Menu

Vyšninių pomidorų tarta

  • Vyšninių pomidorų tarta
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Vyšninių pomidorų tarta


Autorius: Aušra

Data:

Kažkada vienam iš prekybos centrų per akciją nusipirkau nedidelį indelį vyšninių pomidorų. Ir kaip dažniausiai būna – nebežinai, kur jį ketinai panaudoti. Tad kai jau pradėjo spausti pomidorų galiojimo laikas, pasinaudojau šiuo ganėtinai paprastu receptu. Nustebau, kad vyrui patiko – jis pas mane nelabai mėgsta bazilikus ir raudonėlį.

Vyšninių pomidorų tarta

Užtruksime:
Išeiga: 6 porcijos
Kaloringumas: 322 kcal / porcija

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 1 indelis (250 g) vyšninių pomidorų
  • 2-3 nedidelį lakštai (250 g) sluoksniuotos tešlos
  • alyvuogių aliejaus
  • druskos
  • pipirų
  • 1/4 p. smulkintų prieskoninių žolelių (naudojau bazilikus, raudonėlį ir petražolę)
  • 1 v.š. garstyčių
  • 1 p. įvairių rūšių sūrių (naudojau mocarela, Rokiškio jubiliejinį ir Džiugą)

Instrukcijos:

  • Sluoksniuotą tešlą atšildyti.
  • Orkaitę įkaitinti iki 200°C.
  • Tuo tarpu vyšninius pomidorus perpjauti per pusę ir sumaišyti su trupučiu aliejaus, druska, pipirais ir prieskoninėmis žolelėmis.
  • Į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi, perkelti atšildytą sluoksniuotą tešlą.
  • Aštriu peiliu įpjauti lakštus 1 cm nuo krašto, padarant “rėmelius”.
  • Vidinę tešlos dalį ištepti garstyčiomis.
  • Užbarstyti tarkuotą sūrį ir ant viršaus išdėlioti pomidorus, perpjauta puse į viršų.
  • Kepti 15-20 minučių, kol tešla gražiai paruduos.
  • Skanaus!

Šaltinis: The Italian Dish

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Lietiniai su brokoliais ir sūriu

Lietiniai su brokoliais ir sūriu

Labai smagu kai receptas, kurį nusižiūri pasitvirtina 110 procentų 🙂 Prieš gerą savaitę nusižiūrėjau šiuos blynelius, tačiau vis nebūdavo laiko ilgiau užtrukti virtuvėje, bet savaitgalį išaušo ta diena 🙂 Džiaugiuosi, kad dariau tik iš pusės porcijos, nes tikrai vienu lietiniu būčiau neapsiribojusi ir viskas būtų pasibaigę išsipūtusiu pilvu nuo persivalgymo 🙂 Lietinių įdaras labai lengvas, švelniai jaučiasi brokoliai, tačiau nepasimeta ir sūrio skonis. Vyras, kuris sakė, jog nenori valgyti, suvalgė visą lietinį ir smarkiai gyrė 🙂 Manau tikrai netingėsiu ir kitą kartą vietoj mums įprastų lietinių su sūriu, darysiu šiuos. Tikrai verta užtrukti virtuvėje keliomis minutėmis ilgiau.

Sočiosios sūrio ir kumpio salotos

Sočiosios sūrio ir kumpio salotos

Valgė visi! 🙂 Na žinoma – juk čia nėra svogūnų ar česnakų, ko mano mažieji pipirai nemėgsta. Pradžioje dariau iš pusės porcijos, bet po poros minučių vyras raitojosi rankoves ir darė dar kartą jas jau pats vienas, nes sunku net žodžiais apsakyti kaip jam patiko 🙂 Kadangi dauguma produktų yra ganėtinai stiprūs, tai majonezo dalį tikrai siūlyčiau pakeisti grietine arba padidinti jogurto kiekį. O visa kita pasidaro žaibišku greičiu 🙂

Makaronų apkepas su moliūgu ir pomidorais

Makaronų apkepas su moliūgu ir pomidorais

Ganėtinai lengvas patiekalas, kuriame moliūgų nejutom, o pomidorai suteikė gaivumo.

Eglutės ant krekerių

Eglutės ant krekerių

Šventėms dažniausiai ieškome kažko paprasto bet efektingo. Neieškodama kažko TOKIO, internete aptikau šias eglutes. Kitą dieną išbandžiau – jos tikrai nesudėtingai pagaminamos ir atrodo labai gražiai.

Bulvės, paruoštos ispaniškai

Bulvės, paruoštos ispaniškai

Aštrus garnyras, itin tinkantis prie švelnios mėsytės. Pomidorų gabalėliai suteikia gaivumo bulvėms. Manau puikiai galima būtų pagaminti šį garnyrą jau su išvirtomis bulvėmis.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux