Menu

Sūrio tortas

  • Sūrio tortas
  • Sūrio tortas
  • Details
  • 8 Comments
  • Related Items
Sūrio tortas


Autorius: Aušra

Data:

Mūsų nauji metai buvo sutikti ramiai – namuose kartu su vaikais. Todėl ir ruošimosi nebuvo daug. Ir patiekalus rinkausi greitus bei nesudėtingus, kad galima būtų pabūti su šeima dar senais metais. Šis tortukas abiejuose šaltiniuose buvo labai girtas ir tikrai ne veltui – visiems patiko be išimčių. Tiesą pasakius, kitą dieną man jis buvo tik skanesnis. Dariau 26cm skersmens formoje. Ir siūlau tikrai nedaryti klaidos – kondensuoto pieno ir sūrio masę pašildyti (nors aš juos naudojau kambario temperatūros). Nes kai į masę įmaišiau šaltą plaktą grietinėlę bei supyliau želatiną – sušoko į gumuliukus. Tad teko raitotis rankoves ir visą dubenį dėti į karšto vandens vonelę ir maišyti, kol masė sušilo ir gumuliukai ištirpo. Tikiuosi šiais naujais metais visos bėdos bus tokios pat – viską bus galima greitai ir be nuostolių sutvarkyti 🙂

Sūrio tortas

Užtruksime:
Išeiga: 12 porcijų
Kaloringumas: 424 kcal / porcija

Ingredientai:

  • Pagrindui:
  • 225 g sausainių (naudojau šokoladinius)
  • 100 g sviesto, ištirpinto
  • 100 g riešutų (naudojau karijų riešutus)
  • Įdarui:
  • 500 g maskarponės
  • 1 ind. (385 g) saldaus kondensuoto pieno
  • 250 g grietinėlės, 35% riebumo
  • 3 v.š. želatinos(naudojau Dr.Oetker firmos, dėjau 2 1/2 v.š.)
  • cinamono papuošimui

Instrukcijos:

  • Riešutus sumesti į smulkintuvą ir truputį pasmulkinti.
  • Sudėti sausainius irgi į smulkintuvą ir susmulkinti į trupinius.
  • Supilti ištirpintą sviestą ir išmaišyti.
  • Torto formą iškloti folija.
  • Pagrindo mase iškloti tortinės dugną ir kraštus. Dėti į šaldytuvą.
  • Želatiną užpilti vandeniu ir leisti išbrinkti (jei įpylėte per daug vandens, kai išbrinksta želatiną ją supilkite į sietelį ir leiskite nubėgti vandens pertekliui).
  • Maskarponės sūrį ir kondensuotą pieną sumaišyti ir truputį pašildyti.
  • Atšaldytą grietinėlę išplakti iki standžių putų.
  • Į sūrio ir kondensuoto pieno masę įmaišyti grietinėlę ir ištirpintą želatiną.
  • Paruoštą įdarą supilti į torto formą ant sausainių pagrindo, pabarstyti cinamonu ir dėti į šaldytuvą 3 valandoms ar ilgiau.
  • Prieš tiekiant tortą, gausiai apibarstyti cinamonu.
  • Skanaus!

Šaltinis: Saulėta virtuvė ir Savaitgalio rendez-vous

  1. Viktorija says:

    Ir aš kepiau naujiems sūrio pyragą ir susidūriau su ta pačia problema 🙂 Į šaltą sūrio ir grietinėlės masę supyliau tirpintą šokoladą, kuris sustingo… Bet viskas pasibaigė gerai 🙂 Greitai parodysiu rezultatą 🙂

  2. Aušra says:

    Labai lauksiu tavo recepto 😉

  3. Asta says:

    Oi, aš į jį net žiūrėti ramiai negaliu… koks skanumas, koks gėėėris… :))

  4. Aušra says:

    Dabar žinai kaip jaučiuosi žiūrėdama į tavo skanumynus 🙂

  5. Forelle says:

    Pats skaniausias ir lengviausiai pagaminamas tortas. Tik niekada nekaitinau, nors dabar kilo kai kurių minčių patobulinimui skaitant šį receptą, bandysim prie progos patobulint

  6. Aušra says:

    Smagu 🙂

  7. laura says:

    pas mane angliskai =((((((((((

  8. Aušra says:

    Puslapio viršuje galima pasirinkti kalbą. Paspauskite ant Lietuvos vėliavėlės ir tekstas bus lietuviškai.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Spanguolių ir šokolado pyragaičiai

Spanguolių ir šokolado pyragaičiai

Mėgstantiems gaivesnius desertus su švelnia rūgštele. Tokie ir mes esam 🙂 Labai bijojau, kad bus per rūgštu, bet buvo viskas tiesiog nuostabu. Žinoma, kas mėgsta itin šokoladinius tortus, šiuo ne itin sužavėti buvo 🙂 Bet kad visiems neįtiksi. Ar ne taip?

Migdoliniai vištienos piršteliai

Migdoliniai vištienos piršteliai

Šie vištienos piršteliai mums labai patiko. Atrodo dedasi nemažai prieskonių, tačiau jie tarpusavyje dera. Vat tik kajeno pipirų reikia dėti pagal savo skonį. Kai darau vaikams, dedu pusę parašyto kiekio, o originale naudojama dvigubai daugiau. Piršteliai pasidaro itin greitai, o smagiausia, kad nereikia marinuoti ir tuo labiau stovėti vėliau prie keptuvės. Iš sveikumo požiūrio – tai tik į gerą. Valgėm jau juos daug kartų, kartais tiesiog kaip greitą maistą – su padažiuku ir marinuotais agurkais ar skiltelėmis keptomis bulvėmis. Šį kartą ragavome su tokiu paprastučiu ganėtinai lietuvišku troškiniu, bet vis tiek viskas tiko ir patiko.

Burokėlių, anakardžių ir fetos sūrio salotos

Burokėlių, anakardžių ir fetos sūrio salotos

Rudenėjant labai patraukė mane prie burokėlių. Kiekvieną savaitę verduosi juos ir po truputį sunaudoju. Tada vėl istorija kartojasi. Kai vakarienei norėjosi kažko lengvo ir įdomesnio padariau šias salotas. Beje, šis patiekalas knygoje vadinamas karpačiu, bet man tai daugiau salotos. Ne taip įmantru ir visiems suprantama :). Šeimos mergaitėms labai patiko, didysis berniukas suvalgė visai maloniai, tik sakė stiprumo norisi daugiau, na o mažasis berniukas kaip visada – pasimaivydamas, protarpiais pasiraukydamas irgi valgė. Tad šios salotos atmintyje užsifiksavo kaip mergaitiškos 🙂 Kažkada esu dariusi labai panašias su lazdyno riešutais, irgi buvo labai skanu. Tad kaip visada – nebijokite pagal šaldytuvo ir spintelių turinį pasikoreguoti pagal savo skonį.

Sausainiai su šokoladu, riešutais ir džiovintais abrikosais

Sausainiai su šokoladu, riešutais ir džiovintais abrikosais

Šiuos sausainius pirmą kartą kepiau kartu su dukra. Buvo pasakiškai skanu, bet tuo pačiu ir labai saldu. Todėl antrą kartą kepdama naudojau mažiau cukraus, tačiau to pasekoje sausainiai taip neišsiplėtė kepdami. Čia pateikiu jau antrą kartą naudotas proporcijas, nes mėgstu kad sausainiai būtų sausainiais, o ne saldainiais 🙂 Beje, kai naudojau lazdyno riešutus, vyras uždraudė sausainius vežti į darbą merginoms 🙂 Taigi, tai viską ir pasako apie šių sausainių skonį.

Vištiena grietinėlės padaže

Vištiena grietinėlės padaže

Paskutiniu metu ypatingai pamėgtas patiekalas. Kažkaip išsiilgę mes česnakų ? O grietinėlę priduoda švelnumo.