Menu

Kiaušiniai su grietinėle

  • Kiaušiniai su grietinėle
  • Kiaušiniai su grietinėle
  • Details
  • 2 Comments
  • Related Items
Kiaušiniai su grietinėle


Autorius: Aušra

Data:

Skanūs ir nesudėtingi 🙂 Sudedam viską į formeles, užstatom kepti ir einam žadinti šeimyną. Tiesą pasakius du kartus jau kepiau, bet vis nepavyksta pagauti momento, kai baltymas jau sustingęs, o trynys dar vis skystas. Bet skonis mums vis tiek patiko. Vyrui ypatingai patiko su fetos sūriu, nes skonis buvo stipresnis. Man – švelnesnis variantas. Kai mamos dienos proga vaišinau senelius šiais pusryčiais, jie nusprendė, jog šie kiaušiniai yra labai sotūs 🙂 O gal jie tiesiog nepratę valgyti ankstyvų pusryčių 🙂

Kiaušiniai su grietinėle

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 4 porcijos
Kaloringumas: 180 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 15 g sviesto
  • 4 kiaušiniai
  • druskos
  • pipirų
  • 4 v.š. grietinėlės
  • 125 g fetos (nebūtina)
  • 1 v.š. pjaustytų petražolių arba 2 v.š. smulkintų svogūnų laiškų (jei naudojam fetą)

Instrukcijos:

  • Išlydyti sviestą ir po truputį įpilti į keturis indelius.
  • Jei naudojama feta, ją sutrupinti ir paskirstyti tarp indelių.
  • Kiekvieną kiaušinį atskirai įmušti į lėkštelę, tada supilti į paruoštus indelius.
  • Pabarstyti druska bei pipirais ir ant kiekvieno užpilkite po vieną šaukštą grietinėlės.
  • Indelius sudėti į kepimo formą ir į ją įpilti verdančio vandens tiek, kad apsemtų pusę indelio. Uždengti folija. Kepti iki 200°C iš anksto įkaitintoje orkaitėje 10 minučių arba kol baltymas bus nepermatomas ir kietas, o trynys – dar minkštas.
  • Arba sudėti indelius į didelę keptuvę, pripilti verdančio vandens, kad apsemtų pusę indelio, uždengti ir virti ant vidutinės ugnies 10 minučių – vanduo virs ir kiaušinius veiks garai.
  • Kiekvieną indelį, likus 1-2 minutėms iki virimo pabaigos, pabarstyti trupučiu petražolių ar svogūnų laiškais.
  • Skanaus!

Šaltinis: Mary Berry. Klasikinė virtuvė (Alma littera, 2005)

  1. Rūta says:

    O, aš ir žiūrėjau, kad labai matytas receptas – pasirodo iš mano mėgiamiausios kulinarinės knygos 🙂 skanūs labai jos receptai.

  2. Aušra says:

    Tikrai taip, kiek gaminau tiek nenusivyliau 🙂 Dar va vienas receptas laukia savo eilės – Sardinių paštetas 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Sūrio tortas

Sūrio tortas

Mūsų nauji metai buvo sutikti ramiai – namuose kartu su vaikais. Todėl ir ruošimosi nebuvo daug. Ir patiekalus rinkausi greitus bei nesudėtingus, kad galima būtų pabūti su šeima dar senais metais. Šis tortukas abiejuose šaltiniuose buvo labai girtas ir tikrai ne veltui – visiems patiko be išimčių. Tiesą pasakius, kitą dieną man jis buvo tik skanesnis. Dariau 26cm skersmens formoje. Ir siūlau tikrai nedaryti klaidos – kondensuoto pieno ir sūrio masę pašildyti (nors aš juos naudojau kambario temperatūros). Nes kai į masę įmaišiau šaltą plaktą grietinėlę bei supyliau želatiną – sušoko į gumuliukus. Tad teko raitotis rankoves ir visą dubenį dėti į karšto vandens vonelę ir maišyti, kol masė sušilo ir gumuliukai ištirpo. Tikiuosi šiais naujais metais visos bėdos bus tokios pat – viską bus galima greitai ir be nuostolių sutvarkyti 🙂

Ispaniškas omletas

Ispaniškas omletas

Tai mūsų itin pamėgti pusryčiai. Jau gaminom gal bent keturis kartus. Ir supratom vieną – skaniausias jis mums su pomidorų padažo ir grietinės padažu. Gal tiktų valgyti su salotomis, bet šį variantą išbandysim tik pavasarį.

Omletas su sūriu

Omletas su sūriu

Žinau, šis receptas nėra kažkoks stebuklas, tačiau tai yra ganėtinai dažni mūsų pusryčiai, kai duona namuose pasibaigia arba sumuštiniai atsibosta. Paprastu omletu ar kiaušiniene savo vaikų nesuvilioju, o vat su sūriu – visai kitas reikalas. Dažniausiai kepu šį omletą iš akies, tačiau man labai nepatinka receptai, kuriuose nėra orientacinių kiekių, todėl ir dedu čia normalų receptą 🙂

Makaronai su saulėje džiovintų pomidorų padažu

Makaronai su saulėje džiovintų pomidorų padažu

Šiandienos pietums ragavom labai greitai pagaminamus makaronus su džiovintais pomidorais ir grietinėle. Dukra tik atėjusi į virtuvę ir užuodusi kvapą iš karto nusprendė, kad bus skanu. Tada pamatė, ir tik dar kartą patvirtino, kad bus tikrai skanu 🙂 O valgydama murkė kaip katytė iš malonumo. Sakė, būtinai turėsi kartoti. Vyras tuo tarpu valgė savo porciją tylomis… Tai kėlė sumaištį mano mintyse, bet kai užklausiau “Ar skanu?”, išgirdau atsakymą “O taip!”. Vadinasi verdiktas aiškus – paprasta, skanu ir greita! Tikrai verta išbandyti. O jūs išbandysite?

Prancūziškas skrebutis traškia plutele

Prancūziškas skrebutis traškia plutele

Autorius: Aušra Data: 2009-06-02 Savaitgalį norėjosi atrasti pusryčiams ką nors naujo ir skanaus. Tad tik ištaikiusi progą puoliau į virtuvę bandyti nusižiūrėto recepto. Įvertinimas visai neblogas – itin skanu buvo su braškių sirupu. Nors žinoma …

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux