Menu

Makaronų apkepas su moliūgu ir pomidorais

  • Makaronų apkepas su moliūgu ir pomidorais
  • Details
  • 2 Comments
  • Related Items
Makaronų apkepas su moliūgu ir pomidorais


Autorius: Aušra

Data:

Ganėtinai lengvas patiekalas, kuriame moliūgų nejutom, o pomidorai suteikė gaivumo ?

Kaip visada vyrui trūko sūrio, tad kitą kartą dėčiau dvigubai daugiau sūrio ir pusę jo išmaišyčiau su makaronais, moliūgu ir pomidorais. Ir kadangi dėjau džiovintą raudonėlį, o ne šviežią, tai truputį padauginau ir apkepas gavosi kiek aštroko skonio. Bet be raudonėlio apkepas būtų gavęsis labai jau švelnus.

Makaronų apkepas su moliūgu ir pomidorais

Užtruksime:
Išeiga: 8 porcijos

Ingredientai:

  • 300 g makaronų
  • 1 kg moliūgo
  • 500 g pomidorų
  • 1 poras
  • druskos
  • pipirų
  • šviežias raudonėlis, susmulkintas
  • 200 g jogurto
  • 5 kiaušiniai
  • 150 g fermentinio sūrio

Instrukcijos:

  • Makaronus išvirti pagal instrukcijas ant įpakavimo. Perlieti šaltu vandeniu.
  • Moliūgo minkštimą ir pomidorus supjaustyti nedideliais gabaliukais.
  • Porą supjaustyti pusžiedžiais.
  • Makaronus, moliūgą, pomidorus ir porą sudėti į vieną indą ir gerai išmaišyti.
  • Įdėti druskos, pipirų ir raudonėlio pagal skonį.
  • Masę sudėti į riebalais išteptą karščiui atsparų indą (arba tiesiog iškloti indą kepimo popieriumi).
  • Jogurtą sumaišyti su kiaušiniais ir užlieti ant makaronų.
  • Ant viršaus pabarstyti tarkuotu sūriu.
  • Kepti orkaitėje 200 laipsnių temperatūroje 40 minučių.
  • Skanaus!

Šaltinis: Доктор Эткер. Запеканки

  1. rozmarinas says:

    šiandien kepiau, nu savotiškas toks, negaliu sakyt, kad neskanu, bet daugiau nekepsiu.

  2. Aušra says:

    Manau moliūgas ne visiems visur tinka. Man jis nesaldžiose patiekaluose sunkiai įsipaišo.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Košė Saulutė

Košė Saulutė

Kadanti apkepas mano mergytei buvo per aštrus, teko keliauti dar kartą į virtuvę ir gaminti vaikišką patiekalą. Šį kartą neapsirikau ir košė buvo skaniai sudorota 🙂

Pasileidę makaronai arba Pasta Puttanesca

Pasileidę makaronai arba Pasta Puttanesca

Wikipedijoje parašius pasta puttanesca jau pačiam pirmam sakinyje parašyta, jog tai pasileidusių mergelių stiliaus makaronai 🙂 Bet kaip ir dauguma itališkų receptų – šie lengvai ir greitai pagaminami. Man patiko, kad šie makaronai be sūrio, tad ir virškinasi daug lengviau, kas man labiau priimtina vakarienei. Vyrui, kaip fermentinio sūrio mylėtojui, jo jam visur trūksta. Tik kažkodėl valgant šiuos makaronus nieko nesakė. Gal tiesiog atsibodo kartoti, kad jam trūksta visur sūrio?

Citrininė moliūgo sriuba

Citrininė moliūgo sriuba

Tai vienas iš seniau gamintų receptų, tik užsilikęs dėl tingėjimo ar nuovargio. Po teisybei net nežinau, kuris nugalėjo 🙂 Bet mums patiko, ypatingai vertinant tai, kad patį moliūgą (ne moliūgų tyrę) retai kada pritaikom. Šią sriubą valgėm kartu su vyru ir su malonumu pakartojom kitą dieną. Šiais metais neauginam moliūgų, bet jei anyta duos vieną, tai tikrai vėl virsim. Ir tikriausiai ji pavergė mus būtent citrinine rūgštele – tik jos dėti reikia pagal savo skonį 🙂 Dėjau pusę ir mums to užteko.

Aistruolių troškinys

Aistruolių troškinys

Nesudėtinga, bet sotu. Makaronus mylinti šeimyna bus Jums dėkinga.

Korėjietiška kiaušinienė su faršu

Korėjietiška kiaušinienė su faršu

Pusryčių paįvairinimas, kad įprasta kiaušinienė būtų sotesnė, įdedam truputį maltos mėsos bei rytietiškų prieskonių. Rezultatas bus nuostabus!

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux