Menu

Vištiena grietinėlės ir paprikos padaže

  • Vištiena grietinėlės ir paprikos padaže
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Vištiena grietinėlės ir paprikos padaže


Autorius: Aušra

Data:

Lengvas ir paprastas, kaip ir dauguma vištienos patiekalų. Nusprendžiau išbandyti kažką naujo, nes ganėtinai dažnai valgom vištieną grietinėlės padaže ir, tiesą pasakius, atsibodo pastoviai persivalgyti 🙂 Ši vištiena yra ganėtinai panaši, tik mažiau česnakų ir truputis kitokių prieskonių, kas patiekalą paįvairina. Ar persivalgėm, jau nebeatsimenu 🙂

Vištiena grietinėlės ir paprikos padaže

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 4 porcijos
Kaloringumas: 453 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 500 g vištienos krūtinėlės filė
  • 2 nedideli svogūnai
  • 2 skiltelės česnako
  • druska
  • pipirai
  • 1 v.š. paprikos miltelių
  • 1 a.š. miltų
  • 250 g grietinėlės, 10% rieb.
  • 1 v.š. aliejaus, kepimui

Instrukcijos:

  • Filė supjaustyti juostelėmis ir pagardinti druska ir pipirais.
  • Svogūną supjaustyti kubeliais, česnaką – mažais gabaliukais.
  • Keptuvėje įkaitinti aliejų, apkepti vištieną kol apskrus. Vištieną išimti ir padėti šiltai.
  • Tuo metu toje pačioje keptuvėje pakepinti svogūną ir česnaką. Pabarstyti miltais ir paprika.
  • Kepinti maišant apie minutę, tada supilti grietinėlę ir sudėti vištieną. Patroškinti dar 3 minutes, kad padažas sutirštėtų.
  • Patiekiant galima pabarstyti žalumynais.
  • Skanaus!

Šaltinis: kuking.net

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Kalakutienos ir cukinijų apkepas

Kalakutienos ir cukinijų apkepas

Itin paprastas apkepas, pasidaro labai greitai. Labai tinka, kai norisi kažko švelnaus.

Vištiena su cinamonu ir paprika

Vištiena su cinamonu ir paprika

Cinamonas visada asocijuojasi su jaukumu bei Kalėdomis. Tad atėjus rudeniui ne veltui visi namai pakvimpa obuolių pyragais, kurie dažnai būna gardinami būtent cinamonu. Tačiau tai prieskonis skirtas ne tik saldumynams. Su juo galima pasigaminti ir sveikų bei sočių pateikalų. Vienas iš tokių pavyzdžių – vištiena su cinamonu ir paprikomis. Kas prisibijo, kad cinamonas čia netiks, galiu nuraminti – jo aromatas čia vos vos juntamas, tačiau suteikia patiekalui šiek tiek aitrumo ir jaukumo. O paprikos, kaip žinia turi daug vitamino C, kas itin aktualu atšalus orams.

Ramekin'as arba sūrio apkepas

Ramekin”as arba sūrio apkepas

Išbandžiau rusų forumuose rastą receptą ir tik vėliau internete paieškojau ką reiškia recepto pavadinimas. Ramekin – tai sūrio apkepas su kiaušiniais ir duona. Pavadinimas kilęs iš prancūzų kalbos žodžio “ramequin”.

Aštrūs viščiukų sparneliai

Aštrūs viščiukų sparneliai

Kiekvienas mano nuomone aštrumą suvokia skirtingai. Mano ir namiškių nuomone šie sparneliai nebuvo labai aštrūs (gal aitriosios paprikos buvo kaltos), bet prie alaus vieną iš paskutinių vasaros vakarų labai tiko.

Vištiena su sezamu ir česnakiniu padažu

Vištiena su sezamu ir česnakiniu padažu

Lengvas vištienos paįvairinimas su sezamais. Skonis mūsų gomuriui tikrai malonus. Tik neįsijauskit kaip aš 🙂 kepti reikia ant vidutinės ugnies. O aš, kad įsismaginau su per didele kaitra, tai labai daug stipriai stipriai apskrudusių gabaliukų turėjau. Tačiau po pietų neliko nei kąsnelio 🙂 Vištiena, kadangi greitai skrudo, tai buvo iškepusi, bet sultinga, nespėjo perkepti. O česnakinis padažas, nors ir labai lengvai paruošiamas – vyro labai gerai įvertintas. Taip kad kaip visada mūsų šeimoje pasitvirtinantis dalykas – kuo paprasčiau, tuo skaniau. Tikrai taip 🙂

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux