Menu

Aštrūs viščiukų sparneliai

  • Aštrūs viščiukų sparneliai
  • Details
  • 2 Comments
  • Related Items
Aštrūs viščiukų sparneliai


Autorius: Aušra

Data:

Kiekvienas mano nuomone aštrumą suvokia skirtingai. Mano ir namiškių nuomone šie sparneliai nebuvo labai aštrūs (gal aitriosios paprikos buvo kaltos), bet prie alaus vieną iš paskutinių vasaros vakarų labai tiko.

Dariau iš dvigubos porcijos. Kepėm ant žarijų. Buvo labai skanu, o kadangi ne itin aštru tai net neaišku kiek sparnelių sudorojo Ievutė 🙂

Aštrūs viščiukų sparneliai

Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos
Kaloringumas: kcal / porcija

Ingredientai:

  • 500 g viščiukų sparnelių
  • 2 v.š. alyvuogių aliejaus
  • 1 a.š. citrinų sulčių
  • 1 v.š. paprikos miltelių
  • 1 a.š. maltų kmynų
  • 0,5 a.š. džiovintų raudonėlių
  • 0,5 a.š. aitriosios paprikos miltelių
  • juodųjų pipirų

Instrukcijos:

  • Perpjauti viščiukų sparnelius pusiau ir sudėti į negilų indą.
  • Dideliame dubenyje sumaišyti aliejų, citrinų sultis, papriką, kmynus, raudonėlius, aitriąją papriką ir juoduosius pipirus.
  • Šiuo mišiniu pašlakstyti sparnelius, paskui juos uždengti ir palikti marinuotis kambario temperatūroje mažiausiai 1 valandą.
  • Didelę kepimo skardą iškloti folija ir ant višaus uždėti groteles.
  • Ant jų išdėlioti sparnelius ir kepti iki 200 laipsnių iš anksto įkaitintoje orkaitėje 40 minučių arba kol paruduos, ims čirškėti ir apskrus.
  • Skanaus!

Šaltinis: Mary Berry. Klasikinė virtuvė (Alma littera, 2005)

  1. rūtuliukas says:

    va šitą bandžiau. Kas ragavo, sakė, labai skanu. Ačiū už mintį 😉

  2. admin says:

    Labai džiugu 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Vištienos ir ryžių troškinys su voveraitėmis

Vištienos ir ryžių troškinys su voveraitėmis

Iš pirmo žvilgsnio atrodė, jog čia turi gautis eilinis plovas su vištiena. Tačiau citrina ir aitriųjų paprikų padažas šiam patiekalui suteikia išskirtinį skonį. Gaminau porą kartų: pirmą – be grybų, nes valgyti turėjo ir vyras, antrą – su grybais, nes namuose buvau viena 🙂 Abiejais atvejais man patiko. Vaikams net nesiūliau, jie pas mus dar nevalgo aštrių patiekalų. Gal ir gerai 🙂 spės dar 🙂

Makaronų apkepas su vištiena

Makaronų apkepas su vištiena

Autorius: Aušra Data: 2020-02-18 Mėgstu savaitgalį pasisukioti ilgiau virtuvėje ir paskutiniu metu su pagrindiniu tikslu – pagaminti paruoštukų, kurie leis darbo savaitės periodu šeimyną maitinti naminiu maistu bei tuo pačiu suspėti viską padaryti per pusvalandį …

Kalakutienos kotletai su kopūstais

Kalakutienos kotletai su kopūstais

Vaikiškas receptas puikiai tinkantis ir suaugusiems. Kelis kartus gaminau ir abu kartus visai šeimai patiko.

Vištiena su sezamu ir česnakiniu padažu

Vištiena su sezamu ir česnakiniu padažu

Lengvas vištienos paįvairinimas su sezamais. Skonis mūsų gomuriui tikrai malonus. Tik neįsijauskit kaip aš 🙂 kepti reikia ant vidutinės ugnies. O aš, kad įsismaginau su per didele kaitra, tai labai daug stipriai stipriai apskrudusių gabaliukų turėjau. Tačiau po pietų neliko nei kąsnelio 🙂 Vištiena, kadangi greitai skrudo, tai buvo iškepusi, bet sultinga, nespėjo perkepti. O česnakinis padažas, nors ir labai lengvai paruošiamas – vyro labai gerai įvertintas. Taip kad kaip visada mūsų šeimoje pasitvirtinantis dalykas – kuo paprasčiau, tuo skaniau. Tikrai taip 🙂

Traški vištiena su medaus-garstyčių padažu

Traški vištiena su medaus-garstyčių padažu

Kartais užeina noras išbandyti ką nors naujo ir neįprasto. Šiame recepte buvo du gan neįprasti dalykai – marinatas su rūgpieniu ir žinoma padažas. Kadangi jau dariau net kelis kartus, tai šis receptas priimtas į mūsų ratą ? Vaikams ypatingai patiko vištiena, nes ji buvo labai sultinga. O padažas toks gan neįprastas gaunasi – ir saldus, ir rūgštus, ir aštrus… na tikriausiai ir truputį sūrus ? na toks labai įvairiapusis. Bet užtat labai gerai, kai nenori pomidorų padažo ?

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux