Menu

Makaronai Penne su pomidorais ir grietinėlės padažu

  • Makaronai Penne su pomidorais ir grietinėlės padažu
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Makaronai Penne su pomidorais ir grietinėlės padažu


Autorius: Aušra

Data:

Kai norisi kažko naujo iš makaronų – puikus receptas. Patiekalas švelnaus skonio, su pomidorų rūgštele. O jei nereikėtų išdarinėti pomidorų, būtų labai greitai pagaminamas.

Makaronai Penne su pomidorais ir grietinėlės padažu

Užtruksime:
Išeiga: 6 porcijos
Kaloringumas: kcal / porcija

Ingredientai:
1 st. = 250 ml

  • 500 g makaronų Penne
  • 2 juostelės bekono
  • 4 dideli prinokę pomidorai
  • 1 v.š. alyvuogių aliejaus
  • 2 svogūno laiškai
  • 2 v.š. susmulkintų šviežių baziliko lapelių
  • 1 1/4 st. (315 ml) grietinėlės
  • druskos
  • pipirų

Instrukcijos:

  • Bekoną smulkiai supjaustyti.
  • Pomidorus nuplauti, užpilti verdančiu vandeniu ir, palaikius jame 1-2 min., nulupti odelę.
  • Perpjauti juos per pusę, arbatinius šaušteliu išimti sėklas ir supjaustyti smulkiais gabaliukais.
  • Išvirti makaronus dideliame kiekyje vandens.
  • Kol verda makaronai, storadugnėje keptuvėje įkaitintame aliejuje pakepinti svogūnų laiškus su bekonu.
  • Sudėti baziliką, grietinelę, druskos ir pipirų pagal skonį ir troškinti dar 5 min.
  • Sudėti pomidorus ir patroškinti dar kelias minutes.
  • Makaronus užlieti pagamintu padažu ir patiekti.
  • Skanaus!

Šaltinis: kuking.net

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tortas "Citrininis Drugelis"

Tortas Citrininis Drugelis

Gimtadienio proga reikia torto! O tai šiais metais kaskart suvokiu likus vos kelioms dienoms iki šventės. Reikėjo kaip sakant suktis greitai ir sklandžiai. Kadangi mano dukrytė yra labai miela ir mylinti matyt visus gyvius, užmačiusi šį tortuką, supratau kad jai tikrai turėtų patikti. Ir neapsirikau 😉 Dar tortukui pliusiuką iš karto uždėjau dėl to, jog tai citrininis, o pavasarį man visada norisi kažko gaivaus. Gamybai užtruksite tikrai nedaug laiko. Matyt papuošimai daugiau jo atima, nes reikia ne tik papuošti bet ir pafantazuoti bei prisitaikyti pagal namų resursus. Kadangi torto valgytojų nebuvo daug, gaminau iš pusės porcijos ir to tikrai užteko, nes kremas sotus ir vieno gabliuko užtenka. Ką kitą kartą daryčiau kitaip? Mažinčiau trečdaliu biskvitą, nes mums tiesiog patinka, kai jo būna visai nedaug. O dabar gavosi taip maždaug per piršto storį (deja nuotraukos pjūvio nėra). Žinoma buvo tokiai nuomonei ir nepritariančių 🙂 Taip, kad spręsti Jums!

Ledai Plombyras

Ledai Plombyras

Šią karštą dieną siūlau atsigaivinti ledais. Visi pripažinom, kad jie tikrai nenusileidžia pirktiniams.

Spanguolių ir šokolado pyragaičiai

Spanguolių ir šokolado pyragaičiai

Mėgstantiems gaivesnius desertus su švelnia rūgštele. Tokie ir mes esam 🙂 Labai bijojau, kad bus per rūgštu, bet buvo viskas tiesiog nuostabu. Žinoma, kas mėgsta itin šokoladinius tortus, šiuo ne itin sužavėti buvo 🙂 Bet kad visiems neįtiksi. Ar ne taip?

Balzaminės šparaginių pupelių salotos

Balzaminės šparaginių pupelių salotos

Pavasaris artėja, todėl reikia po truputį tuštinti šaldiklius. Mes labai mėgstam šparagines pupeles, todėl jų atsargomis pasirūpinu atsakingai. Tačiau kaip bebūtų, skaniausias mano ir dukros patiekalas su jomis – kepintos šparaginės pupelės svieste su džiūvėsėliais. Taip buvo iki tol, kol atradom šias salotas. Na bent jau man ir mano vyrui. Jos tokios tinkančios daugiau suaugusiems, nes jose užpilas yra ganėtinai stiprus skonio atžvilgiu. Žinoma ir vaikai valgo, tik kadangi čia daug skonio, jų suvalgomas kiekis nėra itin didelis 🙂

Keptas lavašas

Keptas lavašas

Internete galima surasti daug lavašo panaudojimo būdų, tačiau kažkaip jie manęs vis neužkabindavo tiek, jog parduotuvėje nepamirščiau nusipirkti lavašo. Bet va šitas kažkaip sudomino ir net nusipirkau ne tik lavašą, bet ir maltos mėsos, kuriuos namie nebuvo ? Vyras valgydamas iš karto pareiškė, kad geriau nei jo kažkada kažkur valgyta lazanija. Aš kadangi dar nesusikaupiu lazanijos gamybai, taip jos gyvenime ir nevalgiusi, tad neturiu su kuo lyginti. Bet skanu, ir ganėtinai greitai, ir suvalgėm tik pusę, o kitą pusę užšaldžiau kokiems skaniems greitiems pietums.