Menu

Makaronų apkepas su moliūgu ir pomidorais

  • Makaronų apkepas su moliūgu ir pomidorais
  • Details
  • 2 Comments
  • Related Items
Makaronų apkepas su moliūgu ir pomidorais


Autorius: Aušra

Data:

Ganėtinai lengvas patiekalas, kuriame moliūgų nejutom, o pomidorai suteikė gaivumo ?

Kaip visada vyrui trūko sūrio, tad kitą kartą dėčiau dvigubai daugiau sūrio ir pusę jo išmaišyčiau su makaronais, moliūgu ir pomidorais. Ir kadangi dėjau džiovintą raudonėlį, o ne šviežią, tai truputį padauginau ir apkepas gavosi kiek aštroko skonio. Bet be raudonėlio apkepas būtų gavęsis labai jau švelnus.

Makaronų apkepas su moliūgu ir pomidorais

Užtruksime:
Išeiga: 8 porcijos

Ingredientai:

  • 300 g makaronų
  • 1 kg moliūgo
  • 500 g pomidorų
  • 1 poras
  • druskos
  • pipirų
  • šviežias raudonėlis, susmulkintas
  • 200 g jogurto
  • 5 kiaušiniai
  • 150 g fermentinio sūrio

Instrukcijos:

  • Makaronus išvirti pagal instrukcijas ant įpakavimo. Perlieti šaltu vandeniu.
  • Moliūgo minkštimą ir pomidorus supjaustyti nedideliais gabaliukais.
  • Porą supjaustyti pusžiedžiais.
  • Makaronus, moliūgą, pomidorus ir porą sudėti į vieną indą ir gerai išmaišyti.
  • Įdėti druskos, pipirų ir raudonėlio pagal skonį.
  • Masę sudėti į riebalais išteptą karščiui atsparų indą (arba tiesiog iškloti indą kepimo popieriumi).
  • Jogurtą sumaišyti su kiaušiniais ir užlieti ant makaronų.
  • Ant viršaus pabarstyti tarkuotu sūriu.
  • Kepti orkaitėje 200 laipsnių temperatūroje 40 minučių.
  • Skanaus!

Šaltinis: Доктор Эткер. Запеканки

  1. rozmarinas parašė:

    šiandien kepiau, nu savotiškas toks, negaliu sakyt, kad neskanu, bet daugiau nekepsiu.

  2. Aušra parašė:

    Manau moliūgas ne visiems visur tinka. Man jis nesaldžiose patiekaluose sunkiai įsipaišo.

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Žiedinių kopūstų ir brokolių apkepas

Žiedinių kopūstų (kalafiorų) ir brokolių apkepas

Patiekalas skirtas žiedinių kopūstų mylėtojams 🙂 O vienas iš tokių žmonių – mano dukrytė. Žinoma ir aš prie tokių 🙂 Tai, kad dukra su pasimėgavimu valgė net ir antrą dieną, rodo tikrai gerą skonį. Tik naudojau vieną didelį kalafiorą, o brokolio nenaudojau, bet tikiu kad jis čia irgi labai tiktų.

Kiaušinienė su cukinijomis

Kiaušinienė su cukinijomis

Siūlau visiems pasigaminti kiaušinienę su cukinijomis, kuri puikiai tinka lengvai vakarienei ar sotiems pusryčiams.

Lazanija

Lazanija

Dar matyt nesutikau žmonių, kurie nemėgtų lazanijos. Ją mėgsta visi! 🙂 Mano šeima ne išimtis. Ir nors jos gamybai reikia skirti laiko, ji tikrai to verta. Kai tik suvalgom paskutinį jos gabaliuką, jau iš karto pradedam planuoti, kada gaminsiu ją vėl. Galbūt dėl to, kuo dažniau lazaniją gaminu, tuo man atrodo kad ji vis greičiau ir greičiau pasigamina.

Elzaso sūrio pyragas

Elzaso sūrio pyragas

Kažkada važiuojant į svečius reikėjo kažką atsivežti. Kadangi visi reikiami pyragui produktai buvo po ranka, puoliau gaminti. Nusivežėm į svečius ir jis dingo akimirksniu! Todėl po geros pertraukos jį prisiminusi tik geruoju, pakartojau ir iškepiau šeimynai. Vėlgi visi ir po pertraukos įvertino teigiamai, tad receptas keliauja čia.

Sočiosios sūrio ir kumpio salotos

Sočiosios sūrio ir kumpio salotos

Valgė visi! 🙂 Na žinoma – juk čia nėra svogūnų ar česnakų, ko mano mažieji pipirai nemėgsta. Pradžioje dariau iš pusės porcijos, bet po poros minučių vyras raitojosi rankoves ir darė dar kartą jas jau pats vienas, nes sunku net žodžiais apsakyti kaip jam patiko 🙂 Kadangi dauguma produktų yra ganėtinai stiprūs, tai majonezo dalį tikrai siūlyčiau pakeisti grietine arba padidinti jogurto kiekį. O visa kita pasidaro žaibišku greičiu 🙂

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux