Menu

Kiaušiniai su grietinėle

  • Kiaušiniai su grietinėle
  • Kiaušiniai su grietinėle
  • Details
  • 2 Comments
  • Related Items
Kiaušiniai su grietinėle


Autorius: Aušra

Data:

Skanūs ir nesudėtingi 🙂 Sudedam viską į formeles, užstatom kepti ir einam žadinti šeimyną. Tiesą pasakius du kartus jau kepiau, bet vis nepavyksta pagauti momento, kai baltymas jau sustingęs, o trynys dar vis skystas. Bet skonis mums vis tiek patiko. Vyrui ypatingai patiko su fetos sūriu, nes skonis buvo stipresnis. Man – švelnesnis variantas. Kai mamos dienos proga vaišinau senelius šiais pusryčiais, jie nusprendė, jog šie kiaušiniai yra labai sotūs 🙂 O gal jie tiesiog nepratę valgyti ankstyvų pusryčių 🙂

Kiaušiniai su grietinėle

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 4 porcijos
Kaloringumas: 180 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 15 g sviesto
  • 4 kiaušiniai
  • druskos
  • pipirų
  • 4 v.š. grietinėlės
  • 125 g fetos (nebūtina)
  • 1 v.š. pjaustytų petražolių arba 2 v.š. smulkintų svogūnų laiškų (jei naudojam fetą)

Instrukcijos:

  • Išlydyti sviestą ir po truputį įpilti į keturis indelius.
  • Jei naudojama feta, ją sutrupinti ir paskirstyti tarp indelių.
  • Kiekvieną kiaušinį atskirai įmušti į lėkštelę, tada supilti į paruoštus indelius.
  • Pabarstyti druska bei pipirais ir ant kiekvieno užpilkite po vieną šaukštą grietinėlės.
  • Indelius sudėti į kepimo formą ir į ją įpilti verdančio vandens tiek, kad apsemtų pusę indelio. Uždengti folija. Kepti iki 200°C iš anksto įkaitintoje orkaitėje 10 minučių arba kol baltymas bus nepermatomas ir kietas, o trynys – dar minkštas.
  • Arba sudėti indelius į didelę keptuvę, pripilti verdančio vandens, kad apsemtų pusę indelio, uždengti ir virti ant vidutinės ugnies 10 minučių – vanduo virs ir kiaušinius veiks garai.
  • Kiekvieną indelį, likus 1-2 minutėms iki virimo pabaigos, pabarstyti trupučiu petražolių ar svogūnų laiškais.
  • Skanaus!

Šaltinis: Mary Berry. Klasikinė virtuvė (Alma littera, 2005)

  1. Rūta says:

    O, aš ir žiūrėjau, kad labai matytas receptas – pasirodo iš mano mėgiamiausios kulinarinės knygos 🙂 skanūs labai jos receptai.

  2. Aušra says:

    Tikrai taip, kiek gaminau tiek nenusivyliau 🙂 Dar va vienas receptas laukia savo eilės – Sardinių paštetas 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Aviečių parfė

Aviečių parfė

Šiais metais pas mus aviečių derlius buvo tiesiog įspūdingas! Ir valgėm, ir kelis naujus receptus su jomis išbandėm, ir dar net liko kelios užšaldymui. Tikrai labai labai tuo džiaugiuosi, nes jau vasara baigėsi… prasidėjo mokykla, darželis. Gerai, kad bent atostogų išėjau, tai man rudens pradžia tokia ganėtinai maloni, su rytiniu ramiu arbatos puodeliu ir galvojimu, ką galima naudingo būtų nuveikti.

Braškių varškės kremas

Braškių varškės kremas

Visi laukia pavasario, o aš laukiu vasaros ? Tų šeimos išvažiavimų į gamtą, šiltų vakarų, šašlykų kepimo. Nors man pačiai keista, nes šiaip mano mylimiausias metų laikas pavasaris, kai pradeda viskas žaliuoti. O kol laukiu, palepinau savo augančią šeimą šiuo desertu. Mažiausiajam nenorėjau duoti, nes visgi braškės, o dar ir kiaušinis žalias įeina, bet kad nebuvo kaip sulaikyti. Jo klykimo ir pykčio pakankamai per kelias dienas prisiklausėm ?

Rabarbarų ledai

Rabarbarų ledai

Ledai, kurie anot vyro yra patys skaniausi, kuriuos aš iki šiol gaminau. Nors iš kitos pusės, kai pagalvoji, aš ledų negaminu labai daug, tad gal tiesiog nebeatsimena kokie buvo kiti ledai 🙂 Šiems ledams labai tinka rabarbarų rūgštelė, o braškės suteikia švelnią rožinę spalvą.

Apkepas su braškėmis

Apkepas su braškėmis

Lengvas ir paprastas, bet skanus, nes su braškėmis.

Šokoladiniai maskarponės sūrio puodeliai

Šokoladiniai maskarponės sūrio puodeliai

Tegul jūsų neapgauna išvaizda – paprastas šokoladinis puodelis, tačiau skonis dieviškas. Visa šeima paragavusi negalėjo sustoti. Ir nors dalinau masę į keturis puodelius, nes kiekis atrodė nedidelis, kitą kartą reikėtų dalinti į 8 (kaip recepte ir parašyta), nes sotumas neišpasakytas.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux