Kiaušiniai su grietinėle
- Details
- 2 Comments
Skanūs ir nesudėtingi 🙂 Sudedam viską į formeles, užstatom kepti ir einam žadinti šeimyną. Tiesą pasakius du kartus jau kepiau, bet vis nepavyksta pagauti momento, kai baltymas jau sustingęs, o trynys dar vis skystas. Bet skonis mums vis tiek patiko. Vyrui ypatingai patiko su fetos sūriu, nes skonis buvo stipresnis. Man – švelnesnis variantas. Kai mamos dienos proga vaišinau senelius šiais pusryčiais, jie nusprendė, jog šie kiaušiniai yra labai sotūs 🙂 O gal jie tiesiog nepratę valgyti ankstyvų pusryčių 🙂
Kiaušiniai su grietinėle
Užtruksime:
Porcijų kiekis: 4 porcijos
Kaloringumas: 180 kcal / porcija
Ingredientai:
- 15 g sviesto
- 4 kiaušiniai
- druskos
- pipirų
- 4 v.š. grietinėlės
- 125 g fetos (nebūtina)
- 1 v.š. pjaustytų petražolių arba 2 v.š. smulkintų svogūnų laiškų (jei naudojam fetą)
Instrukcijos:
- Išlydyti sviestą ir po truputį įpilti į keturis indelius.
- Jei naudojama feta, ją sutrupinti ir paskirstyti tarp indelių.
- Kiekvieną kiaušinį atskirai įmušti į lėkštelę, tada supilti į paruoštus indelius.
- Pabarstyti druska bei pipirais ir ant kiekvieno užpilkite po vieną šaukštą grietinėlės.
- Indelius sudėti į kepimo formą ir į ją įpilti verdančio vandens tiek, kad apsemtų pusę indelio. Uždengti folija. Kepti iki 200°C iš anksto įkaitintoje orkaitėje 10 minučių arba kol baltymas bus nepermatomas ir kietas, o trynys – dar minkštas.
- Arba sudėti indelius į didelę keptuvę, pripilti verdančio vandens, kad apsemtų pusę indelio, uždengti ir virti ant vidutinės ugnies 10 minučių – vanduo virs ir kiaušinius veiks garai.
- Kiekvieną indelį, likus 1-2 minutėms iki virimo pabaigos, pabarstyti trupučiu petražolių ar svogūnų laiškais.
- Skanaus!
Šaltinis: Mary Berry. Klasikinė virtuvė (Alma littera, 2005)
O, aš ir žiūrėjau, kad labai matytas receptas – pasirodo iš mano mėgiamiausios kulinarinės knygos 🙂 skanūs labai jos receptai.
Tikrai taip, kiek gaminau tiek nenusivyliau 🙂 Dar va vienas receptas laukia savo eilės – Sardinių paštetas 🙂