Menu

Avižiniai sausainiai su kakava ir graikiniais riešutais

  • Avižiniai sausainiai su kakava ir graikiniais riešutais
  • Details
  • 3 Comments
  • Related Items
Avižiniai sausainiai su kakava ir graikiniais riešutais


Autorius: Aušra

Data:

Pasiilgau šokolado ir kakavos 🙂 Todėl buvo proga išbandyti kažką naujo. Kas valgė, visiems patiko. Ganėtinai trapūs, su švelniu riešuto skoniu.

Avižiniai sausainiai su kakava ir graikiniais riešutais

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 110 g sviesto, kambario temperatūros
  • 1/2 p. rudojo cukraus
  • 1 a.š. vanilinio cukraus
  • 1 didelis kiaušinis
  • 1/2 p. graikinių riešutų
  • 1 v.š. kakavos
  • 1/2 a.š. sodos
  • 1/4 a.š. kepimo miltelių
  • 1/4 a.š. druskos
  • 1/2 p. miltų
  • 1 1/2 p. greitai išverdančių avižinių dribsnių

Instrukcijos:

  • Įkaitinti orkaitę iki 180°C.
  • Iškloti kepimo popieriumi 1-2 kepimo skardas.
  • Graikinius riešutus sumaišyti su vaniliniu cukrumi ir susmulkinti juos smulkintuvu.
  • Sudėti kakavą, druską, sodą ir kepimo miltelius, ir dar kartą sumaišyti viską su smulkintuvu.
  • Kitame inde sumaišyti sviestą su cukrumi ir kiaušiniu.
  • Į gautą masę po truputį įmaišyti kakavos-riešutų mišinį, miltus ir avižinius dribsnius. Viską gerai išmaišyti.
  • Tada galima tiesiog šaukšteliu dėti tešlą ant kepimo popieriaus arba drėgnomis rankomis suformuoti rutuliukus ir švelniai juos paspausti, kad gautųsi gražios formos. Palikti poros centimetrų tarpus tarp sausainių.
  • Kepti 12-15 minutes.
  • Atvėsinti ant grotelių.
  • Skanaus!

Šaltinis: Passionate About Baking

  1. Asta parašė:

    Ooo, kokie įdomūs sausainiukai, aš avižinių su kakava net neragavus niekad, tikriausiai skanu 🙂

  2. Aušra parašė:

    Tikrai taip 🙂 Kai vėl nusipirksiu graikinių riešutų, vėl kepsiu juos. Jau pasiilgau šių sausainių 🙂

  3. […] Kas valgė, visiems patiko. Ganėtinai trapūs, su švelniu riešuto skoniu. (Everyone liked these cookies cause they are crumbly with a sweet flavour of walnuts)Read More […]

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Migdolų ir datulių rutuliukai šokolade

Migdolų ir datulių rutuliukai šokolade

Autorius: Aušra Data: 2020-04-28 Vos keli produktai, o saldainiai gaunasi kaip pirktiniai. Šokoladu aplieti kaip ir nebūtina, bet saldainius pakelia visai į kitą lygį, nei kad būtų tiesiog kakavoje apvolioti. Gaminau kelis kartus. Pirmą kartą …

Burokėlių, anakardžių ir fetos sūrio salotos

Burokėlių, anakardžių ir fetos sūrio salotos

Rudenėjant labai patraukė mane prie burokėlių. Kiekvieną savaitę verduosi juos ir po truputį sunaudoju. Tada vėl istorija kartojasi. Kai vakarienei norėjosi kažko lengvo ir įdomesnio padariau šias salotas. Beje, šis patiekalas knygoje vadinamas karpačiu, bet man tai daugiau salotos. Ne taip įmantru ir visiems suprantama :). Šeimos mergaitėms labai patiko, didysis berniukas suvalgė visai maloniai, tik sakė stiprumo norisi daugiau, na o mažasis berniukas kaip visada – pasimaivydamas, protarpiais pasiraukydamas irgi valgė. Tad šios salotos atmintyje užsifiksavo kaip mergaitiškos 🙂 Kažkada esu dariusi labai panašias su lazdyno riešutais, irgi buvo labai skanu. Tad kaip visada – nebijokite pagal šaldytuvo ir spintelių turinį pasikoreguoti pagal savo skonį.

Paprasčiausia granola

Paprasčiausia granola

Kiek bebandžiau variantų, vaikai visada priverčia grįžti prie šio paprasčiausio – bazinio recepto… Be jokių džiovintų vaisių, be jokių riešutų, be įmantrių prieskonių… Tiesiog avižos, truputis saldumo ir aliejus.

Moliūginiai vafliai

Moliūginiai vafliai

Ištraukiau iš šaldiklio dar vieną indelį moliūgų tyrės (nežinau ar džiaugtis, ar ne, bet jis nebuvo paskutinis). Nesinorėjo kažko neyprasto ar naujo, tad kaip tik buvo proga išbandyti žurnale peržvelgtą vaflių receptą su moliūgais. Kepiau …

Vaikų sausainiai

Vaikų sausainiai

Praeitą savaitgalį kartu su vaikais kepiau sausainius. Buvo visiems smagu 🙂 Labai džiaugiuosi, kad radau sviestinių sausainių tešlą, kurios nereikia šaldyti. Suminkai tešlą ir iš karto gali kurti meną 🙂 Žinoma tokia tešla turi savo niuansų – jos negalima kočioti ir išspausti formelėmis. Viskas turi darytis iš rutuliukų ir pagaliukų. Bet kai atsipalaiduoji, fantazija liejasi laisvai. Šį kartą pavyko padaryti man tik gėlytę, nes tešlą buvau atidavusi vaikams. O pirmą kartą kai su dukra kepėm šiuos sausainius tai pridarėm ir kirmelyčių, ir drugelių, ir gėlyčių, ir vėžliukų. Na tikrai yra ką padaryti. Svarbiausia, kad rutuliukai būtų daugmaž vienodo dydžio – tada iškeps tolygiai. Tad jei norite linksmai praleisti savaitgalį su vaikais – reikia tik vos kelių produktų ir kelių minučių tėvų dėmesio. Visą kitą padarys vaikai 🙂