Menu

Sūrio tortas

  • Sūrio tortas
  • Sūrio tortas
  • Details
  • 8 Comments
  • Related Items
Sūrio tortas


Autorius: Aušra

Data:

Mūsų nauji metai buvo sutikti ramiai – namuose kartu su vaikais. Todėl ir ruošimosi nebuvo daug. Ir patiekalus rinkausi greitus bei nesudėtingus, kad galima būtų pabūti su šeima dar senais metais. Šis tortukas abiejuose šaltiniuose buvo labai girtas ir tikrai ne veltui – visiems patiko be išimčių. Tiesą pasakius, kitą dieną man jis buvo tik skanesnis. Dariau 26cm skersmens formoje. Ir siūlau tikrai nedaryti klaidos – kondensuoto pieno ir sūrio masę pašildyti (nors aš juos naudojau kambario temperatūros). Nes kai į masę įmaišiau šaltą plaktą grietinėlę bei supyliau želatiną – sušoko į gumuliukus. Tad teko raitotis rankoves ir visą dubenį dėti į karšto vandens vonelę ir maišyti, kol masė sušilo ir gumuliukai ištirpo. Tikiuosi šiais naujais metais visos bėdos bus tokios pat – viską bus galima greitai ir be nuostolių sutvarkyti 🙂

Sūrio tortas

Užtruksime:
Išeiga: 12 porcijų
Kaloringumas: 424 kcal / porcija

Ingredientai:

  • Pagrindui:
  • 225 g sausainių (naudojau šokoladinius)
  • 100 g sviesto, ištirpinto
  • 100 g riešutų (naudojau karijų riešutus)
  • Įdarui:
  • 500 g maskarponės
  • 1 ind. (385 g) saldaus kondensuoto pieno
  • 250 g grietinėlės, 35% riebumo
  • 3 v.š. želatinos(naudojau Dr.Oetker firmos, dėjau 2 1/2 v.š.)
  • cinamono papuošimui

Instrukcijos:

  • Riešutus sumesti į smulkintuvą ir truputį pasmulkinti.
  • Sudėti sausainius irgi į smulkintuvą ir susmulkinti į trupinius.
  • Supilti ištirpintą sviestą ir išmaišyti.
  • Torto formą iškloti folija.
  • Pagrindo mase iškloti tortinės dugną ir kraštus. Dėti į šaldytuvą.
  • Želatiną užpilti vandeniu ir leisti išbrinkti (jei įpylėte per daug vandens, kai išbrinksta želatiną ją supilkite į sietelį ir leiskite nubėgti vandens pertekliui).
  • Maskarponės sūrį ir kondensuotą pieną sumaišyti ir truputį pašildyti.
  • Atšaldytą grietinėlę išplakti iki standžių putų.
  • Į sūrio ir kondensuoto pieno masę įmaišyti grietinėlę ir ištirpintą želatiną.
  • Paruoštą įdarą supilti į torto formą ant sausainių pagrindo, pabarstyti cinamonu ir dėti į šaldytuvą 3 valandoms ar ilgiau.
  • Prieš tiekiant tortą, gausiai apibarstyti cinamonu.
  • Skanaus!

Šaltinis: Saulėta virtuvė ir Savaitgalio rendez-vous

  1. Viktorija says:

    Ir aš kepiau naujiems sūrio pyragą ir susidūriau su ta pačia problema 🙂 Į šaltą sūrio ir grietinėlės masę supyliau tirpintą šokoladą, kuris sustingo… Bet viskas pasibaigė gerai 🙂 Greitai parodysiu rezultatą 🙂

  2. Aušra says:

    Labai lauksiu tavo recepto 😉

  3. Asta says:

    Oi, aš į jį net žiūrėti ramiai negaliu… koks skanumas, koks gėėėris… :))

  4. Aušra says:

    Dabar žinai kaip jaučiuosi žiūrėdama į tavo skanumynus 🙂

  5. Forelle says:

    Pats skaniausias ir lengviausiai pagaminamas tortas. Tik niekada nekaitinau, nors dabar kilo kai kurių minčių patobulinimui skaitant šį receptą, bandysim prie progos patobulint

  6. Aušra says:

    Smagu 🙂

  7. laura says:

    pas mane angliskai =((((((((((

  8. Aušra says:

    Puslapio viršuje galima pasirinkti kalbą. Paspauskite ant Lietuvos vėliavėlės ir tekstas bus lietuviškai.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Sausainiai su šokoladu, riešutais ir džiovintais abrikosais

Sausainiai su šokoladu, riešutais ir džiovintais abrikosais

Šiuos sausainius pirmą kartą kepiau kartu su dukra. Buvo pasakiškai skanu, bet tuo pačiu ir labai saldu. Todėl antrą kartą kepdama naudojau mažiau cukraus, tačiau to pasekoje sausainiai taip neišsiplėtė kepdami. Čia pateikiu jau antrą kartą naudotas proporcijas, nes mėgstu kad sausainiai būtų sausainiais, o ne saldainiais 🙂 Beje, kai naudojau lazdyno riešutus, vyras uždraudė sausainius vežti į darbą merginoms 🙂 Taigi, tai viską ir pasako apie šių sausainių skonį.

Varškės desertas su rabarbarais

Varškės desertas su rabarbarais

Desertas gamintas praeitais metais net kelis kartus. Tačiau nespėjau laiku įdėti, o kaip žinia pavėluotai įdėti receptai, nėra labai įdomūs, tad palaukiau metukus, kurie pralėkė tikrai labai greitai.

Man ta švelni rabarbarų rūgšelė su kreminiu varškės kremu labai labai patiko. Kiti taip pat liko neabejingi. Rabarbarai darže jau paaugo ir šią savaitę ketinu vėl kartoti šį desertą.

Obuoliniai keksiukai su riešutais

Obuoliniai keksiukai su riešutais

Labai minkštučiai keksiukai. Man itin patiko, kai valgant surasdavau didesnį riešuto gabalėlį.

Makaronai Penne su pomidorais ir grietinėlės padažu

Makaronai Penne su pomidorais ir grietinėlės padažu

Kai norisi kažko naujo iš makaronų – puikus receptas. Patiekalas švelnaus skonio, su pomidorų rūgštele. O jei nereikėtų išdarinėti pomidorų, būtų labai greitai pagaminamas.

Citrininis maskarponės tortas

Citrininis maskarponės tortas

Mes visada esame už gaivius tortus! Tad kai užsakyta buvo pagaminti tortą be kiaušinių ar želatinos, bet su maskarponės sūriu, rinkausi ir rinkausi tarp šokoladinio ar citrininio, žinoma laimėjo citrininis. Šį tortą įvertino teigiamai net ir tie, kurie dažnai linkę sukritikuoti tortus 🙂 Gaminau ir Kalėdoms, ir Naujiems metams, nes jis tikrai to vertas!