Menu

Vyšninių pomidorų tarta

  • Vyšninių pomidorų tarta
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Vyšninių pomidorų tarta


Autorius: Aušra

Data:

Kažkada vienam iš prekybos centrų per akciją nusipirkau nedidelį indelį vyšninių pomidorų. Ir kaip dažniausiai būna – nebežinai, kur jį ketinai panaudoti. Tad kai jau pradėjo spausti pomidorų galiojimo laikas, pasinaudojau šiuo ganėtinai paprastu receptu. Nustebau, kad vyrui patiko – jis pas mane nelabai mėgsta bazilikus ir raudonėlį.

Vyšninių pomidorų tarta

Užtruksime:
Išeiga: 6 porcijos
Kaloringumas: 322 kcal / porcija

Ingredientai:
1 p. = 237 ml

  • 1 indelis (250 g) vyšninių pomidorų
  • 2-3 nedidelį lakštai (250 g) sluoksniuotos tešlos
  • alyvuogių aliejaus
  • druskos
  • pipirų
  • 1/4 p. smulkintų prieskoninių žolelių (naudojau bazilikus, raudonėlį ir petražolę)
  • 1 v.š. garstyčių
  • 1 p. įvairių rūšių sūrių (naudojau mocarela, Rokiškio jubiliejinį ir Džiugą)

Instrukcijos:

  • Sluoksniuotą tešlą atšildyti.
  • Orkaitę įkaitinti iki 200°C.
  • Tuo tarpu vyšninius pomidorus perpjauti per pusę ir sumaišyti su trupučiu aliejaus, druska, pipirais ir prieskoninėmis žolelėmis.
  • Į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi, perkelti atšildytą sluoksniuotą tešlą.
  • Aštriu peiliu įpjauti lakštus 1 cm nuo krašto, padarant “rėmelius”.
  • Vidinę tešlos dalį ištepti garstyčiomis.
  • Užbarstyti tarkuotą sūrį ir ant viršaus išdėlioti pomidorus, perpjauta puse į viršų.
  • Kepti 15-20 minučių, kol tešla gražiai paruduos.
  • Skanaus!

Šaltinis: The Italian Dish

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Tuno pyragas su pomidorais

Tuno pyragas su pomidorais

Kažkaip paskutiniu metu pradėjo traukti link žuvies. Todėl bent kartą į savaitę būtinai darau kažką iš jos. Šį kartą buvo pasirinktas pyragas, kuriam gaivos suteikia pomidorai. Jie tikrai čia būtini. Buvo puiki vakarienė ir puikūs kitos dienos pietūs!

Fritata su šparaginėmis pupelėmis ir pomidorais

Fritata su šparaginėmis pupelėmis ir pomidorais

Mūsų pusryčiai dažniausiai būna kepti kiaušiniai. Mano argumentai tam – greita, šilta ir skanu. Net matydama kaip dažnai tėvai valgo keptus kiaušinius, juos išbandė ir pradėjo mėgti mano vyresnėlė. Savaitgalį ji mus net maloniai nustebino – nuėjo į virtuvę ir savarankiškai iškepė pirmus savo gyvenime kiaušinius (sakyčiau idealiai, kaip mes mėgstam) ir atnešė mums į lovą! Jūs būtumėt matę mūsų akis 🙂 Ji pas mus baisiai bijo užsigauti ar susižeisti, o čia įveikė savo baimę ir įsijungė viryklę. Visgi kai noras yra didesnis už baimę, viskas pasidaro įmanoma 😉

Sicilijos makaronai

Sicilijos makaronai

Tikriausiai vienintelis mano bandytas receptas su baklažanu. Man tai kažkokia keista daržovė, vyrui irgi, tai kažkaip nelabai ir skubam ją prisijaukinti ? Kažkada seniai pabandymui nusipirkau baklažaną ir išbandžiau su šiuo receptu, bet tuo metu dar šio blogo nebuvo, tad liko su pliusiuku, kaip tinkamas maistas. Šį kartą baklažaną akcijos metu pirkau būtent tam, kad dar kartą pagaminti šiuos makaronus ir įsitikinti ar tikrai jie skanūs mūsų skrandukams. Ir tik šį kartą darydama suvokiau, jog šis padažas makaronams pasidaro labai lengvai ir greitai. Tad užsitarnavo dar vieną mano pliusą ?

Grikių salotos pietums į darbą

Grikių salotos pietums į darbą

Šias salotas jau gaminomės ne kartą ir galiu pasakyti, kad mums labiausiai patinka jos su nekepintais grikiais, tačiau Jūs naudokite ką turite arba kas labiau patinka. Čia pateikiu mūsų variantą.

Maltos mėsos blyneliai

Maltos mėsos blyneliai

Kitaip tariant kai mėsos nėra daug, arba kaip užmaskuoti mėsą 🙂 (4-6 porcijos) 1-2 marinuoti agurkai 2 kiaušiniai 300 ml vandens 200 g miltų 300 g maltos mėsos 100-200 g tarkuoto fermentinio sūrio druskos juodųjų …

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux