Menu

Vištiena grietinėlės ir paprikos padaže

  • Vištiena grietinėlės ir paprikos padaže
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Vištiena grietinėlės ir paprikos padaže


Autorius: Aušra

Data:

Lengvas ir paprastas, kaip ir dauguma vištienos patiekalų. Nusprendžiau išbandyti kažką naujo, nes ganėtinai dažnai valgom vištieną grietinėlės padaže ir, tiesą pasakius, atsibodo pastoviai persivalgyti 🙂 Ši vištiena yra ganėtinai panaši, tik mažiau česnakų ir truputis kitokių prieskonių, kas patiekalą paįvairina. Ar persivalgėm, jau nebeatsimenu 🙂

Vištiena grietinėlės ir paprikos padaže

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 4 porcijos
Kaloringumas: 453 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 500 g vištienos krūtinėlės filė
  • 2 nedideli svogūnai
  • 2 skiltelės česnako
  • druska
  • pipirai
  • 1 v.š. paprikos miltelių
  • 1 a.š. miltų
  • 250 g grietinėlės, 10% rieb.
  • 1 v.š. aliejaus, kepimui

Instrukcijos:

  • Filė supjaustyti juostelėmis ir pagardinti druska ir pipirais.
  • Svogūną supjaustyti kubeliais, česnaką – mažais gabaliukais.
  • Keptuvėje įkaitinti aliejų, apkepti vištieną kol apskrus. Vištieną išimti ir padėti šiltai.
  • Tuo metu toje pačioje keptuvėje pakepinti svogūną ir česnaką. Pabarstyti miltais ir paprika.
  • Kepinti maišant apie minutę, tada supilti grietinėlę ir sudėti vištieną. Patroškinti dar 3 minutes, kad padažas sutirštėtų.
  • Patiekiant galima pabarstyti žalumynais.
  • Skanaus!

Šaltinis: kuking.net

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Maltos mėsos ir žiedinių kopūstų apkepas

Maltos mėsos ir žiedinių kopūstų apkepas

Švelnaus skonio apkepas, kuriame labai tinka grietinėlė. Man labai patiko, nors ir ganėtinai užtrukau jį gamindama.

Saldžiarūgštė vištiena

Saldžiarūgštė vištiena

Šį receptą spėjau išbandyti jau tris kartus. Skaniausia buvo kai mėsą apskrudinau gan stipriai ir tik tada pyliau padažą.

Vištiena su keptais rabarbarais

Vištiena su keptais rabarbarais

Aš kaip visada, susiimu tik kai baigiasi sezonas. O skubėjau šeimynai gaminti dar pačioje rabarbarų sezono pradžioje. Bet vis atsiranda svarbesnių, skubesnių darbų, nes kaip žinia visada laiko trūksta viskam. Na bet ne apie tai dabar kalba turėtų būti 🙂 Ši vištiena tikrai patiks tiems, kas mėgsta mėsą su vaisiais ir tiems, kuriems patinka saldžiarūgštis maistas. Šiaip į mėsą su vaisiais aš kreivai žiūriu, bet saldžiarūgtis maistas man net labai prie širdies. Smagiausia dalis buvo tai, jog vištienoje jautėsi tik švelnus švelnus rabarbų skonis, kuris mano vyrui ir sūnui nemaišė. O iškeptus rabarbarus aš sutryniau į padažą ir jis buvo super! Aš ir mano dukrytė apsilaižydamos valgėm. Išvada – su šiuo patiekalu galima įtikti kelioms grupėms žmonių vienu metu 🙂 tik vieni valgo su padažu, kiti tik su salotom 🙂

Ledai Plombyras

Ledai Plombyras

Šią karštą dieną siūlau atsigaivinti ledais. Visi pripažinom, kad jie tikrai nenusileidžia pirktiniams.

Makaronų apkepas su vištiena

Makaronų apkepas su vištiena

Autorius: Aušra Data: 2020-02-18 Mėgstu savaitgalį pasisukioti ilgiau virtuvėje ir paskutiniu metu su pagrindiniu tikslu – pagaminti paruoštukų, kurie leis darbo savaitės periodu šeimyną maitinti naminiu maistu bei tuo pačiu suspėti viską padaryti per pusvalandį …