Menu

Makaronų apkepas su moliūgu ir pomidorais

  • Makaronų apkepas su moliūgu ir pomidorais
  • Details
  • 2 Comments
  • Related Items
Makaronų apkepas su moliūgu ir pomidorais


Autorius: Aušra

Data:

Ganėtinai lengvas patiekalas, kuriame moliūgų nejutom, o pomidorai suteikė gaivumo ?

Kaip visada vyrui trūko sūrio, tad kitą kartą dėčiau dvigubai daugiau sūrio ir pusę jo išmaišyčiau su makaronais, moliūgu ir pomidorais. Ir kadangi dėjau džiovintą raudonėlį, o ne šviežią, tai truputį padauginau ir apkepas gavosi kiek aštroko skonio. Bet be raudonėlio apkepas būtų gavęsis labai jau švelnus.

Makaronų apkepas su moliūgu ir pomidorais

Užtruksime:
Išeiga: 8 porcijos

Ingredientai:

  • 300 g makaronų
  • 1 kg moliūgo
  • 500 g pomidorų
  • 1 poras
  • druskos
  • pipirų
  • šviežias raudonėlis, susmulkintas
  • 200 g jogurto
  • 5 kiaušiniai
  • 150 g fermentinio sūrio

Instrukcijos:

  • Makaronus išvirti pagal instrukcijas ant įpakavimo. Perlieti šaltu vandeniu.
  • Moliūgo minkštimą ir pomidorus supjaustyti nedideliais gabaliukais.
  • Porą supjaustyti pusžiedžiais.
  • Makaronus, moliūgą, pomidorus ir porą sudėti į vieną indą ir gerai išmaišyti.
  • Įdėti druskos, pipirų ir raudonėlio pagal skonį.
  • Masę sudėti į riebalais išteptą karščiui atsparų indą (arba tiesiog iškloti indą kepimo popieriumi).
  • Jogurtą sumaišyti su kiaušiniais ir užlieti ant makaronų.
  • Ant viršaus pabarstyti tarkuotu sūriu.
  • Kepti orkaitėje 200 laipsnių temperatūroje 40 minučių.
  • Skanaus!

Šaltinis: Доктор Эткер. Запеканки

  1. rozmarinas says:

    šiandien kepiau, nu savotiškas toks, negaliu sakyt, kad neskanu, bet daugiau nekepsiu.

  2. Aušra says:

    Manau moliūgas ne visiems visur tinka. Man jis nesaldžiose patiekaluose sunkiai įsipaišo.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Moliūgų apkepas su varške

Moliūgų apkepas su varške

Labai skanus apkepas. Jame net nesijaučia moliūgai ? Visi valgė ir stebėjosi, jog čia moliūgų apkepas. Moliūgai tik priduoda saldumo.

Sultys Oranžinė nuotaika

Sultys Oranžinė nuotaika

Žurnale rašo, jog šios sultys tinka 9-10 mėnesių mažyliams, bet kadangi mūsų mažiausiasis šeimos atstovas dar per mažas, tai sultis apsilaižydama gėrė sesutė.

Maltos mėsos blyneliai

Maltos mėsos blyneliai

Kitaip tariant kai mėsos nėra daug, arba kaip užmaskuoti mėsą 🙂 (4-6 porcijos) 1-2 marinuoti agurkai 2 kiaušiniai 300 ml vandens 200 g miltų 300 g maltos mėsos 100-200 g tarkuoto fermentinio sūrio druskos juodųjų …

Makaronai su sūrio ir pomidorų padažu

Languota prijuostė ir Makaronai su sūrio ir pomidorų padažu

Kaip ir dauguma paskutiniu metu dedamų į blog”ą receptų – jis gamintas jau ne pirmą kartą. Bet ir šį kartą vyro buvo labai išgirtas. Sudėtis atrodo paprasta, bet proporcijos mums tikrai patiko. Ypatingą šilumą suteikė aitrus pipiriukas. Žinoma dėl jo vaikai šiais makaronais ne itin džiaugėsi, bet valgė 🙂 Kartais taip gera pasigaminti patiekalą pagal save ir vyrą, o ne taikant vaikų gomuriukams. Bet aitrumą tikrai siūlau taikyti kiekvienam pagal save. Mes šį kartą naudojom džiovintą mažiuką aitrųjį pipiriuką, kuris rudenį dar gyveno pas mus ant palangės. Pradžioje atrodė visai neaitru, vėliau jau rimtai kuteno liežuvį. Tačiau susimaišius padažui su makaronais, viskas gavosi per viduriuką. Tad tikrai siūlau išbandyti tiems, kurie nori skaniai ir greitai pamaitinti šeimyną.

Ramekin'as arba sūrio apkepas

Ramekin”as arba sūrio apkepas

Išbandžiau rusų forumuose rastą receptą ir tik vėliau internete paieškojau ką reiškia recepto pavadinimas. Ramekin – tai sūrio apkepas su kiaušiniais ir duona. Pavadinimas kilęs iš prancūzų kalbos žodžio “ramequin”.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux