Menu

Sumuštiniai su pomidorais ir alyvuogėmis

  • Sumuštiniai su pomidorais ir alyvuogėmis
  • Sumuštiniai su pomidorais ir alyvuogėmis
  • Details
  • 2 Comments
  • Related Items
Sumuštiniai su pomidorais ir alyvuogėmis


Autorius: Aušra

Data:

Dar vieni mūsų pusryčiai. Skonis primena picas, ypatingai kai įdedi šviežių bazilikų lapelių. Tikrai šiems skaniems pusryčiams sugaišite labai nedaug laiko, o skonis nuteiks maloniai visai dienai.

Sumuštiniai su pomidorais ir alyvuogėmis

Užtruksime:
Porcijų kiekis: 2 porcijos
Kaloringumas: 152 kcal / porcija

Ingredientai:

  • 4 riekutės ruginės duonos
  • 75 g pomidorų
  • 50 g juodųjų alyvuogių
  • 50 g parmezano sūrio (naudojau paprastą fermentinį)
  • juodųjų pipirų
  • keli lapeliai baziliko

Instrukcijos:

  • Pomidorus supjaustyti kubeliais, alyvuoges – žiedeliais. Susmulkinti bazilikų lapelius.
  • Inde sumaišyti pomidorus, alyvuoges, bazilikų lapelius ir truputį papipirinti.
  • Sudėti mišinį ant duonos riekučių. Ant viršaus uždėti sutarkuotą sūrį.
  • Sumuštinius dėti minutei į mikrobangę, kol sūris išsilydys. Jei mikrobangės neturite, galima dėti į orkaitę po griliumi.
  • Skanaus!

Šaltinis: 200 рецептов по 200 калорий. Вкусные блюда для завтрака, обеда и ужина

  1. Odeta says:

    kaip tik ryte uztikau siuos sumustinukus ir pasigaminau. Aciu uz ideja, jau buvau pamirsus keptus sumustinius 🙂 patiko

  2. Aušra says:

    Labai smagu, kad ne tik mums patinka 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Vištienos ir grikių troškinys

Vištienos ir grikių troškinys

Štai ir baigėsi mano katino dienos, kurios tęsėsi daugiau nei du metus. Buvo visko, bet noro grįžti į darbą tikrai ne 🙂 Bet pažiūrėjus iš kitos pusės, dabar tenka susidurti su naujais iššūkiais – pietų nešimasis į darbą bei greitos vakarienės. Žinoma, bus galima dažniau pasilepinti saldžiais kepiniais, nes prie kavutės gėrimo nemažai merginų gali prisijungti 🙂 O kol kas apie greitas vakarienes. Grikius išsivirus iš vakaro, šį patiekalą paruošiau vos per 15 minučių. Kalbant apie skonį, galima vadinti patiekalą troškiniu arba tiesiog grikių koše su vištiena 🙂 Paragavusi galvojau, kad nepatiks (nes nemėgstu grikių virtų ant sultinio), bet pakabinusi kelis šaukštus supratau, kad visai skaniai valgosi 🙂 Vyrui irgi patiko, tik jam trūko užtarkuoto sūrio ant viršaus ir kokio čili pipiriuko. Manau, kad kai ryžiai atsibodę, makaronų nesinori, o bulvės pasibaigusios, šis troškinukas labai tinka kasdieninių patiekalų paįvairinimui.

Norvegiškas sumuštinis

Norvegiškas sumuštinis

Šį sumuštinį užrodė draugė, jau antri metai gyvenanti Norvegijoje. Kaskart grįžusi į Lietuvą nepamiršta aplankyti ir mūsų 🙂 Žinoma nepamiršta ir lauktuvių. Paskutinį kartą viešėdama su draugu norvegu parodė kaip paprastai galima pasidaryti skanų sumuštinį, nes Lietuvoje prekybos centre pamatė norvegiškų krevečių sūryme, tokių pačių kokios būna ir Norvegijoje.

Cukinijų ir baziliko keksiukai

Cukinijų ir baziliko keksiukai

Autorius: Aušra Data: 2009-10-08 Nesinorėjo nieko saldaus, o cukinijos vis tiek į mane žiūrėjo, tad teko raitotis rankoves. Kaip ir visi keksiukai nereikalauja daug darbo, o tai labai gerai kai tiesiog norisi užkąsti. Man truputį …

Keptas lavašas

Keptas lavašas

Internete galima surasti daug lavašo panaudojimo būdų, tačiau kažkaip jie manęs vis neužkabindavo tiek, jog parduotuvėje nepamirščiau nusipirkti lavašo. Bet va šitas kažkaip sudomino ir net nusipirkau ne tik lavašą, bet ir maltos mėsos, kuriuos namie nebuvo ? Vyras valgydamas iš karto pareiškė, kad geriau nei jo kažkada kažkur valgyta lazanija. Aš kadangi dar nesusikaupiu lazanijos gamybai, taip jos gyvenime ir nevalgiusi, tad neturiu su kuo lyginti. Bet skanu, ir ganėtinai greitai, ir suvalgėm tik pusę, o kitą pusę užšaldžiau kokiems skaniems greitiems pietums.

Lazanija

Lazanija

Dar matyt nesutikau žmonių, kurie nemėgtų lazanijos. Ją mėgsta visi! 🙂 Mano šeima ne išimtis. Ir nors jos gamybai reikia skirti laiko, ji tikrai to verta. Kai tik suvalgom paskutinį jos gabaliuką, jau iš karto pradedam planuoti, kada gaminsiu ją vėl. Galbūt dėl to, kuo dažniau lazaniją gaminu, tuo man atrodo kad ji vis greičiau ir greičiau pasigamina.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux