniu cukrumi ir susmulkinti juos smulkintuvu.
  • Sudėti kakavą, druską, sodą ir kepimo miltelius, ir dar kartą sumaišyti viską su smulkintuvu.
  • Kitame inde sumaišyti sviestą su cukrumi ir kiaušiniu.
  • Į gautą masę po truputį įmaišyti kakavos-riešutų mišinį, miltus ir avižinius dribsnius. Viską gerai išmaišyti.
  • Tada galima tiesiog šaukšteliu dėti tešlą ant kepimo popieriaus arba drėgnomis rankomis suformuoti rutuliukus ir švelniai juos paspausti, kad gautųsi gražios formos. Palikti poros centimetrų tarpus tarp sausainių.
  • Kepti 12-15 minutes.
  • Atvėsinti ant grotelių.
  • Skanaus!

Šaltinis: Passionate About Baking

  1. Asta parašė:

    Ooo, kokie įdomūs sausainiukai, aš avižinių su kakava net neragavus niekad, tikriausiai skanu 🙂

  2. Aušra parašė:

    Tikrai taip 🙂 Kai vėl nusipirksiu graikinių riešutų, vėl kepsiu juos. Jau pasiilgau šių sausainių 🙂

  3. […] Kas valgė, visiems patiko. Ganėtinai trapūs, su švelniu riešuto skoniu. (Everyone liked these cookies cause they are crumbly with a sweet flavour of walnuts)Read More […]

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Bananine granola be cukraus ir be aliejaus

Bananinė granola be cukraus ir be aliejaus

Prie šios granolos puikiai tiktų prierašas „Sveikiau nebūna” 🙂 Kadangi paskutiniu metu man viskas atrodo per saldu, tai ši granola puikiai tiko. Tik žinoma, bananas turi būti tikrai sunokęs ir saldus, tada ir granola bus švelniai salstelėjusi.

Migdoliniai vištienos piršteliai

Migdoliniai vištienos piršteliai

Šie vištienos piršteliai mums labai patiko. Atrodo dedasi nemažai prieskonių, tačiau jie tarpusavyje dera. Vat tik kajeno pipirų reikia dėti pagal savo skonį. Kai darau vaikams, dedu pusę parašyto kiekio, o originale naudojama dvigubai daugiau. Piršteliai pasidaro itin greitai, o smagiausia, kad nereikia marinuoti ir tuo labiau stovėti vėliau prie keptuvės. Iš sveikumo požiūrio – tai tik į gerą. Valgėm jau juos daug kartų, kartais tiesiog kaip greitą maistą – su padažiuku ir marinuotais agurkais ar skiltelėmis keptomis bulvėmis. Šį kartą ragavome su tokiu paprastučiu ganėtinai lietuvišku troškiniu, bet vis tiek viskas tiko ir patiko.

Morkų tortas

Morkų tortas

Skanus tortukas (ar tai pyragas), ypatingai kitą dieną, nes pasidarė daug sultingesnis.

Reindžerio sausainiai

Reindžerio sausainiai

Pagalvojau, kad seniai jau kepiau sausainius. O dar mama kaip tik paminėjo, jog jai patiko kažkada kepti sausainiai su šokolado gabaliukais. Aš asmeniškai norėjau avižinių sausainių. Kaip tik po ranka pasitaikė šių sausainių receptas, tad nusprendžiau ilgai nedelsti 🙂 Kadangi vyras nenori valgyti saldumynu, vėl pasisekė bendradarbėms – beveik viskas iškeliavo į darbą.

Keksiukai su rabarbarais ir graikiniais riešutais

Keksiukai su rabarbarais ir graikiniais riešutais

Šiais metais pagaliau pas mus užaugo daugiau rabarbarų, tai jau birželio mėnesį vaišinau visus šiai keksiukais, tačiau kažkaip iki blogo jie ilgai neatkeliavo. Na taisausi 🙂 Po truputį 🙂 Šie keksiukai minkštučiai, tikrai rekomenduoju kepti popieriniuose krepšeliuose, nes ganėtinai sunku išimti ir formelių. Keletą barsčiau cinamonu, keletą palikau be cinamono. Vyras nutarė, jog tikrai skaniau su cinamonu 🙂 Na o aš cinamono mylėtoja, tad negaliu su juo nesutikti 🙂