Menu

Makaronai su saulėje džiovintų pomidorų padažu

  • Makaronai su saulėje džiovintų pomidorų padažu
  • Makaronai su saulėje džiovintų pomidorų padažu
  • Makaronai su saulėje džiovintų pomidorų padažu
  • Makaronai su saulėje džiovintų pomidorų padažu
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Makaronai su saulėje džiovintų pomidorų padažu


Autorius: Aušra

Data:

Dažniausiai gaminu pagal tai, ką turiu tuo metu šaldytuve ar spintelėse. Tad paskutiniu metu itin retai būna taip, kad pamačiusi receptą, parduotuvėje pirmai progai pasitaikius susipirkčiau visus reikiamus produktus. Bet kai užmačiau šių makaronų receptą, supratau, kad savaitgalį noriu juos išbandyti. Receptas toks “sudėtingas”, kad ko reikia lengvai atsimeni net ir neužsirašius. 🙂

Šiandienos pietums ragavom labai greitai pagaminamus makaronus su džiovintais pomidorais ir grietinėle. Dukra tik atėjusi į virtuvę ir užuodusi kvapą iš karto nusprendė, kad bus skanu. Tada pamatė, ir tik dar kartą patvirtino, kad bus tikrai skanu 🙂 O valgydama murkė kaip katytė iš malonumo. Sakė, būtinai turėsi kartoti. Vyras tuo tarpu valgė savo porciją tylomis… Tai kėlė sumaištį mano mintyse, bet kai užklausiau “Ar skanu?”, išgirdau atsakymą “O taip!”. Vadinasi verdiktas aiškus – paprasta, skanu ir greita! Tikrai verta išbandyti. O jūs išbandysite?

Makaronai su saulėje džiovintų pomidorų padažu

Užtruksime:
Pamaitinsime: 4 suaugusius
Kaloringumas: 535 kcal / porcijoje

Ingredientai:

  • 400 g kietagrūdžių makaronų
  • 7-8 saulėje džiovinti pomidorai
  • 1-2 skiltelės česnako
  • 1 v.š. aliejaus, kuriame mirko pomidorai
  • 300 ml liesos grietinėlės
  • druskos
  • juodųjų pipirų
  • sūrio Džiugas Mild
  • šviežių baziliko lapelių

Instrukcijos:

  • Dideliame puode užkaisti vandenį makaronams.
  • Kai vanduo užvirs, pasūdyti ir sudėti makaronus, lengvai pamaišyti.
  • Kol verda makaronai, česnako skilteles susmulkinti.
  • Į keptuvę įpilti aliejaus ir sudėti smulkintą česnaką. Pakepinti 1-2 minutes.
  • Džiovintus pomidorus nusausinti ir supjaustyti juostelėmis.
  • Kai česnakas pradeda ruduoti, sudėti džiovintus pomidorus ir supilti grietinėlę.
  • Paskaninti druska ir juodaisiais pipirais.
  • Padažą kaitinti kelias minutes.
  • Kai makaronai išvirs, juos nusunkti ir ant jų užpilti padažą. Lengvai išmaišyti.
  • Makaronus dėti į lėkštes ir pabarstyti tarkuotu sūriu ir baziliko lapeliais.
  • Skanaus!

Šaltinis: Lengvi receptai II (Laisvos valandos, 2009)

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Šokoladiniai maskarponės sūrio puodeliai

Šokoladiniai maskarponės sūrio puodeliai

Tegul jūsų neapgauna išvaizda – paprastas šokoladinis puodelis, tačiau skonis dieviškas. Visa šeima paragavusi negalėjo sustoti. Ir nors dalinau masę į keturis puodelius, nes kiekis atrodė nedidelis, kitą kartą reikėtų dalinti į 8 (kaip recepte ir parašyta), nes sotumas neišpasakytas.

Pasileidę makaronai arba Pasta Puttanesca

Pasileidę makaronai arba Pasta Puttanesca

Wikipedijoje parašius pasta puttanesca jau pačiam pirmam sakinyje parašyta, jog tai pasileidusių mergelių stiliaus makaronai 🙂 Bet kaip ir dauguma itališkų receptų – šie lengvai ir greitai pagaminami. Man patiko, kad šie makaronai be sūrio, tad ir virškinasi daug lengviau, kas man labiau priimtina vakarienei. Vyrui, kaip fermentinio sūrio mylėtojui, jo jam visur trūksta. Tik kažkodėl valgant šiuos makaronus nieko nesakė. Gal tiesiog atsibodo kartoti, kad jam trūksta visur sūrio?

Baltųjų pupelių ir saulėje džiovintų pomidorų salotos

Baltųjų pupelių ir saulėje džiovintų pomidorų salotos

Paskutiniu metu mane labai patraukė ant pupelių. Išsiverdų dabar jų jei ne kiekvieną savaitę, tai bent kas antrą arba pakaitomis su avinžirniais. O tada jau fantazuoju – dedu į troškinius, sriubas, salotas. O buvo laikai kai pupelių iš viso nepasigesdavau. Nebent tik pasiilgdavau mamos virtos pupelių sriubos, kuri man nuo vaikystės būdavo bene skaniausia sriuba.

Maltos mėsos ir žiedinių kopūstų apkepas

Maltos mėsos ir žiedinių kopūstų apkepas

Švelnaus skonio apkepas, kuriame labai tinka grietinėlė. Man labai patiko, nors ir ganėtinai užtrukau jį gamindama.

Balzaminės šparaginių pupelių salotos

Balzaminės šparaginių pupelių salotos

Pavasaris artėja, todėl reikia po truputį tuštinti šaldiklius. Mes labai mėgstam šparagines pupeles, todėl jų atsargomis pasirūpinu atsakingai. Tačiau kaip bebūtų, skaniausias mano ir dukros patiekalas su jomis – kepintos šparaginės pupelės svieste su džiūvėsėliais. Taip buvo iki tol, kol atradom šias salotas. Na bent jau man ir mano vyrui. Jos tokios tinkančios daugiau suaugusiems, nes jose užpilas yra ganėtinai stiprus skonio atžvilgiu. Žinoma ir vaikai valgo, tik kadangi čia daug skonio, jų suvalgomas kiekis nėra itin didelis 🙂

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux