Menu

Makaronai Penne su pomidorais ir grietinėlės padažu

  • Makaronai Penne su pomidorais ir grietinėlės padažu
  • Details
  • Leave a Comment
  • Related Items
Makaronai Penne su pomidorais ir grietinėlės padažu


Autorius: Aušra

Data:

Kai norisi kažko naujo iš makaronų – puikus receptas. Patiekalas švelnaus skonio, su pomidorų rūgštele. O jei nereikėtų išdarinėti pomidorų, būtų labai greitai pagaminamas.

Makaronai Penne su pomidorais ir grietinėlės padažu

Užtruksime:
Išeiga: 6 porcijos
Kaloringumas: kcal / porcija

Ingredientai:
1 st. = 250 ml

  • 500 g makaronų Penne
  • 2 juostelės bekono
  • 4 dideli prinokę pomidorai
  • 1 v.š. alyvuogių aliejaus
  • 2 svogūno laiškai
  • 2 v.š. susmulkintų šviežių baziliko lapelių
  • 1 1/4 st. (315 ml) grietinėlės
  • druskos
  • pipirų

Instrukcijos:

  • Bekoną smulkiai supjaustyti.
  • Pomidorus nuplauti, užpilti verdančiu vandeniu ir, palaikius jame 1-2 min., nulupti odelę.
  • Perpjauti juos per pusę, arbatinius šaušteliu išimti sėklas ir supjaustyti smulkiais gabaliukais.
  • Išvirti makaronus dideliame kiekyje vandens.
  • Kol verda makaronai, storadugnėje keptuvėje įkaitintame aliejuje pakepinti svogūnų laiškus su bekonu.
  • Sudėti baziliką, grietinelę, druskos ir pipirų pagal skonį ir troškinti dar 5 min.
  • Sudėti pomidorus ir patroškinti dar kelias minutes.
  • Makaronus užlieti pagamintu padažu ir patiekti.
  • Skanaus!

Šaltinis: kuking.net

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Tortas su karamelizuotais bananais

Tortas su karamelizuotais bananais

Štai mano mažojo tortas! Ilgai rinkau, ilgai vis persigalvodavau 🙂 Bet buvo skanus, gal kiek mūsų skoniui riebus, gal kiek norėjosi rūgštelės daugiau (biskvitus ir taip laisčiau vyšnių kompotu). Tačiau galiu pasakyti, kad užšaldyti likučiai prie kavos labai skaniai susivalgo – dėl riebumo kremas ganėtinai greitai atšyla. Dabar karts nuo karto paskanauju 🙂 Nes tortas 6 asmenims tikrai per didelis buvo 🙂

Chili con carne

“Chili con carne”

Meksikietiškas maltos mėsos ir pupelių troškinys. Pagaminamas labai greitai. Mes bijojom, jog pupelės užgoš viską, tačiau klydom ir tuo labai džiaugiuosi. Puikiai tiko, nes norėjom kažko aštresnio.

Grikių salotos pietums į darbą

Grikių salotos pietums į darbą

Šias salotas jau gaminomės ne kartą ir galiu pasakyti, kad mums labiausiai patinka jos su nekepintais grikiais, tačiau Jūs naudokite ką turite arba kas labiau patinka. Čia pateikiu mūsų variantą.

Honey-Peach Ice Cream

Medaus ir persikų ledai

Ledai gavosi kreminiai, su švelniu medaus ir persikų skoniu. Tik visi draugiškai sutarėm, kad kitą kartą visus persikus trinsiu į tyrę, nes gabaliukais supjaustyti persikai pavirto į labai šaltus ledukus ? O va nuotraukoje labai puikiai matosi, kokios dažniausiai būna mano fotografavimo sąlygos 😀

Dešrelių troškinys

Dešrelių troškinys

Toks paprastas bet efektingas troškinukas. Labai gerai, kai turint tik penkias pieniškas dešreles reikia pamaitinti šeimyną.

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux