Menu

Elzaso sūrio pyragas

  • Elzaso sūrio pyragas
  • Elzaso sūrio pyragas
  • Details
  • 4 Comments
  • Related Items
Elzaso sūrio pyragas


Autorius: Aušra

Data:

Kažkada važiuojant į svečius reikėjo kažką atsivežti. Kadangi visi reikiami pyragui produktai buvo po ranka, puoliau gaminti. Nusivežėm į svečius ir jis dingo akimirksniu! Todėl po geros pertraukos jį prisiminusi tik geruoju, pakartojau ir iškepiau šeimynai. Vėlgi visi ir po pertraukos įvertino teigiamai, tad receptas keliauja čia.

Elzaso sūrio pyragas

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 6 porcijos
Kaloringumas: 277 kcal / porcija

Ingredientai:

  • Pagrindui:
  • 75 g šalto sviesto
  • 100 g miltų
  • 1/2 a.š. kepimo miltelių
  • 3 v.š. šalto vandens
  • Įdarui:
  • 2 kiaušiniai
  • 65 ml pieno
  • 100 g sūrio, tarkuoto
  • 100 g švelniai rūkyto kumpio, sprandinės ar pan. mėsytės
  • 1 mažas svogūnas
  • druskos
  • pipirų
  • petražolių lapelių

Instrukcijos:

  • Pagrindui skirtus miltus, sviestą ir kepimo miltelius sudėti į smulkintuvo indą ir sutrinti iki trupinių.
  • Tada supilti vandenį ir kelioms sekundėms dar įjungti smulkintuvą.
  • Tešlą išimti į indą ir pabaigti minkyti iki vientisos masės.
  • Paruoštą tešlą susukti į maistinę plėvelę į dėti į šaldytuvą 30 min.
  • Įjungti orkaitę, nustatyti 200°C kaitrą.
  • Tešlą plonai iškočioti ir iškloti 20cm skersmens kepimo formos dugną bei kraštus.
  • Tešlą uždengti folijos lakštu, pripildyti ko nors sunkaus (aš dažniausiai dedu mažesnės formos dugą ir uždedu ant viršaus stiklinį indelį su vandeniu) ir kepti 12-15 min.
  • Kol kepa pagrindas reikia paruošti įdarą. Svogūną ir rūkytą mėsytę supjaustyti nedideliais kubeliais.
  • Kiaušinius išplakti su pienu.
  • Į mišinį įdėti svogūnus, mėsą, tarkuotą sūrį, petražoles ir prieskonius.
  • Įdarą supilti ant pakepto pagrindo. Kepti 25-30 min.
  • Iškepusiam pyragui leisti pravėsti, nes karštas sunkiai pjaustosi.
  • Skanaus!

Šaltinis: Aguonėlė

  1. ausra parašė:

    Receptas tai neblogas.Bet tiek gramatiniu
    klaidu kad net geeeeeeda…..

  2. LOL parašė:

    Reklamuojatės lietuviškuose tinklalapiuose, bet lietuviškai nebesugebat rašyt. Kartais patraukia nuotrauka, bet paspaudus suprantu, kad ir vėl ta užsienietė pritalpino. Talpinkitės angliškuose portaluose, o ne „Skonių bloge”, ar ten nepriima?

  3. Aušra parašė:

    Šiaip tai blogas vedamas dviem kalbom, jei jūs atėjote ir jums atsidarė anglų kalba, visada galima paspausti Lietuvos vėlevėlę viršuje dešiniame kampe.

    Matyt kai kuriems žmonėms smagiau rašyti piktus komentarus, nei pagalvoti kas ir kaip…

  4. Aušra parašė:

    Hmmm klausimas nuo kelių klaidų turi būti jau gėda? 🙂 Ok, pripažįstu, rašyba ne ideali ir kartais per skubėjimą priveliu visko. Kiek radau, pataisiau, jei dar rasit – galit parašyti 🙂

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Makaronų apkepas su moliūgu ir pomidorais

Makaronų apkepas su moliūgu ir pomidorais

Ganėtinai lengvas patiekalas, kuriame moliūgų nejutom, o pomidorai suteikė gaivumo.

Vafliai-picos

Vafliai-picos

Kai šiandien vaikams pasakiau, kad pietums bus vafliai-picos, su didžiausiu nekantrumu laukė kol jie iškeps ir žinoma dingo greitai. Dukra net ir po šokių užsiėmimo grįžusi, likučius tikrąja ta žodžio prasme išlaižė (reikėjo atidžiai pasižiūrėti į lėkštę, kad suprasti, jog ji neplauta :)). Ir kad negalvotumėte, jog čia laukinių banda gyvena, padažo laižymas vyko blynu, ne liežuviu 🙂

Vyšninių pomidorų tarta

Vyšninių pomidorų tarta

Kažkada vienam iš prekybos centrų per akciją nusipirkau nedidelį indelį vyšninių pomidorų. Ir kaip dažniausiai būna – nebežinai, kur jį ketinai panaudoti. Tad kai jau pradėjo spausti pomidorų galiojimo laikas, pasinaudojau šiuo ganėtinai paprastu receptu. Nustebau, kad vyrui patiko – jis pas mane nelabai mėgsta bazilikus ir raudonėlį.

Pamelos Anderson moliūgų pyragas

Pamelos Anderson moliūgų pyragas

Labai skeptiškai žiūrėjau į šį receptą, bet kadangi vartant receptų papkę jis pats atsivertė, nusprendžiau kad reikia jį padaryti. O jis tikrai labai geras, netgi labai. Tik pyragas jau toks sotus, kad daugiau nei vieną gabaliuką net norėdamas nesuvalgysi 🙂

Kopūstų ir faršo apkepas

Kopūstų ir faršo apkepas

Ganėtinai sveikas ir sotus patiekalas kopūstų mylėtojams. Mūsų šeimyna jį įvertino puikiai. Kiekis tikrai išeina nemenkas, maisto užteko kelioms dienoms 🙂 , todėl jei norite tiesiog paragauti tikrai siūlau gaminti iš pusės normos.