Menu

Aštrūs viščiukų sparneliai

  • Aštrūs viščiukų sparneliai
  • Details
  • 2 Comments
  • Related Items
Aštrūs viščiukų sparneliai


Autorius: Aušra

Data:

Kiekvienas mano nuomone aštrumą suvokia skirtingai. Mano ir namiškių nuomone šie sparneliai nebuvo labai aštrūs (gal aitriosios paprikos buvo kaltos), bet prie alaus vieną iš paskutinių vasaros vakarų labai tiko.

Dariau iš dvigubos porcijos. Kepėm ant žarijų. Buvo labai skanu, o kadangi ne itin aštru tai net neaišku kiek sparnelių sudorojo Ievutė 🙂

Aštrūs viščiukų sparneliai

Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos
Kaloringumas: kcal / porcija

Ingredientai:

  • 500 g viščiukų sparnelių
  • 2 v.š. alyvuogių aliejaus
  • 1 a.š. citrinų sulčių
  • 1 v.š. paprikos miltelių
  • 1 a.š. maltų kmynų
  • 0,5 a.š. džiovintų raudonėlių
  • 0,5 a.š. aitriosios paprikos miltelių
  • juodųjų pipirų

Instrukcijos:

  • Perpjauti viščiukų sparnelius pusiau ir sudėti į negilų indą.
  • Dideliame dubenyje sumaišyti aliejų, citrinų sultis, papriką, kmynus, raudonėlius, aitriąją papriką ir juoduosius pipirus.
  • Šiuo mišiniu pašlakstyti sparnelius, paskui juos uždengti ir palikti marinuotis kambario temperatūroje mažiausiai 1 valandą.
  • Didelę kepimo skardą iškloti folija ir ant višaus uždėti groteles.
  • Ant jų išdėlioti sparnelius ir kepti iki 200 laipsnių iš anksto įkaitintoje orkaitėje 40 minučių arba kol paruduos, ims čirškėti ir apskrus.
  • Skanaus!

Šaltinis: Mary Berry. Klasikinė virtuvė (Alma littera, 2005)

  1. rūtuliukas says:

    va šitą bandžiau. Kas ragavo, sakė, labai skanu. Ačiū už mintį 😉

  2. admin says:

    Labai džiugu 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Vištienos užkepėliai

Vištienos užkepėliai

Autorius: Aušra Data: 2008-07-08 Pastaba: Vištieną ėmiau žalią ir tiesiog pakepinau kartu su svogūnais ir alyvuogėmis. Vištienos užkepėliai Užtruksime: 45 min. Išeiga: 4 porcijos Kaloringumas: kcal / porcija Ingredientai: Instrukcijos: Šaltinis: Paragaukite 2000/5

Vištiena, troškinta su pomidorų padažu

Vištiena, troškinta su pomidorų padažu

Atliko virta vištienos krūtinėlės, tad prisiminiau užmirštą receptą. Greitas, skanus ir paprastas.

Vištiena, marinuota saldžiame čili padaže

Vištiena, marinuota saldžiame čili padaže

Mes mėgstam vištieną, tačiau mums labai sunku atrasti skanų receptą vištienos kepimui ant grilio. O didžiausia paslaptis iš tiesų yra ne receptas, o būtent tai kiek laiko kepama mėsa. Paskutiniu metu kai kepam ką nors ant žarijų aš kaip pamišusi lakstau ir prižiūriu, kad tik neperkeptų man mėsos 🙂 Žinoma, geriausia kepti pačiai, bet taip smagu kai kažkas kitas “paruošia” skanų patiekalą. Ech… taip kažkaip lengvai užnešė ant vasaros prisiminimų ir kaip visada galiu pasakyti, kad mes vasarą per mažai išnaudojom… Na liks kitų metų planams 🙂 tikiuosi ji bus geresnė ir darbas nesugadins… bent jau ne taip stipriai kaip šiais metais…

Vištiena grietinėlės padaže

Vištiena grietinėlės padaže

Paskutiniu metu ypatingai pamėgtas patiekalas. Kažkaip išsiilgę mes česnakų ? O grietinėlę priduoda švelnumo.

Saldžiarūgštė vištiena

Saldžiarūgštė vištiena

Šį receptą spėjau išbandyti jau tris kartus. Skaniausia buvo kai mėsą apskrudinau gan stipriai ir tik tada pyliau padažą.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux