Menu

Vištiena grietinėlės padaže

  • Vištiena grietinėlės padaže
  • Details
  • 7 Comments
  • Related Items
Vištiena grietinėlės padaže


Autorius: Aušra

Data:

Paskutiniu metu ypatingai pamėgtas patiekalas. Kažkaip išsiilgę mes česnakų ? O grietinėlę priduoda švelnumo.

Vištiena grietinėlės padaže

Užtruksime:
Išeiga: 2 porcijos

Ingredientai:

  • 2 vištienos krūtinėlės
  • 1-2 v.š. miltų
  • 3-5 skiltelės česnako
  • 250 ml grietinėlės
  • druskos
  • pipirų
  • vištienos prieskonių

Instrukcijos:

  • Vištienos krūtinėlę supjaustyti nedideliais gabaliukais ir apibarsčius prieskoniais truputį pamarinuoti.
  • Tada vištienos gabaliukus apvolioti miltuose ir greitai apkepti įkaitintame aliejuje keptuvėje.
  • Sudėti susmulkintą česnaką ir pakepinti kelias minutes.
  • Supilti grietinėlę ir patroškinti dar 5-7 minutes.
  • Jei reikia, dar pridėti prieskonių.
  • Skanaus!

Šaltinis: kuking.net

  1. Mee parašė:

    Dariau šį patiekalą, tačiau dar pakoregavau. Įdėjau pievagrybių. Nuostabus skonis 🙂 ačiū už įdėją!

  2. Aušra parašė:

    Tikiu, kad buvo skanu. Deja mano šeimynoj yra žmonių nemėgstančių grybų 🙁

  3. virga parašė:

    Aš irgi anksčiau darydavau su pievagrybiais, bet kai laukiaus taip žiauriai supykino vien nuo kvapo kad iki šiol negaliu prisruošti taip pagaminti :))) tai dabar gaminu be pievagrybių – irgi gerai 😉

  4. […] vištienos patiekalų. Nusprendžiau išbandyti kažką naujo, nes ganėtinai dažnai valgom vištieną grietinėlės padaže ir, tiesą pasakius, atsibodo pastoviai persivalgyti Ši vištiena yra ganėtinai panaši, tik […]

  5. […] chicken dishes. I decided to try something new, because I”m a little bit tired to prepare chicken in a cream sauce and all the time overeat. This recipe is a little bit similar, just new seasons gives the new […]

  6. pimpim parašė:

    Nesuprantu kodel,bet gavosi labai riebiai…gal grietinele per riebi,aliejaus daug nepyliau

  7. Aušra parašė:

    Kaip bebūtų su riebia grietinėle tikrai gaunasi ganėtinai riebiai. Galima daryti ir su liesa grietinėle, tik pakaitinus padažas nesutirštės taip, kaip su riebia. Mes bandę abiem variantais, abiem skanu. Tad pasiderinkite pagal savo skonį, kurią naudoti grietinėlę.

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Kiniškos vištienos salotos

Kiniškos vištienos salotos

Labai nesudėtingos salotos, puikiai tinkančios nusinešti į darbą pietums ar greitai vakarienei. Be to, vištienos krūtinėlė išverda labai greitai – tiesiog užvirkite vandenį su prieskoniais, įdėkite vištienos krūtinėles ir pavirkite 10 minučių. Viskas, krūtinėlė paruošta salotoms. Tad, kaip matot net ir su krūtinėlių virimu, šios salotos pasidaro žaibišku greičiu.

Vištienos ir grikių troškinys

Vištienos ir grikių troškinys

Štai ir baigėsi mano katino dienos, kurios tęsėsi daugiau nei du metus. Buvo visko, bet noro grįžti į darbą tikrai ne 🙂 Bet pažiūrėjus iš kitos pusės, dabar tenka susidurti su naujais iššūkiais – pietų nešimasis į darbą bei greitos vakarienės. Žinoma, bus galima dažniau pasilepinti saldžiais kepiniais, nes prie kavutės gėrimo nemažai merginų gali prisijungti 🙂 O kol kas apie greitas vakarienes. Grikius išsivirus iš vakaro, šį patiekalą paruošiau vos per 15 minučių. Kalbant apie skonį, galima vadinti patiekalą troškiniu arba tiesiog grikių koše su vištiena 🙂 Paragavusi galvojau, kad nepatiks (nes nemėgstu grikių virtų ant sultinio), bet pakabinusi kelis šaukštus supratau, kad visai skaniai valgosi 🙂 Vyrui irgi patiko, tik jam trūko užtarkuoto sūrio ant viršaus ir kokio čili pipiriuko. Manau, kad kai ryžiai atsibodę, makaronų nesinori, o bulvės pasibaigusios, šis troškinukas labai tinka kasdieninių patiekalų paįvairinimui.

Vištiena Piccata

Vištiena Piccata

Labai skanus receptas 🙂 Gaminau jau senokai, bet bevedant receptą vėl jos taip užsimaniau! Citrina man nuo vaikystės tinka beveik visur. Na nepatiko tik mielinėse bandelėse 🙂 Bet visur kitur – tinka. Smagu, kad ir mano šeimynai citrina daugumoje nesaldžių patiekalų patinka. Mano mergaičiukė net kaparėlius apsilaižydama valgė 🙂 Kažkada seniai seniai, prieš daug metų 🙂 gaminau pagal Forellės receptą, jis yra labai panašus šiam, tik padažo gaunasi daugiau ir citrinos daug daugiau dedasi. Manau idealiausias variantas būtų – Forellės ir mano mišinys, t.y. daugiau padažo bet saikingai citrinos sulčių 🙂

Maltos mėsos ir žiedinių kopūstų apkepas

Maltos mėsos ir žiedinių kopūstų apkepas

Švelnaus skonio apkepas, kuriame labai tinka grietinėlė. Man labai patiko, nors ir ganėtinai užtrukau jį gamindama.

Vištiena su jogurtu

Vištiena su jogurtu

Greitas patiekalas, jei pasiruoši iš vakaro. Patiko tuo, jog čia kiek kitoks skonis nei mums įprasta.