Menu

Kijevo mišrainė

  • Kijevo mišrainė
  • Details
  • 2 Comments
  • Related Items
Kijevo mišrainė


Autorius: Aušra

Data:

Seniai gaminamas patiekalas, tik dar laukęs savo eilės pasirodyti šiame puslapyje. Mes mėgstam plonus sluoksnius, tad nufotografuoti gražiai sudėtinga, bet skonis manau atperka viską ?

Kijevo mišrainė

Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos

Ingredientai:

  • 100 g sviesto
  • 100 g fermentinio sūrio
  • 5 kiaušiniai
  • 1 dėžutė lašišos arba tuno savo sultyse
  • 200 g majonezo
  • 1 svogūnas

Instrukcijos:


Mišrainę sluoksniuoti:

  • kietai išvirtų kiaušinių stambiai sutarkuoti baltymai,
  • smulkiai sutarkuots sūris,
  • pusė susmulkintos žuvies,
  • pusė majonezo,
  • sušaldytas tarkuotas sviestas,
  • smulkiai supjaustytas svogūnas,
  • antra dalis žuvies,
  • likusi dalis majonezo,
  • smulkiai sutarkuoti tryniai.

  1. shiny parašė:

    geras! mano močiutė panašią gamindavo ir vadino „mimoza”. buvo dar du papildomi sluoksniai dugne – virtos bulves ir virtos morkos. majonezo sluoksniu buvo daugiau, tarkuoto sviesto nebuvo. net nežinau iš kur ji tokią ištraukė, dabar va pirmą kartą matau kažką panašaus receptuose (:

  2. Aušra parašė:

    O man kažkaip atrodo, kad panašių sluoksniuotų mišrainių yra begalės 🙂 Vieną ingredientą pakeičia ir jau kitas pavadinimas 🙂 Kaip bebūtų svarbu skonis, o ne pavadinimas 🙂

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Makaronai su sūrio ir pomidorų padažu

Languota prijuostė ir Makaronai su sūrio ir pomidorų padažu

Kaip ir dauguma paskutiniu metu dedamų į blog”ą receptų – jis gamintas jau ne pirmą kartą. Bet ir šį kartą vyro buvo labai išgirtas. Sudėtis atrodo paprasta, bet proporcijos mums tikrai patiko. Ypatingą šilumą suteikė aitrus pipiriukas. Žinoma dėl jo vaikai šiais makaronais ne itin džiaugėsi, bet valgė 🙂 Kartais taip gera pasigaminti patiekalą pagal save ir vyrą, o ne taikant vaikų gomuriukams. Bet aitrumą tikrai siūlau taikyti kiekvienam pagal save. Mes šį kartą naudojom džiovintą mažiuką aitrųjį pipiriuką, kuris rudenį dar gyveno pas mus ant palangės. Pradžioje atrodė visai neaitru, vėliau jau rimtai kuteno liežuvį. Tačiau susimaišius padažui su makaronais, viskas gavosi per viduriuką. Tad tikrai siūlau išbandyti tiems, kurie nori skaniai ir greitai pamaitinti šeimyną.

Norvegiškas sumuštinis

Norvegiškas sumuštinis

Šį sumuštinį užrodė draugė, jau antri metai gyvenanti Norvegijoje. Kaskart grįžusi į Lietuvą nepamiršta aplankyti ir mūsų 🙂 Žinoma nepamiršta ir lauktuvių. Paskutinį kartą viešėdama su draugu norvegu parodė kaip paprastai galima pasidaryti skanų sumuštinį, nes Lietuvoje prekybos centre pamatė norvegiškų krevečių sūryme, tokių pačių kokios būna ir Norvegijoje.

Maltos mėsos blyneliai

Maltos mėsos blyneliai

Kitaip tariant kai mėsos nėra daug, arba kaip užmaskuoti mėsą 🙂 (4-6 porcijos) 1-2 marinuoti agurkai 2 kiaušiniai 300 ml vandens 200 g miltų 300 g maltos mėsos 100-200 g tarkuoto fermentinio sūrio druskos juodųjų …

Grikių salotos pietums į darbą

Grikių salotos pietums į darbą

Šias salotas jau gaminomės ne kartą ir galiu pasakyti, kad mums labiausiai patinka jos su nekepintais grikiais, tačiau Jūs naudokite ką turite arba kas labiau patinka. Čia pateikiu mūsų variantą.

Makaronų apkepas su moliūgu ir pomidorais

Makaronų apkepas su moliūgu ir pomidorais

Ganėtinai lengvas patiekalas, kuriame moliūgų nejutom, o pomidorai suteikė gaivumo.