Menu

Makaronai su saulėje džiovintų pomidorų padažu

  • Makaronai su saulėje džiovintų pomidorų padažu
  • Makaronai su saulėje džiovintų pomidorų padažu
  • Makaronai su saulėje džiovintų pomidorų padažu
  • Makaronai su saulėje džiovintų pomidorų padažu
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Makaronai su saulėje džiovintų pomidorų padažu


Autorius: Aušra

Data:

Dažniausiai gaminu pagal tai, ką turiu tuo metu šaldytuve ar spintelėse. Tad paskutiniu metu itin retai būna taip, kad pamačiusi receptą, parduotuvėje pirmai progai pasitaikius susipirkčiau visus reikiamus produktus. Bet kai užmačiau šių makaronų receptą, supratau, kad savaitgalį noriu juos išbandyti. Receptas toks “sudėtingas”, kad ko reikia lengvai atsimeni net ir neužsirašius. 🙂

Šiandienos pietums ragavom labai greitai pagaminamus makaronus su džiovintais pomidorais ir grietinėle. Dukra tik atėjusi į virtuvę ir užuodusi kvapą iš karto nusprendė, kad bus skanu. Tada pamatė, ir tik dar kartą patvirtino, kad bus tikrai skanu 🙂 O valgydama murkė kaip katytė iš malonumo. Sakė, būtinai turėsi kartoti. Vyras tuo tarpu valgė savo porciją tylomis… Tai kėlė sumaištį mano mintyse, bet kai užklausiau “Ar skanu?”, išgirdau atsakymą “O taip!”. Vadinasi verdiktas aiškus – paprasta, skanu ir greita! Tikrai verta išbandyti. O jūs išbandysite?

Makaronai su saulėje džiovintų pomidorų padažu

Užtruksime:
Pamaitinsime: 4 suaugusius
Kaloringumas: 535 kcal / porcijoje

Ingredientai:

  • 400 g kietagrūdžių makaronų
  • 7-8 saulėje džiovinti pomidorai
  • 1-2 skiltelės česnako
  • 1 v.š. aliejaus, kuriame mirko pomidorai
  • 300 ml liesos grietinėlės
  • druskos
  • juodųjų pipirų
  • sūrio Džiugas Mild
  • šviežių baziliko lapelių

Instrukcijos:

  • Dideliame puode užkaisti vandenį makaronams.
  • Kai vanduo užvirs, pasūdyti ir sudėti makaronus, lengvai pamaišyti.
  • Kol verda makaronai, česnako skilteles susmulkinti.
  • Į keptuvę įpilti aliejaus ir sudėti smulkintą česnaką. Pakepinti 1-2 minutes.
  • Džiovintus pomidorus nusausinti ir supjaustyti juostelėmis.
  • Kai česnakas pradeda ruduoti, sudėti džiovintus pomidorus ir supilti grietinėlę.
  • Paskaninti druska ir juodaisiais pipirais.
  • Padažą kaitinti kelias minutes.
  • Kai makaronai išvirs, juos nusunkti ir ant jų užpilti padažą. Lengvai išmaišyti.
  • Makaronus dėti į lėkštes ir pabarstyti tarkuotu sūriu ir baziliko lapeliais.
  • Skanaus!

Šaltinis: Lengvi receptai II (Laisvos valandos, 2009)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Makaronai su švelniu pomidorų padažu

Makaronai su švelniu pomidorų padažu

Žinau, žinau… nuotrauka tikrai ne itin… Na bet skanu 🙂 Labai paprasta, labai greita. Tikrai rekomenduoju pasigaminti, kai grįšite po sunkios ir ilgos darbo dienos bei būsite alkani kaip vilkai!

Rabarbarų ledai

Rabarbarų ledai

Ledai, kurie anot vyro yra patys skaniausi, kuriuos aš iki šiol gaminau. Nors iš kitos pusės, kai pagalvoji, aš ledų negaminu labai daug, tad gal tiesiog nebeatsimena kokie buvo kiti ledai 🙂 Šiems ledams labai tinka rabarbarų rūgštelė, o braškės suteikia švelnią rožinę spalvą.

Grūdėtos varškės ir pomidorų salotos

Grūdėtos varškės ir pomidorų salotos

Prasidėjo vasara be kelių dienų, todėl nebesusilaikėm ir pradėjom pirkti pomidorus, agurkus ir salotas. Po žiemos žalumynų taip išsiilgę, kad su mielu noru salotas daromės ir pietums ir vakarienei. O kad nenusibostų mums įprastos salotos, ieškau lygiagrečiai kažko naujo, tačiau tuo pačiu mums priimtino. Tuo pačiu sutapo, jog pasiilgom ir varškės, tad šis salotų variantas sugundė išbandyti. Žinoma mes išbandėm ir kitokį variantą su grūdėta varške, tačiau nugalėjo būtent šis. Valgant viskas taip dera tarpusavyje, jog atrodo kad visiems ingredientams jau seniai buvo laikas būti kartu. Bet atradom tik dabar ir tuo labai džiaugiamės! Iš tiesų tai gali būti greiti pietūs ofise – pomidorus ir alyvuoges namuose susipjaustom, o grūdėtą varškę nusiperkam pakeliui į darbą 😉

Maltos mėsos ir fetos sūrio apkepas

Maltos mėsos ir fetos sūrio apkepas

Tai bene paskutinis makaronų patiekalas pavasarį, nes paskutinėmis dienomis perėjome prie salotų, ant grotelių keptos mėsos ir šaldiklio turinio naudojimo. Žinoma tik kokiam mėnesiui ar daugų daugiausia vasarai. Artėjant rudeniui vėl reikės sotesnio maisto, tad makaronai grįš į trąsą. O šis patiekalas nesudėtingas ir labai sotus. Deja apsižiūrėjau per vėlai, tad sūrio ant viršaus turėjau tik trečdalį reikiamo kiekio. Bet tai skonio nesugadino.

Baltųjų pupelių ir saulėje džiovintų pomidorų salotos

Baltųjų pupelių ir saulėje džiovintų pomidorų salotos

Paskutiniu metu mane labai patraukė ant pupelių. Išsiverdų dabar jų jei ne kiekvieną savaitę, tai bent kas antrą arba pakaitomis su avinžirniais. O tada jau fantazuoju – dedu į troškinius, sriubas, salotas. O buvo laikai kai pupelių iš viso nepasigesdavau. Nebent tik pasiilgdavau mamos virtos pupelių sriubos, kuri man nuo vaikystės būdavo bene skaniausia sriuba.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux