Menu

Avižiniai sausainiai su kakava ir graikiniais riešutais

  • Avižiniai sausainiai su kakava ir graikiniais riešutais
  • Details
  • 3 Comments
  • Related Items
Avižiniai sausainiai su kakava ir graikiniais riešutais


Autorius: Aušra

Data:

Pasiilgau šokolado ir kakavos 🙂 Todėl buvo proga išbandyti kažką naujo. Kas valgė, visiems patiko. Ganėtinai trapūs, su švelniu riešuto skoniu.

Avižiniai sausainiai su kakava ir graikiniais riešutais

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 110 g sviesto, kambario temperatūros
  • 1/2 p. rudojo cukraus
  • 1 a.š. vanilinio cukraus
  • 1 didelis kiaušinis
  • 1/2 p. graikinių riešutų
  • 1 v.š. kakavos
  • 1/2 a.š. sodos
  • 1/4 a.š. kepimo miltelių
  • 1/4 a.š. druskos
  • 1/2 p. miltų
  • 1 1/2 p. greitai išverdančių avižinių dribsnių

Instrukcijos:

  • Įkaitinti orkaitę iki 180°C.
  • Iškloti kepimo popieriumi 1-2 kepimo skardas.
  • Graikinius riešutus sumaišyti su vaniliniu cukrumi ir susmulkinti juos smulkintuvu.
  • Sudėti kakavą, druską, sodą ir kepimo miltelius, ir dar kartą sumaišyti viską su smulkintuvu.
  • Kitame inde sumaišyti sviestą su cukrumi ir kiaušiniu.
  • Į gautą masę po truputį įmaišyti kakavos-riešutų mišinį, miltus ir avižinius dribsnius. Viską gerai išmaišyti.
  • Tada galima tiesiog šaukšteliu dėti tešlą ant kepimo popieriaus arba drėgnomis rankomis suformuoti rutuliukus ir švelniai juos paspausti, kad gautųsi gražios formos. Palikti poros centimetrų tarpus tarp sausainių.
  • Kepti 12-15 minutes.
  • Atvėsinti ant grotelių.
  • Skanaus!

Šaltinis: Passionate About Baking

  1. Asta says:

    Ooo, kokie įdomūs sausainiukai, aš avižinių su kakava net neragavus niekad, tikriausiai skanu 🙂

  2. Aušra says:

    Tikrai taip 🙂 Kai vėl nusipirksiu graikinių riešutų, vėl kepsiu juos. Jau pasiilgau šių sausainių 🙂

  3. […] Kas valgė, visiems patiko. Ganėtinai trapūs, su švelniu riešuto skoniu. (Everyone liked these cookies cause they are crumbly with a sweet flavour of walnuts)Read More […]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Kukurūzų lazdelės su irisais

Kukurūzų lazdelės su irisais

Vaikystėje šis saldumynas tikriausiai man buvo pats skaniausias. Deja, mano mamai jis kažkodėl nepatiko (nesistebiu, nes saldumynų srity mūsų skoniai visiškai skirtingi), tad namuose jo niekada nebandė daryti. Bet kaip užtat aš džiaugdavausi, kai nuėję pas tėvų draugus į balių rasdavau šiuos irisus sunku ir apsakyti 🙂 Tik pamenu, kad jie kažkodėl pirmi baigdavosi… Radusi šį receptą kelias savaites iš eilės tik jį ir dariau. Kaip gerai, kad mano ir mano šeimos skoniai sutampa 🙂

Dribsnių sausainiai

Dribsnių sausainiai

Autorius: Aušra Data: 2009-06-29 Ilgai ieškojau recepto sausainių, kurie būtų bent kažkiek panašūs į tuos paprastučius kvadratinius sausainius, kurie nuo seno mums visiems žinomi ir kuriuos su mielu noru maumoja mano mažylis. Nesakau, kad čia …

Avižiniai sausainiai

Avižiniai sausainiai

Tokie paprastučiai paprastučiai sausainiai. Žinoma galima dėti priedų kokių tik širdis geidžia, bet kadangi didžiausias sausainių valgytojas pas mus mažiausiasis, tai nieko ir nedėjau. Sausainiai nėra labai trapūs. Galima juos kepti kepimo popieriumi išklotoje skardoje, …

Moliūginiai vafliai

Moliūginiai vafliai

Ištraukiau iš šaldiklio dar vieną indelį moliūgų tyrės (nežinau ar džiaugtis, ar ne, bet jis nebuvo paskutinis). Nesinorėjo kažko neyprasto ar naujo, tad kaip tik buvo proga išbandyti žurnale peržvelgtą vaflių receptą su moliūgais. Kepiau …

Sūrio tortas

Sūrio tortas

Mūsų nauji metai buvo sutikti ramiai – namuose kartu su vaikais. Todėl ir ruošimosi nebuvo daug. Ir patiekalus rinkausi greitus bei nesudėtingus, kad galima būtų pabūti su šeima dar senais metais. Šis tortukas abiejuose šaltiniuose buvo labai girtas ir tikrai ne veltui – visiems patiko be išimčių. Tiesą pasakius, kitą dieną man jis buvo tik skanesnis. Dariau 26cm skersmens formoje. Ir siūlau tikrai nedaryti klaidos – kondensuoto pieno ir sūrio masę pašildyti (nors aš juos naudojau kambario temperatūros). Nes kai į masę įmaišiau šaltą plaktą grietinėlę bei supyliau želatiną – sušoko į gumuliukus. Tad teko raitotis rankoves ir visą dubenį dėti į karšto vandens vonelę ir maišyti, kol masė sušilo ir gumuliukai ištirpo. Tikiuosi šiais naujais metais visos bėdos bus tokios pat – viską bus galima greitai ir be nuostolių sutvarkyti 🙂