Menu

Makaronai Penne su pomidorais ir grietinėlės padažu

  • Makaronai Penne su pomidorais ir grietinėlės padažu
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Makaronai Penne su pomidorais ir grietinėlės padažu


Autorius: Aušra

Data:

Kai norisi kažko naujo iš makaronų – puikus receptas. Patiekalas švelnaus skonio, su pomidorų rūgštele. O jei nereikėtų išdarinėti pomidorų, būtų labai greitai pagaminamas.

Makaronai Penne su pomidorais ir grietinėlės padažu

Užtruksime:
Išeiga: 6 porcijos
Kaloringumas: kcal / porcija

Ingredientai:
1 st. = 250 ml

  • 500 g makaronų Penne
  • 2 juostelės bekono
  • 4 dideli prinokę pomidorai
  • 1 v.š. alyvuogių aliejaus
  • 2 svogūno laiškai
  • 2 v.š. susmulkintų šviežių baziliko lapelių
  • 1 1/4 st. (315 ml) grietinėlės
  • druskos
  • pipirų

Instrukcijos:

  • Bekoną smulkiai supjaustyti.
  • Pomidorus nuplauti, užpilti verdančiu vandeniu ir, palaikius jame 1-2 min., nulupti odelę.
  • Perpjauti juos per pusę, arbatinius šaušteliu išimti sėklas ir supjaustyti smulkiais gabaliukais.
  • Išvirti makaronus dideliame kiekyje vandens.
  • Kol verda makaronai, storadugnėje keptuvėje įkaitintame aliejuje pakepinti svogūnų laiškus su bekonu.
  • Sudėti baziliką, grietinelę, druskos ir pipirų pagal skonį ir troškinti dar 5 min.
  • Sudėti pomidorus ir patroškinti dar kelias minutes.
  • Makaronus užlieti pagamintu padažu ir patiekti.
  • Skanaus!

Šaltinis: kuking.net

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Maltos mėsos ir fetos sūrio apkepas

Maltos mėsos ir fetos sūrio apkepas

Tai bene paskutinis makaronų patiekalas pavasarį, nes paskutinėmis dienomis perėjome prie salotų, ant grotelių keptos mėsos ir šaldiklio turinio naudojimo. Žinoma tik kokiam mėnesiui ar daugų daugiausia vasarai. Artėjant rudeniui vėl reikės sotesnio maisto, tad makaronai grįš į trąsą. O šis patiekalas nesudėtingas ir labai sotus. Deja apsižiūrėjau per vėlai, tad sūrio ant viršaus turėjau tik trečdalį reikiamo kiekio. Bet tai skonio nesugadino.

Honey-Peach Ice Cream

Medaus ir persikų ledai

Ledai gavosi kreminiai, su švelniu medaus ir persikų skoniu. Tik visi draugiškai sutarėm, kad kitą kartą visus persikus trinsiu į tyrę, nes gabaliukais supjaustyti persikai pavirto į labai šaltus ledukus ? O va nuotraukoje labai puikiai matosi, kokios dažniausiai būna mano fotografavimo sąlygos 😀

Aistruolių troškinys

Aistruolių troškinys

Nesudėtinga, bet sotu. Makaronus mylinti šeimyna bus Jums dėkinga.

Graikiškas pyragas su fetos sūriu

Graikiškas pyragas su fetos sūriu

Autorius: Aušra Data: 2020-09-08 Savaitgalį labai daug gaminau daug senų receptų iš tinklaraščio. Ir taip jau ne vienas savaitgalis, kai neieškau idėjų toli – čia viskas kas išbandyta ir mums patikę, tad kai norisi tiesiog …

Grietinėlės vafliai

Grietinėlės vafliai

Kai išbandžiau šiuos vaflius – jie pas mus karaliavo kelis savaitgalius iš eilės. Grietinėlė suteikia vafliams trapumo, dėl to jie net ir atvėsę išlieka labai skanūs. Kepu vaikams pusę porcijos ir dar lieka tėveliams paskanauti 🙂 Tikrai siūlau išbandyti!

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux