Menu

Makaronai su saulėje džiovintų pomidorų padažu

  • Makaronai su saulėje džiovintų pomidorų padažu
  • Makaronai su saulėje džiovintų pomidorų padažu
  • Makaronai su saulėje džiovintų pomidorų padažu
  • Makaronai su saulėje džiovintų pomidorų padažu
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Makaronai su saulėje džiovintų pomidorų padažu


Autorius: Aušra

Data:

Dažniausiai gaminu pagal tai, ką turiu tuo metu šaldytuve ar spintelėse. Tad paskutiniu metu itin retai būna taip, kad pamačiusi receptą, parduotuvėje pirmai progai pasitaikius susipirkčiau visus reikiamus produktus. Bet kai užmačiau šių makaronų receptą, supratau, kad savaitgalį noriu juos išbandyti. Receptas toks “sudėtingas”, kad ko reikia lengvai atsimeni net ir neužsirašius. 🙂

Šiandienos pietums ragavom labai greitai pagaminamus makaronus su džiovintais pomidorais ir grietinėle. Dukra tik atėjusi į virtuvę ir užuodusi kvapą iš karto nusprendė, kad bus skanu. Tada pamatė, ir tik dar kartą patvirtino, kad bus tikrai skanu 🙂 O valgydama murkė kaip katytė iš malonumo. Sakė, būtinai turėsi kartoti. Vyras tuo tarpu valgė savo porciją tylomis… Tai kėlė sumaištį mano mintyse, bet kai užklausiau “Ar skanu?”, išgirdau atsakymą “O taip!”. Vadinasi verdiktas aiškus – paprasta, skanu ir greita! Tikrai verta išbandyti. O jūs išbandysite?

Makaronai su saulėje džiovintų pomidorų padažu

Užtruksime:
Pamaitinsime: 4 suaugusius
Kaloringumas: 535 kcal / porcijoje

Ingredientai:

  • 400 g kietagrūdžių makaronų
  • 7-8 saulėje džiovinti pomidorai
  • 1-2 skiltelės česnako
  • 1 v.š. aliejaus, kuriame mirko pomidorai
  • 300 ml liesos grietinėlės
  • druskos
  • juodųjų pipirų
  • sūrio Džiugas Mild
  • šviežių baziliko lapelių

Instrukcijos:

  • Dideliame puode užkaisti vandenį makaronams.
  • Kai vanduo užvirs, pasūdyti ir sudėti makaronus, lengvai pamaišyti.
  • Kol verda makaronai, česnako skilteles susmulkinti.
  • Į keptuvę įpilti aliejaus ir sudėti smulkintą česnaką. Pakepinti 1-2 minutes.
  • Džiovintus pomidorus nusausinti ir supjaustyti juostelėmis.
  • Kai česnakas pradeda ruduoti, sudėti džiovintus pomidorus ir supilti grietinėlę.
  • Paskaninti druska ir juodaisiais pipirais.
  • Padažą kaitinti kelias minutes.
  • Kai makaronai išvirs, juos nusunkti ir ant jų užpilti padažą. Lengvai išmaišyti.
  • Makaronus dėti į lėkštes ir pabarstyti tarkuotu sūriu ir baziliko lapeliais.
  • Skanaus!

Šaltinis: Lengvi receptai II (Laisvos valandos, 2009)

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Grietinėlės vafliai

Grietinėlės vafliai

Kai išbandžiau šiuos vaflius – jie pas mus karaliavo kelis savaitgalius iš eilės. Grietinėlė suteikia vafliams trapumo, dėl to jie net ir atvėsę išlieka labai skanūs. Kepu vaikams pusę porcijos ir dar lieka tėveliams paskanauti 🙂 Tikrai siūlau išbandyti!

Vyšninių pomidorų tarta

Vyšninių pomidorų tarta

Kažkada vienam iš prekybos centrų per akciją nusipirkau nedidelį indelį vyšninių pomidorų. Ir kaip dažniausiai būna – nebežinai, kur jį ketinai panaudoti. Tad kai jau pradėjo spausti pomidorų galiojimo laikas, pasinaudojau šiuo ganėtinai paprastu receptu. Nustebau, kad vyrui patiko – jis pas mane nelabai mėgsta bazilikus ir raudonėlį.

Balzaminės šparaginių pupelių salotos

Balzaminės šparaginių pupelių salotos

Pavasaris artėja, todėl reikia po truputį tuštinti šaldiklius. Mes labai mėgstam šparagines pupeles, todėl jų atsargomis pasirūpinu atsakingai. Tačiau kaip bebūtų, skaniausias mano ir dukros patiekalas su jomis – kepintos šparaginės pupelės svieste su džiūvėsėliais. Taip buvo iki tol, kol atradom šias salotas. Na bent jau man ir mano vyrui. Jos tokios tinkančios daugiau suaugusiems, nes jose užpilas yra ganėtinai stiprus skonio atžvilgiu. Žinoma ir vaikai valgo, tik kadangi čia daug skonio, jų suvalgomas kiekis nėra itin didelis 🙂

Vištienos ir grikių troškinys

Vištienos ir grikių troškinys

Štai ir baigėsi mano katino dienos, kurios tęsėsi daugiau nei du metus. Buvo visko, bet noro grįžti į darbą tikrai ne 🙂 Bet pažiūrėjus iš kitos pusės, dabar tenka susidurti su naujais iššūkiais – pietų nešimasis į darbą bei greitos vakarienės. Žinoma, bus galima dažniau pasilepinti saldžiais kepiniais, nes prie kavutės gėrimo nemažai merginų gali prisijungti 🙂 O kol kas apie greitas vakarienes. Grikius išsivirus iš vakaro, šį patiekalą paruošiau vos per 15 minučių. Kalbant apie skonį, galima vadinti patiekalą troškiniu arba tiesiog grikių koše su vištiena 🙂 Paragavusi galvojau, kad nepatiks (nes nemėgstu grikių virtų ant sultinio), bet pakabinusi kelis šaukštus supratau, kad visai skaniai valgosi 🙂 Vyrui irgi patiko, tik jam trūko užtarkuoto sūrio ant viršaus ir kokio čili pipiriuko. Manau, kad kai ryžiai atsibodę, makaronų nesinori, o bulvės pasibaigusios, šis troškinukas labai tinka kasdieninių patiekalų paįvairinimui.

Krabų lazdelių salotos su pomidoru

Krabų lazdelių salotos su pomidoru

Krabų lazdeles pas mus šeimoje tikriausiai valgau tik aš. Tad kol vaikai dar sapnuodavo ryte sapnelius, o vyras jau darbuodavosi, aš pabandžiau kelis receptus su jomis. Šis itin paprastas ir lengvas. Ypatingai skanus, nes yra dar naminių pomidorų 😉 Aš valgiau užsidėjusi jas ant paskrudintos moliūginės duonos (dėl to ta duona tokia geltona) ir man buvo labai skanu. Tikiuosi ir jums patiks!

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux