Menu

Makaronų apkepas su moliūgu ir pomidorais

  • Makaronų apkepas su moliūgu ir pomidorais
  • Details
  • 2 Comments
  • Related Items
Makaronų apkepas su moliūgu ir pomidorais


Autorius: Aušra

Data:

Ganėtinai lengvas patiekalas, kuriame moliūgų nejutom, o pomidorai suteikė gaivumo ?

Kaip visada vyrui trūko sūrio, tad kitą kartą dėčiau dvigubai daugiau sūrio ir pusę jo išmaišyčiau su makaronais, moliūgu ir pomidorais. Ir kadangi dėjau džiovintą raudonėlį, o ne šviežią, tai truputį padauginau ir apkepas gavosi kiek aštroko skonio. Bet be raudonėlio apkepas būtų gavęsis labai jau švelnus.

Makaronų apkepas su moliūgu ir pomidorais

Užtruksime:
Išeiga: 8 porcijos

Ingredientai:

  • 300 g makaronų
  • 1 kg moliūgo
  • 500 g pomidorų
  • 1 poras
  • druskos
  • pipirų
  • šviežias raudonėlis, susmulkintas
  • 200 g jogurto
  • 5 kiaušiniai
  • 150 g fermentinio sūrio

Instrukcijos:

  • Makaronus išvirti pagal instrukcijas ant įpakavimo. Perlieti šaltu vandeniu.
  • Moliūgo minkštimą ir pomidorus supjaustyti nedideliais gabaliukais.
  • Porą supjaustyti pusžiedžiais.
  • Makaronus, moliūgą, pomidorus ir porą sudėti į vieną indą ir gerai išmaišyti.
  • Įdėti druskos, pipirų ir raudonėlio pagal skonį.
  • Masę sudėti į riebalais išteptą karščiui atsparų indą (arba tiesiog iškloti indą kepimo popieriumi).
  • Jogurtą sumaišyti su kiaušiniais ir užlieti ant makaronų.
  • Ant viršaus pabarstyti tarkuotu sūriu.
  • Kepti orkaitėje 200 laipsnių temperatūroje 40 minučių.
  • Skanaus!

Šaltinis: Доктор Эткер. Запеканки

  1. rozmarinas says:

    šiandien kepiau, nu savotiškas toks, negaliu sakyt, kad neskanu, bet daugiau nekepsiu.

  2. Aušra says:

    Manau moliūgas ne visiems visur tinka. Man jis nesaldžiose patiekaluose sunkiai įsipaišo.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Varškės ir virtų bulvių apkepas

Varškės ir virtų bulvių apkepas

Bulvės ir varškė – visada puiki kompanija. Tad kodėl gi jų nesujungus į apkepą. Tokį labai paprastutį ir suruošiamą per kelias minutes. Receptas rastas rusiškame žurnale apie vaikų auginimą, tačiau smarkiai perdarytas pagal mūsų pastebėjimus: originale bulvės pjaustomos riekelėmis, tačiau mums labiau patinka sutarkuotos, nes taip skoniai geriau pasiskirsto; originale pilama daugiau pieno, mums labiau patinka su daugiau kiaušinių, nes taip apkepas gaunasi tvirtesnis. Skonis kažkiek primena švilpikus ar šutintus varškėtukus, tik čia smarkiai mažiau darbo, o kitą dieną pasikepinus keptuvėje iš viso gaunasi super skaniai. Tad nuoširdžiai raginu išbandyti ir Jus 😉

Braškių varškės kremas

Braškių varškės kremas

Visi laukia pavasario, o aš laukiu vasaros ? Tų šeimos išvažiavimų į gamtą, šiltų vakarų, šašlykų kepimo. Nors man pačiai keista, nes šiaip mano mylimiausias metų laikas pavasaris, kai pradeda viskas žaliuoti. O kol laukiu, palepinau savo augančią šeimą šiuo desertu. Mažiausiajam nenorėjau duoti, nes visgi braškės, o dar ir kiaušinis žalias įeina, bet kad nebuvo kaip sulaikyti. Jo klykimo ir pykčio pakankamai per kelias dienas prisiklausėm ?

Moliūgų apkepas su varške

Moliūgų apkepas su varške

Labai skanus apkepas. Jame net nesijaučia moliūgai ? Visi valgė ir stebėjosi, jog čia moliūgų apkepas. Moliūgai tik priduoda saldumo.

Maltos mėsos ir fetos sūrio apkepas

Maltos mėsos ir fetos sūrio apkepas

Tai bene paskutinis makaronų patiekalas pavasarį, nes paskutinėmis dienomis perėjome prie salotų, ant grotelių keptos mėsos ir šaldiklio turinio naudojimo. Žinoma tik kokiam mėnesiui ar daugų daugiausia vasarai. Artėjant rudeniui vėl reikės sotesnio maisto, tad makaronai grįš į trąsą. O šis patiekalas nesudėtingas ir labai sotus. Deja apsižiūrėjau per vėlai, tad sūrio ant viršaus turėjau tik trečdalį reikiamo kiekio. Bet tai skonio nesugadino.

Krabų lazdelių salotos su pomidoru

Krabų lazdelių salotos su pomidoru

Krabų lazdeles pas mus šeimoje tikriausiai valgau tik aš. Tad kol vaikai dar sapnuodavo ryte sapnelius, o vyras jau darbuodavosi, aš pabandžiau kelis receptus su jomis. Šis itin paprastas ir lengvas. Ypatingai skanus, nes yra dar naminių pomidorų 😉 Aš valgiau užsidėjusi jas ant paskrudintos moliūginės duonos (dėl to ta duona tokia geltona) ir man buvo labai skanu. Tikiuosi ir jums patiks!

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux