Menu

Elzaso sūrio pyragas

  • Elzaso sūrio pyragas
  • Elzaso sūrio pyragas
  • Details
  • 4 Comments
  • Related Items
Elzaso sūrio pyragas


Autorius: Aušra

Data:

Kažkada važiuojant į svečius reikėjo kažką atsivežti. Kadangi visi reikiami pyragui produktai buvo po ranka, puoliau gaminti. Nusivežėm į svečius ir jis dingo akimirksniu! Todėl po geros pertraukos jį prisiminusi tik geruoju, pakartojau ir iškepiau šeimynai. Vėlgi visi ir po pertraukos įvertino teigiamai, tad receptas keliauja čia.

Elzaso sūrio pyragas

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 6 porcijos
Kaloringumas: 277 kcal / porcija

Ingredientai:

  • Pagrindui:
  • 75 g šalto sviesto
  • 100 g miltų
  • 1/2 a.š. kepimo miltelių
  • 3 v.š. šalto vandens
  • Įdarui:
  • 2 kiaušiniai
  • 65 ml pieno
  • 100 g sūrio, tarkuoto
  • 100 g švelniai rūkyto kumpio, sprandinės ar pan. mėsytės
  • 1 mažas svogūnas
  • druskos
  • pipirų
  • petražolių lapelių

Instrukcijos:

  • Pagrindui skirtus miltus, sviestą ir kepimo miltelius sudėti į smulkintuvo indą ir sutrinti iki trupinių.
  • Tada supilti vandenį ir kelioms sekundėms dar įjungti smulkintuvą.
  • Tešlą išimti į indą ir pabaigti minkyti iki vientisos masės.
  • Paruoštą tešlą susukti į maistinę plėvelę į dėti į šaldytuvą 30 min.
  • Įjungti orkaitę, nustatyti 200°C kaitrą.
  • Tešlą plonai iškočioti ir iškloti 20cm skersmens kepimo formos dugną bei kraštus.
  • Tešlą uždengti folijos lakštu, pripildyti ko nors sunkaus (aš dažniausiai dedu mažesnės formos dugą ir uždedu ant viršaus stiklinį indelį su vandeniu) ir kepti 12-15 min.
  • Kol kepa pagrindas reikia paruošti įdarą. Svogūną ir rūkytą mėsytę supjaustyti nedideliais kubeliais.
  • Kiaušinius išplakti su pienu.
  • Į mišinį įdėti svogūnus, mėsą, tarkuotą sūrį, petražoles ir prieskonius.
  • Įdarą supilti ant pakepto pagrindo. Kepti 25-30 min.
  • Iškepusiam pyragui leisti pravėsti, nes karštas sunkiai pjaustosi.
  • Skanaus!

Šaltinis: Aguonėlė

  1. ausra says:

    Receptas tai neblogas.Bet tiek gramatiniu
    klaidu kad net geeeeeeda…..

  2. LOL says:

    Reklamuojatės lietuviškuose tinklalapiuose, bet lietuviškai nebesugebat rašyt. Kartais patraukia nuotrauka, bet paspaudus suprantu, kad ir vėl ta užsienietė pritalpino. Talpinkitės angliškuose portaluose, o ne “Skonių bloge”, ar ten nepriima?

  3. Aušra says:

    Šiaip tai blogas vedamas dviem kalbom, jei jūs atėjote ir jums atsidarė anglų kalba, visada galima paspausti Lietuvos vėlevėlę viršuje dešiniame kampe.

    Matyt kai kuriems žmonėms smagiau rašyti piktus komentarus, nei pagalvoti kas ir kaip…

  4. Aušra says:

    Hmmm klausimas nuo kelių klaidų turi būti jau gėda? 🙂 Ok, pripažįstu, rašyba ne ideali ir kartais per skubėjimą priveliu visko. Kiek radau, pataisiau, jei dar rasit – galit parašyti 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Sūrio lazdelės

Sūrio lazdelės

Ką galiu pasakyti… valgė visi! Ir ne tik kad valgė, bet ir gyrė. Iš nurodytų proporcijų išeina tikrai labai daug tešlos, tad ją dalinau į dvi dalis. Pirmoji dalis važiavo į giminės suvažiavimą ir buvo kildinta tik porą valandų. O antroji dalis buvo skanaujama namuose kitą dieną. Nusprendėm, kad visgi verta pasiruošti tešlą iš anksto, kad ji ramiai galėtų pailsėti šaldytuve, nes kitą dieną lazdelės buvo puresnės ir kiek drėgnesnės. Taip pat dalį lazdelių barsčiau kmynais, o dalį palikau tik su sūriu, nes mano vyras nemėgsta kmynų, kad čia jau galite spręsti pagal save.

Maltos mėsos blyneliai

Maltos mėsos blyneliai

Kitaip tariant kai mėsos nėra daug, arba kaip užmaskuoti mėsą 🙂 (4-6 porcijos) 1-2 marinuoti agurkai 2 kiaušiniai 300 ml vandens 200 g miltų 300 g maltos mėsos 100-200 g tarkuoto fermentinio sūrio druskos juodųjų …

Vafliai-picos

Vafliai-picos

Kai šiandien vaikams pasakiau, kad pietums bus vafliai-picos, su didžiausiu nekantrumu laukė kol jie iškeps ir žinoma dingo greitai. Dukra net ir po šokių užsiėmimo grįžusi, likučius tikrąja ta žodžio prasme išlaižė (reikėjo atidžiai pasižiūrėti į lėkštę, kad suprasti, jog ji neplauta :)). Ir kad negalvotumėte, jog čia laukinių banda gyvena, padažo laižymas vyko blynu, ne liežuviu 🙂

Kopūstų ir faršo apkepas

Kopūstų ir faršo apkepas

Ganėtinai sveikas ir sotus patiekalas kopūstų mylėtojams. Mūsų šeimyna jį įvertino puikiai. Kiekis tikrai išeina nemenkas, maisto užteko kelioms dienoms 🙂 , todėl jei norite tiesiog paragauti tikrai siūlau gaminti iš pusės normos.

Vengriška vištiena su polenta

Vengriška vištiena su polenta

Patiekalą priskirčiau kaip tinkamą jaukioms vėsaus rudens ar šaltos žiemos dienoms, kai vakarais sėdime ar kuičiamės namuose, kai norisi kažko šildančio ir skanaus, arba kai norisi pagaminti kažką labiau išskirtinio ir nustebinti šeimyną.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux