Menu

Makaronų apkepas su moliūgu ir pomidorais

  • Makaronų apkepas su moliūgu ir pomidorais
  • Details
  • 2 Comments
  • Related Items
Makaronų apkepas su moliūgu ir pomidorais


Autorius: Aušra

Data:

Ganėtinai lengvas patiekalas, kuriame moliūgų nejutom, o pomidorai suteikė gaivumo ?

Kaip visada vyrui trūko sūrio, tad kitą kartą dėčiau dvigubai daugiau sūrio ir pusę jo išmaišyčiau su makaronais, moliūgu ir pomidorais. Ir kadangi dėjau džiovintą raudonėlį, o ne šviežią, tai truputį padauginau ir apkepas gavosi kiek aštroko skonio. Bet be raudonėlio apkepas būtų gavęsis labai jau švelnus.

Makaronų apkepas su moliūgu ir pomidorais

Užtruksime:
Išeiga: 8 porcijos

Ingredientai:

  • 300 g makaronų
  • 1 kg moliūgo
  • 500 g pomidorų
  • 1 poras
  • druskos
  • pipirų
  • šviežias raudonėlis, susmulkintas
  • 200 g jogurto
  • 5 kiaušiniai
  • 150 g fermentinio sūrio

Instrukcijos:

  • Makaronus išvirti pagal instrukcijas ant įpakavimo. Perlieti šaltu vandeniu.
  • Moliūgo minkštimą ir pomidorus supjaustyti nedideliais gabaliukais.
  • Porą supjaustyti pusžiedžiais.
  • Makaronus, moliūgą, pomidorus ir porą sudėti į vieną indą ir gerai išmaišyti.
  • Įdėti druskos, pipirų ir raudonėlio pagal skonį.
  • Masę sudėti į riebalais išteptą karščiui atsparų indą (arba tiesiog iškloti indą kepimo popieriumi).
  • Jogurtą sumaišyti su kiaušiniais ir užlieti ant makaronų.
  • Ant viršaus pabarstyti tarkuotu sūriu.
  • Kepti orkaitėje 200 laipsnių temperatūroje 40 minučių.
  • Skanaus!

Šaltinis: Доктор Эткер. Запеканки

  1. rozmarinas parašė:

    šiandien kepiau, nu savotiškas toks, negaliu sakyt, kad neskanu, bet daugiau nekepsiu.

  2. Aušra parašė:

    Manau moliūgas ne visiems visur tinka. Man jis nesaldžiose patiekaluose sunkiai įsipaišo.

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Makaronų apkepas su vištiena

Makaronų apkepas su vištiena

Autorius: Aušra Data: 2020-02-18 Mėgstu savaitgalį pasisukioti ilgiau virtuvėje ir paskutiniu metu su pagrindiniu tikslu – pagaminti paruoštukų, kurie leis darbo savaitės periodu šeimyną maitinti naminiu maistu bei tuo pačiu suspėti viską padaryti per pusvalandį …

Moliūgų sriuba

Moliūgų sriuba

Kulinariniame dienoraštyje iš kurio paimtas siurbos receptas, ji pavadinta “Pati skaniausia man moliūgų sriuba”. Nedrįsau šios sriubos taip vadinti pas save, nes tai tik antrasis mano bandymas išsivirti sriubą su moliūgu, tačiau šį kartą sriuba tikrai labai maloniai nustebino. Buvo jaučiamas lengvas moliūgų saldumas, apelsinų rūgštumas, kario kartumas ir grietinėlės švelnumas. Viskas lyg ir viename, bet puikiai suderinta.

Fritata su šparaginėmis pupelėmis ir pomidorais

Fritata su šparaginėmis pupelėmis ir pomidorais

Mūsų pusryčiai dažniausiai būna kepti kiaušiniai. Mano argumentai tam – greita, šilta ir skanu. Net matydama kaip dažnai tėvai valgo keptus kiaušinius, juos išbandė ir pradėjo mėgti mano vyresnėlė. Savaitgalį ji mus net maloniai nustebino – nuėjo į virtuvę ir savarankiškai iškepė pirmus savo gyvenime kiaušinius (sakyčiau idealiai, kaip mes mėgstam) ir atnešė mums į lovą! Jūs būtumėt matę mūsų akis 🙂 Ji pas mus baisiai bijo užsigauti ar susižeisti, o čia įveikė savo baimę ir įsijungė viryklę. Visgi kai noras yra didesnis už baimę, viskas pasidaro įmanoma 😉

Sūrio sriuba

Sūrio sriuba

Labai skani ir soti sriuba. Man kaip grybų mylėtojai, labai skani. Vyras valgė tik dėl to, kad skaniai atrodė skrebučiai, nes jam per stipriai jautėsi grybų skonis (na jis jų tikrai nemėgsta).

Sumuštiniai su pomidorais ir alyvuogėmis

Sumuštiniai su pomidorais ir alyvuogėmis

Dar vieni mūsų pusryčiai. Skonis primena picas, ypatingai kai įdedi šviežių bazilikų lapelių. Tikrai šiems skaniems pusryčiams sugaišite labai nedaug laiko, o skonis nuteiks maloniai visai dienai.