Menu

Vištiena grietinėlės ir paprikos padaže

  • Vištiena grietinėlės ir paprikos padaže
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Vištiena grietinėlės ir paprikos padaže


Autorius: Aušra

Data:

Lengvas ir paprastas, kaip ir dauguma vištienos patiekalų. Nusprendžiau išbandyti kažką naujo, nes ganėtinai dažnai valgom vištieną grietinėlės padaže ir, tiesą pasakius, atsibodo pastoviai persivalgyti 🙂 Ši vištiena yra ganėtinai panaši, tik mažiau česnakų ir truputis kitokių prieskonių, kas patiekalą paįvairina. Ar persivalgėm, jau nebeatsimenu 🙂

Vištiena grietinėlės ir paprikos padaže

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 4 porcijos
Kaloringumas: 453 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 500 g vištienos krūtinėlės filė
  • 2 nedideli svogūnai
  • 2 skiltelės česnako
  • druska
  • pipirai
  • 1 v.š. paprikos miltelių
  • 1 a.š. miltų
  • 250 g grietinėlės, 10% rieb.
  • 1 v.š. aliejaus, kepimui

Instrukcijos:

  • Filė supjaustyti juostelėmis ir pagardinti druska ir pipirais.
  • Svogūną supjaustyti kubeliais, česnaką – mažais gabaliukais.
  • Keptuvėje įkaitinti aliejų, apkepti vištieną kol apskrus. Vištieną išimti ir padėti šiltai.
  • Tuo metu toje pačioje keptuvėje pakepinti svogūną ir česnaką. Pabarstyti miltais ir paprika.
  • Kepinti maišant apie minutę, tada supilti grietinėlę ir sudėti vištieną. Patroškinti dar 3 minutes, kad padažas sutirštėtų.
  • Patiekiant galima pabarstyti žalumynais.
  • Skanaus!

Šaltinis: kuking.net

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Spanguolių ir šokolado pyragaičiai

Spanguolių ir šokolado pyragaičiai

Mėgstantiems gaivesnius desertus su švelnia rūgštele. Tokie ir mes esam 🙂 Labai bijojau, kad bus per rūgštu, bet buvo viskas tiesiog nuostabu. Žinoma, kas mėgsta itin šokoladinius tortus, šiuo ne itin sužavėti buvo 🙂 Bet kad visiems neįtiksi. Ar ne taip?

Vištiena su cinamonu ir paprika

Vištiena su cinamonu ir paprika

Cinamonas visada asocijuojasi su jaukumu bei Kalėdomis. Tad atėjus rudeniui ne veltui visi namai pakvimpa obuolių pyragais, kurie dažnai būna gardinami būtent cinamonu. Tačiau tai prieskonis skirtas ne tik saldumynams. Su juo galima pasigaminti ir sveikų bei sočių pateikalų. Vienas iš tokių pavyzdžių – vištiena su cinamonu ir paprikomis. Kas prisibijo, kad cinamonas čia netiks, galiu nuraminti – jo aromatas čia vos vos juntamas, tačiau suteikia patiekalui šiek tiek aitrumo ir jaukumo. O paprikos, kaip žinia turi daug vitamino C, kas itin aktualu atšalus orams.

Vištienos ir ryžių troškinys su voveraitėmis

Vištienos ir ryžių troškinys su voveraitėmis

Iš pirmo žvilgsnio atrodė, jog čia turi gautis eilinis plovas su vištiena. Tačiau citrina ir aitriųjų paprikų padažas šiam patiekalui suteikia išskirtinį skonį. Gaminau porą kartų: pirmą – be grybų, nes valgyti turėjo ir vyras, antrą – su grybais, nes namuose buvau viena 🙂 Abiejais atvejais man patiko. Vaikams net nesiūliau, jie pas mus dar nevalgo aštrių patiekalų. Gal ir gerai 🙂 spės dar 🙂

Maltos mėsos ir žiedinių kopūstų apkepas

Maltos mėsos ir žiedinių kopūstų apkepas

Švelnaus skonio apkepas, kuriame labai tinka grietinėlė. Man labai patiko, nors ir ganėtinai užtrukau jį gamindama.

Vištienos užkepėliai

Vištienos užkepėliai

Autorius: Aušra Data: 2008-07-08 Pastaba: Vištieną ėmiau žalią ir tiesiog pakepinau kartu su svogūnais ir alyvuogėmis. Vištienos užkepėliai Užtruksime: 45 min. Išeiga: 4 porcijos Kaloringumas: kcal / porcija Ingredientai: Instrukcijos: Šaltinis: Paragaukite 2000/5

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux