Menu

Makaronai Penne su pomidorais ir grietinėlės padažu

  • Makaronai Penne su pomidorais ir grietinėlės padažu
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Makaronai Penne su pomidorais ir grietinėlės padažu


Autorius: Aušra

Data:

Kai norisi kažko naujo iš makaronų – puikus receptas. Patiekalas švelnaus skonio, su pomidorų rūgštele. O jei nereikėtų išdarinėti pomidorų, būtų labai greitai pagaminamas.

Makaronai Penne su pomidorais ir grietinėlės padažu

Užtruksime:
Išeiga: 6 porcijos
Kaloringumas: kcal / porcija

Ingredientai:
1 st. = 250 ml

  • 500 g makaronų Penne
  • 2 juostelės bekono
  • 4 dideli prinokę pomidorai
  • 1 v.š. alyvuogių aliejaus
  • 2 svogūno laiškai
  • 2 v.š. susmulkintų šviežių baziliko lapelių
  • 1 1/4 st. (315 ml) grietinėlės
  • druskos
  • pipirų

Instrukcijos:

  • Bekoną smulkiai supjaustyti.
  • Pomidorus nuplauti, užpilti verdančiu vandeniu ir, palaikius jame 1-2 min., nulupti odelę.
  • Perpjauti juos per pusę, arbatinius šaušteliu išimti sėklas ir supjaustyti smulkiais gabaliukais.
  • Išvirti makaronus dideliame kiekyje vandens.
  • Kol verda makaronai, storadugnėje keptuvėje įkaitintame aliejuje pakepinti svogūnų laiškus su bekonu.
  • Sudėti baziliką, grietinelę, druskos ir pipirų pagal skonį ir troškinti dar 5 min.
  • Sudėti pomidorus ir patroškinti dar kelias minutes.
  • Makaronus užlieti pagamintu padažu ir patiekti.
  • Skanaus!

Šaltinis: kuking.net

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Makaronų ir tuno salotos

Makaronų ir tuno salotos

Tai pirmos mano makaronų salotos ir dar su tunu 🙂 Bet buvo tikrai skanu, jau darėm porą kartų. Tik trečią kartą dėl vyro salierų kiekį mažinčiau per pusę, nes jam pasirodo nepatinka salieras (tik dabar išsiaiškinom, nes iki šiol nenaudojom šio prieskoninio augalo).

Sūrio tortas

Sūrio tortas

Mūsų nauji metai buvo sutikti ramiai – namuose kartu su vaikais. Todėl ir ruošimosi nebuvo daug. Ir patiekalus rinkausi greitus bei nesudėtingus, kad galima būtų pabūti su šeima dar senais metais. Šis tortukas abiejuose šaltiniuose buvo labai girtas ir tikrai ne veltui – visiems patiko be išimčių. Tiesą pasakius, kitą dieną man jis buvo tik skanesnis. Dariau 26cm skersmens formoje. Ir siūlau tikrai nedaryti klaidos – kondensuoto pieno ir sūrio masę pašildyti (nors aš juos naudojau kambario temperatūros). Nes kai į masę įmaišiau šaltą plaktą grietinėlę bei supyliau želatiną – sušoko į gumuliukus. Tad teko raitotis rankoves ir visą dubenį dėti į karšto vandens vonelę ir maišyti, kol masė sušilo ir gumuliukai ištirpo. Tikiuosi šiais naujais metais visos bėdos bus tokios pat – viską bus galima greitai ir be nuostolių sutvarkyti 🙂

Grietinėlės vafliai

Grietinėlės vafliai

Kai išbandžiau šiuos vaflius – jie pas mus karaliavo kelis savaitgalius iš eilės. Grietinėlė suteikia vafliams trapumo, dėl to jie net ir atvėsę išlieka labai skanūs. Kepu vaikams pusę porcijos ir dar lieka tėveliams paskanauti 🙂 Tikrai siūlau išbandyti!

Dešrelių troškinys

Dešrelių troškinys

Toks paprastas bet efektingas troškinukas. Labai gerai, kai turint tik penkias pieniškas dešreles reikia pamaitinti šeimyną.

Kokosiniai sausainiai su šokoladiniu įdaru

Kokosiniai sausainiai su šokoladiniu įdaru

Autorius: Aušra Data: 2009-11-05 Sausainiai dar net nepertepti buvo labai skanūs, dėl to juos mano vyras bandė slėpti savo pilvuke. O kai sužinojo, jog jie dar bus pertepti šokoladu už galvos susiėmė – suprato, kad …