Menu

Elzaso sūrio pyragas

  • Elzaso sūrio pyragas
  • Elzaso sūrio pyragas
  • Details
  • 4 Comments
  • Related Items
Elzaso sūrio pyragas


Autorius: Aušra

Data:

Kažkada važiuojant į svečius reikėjo kažką atsivežti. Kadangi visi reikiami pyragui produktai buvo po ranka, puoliau gaminti. Nusivežėm į svečius ir jis dingo akimirksniu! Todėl po geros pertraukos jį prisiminusi tik geruoju, pakartojau ir iškepiau šeimynai. Vėlgi visi ir po pertraukos įvertino teigiamai, tad receptas keliauja čia.

Elzaso sūrio pyragas

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 6 porcijos
Kaloringumas: 277 kcal / porcija

Ingredientai:

  • Pagrindui:
  • 75 g šalto sviesto
  • 100 g miltų
  • 1/2 a.š. kepimo miltelių
  • 3 v.š. šalto vandens
  • Įdarui:
  • 2 kiaušiniai
  • 65 ml pieno
  • 100 g sūrio, tarkuoto
  • 100 g švelniai rūkyto kumpio, sprandinės ar pan. mėsytės
  • 1 mažas svogūnas
  • druskos
  • pipirų
  • petražolių lapelių

Instrukcijos:

  • Pagrindui skirtus miltus, sviestą ir kepimo miltelius sudėti į smulkintuvo indą ir sutrinti iki trupinių.
  • Tada supilti vandenį ir kelioms sekundėms dar įjungti smulkintuvą.
  • Tešlą išimti į indą ir pabaigti minkyti iki vientisos masės.
  • Paruoštą tešlą susukti į maistinę plėvelę į dėti į šaldytuvą 30 min.
  • Įjungti orkaitę, nustatyti 200°C kaitrą.
  • Tešlą plonai iškočioti ir iškloti 20cm skersmens kepimo formos dugną bei kraštus.
  • Tešlą uždengti folijos lakštu, pripildyti ko nors sunkaus (aš dažniausiai dedu mažesnės formos dugą ir uždedu ant viršaus stiklinį indelį su vandeniu) ir kepti 12-15 min.
  • Kol kepa pagrindas reikia paruošti įdarą. Svogūną ir rūkytą mėsytę supjaustyti nedideliais kubeliais.
  • Kiaušinius išplakti su pienu.
  • Į mišinį įdėti svogūnus, mėsą, tarkuotą sūrį, petražoles ir prieskonius.
  • Įdarą supilti ant pakepto pagrindo. Kepti 25-30 min.
  • Iškepusiam pyragui leisti pravėsti, nes karštas sunkiai pjaustosi.
  • Skanaus!

Šaltinis: Aguonėlė

  1. ausra says:

    Receptas tai neblogas.Bet tiek gramatiniu
    klaidu kad net geeeeeeda…..

  2. LOL says:

    Reklamuojatės lietuviškuose tinklalapiuose, bet lietuviškai nebesugebat rašyt. Kartais patraukia nuotrauka, bet paspaudus suprantu, kad ir vėl ta užsienietė pritalpino. Talpinkitės angliškuose portaluose, o ne “Skonių bloge”, ar ten nepriima?

  3. Aušra says:

    Šiaip tai blogas vedamas dviem kalbom, jei jūs atėjote ir jums atsidarė anglų kalba, visada galima paspausti Lietuvos vėlevėlę viršuje dešiniame kampe.

    Matyt kai kuriems žmonėms smagiau rašyti piktus komentarus, nei pagalvoti kas ir kaip…

  4. Aušra says:

    Hmmm klausimas nuo kelių klaidų turi būti jau gėda? 🙂 Ok, pripažįstu, rašyba ne ideali ir kartais per skubėjimą priveliu visko. Kiek radau, pataisiau, jei dar rasit – galit parašyti 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Lazanija

Lazanija

Dar matyt nesutikau žmonių, kurie nemėgtų lazanijos. Ją mėgsta visi! 🙂 Mano šeima ne išimtis. Ir nors jos gamybai reikia skirti laiko, ji tikrai to verta. Kai tik suvalgom paskutinį jos gabaliuką, jau iš karto pradedam planuoti, kada gaminsiu ją vėl. Galbūt dėl to, kuo dažniau lazaniją gaminu, tuo man atrodo kad ji vis greičiau ir greičiau pasigamina.

Žiedinių kopūstų ir brokolių apkepas

Žiedinių kopūstų (kalafiorų) ir brokolių apkepas

Patiekalas skirtas žiedinių kopūstų mylėtojams 🙂 O vienas iš tokių žmonių – mano dukrytė. Žinoma ir aš prie tokių 🙂 Tai, kad dukra su pasimėgavimu valgė net ir antrą dieną, rodo tikrai gerą skonį. Tik naudojau vieną didelį kalafiorą, o brokolio nenaudojau, bet tikiu kad jis čia irgi labai tiktų.

Cukinijų keksiukai su sūriu

Cukinijų keksiukai su sūriu

Mes šiuos keksiukus valgom pavakariams, kai nesinori nieko saldaus. Darau mini keksiukus, tai vaikams į ranką būna pats tas. Net nepastebiu kaip dingsta.

Sočiosios sūrio ir kumpio salotos

Sočiosios sūrio ir kumpio salotos

Valgė visi! 🙂 Na žinoma – juk čia nėra svogūnų ar česnakų, ko mano mažieji pipirai nemėgsta. Pradžioje dariau iš pusės porcijos, bet po poros minučių vyras raitojosi rankoves ir darė dar kartą jas jau pats vienas, nes sunku net žodžiais apsakyti kaip jam patiko 🙂 Kadangi dauguma produktų yra ganėtinai stiprūs, tai majonezo dalį tikrai siūlyčiau pakeisti grietine arba padidinti jogurto kiekį. O visa kita pasidaro žaibišku greičiu 🙂

Risi e bisi

“Risi e bisi”

Tai klasikinis Venecijos ryžių patiekalas, dažniausiai tiekiamas su didesniu skysčio kiekiu nei rizotas. Ir kas svarbiausia – tikrai paprastas, greitai padaromas. Išbandyta jau kelis kartus, ir visada šeimyna lieka patenkinta 🙂

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux