Menu

Vyšninių pomidorų tarta

  • Vyšninių pomidorų tarta
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Vyšninių pomidorų tarta


Autorius: Aušra

Data:

Kažkada vienam iš prekybos centrų per akciją nusipirkau nedidelį indelį vyšninių pomidorų. Ir kaip dažniausiai būna – nebežinai, kur jį ketinai panaudoti. Tad kai jau pradėjo spausti pomidorų galiojimo laikas, pasinaudojau šiuo ganėtinai paprastu receptu. Nustebau, kad vyrui patiko – jis pas mane nelabai mėgsta bazilikus ir raudonėlį.

Vyšninių pomidorų tarta

Užtruksime:
Išeiga: 6 porcijos
Kaloringumas: 322 kcal / porcija

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 1 indelis (250 g) vyšninių pomidorų
  • 2-3 nedidelį lakštai (250 g) sluoksniuotos tešlos
  • alyvuogių aliejaus
  • druskos
  • pipirų
  • 1/4 p. smulkintų prieskoninių žolelių (naudojau bazilikus, raudonėlį ir petražolę)
  • 1 v.š. garstyčių
  • 1 p. įvairių rūšių sūrių (naudojau mocarela, Rokiškio jubiliejinį ir Džiugą)

Instrukcijos:

  • Sluoksniuotą tešlą atšildyti.
  • Orkaitę įkaitinti iki 200°C.
  • Tuo tarpu vyšninius pomidorus perpjauti per pusę ir sumaišyti su trupučiu aliejaus, druska, pipirais ir prieskoninėmis žolelėmis.
  • Į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi, perkelti atšildytą sluoksniuotą tešlą.
  • Aštriu peiliu įpjauti lakštus 1 cm nuo krašto, padarant “rėmelius”.
  • Vidinę tešlos dalį ištepti garstyčiomis.
  • Užbarstyti tarkuotą sūrį ir ant viršaus išdėlioti pomidorus, perpjauta puse į viršų.
  • Kepti 15-20 minučių, kol tešla gražiai paruduos.
  • Skanaus!

Šaltinis: The Italian Dish

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Eglutės ant krekerių

Eglutės ant krekerių

Šventėms dažniausiai ieškome kažko paprasto bet efektingo. Neieškodama kažko TOKIO, internete aptikau šias eglutes. Kitą dieną išbandžiau – jos tikrai nesudėtingai pagaminamos ir atrodo labai gražiai.

Risi e bisi

“Risi e bisi”

Tai klasikinis Venecijos ryžių patiekalas, dažniausiai tiekiamas su didesniu skysčio kiekiu nei rizotas. Ir kas svarbiausia – tikrai paprastas, greitai padaromas. Išbandyta jau kelis kartus, ir visada šeimyna lieka patenkinta 🙂

Sumuštiniai su pomidorais ir alyvuogėmis

Sumuštiniai su pomidorais ir alyvuogėmis

Dar vieni mūsų pusryčiai. Skonis primena picas, ypatingai kai įdedi šviežių bazilikų lapelių. Tikrai šiems skaniems pusryčiams sugaišite labai nedaug laiko, o skonis nuteiks maloniai visai dienai.

Krabų lazdelių salotos su pomidoru

Krabų lazdelių salotos su pomidoru

Krabų lazdeles pas mus šeimoje tikriausiai valgau tik aš. Tad kol vaikai dar sapnuodavo ryte sapnelius, o vyras jau darbuodavosi, aš pabandžiau kelis receptus su jomis. Šis itin paprastas ir lengvas. Ypatingai skanus, nes yra dar naminių pomidorų 😉 Aš valgiau užsidėjusi jas ant paskrudintos moliūginės duonos (dėl to ta duona tokia geltona) ir man buvo labai skanu. Tikiuosi ir jums patiks!

Pamačiusi receptą pagalvojau, jog keistas derinys svogūnai ir saulėgrąžos. Tačiau jis toks paprastas, kad pagalvojau, jog tikrai nieko neprarasiu, jei pabandysiu. Ir sakyčiau puiki užkandėlė. Tik man norėjosi rupios druskos, tačiau tiko ir smulki.

Pyragėliai su svogūnais ir saulėgrąžomis

Pamačiusi receptą pagalvojau, jog keistas derinys svogūnai ir saulėgrąžos. Tačiau jis toks paprastas, kad pagalvojau, jog tikrai nieko neprarasiu, jei pabandysiu. Ir sakyčiau puiki užkandėlė. Tik man norėjosi rupios druskos, tačiau tiko ir smulki.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux