Menu

Vyšninių pomidorų tarta

  • Vyšninių pomidorų tarta
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Vyšninių pomidorų tarta


Autorius: Aušra

Data:

Kažkada vienam iš prekybos centrų per akciją nusipirkau nedidelį indelį vyšninių pomidorų. Ir kaip dažniausiai būna – nebežinai, kur jį ketinai panaudoti. Tad kai jau pradėjo spausti pomidorų galiojimo laikas, pasinaudojau šiuo ganėtinai paprastu receptu. Nustebau, kad vyrui patiko – jis pas mane nelabai mėgsta bazilikus ir raudonėlį.

Vyšninių pomidorų tarta

Užtruksime:
Išeiga: 6 porcijos
Kaloringumas: 322 kcal / porcija

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 1 indelis (250 g) vyšninių pomidorų
  • 2-3 nedidelį lakštai (250 g) sluoksniuotos tešlos
  • alyvuogių aliejaus
  • druskos
  • pipirų
  • 1/4 p. smulkintų prieskoninių žolelių (naudojau bazilikus, raudonėlį ir petražolę)
  • 1 v.š. garstyčių
  • 1 p. įvairių rūšių sūrių (naudojau mocarela, Rokiškio jubiliejinį ir Džiugą)

Instrukcijos:

  • Sluoksniuotą tešlą atšildyti.
  • Orkaitę įkaitinti iki 200°C.
  • Tuo tarpu vyšninius pomidorus perpjauti per pusę ir sumaišyti su trupučiu aliejaus, druska, pipirais ir prieskoninėmis žolelėmis.
  • Į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi, perkelti atšildytą sluoksniuotą tešlą.
  • Aštriu peiliu įpjauti lakštus 1 cm nuo krašto, padarant “rėmelius”.
  • Vidinę tešlos dalį ištepti garstyčiomis.
  • Užbarstyti tarkuotą sūrį ir ant viršaus išdėlioti pomidorus, perpjauta puse į viršų.
  • Kepti 15-20 minučių, kol tešla gražiai paruduos.
  • Skanaus!

Šaltinis: The Italian Dish

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Grikių salotos pietums į darbą

Grikių salotos pietums į darbą

Šias salotas jau gaminomės ne kartą ir galiu pasakyti, kad mums labiausiai patinka jos su nekepintais grikiais, tačiau Jūs naudokite ką turite arba kas labiau patinka. Čia pateikiu mūsų variantą.

Maltos mėsos ir pomidorų apkepas

Maltos mėsos ir pomidorų apkepas

Paskutiniu metu vis sunkiau ir sunkiau rasti laiko normaliai pagaminti ką nors sotaus ir skanaus. Tad vis dažniau darau įvairius apkepus – pasiruošiu kiek galima kol mažius miega, o kai ateina pietų metas, lieka tik viską sudėti į kepimo indą ir pašauti į orkaitę. Šitam apkepe patiko pomidorų suteikiamas gaivumas.

Pupelių, pomidorų ir agurkų salotos

Pupelių, pomidorų ir agurkų salotos

Radusi šį receptą ilgai negalvojau, griebiausi darbo ir per 5min. viskas buvo paruošta. Gaivu, sotu ir greita. Net ir vaikams patiko, o sūnus įvertino netgi geriau nei normalu (taip taip, jam dažniausiai maistas būna tiesiog normalus).

Kukurūzų paplotėliai su sūriu

Kukurūzų paplotėliai su sūriu

Autorius: Aušra Data: 2009-06-04 Labai paprastučiai paplotėliai, kai norisi ne saldžių blynų. Dariau jau ne pirmą kartą, bet šeima kiekvieną kartą nenustoja dalinusi komplimentus. Kukurūzų paplotėliai su sūriu Užtruksime: 45 min. Pagaminsime: 6 porcijas Ingredientai: …

Vafliai-picos

Vafliai-picos

Kai šiandien vaikams pasakiau, kad pietums bus vafliai-picos, su didžiausiu nekantrumu laukė kol jie iškeps ir žinoma dingo greitai. Dukra net ir po šokių užsiėmimo grįžusi, likučius tikrąja ta žodžio prasme išlaižė (reikėjo atidžiai pasižiūrėti į lėkštę, kad suprasti, jog ji neplauta :)). Ir kad negalvotumėte, jog čia laukinių banda gyvena, padažo laižymas vyko blynu, ne liežuviu 🙂

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux