Menu

Elzaso sūrio pyragas

  • Elzaso sūrio pyragas
  • Elzaso sūrio pyragas
  • Details
  • 4 Comments
  • Related Items
Elzaso sūrio pyragas


Autorius: Aušra

Data:

Kažkada važiuojant į svečius reikėjo kažką atsivežti. Kadangi visi reikiami pyragui produktai buvo po ranka, puoliau gaminti. Nusivežėm į svečius ir jis dingo akimirksniu! Todėl po geros pertraukos jį prisiminusi tik geruoju, pakartojau ir iškepiau šeimynai. Vėlgi visi ir po pertraukos įvertino teigiamai, tad receptas keliauja čia.

Elzaso sūrio pyragas

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 6 porcijos
Kaloringumas: 277 kcal / porcija

Ingredientai:

  • Pagrindui:
  • 75 g šalto sviesto
  • 100 g miltų
  • 1/2 a.š. kepimo miltelių
  • 3 v.š. šalto vandens
  • Įdarui:
  • 2 kiaušiniai
  • 65 ml pieno
  • 100 g sūrio, tarkuoto
  • 100 g švelniai rūkyto kumpio, sprandinės ar pan. mėsytės
  • 1 mažas svogūnas
  • druskos
  • pipirų
  • petražolių lapelių

Instrukcijos:

  • Pagrindui skirtus miltus, sviestą ir kepimo miltelius sudėti į smulkintuvo indą ir sutrinti iki trupinių.
  • Tada supilti vandenį ir kelioms sekundėms dar įjungti smulkintuvą.
  • Tešlą išimti į indą ir pabaigti minkyti iki vientisos masės.
  • Paruoštą tešlą susukti į maistinę plėvelę į dėti į šaldytuvą 30 min.
  • Įjungti orkaitę, nustatyti 200°C kaitrą.
  • Tešlą plonai iškočioti ir iškloti 20cm skersmens kepimo formos dugną bei kraštus.
  • Tešlą uždengti folijos lakštu, pripildyti ko nors sunkaus (aš dažniausiai dedu mažesnės formos dugą ir uždedu ant viršaus stiklinį indelį su vandeniu) ir kepti 12-15 min.
  • Kol kepa pagrindas reikia paruošti įdarą. Svogūną ir rūkytą mėsytę supjaustyti nedideliais kubeliais.
  • Kiaušinius išplakti su pienu.
  • Į mišinį įdėti svogūnus, mėsą, tarkuotą sūrį, petražoles ir prieskonius.
  • Įdarą supilti ant pakepto pagrindo. Kepti 25-30 min.
  • Iškepusiam pyragui leisti pravėsti, nes karštas sunkiai pjaustosi.
  • Skanaus!

Šaltinis: Aguonėlė

  1. ausra parašė:

    Receptas tai neblogas.Bet tiek gramatiniu
    klaidu kad net geeeeeeda…..

  2. LOL parašė:

    Reklamuojatės lietuviškuose tinklalapiuose, bet lietuviškai nebesugebat rašyt. Kartais patraukia nuotrauka, bet paspaudus suprantu, kad ir vėl ta užsienietė pritalpino. Talpinkitės angliškuose portaluose, o ne „Skonių bloge”, ar ten nepriima?

  3. Aušra parašė:

    Šiaip tai blogas vedamas dviem kalbom, jei jūs atėjote ir jums atsidarė anglų kalba, visada galima paspausti Lietuvos vėlevėlę viršuje dešiniame kampe.

    Matyt kai kuriems žmonėms smagiau rašyti piktus komentarus, nei pagalvoti kas ir kaip…

  4. Aušra parašė:

    Hmmm klausimas nuo kelių klaidų turi būti jau gėda? 🙂 Ok, pripažįstu, rašyba ne ideali ir kartais per skubėjimą priveliu visko. Kiek radau, pataisiau, jei dar rasit – galit parašyti 🙂

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Sumuštiniai su pomidorais ir alyvuogėmis

Sumuštiniai su pomidorais ir alyvuogėmis

Dar vieni mūsų pusryčiai. Skonis primena picas, ypatingai kai įdedi šviežių bazilikų lapelių. Tikrai šiems skaniems pusryčiams sugaišite labai nedaug laiko, o skonis nuteiks maloniai visai dienai.

Fritata su šparaginėmis pupelėmis ir pomidorais

Fritata su šparaginėmis pupelėmis ir pomidorais

Mūsų pusryčiai dažniausiai būna kepti kiaušiniai. Mano argumentai tam – greita, šilta ir skanu. Net matydama kaip dažnai tėvai valgo keptus kiaušinius, juos išbandė ir pradėjo mėgti mano vyresnėlė. Savaitgalį ji mus net maloniai nustebino – nuėjo į virtuvę ir savarankiškai iškepė pirmus savo gyvenime kiaušinius (sakyčiau idealiai, kaip mes mėgstam) ir atnešė mums į lovą! Jūs būtumėt matę mūsų akis 🙂 Ji pas mus baisiai bijo užsigauti ar susižeisti, o čia įveikė savo baimę ir įsijungė viryklę. Visgi kai noras yra didesnis už baimę, viskas pasidaro įmanoma 😉

Sūrio lazdelės

Sūrio lazdelės

Ką galiu pasakyti… valgė visi! Ir ne tik kad valgė, bet ir gyrė. Iš nurodytų proporcijų išeina tikrai labai daug tešlos, tad ją dalinau į dvi dalis. Pirmoji dalis važiavo į giminės suvažiavimą ir buvo kildinta tik porą valandų. O antroji dalis buvo skanaujama namuose kitą dieną. Nusprendėm, kad visgi verta pasiruošti tešlą iš anksto, kad ji ramiai galėtų pailsėti šaldytuve, nes kitą dieną lazdelės buvo puresnės ir kiek drėgnesnės. Taip pat dalį lazdelių barsčiau kmynais, o dalį palikau tik su sūriu, nes mano vyras nemėgsta kmynų, kad čia jau galite spręsti pagal save.

Karšti picos skonio sumuštiniai

Karšti picos skonio sumuštiniai

Savaitgalį mano vaikai tiesiog akyse paaugo. Šeštadienį vaikams pasiūliau pusryčiams pasidaryti karštus sumuštinius iš knygos „Berniukai virtuvėje”. Kadangi jiems knygą buvau palikusi iš vakaro virtuvėje atverstą ties receptu, virtuvėje net nesirodžiau ir vaikai patys ten darbavosi – paskaitė ingredientus ir toliau vadovavosi paveiksliukais. Viskas buvo daroma tik iš jų akyčių, t.y. į kiekius visai nebuvo atsižvelgta, bet šis receptas toks lankstus, kad proporcijos čia tik orientacinės. Mes su vyru į virtuvę nuėjom jau kai atėjo laikas įdėti skardą į įkaitintą orkaitę. Kadangi mano mergina būdama maža buvo nusideginusi rankas, tai dar ir po 3 metų ji jaučia baimę karščiui, tad darbuose su orkaite aš mielai vaikams padėjau. Pusryčiai buvo tikrai skanūs!

Vyšninių pomidorų tarta

Vyšninių pomidorų tarta

Kažkada vienam iš prekybos centrų per akciją nusipirkau nedidelį indelį vyšninių pomidorų. Ir kaip dažniausiai būna – nebežinai, kur jį ketinai panaudoti. Tad kai jau pradėjo spausti pomidorų galiojimo laikas, pasinaudojau šiuo ganėtinai paprastu receptu. Nustebau, kad vyrui patiko – jis pas mane nelabai mėgsta bazilikus ir raudonėlį.