Menu

Kijevo mišrainė

  • Kijevo mišrainė
  • Details
  • 2 Comments
  • Related Items
Kijevo mišrainė


Autorius: Aušra

Data:

Seniai gaminamas patiekalas, tik dar laukęs savo eilės pasirodyti šiame puslapyje. Mes mėgstam plonus sluoksnius, tad nufotografuoti gražiai sudėtinga, bet skonis manau atperka viską ?

Kijevo mišrainė

Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos

Ingredientai:

  • 100 g sviesto
  • 100 g fermentinio sūrio
  • 5 kiaušiniai
  • 1 dėžutė lašišos arba tuno savo sultyse
  • 200 g majonezo
  • 1 svogūnas

Instrukcijos:


Mišrainę sluoksniuoti:

  • kietai išvirtų kiaušinių stambiai sutarkuoti baltymai,
  • smulkiai sutarkuots sūris,
  • pusė susmulkintos žuvies,
  • pusė majonezo,
  • sušaldytas tarkuotas sviestas,
  • smulkiai supjaustytas svogūnas,
  • antra dalis žuvies,
  • likusi dalis majonezo,
  • smulkiai sutarkuoti tryniai.

  1. shiny says:

    geras! mano močiutė panašią gamindavo ir vadino “mimoza”. buvo dar du papildomi sluoksniai dugne – virtos bulves ir virtos morkos. majonezo sluoksniu buvo daugiau, tarkuoto sviesto nebuvo. net nežinau iš kur ji tokią ištraukė, dabar va pirmą kartą matau kažką panašaus receptuose (:

  2. Aušra says:

    O man kažkaip atrodo, kad panašių sluoksniuotų mišrainių yra begalės 🙂 Vieną ingredientą pakeičia ir jau kitas pavadinimas 🙂 Kaip bebūtų svarbu skonis, o ne pavadinimas 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Maltos mėsos ir pomidorų apkepas

Maltos mėsos ir pomidorų apkepas

Paskutiniu metu vis sunkiau ir sunkiau rasti laiko normaliai pagaminti ką nors sotaus ir skanaus. Tad vis dažniau darau įvairius apkepus – pasiruošiu kiek galima kol mažius miega, o kai ateina pietų metas, lieka tik viską sudėti į kepimo indą ir pašauti į orkaitę. Šitam apkepe patiko pomidorų suteikiamas gaivumas.

Traški vištiena su medaus-garstyčių padažu

Traški vištiena su medaus-garstyčių padažu

Kartais užeina noras išbandyti ką nors naujo ir neįprasto. Šiame recepte buvo du gan neįprasti dalykai – marinatas su rūgpieniu ir žinoma padažas. Kadangi jau dariau net kelis kartus, tai šis receptas priimtas į mūsų ratą ? Vaikams ypatingai patiko vištiena, nes ji buvo labai sultinga. O padažas toks gan neįprastas gaunasi – ir saldus, ir rūgštus, ir aštrus… na tikriausiai ir truputį sūrus ? na toks labai įvairiapusis. Bet užtat labai gerai, kai nenori pomidorų padažo ?

Vištienos ir ryžių salotos su kariu

Vištienos ir ryžių salotos su kariu

Kiek paįvairinome nusibodusių greitų patiekalų meniu. Šis patiekalas tikrai greitas, nes vištieną išsiviriau dieną prieš. Vyras labai gyrė. Sakau, gal po savaitės valgymo bet ką, pasidarė viskas skanu? Bet ne, sakė čia tiesiog skanu ir man pietums paliko vos kelis kąsnius… Galima valgyti tiek šaltas, tiek šiltas

Omletas su sūriu

Omletas su sūriu

Žinau, šis receptas nėra kažkoks stebuklas, tačiau tai yra ganėtinai dažni mūsų pusryčiai, kai duona namuose pasibaigia arba sumuštiniai atsibosta. Paprastu omletu ar kiaušiniene savo vaikų nesuvilioju, o vat su sūriu – visai kitas reikalas. Dažniausiai kepu šį omletą iš akies, tačiau man labai nepatinka receptai, kuriuose nėra orientacinių kiekių, todėl ir dedu čia normalų receptą 🙂

Picos keksiukai

Picos keksiukai

Kai širdis geidžia vakarienei salotų, bet žinai kad su jomis nepraslysi pro vaikus, jiems kepi picos keksiukus prie salotų 🙂 Ir tada visa šeimyna būna patenkina, net ir tėveliai, nugvelbę vieną kitą keksiuką. Jie super paprastučiai, matyt net ir vyresni vaikučiai juos galėtų išsikepti. Tiesą pasakius, nežinau koks jų skonis atvėsusių pilnai ar kitą dieną, nes mes juos visada suvalgom šiltus ir vienu prisėdimu.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux