Menu

Kijevo mišrainė

  • Kijevo mišrainė
  • Details
  • 2 Comments
  • Related Items
Kijevo mišrainė


Autorius: Aušra

Data:

Seniai gaminamas patiekalas, tik dar laukęs savo eilės pasirodyti šiame puslapyje. Mes mėgstam plonus sluoksnius, tad nufotografuoti gražiai sudėtinga, bet skonis manau atperka viską ?

Kijevo mišrainė

Užtruksime:
Išeiga: 4 porcijos

Ingredientai:

  • 100 g sviesto
  • 100 g fermentinio sūrio
  • 5 kiaušiniai
  • 1 dėžutė lašišos arba tuno savo sultyse
  • 200 g majonezo
  • 1 svogūnas

Instrukcijos:


Mišrainę sluoksniuoti:

  • kietai išvirtų kiaušinių stambiai sutarkuoti baltymai,
  • smulkiai sutarkuots sūris,
  • pusė susmulkintos žuvies,
  • pusė majonezo,
  • sušaldytas tarkuotas sviestas,
  • smulkiai supjaustytas svogūnas,
  • antra dalis žuvies,
  • likusi dalis majonezo,
  • smulkiai sutarkuoti tryniai.

  1. shiny says:

    geras! mano močiutė panašią gamindavo ir vadino “mimoza”. buvo dar du papildomi sluoksniai dugne – virtos bulves ir virtos morkos. majonezo sluoksniu buvo daugiau, tarkuoto sviesto nebuvo. net nežinau iš kur ji tokią ištraukė, dabar va pirmą kartą matau kažką panašaus receptuose (:

  2. Aušra says:

    O man kažkaip atrodo, kad panašių sluoksniuotų mišrainių yra begalės 🙂 Vieną ingredientą pakeičia ir jau kitas pavadinimas 🙂 Kaip bebūtų svarbu skonis, o ne pavadinimas 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Makaronų ir tuno salotos

Makaronų ir tuno salotos

Tai pirmos mano makaronų salotos ir dar su tunu 🙂 Bet buvo tikrai skanu, jau darėm porą kartų. Tik trečią kartą dėl vyro salierų kiekį mažinčiau per pusę, nes jam pasirodo nepatinka salieras (tik dabar išsiaiškinom, nes iki šiol nenaudojom šio prieskoninio augalo).

Braškių varškės kremas

Braškių varškės kremas

Visi laukia pavasario, o aš laukiu vasaros ? Tų šeimos išvažiavimų į gamtą, šiltų vakarų, šašlykų kepimo. Nors man pačiai keista, nes šiaip mano mylimiausias metų laikas pavasaris, kai pradeda viskas žaliuoti. O kol laukiu, palepinau savo augančią šeimą šiuo desertu. Mažiausiajam nenorėjau duoti, nes visgi braškės, o dar ir kiaušinis žalias įeina, bet kad nebuvo kaip sulaikyti. Jo klykimo ir pykčio pakankamai per kelias dienas prisiklausėm ?

Prancūziškas skrebutis traškia plutele

Prancūziškas skrebutis traškia plutele

Autorius: Aušra Data: 2009-06-02 Savaitgalį norėjosi atrasti pusryčiams ką nors naujo ir skanaus. Tad tik ištaikiusi progą puoliau į virtuvę bandyti nusižiūrėto recepto. Įvertinimas visai neblogas – itin skanu buvo su braškių sirupu. Nors žinoma …

Vyšninių pomidorų tarta

Vyšninių pomidorų tarta

Kažkada vienam iš prekybos centrų per akciją nusipirkau nedidelį indelį vyšninių pomidorų. Ir kaip dažniausiai būna – nebežinai, kur jį ketinai panaudoti. Tad kai jau pradėjo spausti pomidorų galiojimo laikas, pasinaudojau šiuo ganėtinai paprastu receptu. Nustebau, kad vyrui patiko – jis pas mane nelabai mėgsta bazilikus ir raudonėlį.

Vyšnių tortas

Vyšnių tortas

Ilgą laiką svarsčiau čia tortas ar pyragas, bet kai iškepiau abejonių neliko – čia TORTAS ir ne kitaip. Traškus viršus, švelnus baltymų sluoksnis ir rūgštokos vyšnios – viskas labai dera. Jei prisibijote vyšnių rūgštumo, geriau naudoti konservuotas vyšnias. Kitą kartą mažinčiau baltymų sluoksnį arba didinčiau kepimo formą (dabar naudojau 24cm). Tortas greitai išgaravo ir visi gyrė, todėl nuotraukos baisios 🙂 Nes žinojau – arba dabar bent keli kadrai bus padaryti, arba šis tortas dar ilgai nepasirodys mano bloge. Nes saldumynus stengiuosi mažinti, o tam labai gerai padeda dideli darbų krūviai, nes laiko visiškai kaip ir nelieka maloniems/saldiems dalykams.